Voiko poikia pitää..

yhdessä...

Minulla olisi mahdollisuus hankkia kaksi poikahiirtä, mutten tiedä voiko niitä pitää yhdessä vai tappelevatko ne. Jossain sanotaan että pystyy pitämään yhdessä, mutta jossain että pojat ehdottomasti yksin... :/ Miten asia oikein menee?
Hiiri kuitenkin on laumaeläin.. Eikö yksi uros olisi hyvin yksinäinen?

4

509

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • suski87

   Uroshiiret joko tulevat keskenään toimeen, tai sitten eivät, useimmiten eivät. Tästä syystä lemmikkiä hankkivan suositellaan usein hankkivan vain yksi uros, ellei sitten myöhemmin mitä todennäköisimmin halua kahta hiiriasumusta huoneeseensa. Urosten keskinäisessä toimeentulemisessa on jonkin verran myös sukukohtaisia eroja, mitä kasvattajien juttuja on tullut lueskeltua. Kuitenkaan valtaosa niistäkään, joilla osa uroksista tulee laumassa toimeen ei mielellään myy niitä laumana/pareittain että turhilta tappeluilta vältytään.

   Osa hiiriuroksista kaipaa enemmän seuraa mitä toiset. Osa viihtyy vallan mainiosti ominpäin eikä noteeraa juuri edes omistajaansa. Osa taas hakee huomiota sitten omistajaltaan ja saattaa olla hyvinkin seurallinen lemmikki. Jos haluat uroshiiriparia koittaa, kannattaa ehkä ottaa yhteyttä kasvattajiin ja kysellä, löytyisikö heiltä sen luontoisia tapauksia, että moista kannattaisi edes yrittää (ja hankkia kuitenkin varalta myös kakkosasumus, ettei sitten jos/kun tappeluita tulee, erottamista tarvitse viivyttää sen tähden, ettei ole paikkaa mihin sen toisen laittaa).

  • AlbinoRaven

   Ei kannata pitää yhdessä, sillä yleensä vaatii jo erikoisolot jotta uroshiiret pystyvät asumaan laumassa(= paljon hiirenhajuja tms.). Mieluummin osta kaksi tyttöhiirtä tai sitten vain yksi poika, tai sitten varaudu kahdella hiiri-asumuksella jos tuleekin sitten tappelua jotta voit erottaa pojat erilleen.

   Uroshiiret ovat yleensä ns. erakoita, koska niille tulee voimakas reviiri-vietti. Naarashiiret ovat laumaeläimiä ja niitä tulisi olla aina enemmän kuin yksi, mieluiten kolme.

   Yksi uroshiiri voi olla hyvinkin onnellinen jos sillä on asunnossaan virikkeitä ja vaikkei ihminen niin täydellistä seuraa ole, niin jos ihminen pitelee sylissä ja "pitää seuraa" hiirelle niin kyllä se onnellinen on. Minulla on kaksi poikahiirtä täällä kotona, eri terraarioissa ja ihan onnellisia ovat.

  • ollut aina

   urokset samassa. Nyttenkin laumassa on 3 urosta, eikä yhtään kahakkaa ole ikinä ollut. Tosin itsekkin, sekä lapset touhuilee hiirten kanssa paljon. Tosin en ole koskaan edes ajatellut etteivät tulisi toimeen keskenään, koska mulla on hiiriä ollut 15 vuotta, ja aina olen pitänyt uroksia samassa..myynyt uroksia samaan laumaan jne, eikä ainakaan lähipiirin myydyillä uroksilla ole keskenään ollut ongelmia.

  • yhdessä kaksi

   uros hiirtä. Tuli hyvin toimeen eikä ikinä tapellut. Pidin niitä myös siksi yhdessä kun toisen takajalat eivät olleet ihan normaalit (ei saanut pestyä itseään kunnolla), mutta ei se silti kärsinyt vaan oli paljon eloisampi ja pirteämpi kuin toinen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   604
   4113
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   586
   3705
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   207
   2636
  4. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   245
   2101
  5. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   1642
  6. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   185
   1632
  7. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   207
   1414
  8. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   47
   1174
  Aihe