6kk, mitä leluja.

ferida

Tyttö on nyt 6kk ja tarvisi uusia leluja kun ei pehmohelistimet enään kiinnosta. Kävin lelukaupassa ja huh huh mitä hintoja. Lelun tulisisi olla jollain tavalla opettava, numerot,värit yms. Minkälaisia kokemuksia teilä on näistä uusista taapero leluista. Ficher pricellä on sellanen "säästöpossu" joka opettaa numeroita yms. No eri lapsia kiinnostaa eri asiat, mutta olis kiva kuulla mitkä on hyväksi todettu. Ja eihän tässä muu auta kun ottaa riski ja ostaa vaan joku ja katso kauan vauvaa se kiinnostaa.

13

6646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suurperheen äiti

      Meille on kyllä kertynyt kaikenlaisia leluja kun lahjaksi lapset ovat niitä saaneet, mutta tässä lasten suosikkeja: erilaiset pallot, kauhat, lastat, muovikipot, kattilat ja kattilankannet, tyhjät pullot ja tyhjät maito- ja mehupurkit, imuri, rikkalapio ja harja, siskojen hiusharjat, omat sukat, parittomat sukat, joita äiti plokkaa, lattialle tipahtaneet kaurahiutaleet joita voi myös napsia suuhun, siskon koulureppu jossa roikkuu pehmoheijastin, äidin huvit,peili jonka edessä saa pällistellä, matto jossa on hyvälle maistuvat vipsut, kengät, video- ja DVD_kotelot...Eli kaikki mitä kotoa löytyy ja lapsi voi turvallisesti tutkia.Lelut jaksaa kiinnostaa niin kovin vähän aikaa. Mutta jos niitä haluaa ostaa niin dublot jaksaa kiinnostaa aika kauan: niitä tutkii vauva, niillä rakentaa taapero ja joskus kouluikäisetkin vielä niistä innostuu.

      • dublot?

        Siis mitä ne on???


      • rakennuspalikka
        dublot? kirjoitti:

        Siis mitä ne on???

        Isoja legoja. joilla vauvakin voi leikkiä.


    • saapi

      vallan mainioita leluja - esimerkiksi huuto.netistä yksittäin tai lelupaketteina. Käypäs vilkaisemassa. Meillä on tykätty chiccon ns. aktivointilelusta, jossa on muutama pianokoskeitin (soittaa valmiita biisejä) sekä eri eläimiä, joita liikuttamalla ne ääntelevät. Myös fisher pricen kolme päällekkäinkin asetettavaa kuutiota (numerot, kirjaimet yms. toimintoja) sekä pehmokirja, josta kuuluu myös nappia painamalla kahta eri biisiä on ollut pitkään mieluinen. Meillä monikin lelu kiinnosti puolivuotiaana ihan vaan muodon tai värin vuoksi, itse varsinaiset toiminnot ovat löytyneet myöhemmin yhden vuoden ikää lähestyttäessä.

    • löytöjä

      Me ollaan selvitty tosi halvalla lelu hankinnoissa.
      Aika vähän saatu, mutta olen itse kiertänyt kirppiksiä ja huuto.nettiä tutkiskellut.
      Esim.
      Löysin kirppikseltä sellaisen musiikki lelun, ihan ehjä ja siisti, maksoi alle 2€. Kävin anttilan leluosastolla ja siellä oli aivan samanlainen n. 16€.
      Että kyllä taas säästyi.

      Meillä palikat olleet kivoja alusta asti. Ja tuossa iässä kaikki mistä lähtee ääntä.

      Vähän vanhemmaksi kun kasvaa niin hyvä tyyli on pitää kaapissa jotain leluja ja antaa välillä "uusi" lelu. ja kerätä taas joku lelu mikä jäänyt leikittä.

    • Leluja

      löytyy monen eri hintaisia, kun katselet ympärillesi. Kyllähän sinun lapsesi on jo sen ikäinen että eikö osaa vielä lukea? Etköhän opeta, viimeistään nyt. Ei vauva-lelut enää pari-kolme vuotiasta kiinnosta. Osta useita leluja ja anna vain osa kerrallaan leikkiin. Ei kukaan viitsi samalla lelulla leikkiä päivästä toiseen. Sillä tavalla varmasti kyllästyy nopeasti.

      • ferida

        Kiitos, paha mieli tuli kun luin viestisi ja siihen varmaan pyritkin. Nyt voit tuulettaa, onnistuit!!


      • Lonelywolf25
        ferida kirjoitti:

        Kiitos, paha mieli tuli kun luin viestisi ja siihen varmaan pyritkin. Nyt voit tuulettaa, onnistuit!!

        Älä piittaa tuosta edellisestä. Edelliset vinkit Huuto.net hankintakanavana on hyvä. Ja jos osaat edes auttavasti saksaa, niin silloin myös Saksan Ebay on hyvä. Siellä usein maksutapana maku etukäteen EU-tilisiirtona. Useat kommunikoivat englanniksi, mutta se pitää kysyä.

        Jos lapsesi pitää Myyrästä, niin lähetä viesti, jossa on mailisi, niin annan hyvän infopaketin. Tässä mukana on mm. kuviopaloja, palapelejä yms.


    • Lastentarhanopettaja

      Ensinnäkin onnittelut siitä, että olet päättänyt hankkia kummilapsellesi kehittäviä leluja. Lastentarhanopettajana ja äitinä nostan hattua päätöksellesi. Ennen hankintaa mieti vielä tarkkaan mikä lelu oikeasti vastaa tavoitettasi. Mielestäni esim. Fisher Pricen lelut ovat kaikkea muuta kuin opettavaisia. Ne passivoivat lasta töllöttämään jotain vilkkuvaa mölytoosaa. Osta siis yksinkertaisia ja kestäviä leluja, jotka oikeasti opettavat lasta ja vaativat lapselta itsenäistä ajattelua ja toimintaa. Muista myös leikkiä lapsen kanssa yhdessä hankkimillasi leluilla. Se on varmasti lahjan arvokkain osa. Lahjan ei tarvitse olla mitään ihmeeellistä, esim. puinen palapeli on edullinen ja todella opettavainen.

      • otso-oona82

        meidän otso poika 6kk ainakin pistää kaiken suuhun,ja esim jumppalelu alkaa olla jo vaarallinenkin kun sitterissä olessaan tarttuu siihen ja yrittää nousta pois!!!ja sen oon huomannu että 6 kktiset nopeeta kyllästyy ettei kyl kannata kovin kalliita leluja hankkia,ne on äkkiä nähty,esim jumppalelu ei meillä enääpitkiä aikoja viihdytä..kirppiksiltä sellasii leluja mitkä on helppo puhdistaa!iloista kesää!!


      • Anonyymi

        Vedettävät lelut ovat myös kivoja,niitä voi aluksi katsella ja myöhemmin vetää perässä,♡


    • elikäs

      ihan 6 kk:n leluja ei kannattane ostaa. Kaksplussassa mm. oli, että ikärajoitukset ei niin oleellisia, kun katsoo lelun turvallisuuden. Ainoa, että jos lelu on tarkoitettu vanhemmalle, lapsi ei välttämättä osaa tarttua haasteeseen ennen kuin on sopivassa kehitysvaiheessa.

      Meil esim. sellainen Fisher Pricen muovinen palikkalaatikko, jossa palikoita pannaan eri muotoisista rei'istä ollut pojan suosikki jotain 7-8 -kuisesta ja vielä jaksaa kiinnostaa, kun ikää 1 v 5 kk. Erona muihin vastaaviin, että palikoita enemmän kuin puisissa ja loota on kevyt kannettava, kun alkaa kuskata leluja paikasta toiseen. Puista sais ainakin varoa, ettei ole varpaat lytyssä, kun alkaa kanniskeleen.

      • mami-68

        Meille ei ainakaan hankita enää yhtää muovista lelua. Sen kun pudottaa pari kertaa, niin se sitten siitä lelusta. Muoviset ei vaan kerta kaikkiaan kestä lasten leikkiä. Arvostan ekologisuutta ja laatua eli siksi meille palikkalaatikkokin hankittiin puisena.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe