lihava kissa

stray cat

miten laihduttaa kissa? tullut liian paksuksi. syötetty aiemmin liikaa pekonia kai se turpoominen siitä sitten johtuu ja syö muutenkin kaiken mitä vaan löytyy osaa jopa avata leipälaatikon luukun "fiksu" nyt katti ollut dieetillä rasvatonta maitoa ja kuivamuonaa mutta kilot ei putoa mitä tehdä?????

10

1217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raakaa lihaa ja kalaa! liha ei lihota kissaa, jätä maito pois.

    • -------

      Älä missään nimessä syötä kissalle rasvatonta maitoa! Ei oikeastaan mitään muutakaan maitoa. Whiskassin kissanmaitoa voi joskus antaa herkkuna.

      Annostele kissanruokaa vähemmän, mutta kuitenkin niin että kissa voi syödä useita pieniä annoksia päivässä. Kannattaa myös käydä eläinlääkärillä hakemassa ohjeita laihdutukseen ja kissan ruokavalioon.

    • myös...

      LIIKUNTA!! Voit leikitellä paljon päivittäin. Onko kisulla lempileluja?

    • duski

      jos tahdot jatkaa kuivaruuan syöttämistä, niin varmista että se on laadukasta. pääosassa viljaa sisältäviä marketin raksuja ei misään nimessä kannata syöttää, ne just lihottaa kissaa ja altistavat lisäksi allergioille ja virtsakiville.

    • jepjep-

      maitoa ei tarvi jättää pois ellei se ole sille allerginen. mun kissalla menny pentuna maha sekaisin ja parani kun annoin maitoa. eli taas noita höpö höpö juttuja liikkeellä.

      • liikkeellä on

        Kissa ei ole maidolle allerginen vaan usein laktoosi-intolerantikko, joka taas ei ole allergia. Hyvin monet aikuiset kissat eivät siedä maitosokeria eli laktoosia, kun niiden elimistö ei pysty sitä pilkkomaan. Silloin ne saa samoja oireita kuin ihmiset joilla tuo intoleranssi on - kaasun muodostusta, ripulia, vatsakipuja jne.

        Tässä vielä erään tunnetun klinikan artikkelista pätkä, koko jutun voi lukea linkin kautta. Kyse ei ole siis höpö höpöstä vaan ihan todesta ja tunnetusta asiasta.

        "Maitoa monen kissan vatsa ei siedä, normaali tilanne vieroituksen jälkeen. Tämä aiheutuu maitosokerin eli laktoosin imeytymishäiriöstä. Vaihtoehtona voidaan kissalle tarjota Hyla-tuotteita tai hankkia apteekista ruoanvalmistukseen Kerulac-nimistä maitosokerin pilkkojaa."

        http://www.clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_24.html

        Eli hyla-tuotteet ja laktoosittomat tuotteet kyllä yleensä kissoille käy, sekä suoraan navetasta haettu käsittelemätön maito myös.


    • ddff

      Pekoni ei ole kissanruokaa!
      Anna kissalle liikuntaa, aktivoi, valjastele sekä ota raksubaari pois, annat sen sijaan 2-3 krt "hiiren kokoisen" annoksen lihaa, kalaa tai tuoreruokaa.
      Vältä sellaisia kaupan tuoreruokia/pusseja joiden sisällysluettelossa mainitaan vilja ja sokeri. Kissa ei niitä edes tarvitse.

      Muista että et lähde laihduttamaan "liian" nopeasti. Kissalle ihan hyvä laihdutustahti on hieman alle kilo vuodessa. Liian nopea painonpudotus voi johtaa munuaisvauroon :/

    • vanhatjutut

      Liekö tuo aloittajan kissa enää elossakaan kun on jo monta vuotta vanha juttu. Miksei noita monen vuoden takaisia juttuja jo voisi poistaa kokonaan näiltä palstoilta.

    • .............

      Meillä on kaksi leikattuu noin kaksi vuotiasta kissaa. Toinen niistä (tyttö) on lihonu ihan kamalasti kun oltiin vikko poissa kotoa ja yks sukulainen oli kissoja hoitamassa.muutenkin meijän tyttö kissa on ollu lihava. Kissat ei muutenkaan nyt talvella menis mielellään ulos, vaikka asutaan maalla ja kissat on maalla kasvanu. Mikä neuvoksi???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe