Voiko poikia pitää..

yhdessä...

Minulla olisi mahdollisuus hankkia kaksi poikahiirtä, mutten tiedä voiko niitä pitää yhdessä vai tappelevatko ne. Jossain sanotaan että pystyy pitämään yhdessä, mutta jossain että pojat ehdottomasti yksin... :/ Miten asia oikein menee?
Hiiri kuitenkin on laumaeläin.. Eikö yksi uros olisi hyvin yksinäinen?

4

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski87

      Uroshiiret joko tulevat keskenään toimeen, tai sitten eivät, useimmiten eivät. Tästä syystä lemmikkiä hankkivan suositellaan usein hankkivan vain yksi uros, ellei sitten myöhemmin mitä todennäköisimmin halua kahta hiiriasumusta huoneeseensa. Urosten keskinäisessä toimeentulemisessa on jonkin verran myös sukukohtaisia eroja, mitä kasvattajien juttuja on tullut lueskeltua. Kuitenkaan valtaosa niistäkään, joilla osa uroksista tulee laumassa toimeen ei mielellään myy niitä laumana/pareittain että turhilta tappeluilta vältytään.

      Osa hiiriuroksista kaipaa enemmän seuraa mitä toiset. Osa viihtyy vallan mainiosti ominpäin eikä noteeraa juuri edes omistajaansa. Osa taas hakee huomiota sitten omistajaltaan ja saattaa olla hyvinkin seurallinen lemmikki. Jos haluat uroshiiriparia koittaa, kannattaa ehkä ottaa yhteyttä kasvattajiin ja kysellä, löytyisikö heiltä sen luontoisia tapauksia, että moista kannattaisi edes yrittää (ja hankkia kuitenkin varalta myös kakkosasumus, ettei sitten jos/kun tappeluita tulee, erottamista tarvitse viivyttää sen tähden, ettei ole paikkaa mihin sen toisen laittaa).

    • AlbinoRaven

      Ei kannata pitää yhdessä, sillä yleensä vaatii jo erikoisolot jotta uroshiiret pystyvät asumaan laumassa(= paljon hiirenhajuja tms.). Mieluummin osta kaksi tyttöhiirtä tai sitten vain yksi poika, tai sitten varaudu kahdella hiiri-asumuksella jos tuleekin sitten tappelua jotta voit erottaa pojat erilleen.

      Uroshiiret ovat yleensä ns. erakoita, koska niille tulee voimakas reviiri-vietti. Naarashiiret ovat laumaeläimiä ja niitä tulisi olla aina enemmän kuin yksi, mieluiten kolme.

      Yksi uroshiiri voi olla hyvinkin onnellinen jos sillä on asunnossaan virikkeitä ja vaikkei ihminen niin täydellistä seuraa ole, niin jos ihminen pitelee sylissä ja "pitää seuraa" hiirelle niin kyllä se onnellinen on. Minulla on kaksi poikahiirtä täällä kotona, eri terraarioissa ja ihan onnellisia ovat.

    • ollut aina

      urokset samassa. Nyttenkin laumassa on 3 urosta, eikä yhtään kahakkaa ole ikinä ollut. Tosin itsekkin, sekä lapset touhuilee hiirten kanssa paljon. Tosin en ole koskaan edes ajatellut etteivät tulisi toimeen keskenään, koska mulla on hiiriä ollut 15 vuotta, ja aina olen pitänyt uroksia samassa..myynyt uroksia samaan laumaan jne, eikä ainakaan lähipiirin myydyillä uroksilla ole keskenään ollut ongelmia.

    • yhdessä kaksi

      uros hiirtä. Tuli hyvin toimeen eikä ikinä tapellut. Pidin niitä myös siksi yhdessä kun toisen takajalat eivät olleet ihan normaalit (ei saanut pestyä itseään kunnolla), mutta ei se silti kärsinyt vaan oli paljon eloisampi ja pirteämpi kuin toinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe