Tivoli Audio

reidiou

Kertokaapa kommentteja Tivoli Audio stereoista. Kovasti kehutaan mainoksissa, mutta onko laite hintansa väärti. Ulkomuodoltaan se on ainakin houkutteleva. Suunnittelen Model Combon hankkimista...

90

56146

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • acojosi

      Esimerkiksi edesmennyt Hifilehti totesi taannoin Tivoli Audio Model One:n mainioksi laitteeksi. Laitteen ääni oli "hifiä".
      Lisätietoja: http://www.tivoliaudio.fi

    • Hintaa kyllä riittää

      Ääni on "käsite", mutta mono laitteessa stereo ei oikeen ole hyvä, ellet hommaa lisä kajarii yms...

      Kannattaa hankkia ihan perinteisiä audio laitteita, jos et harrasta sisustamista tyyliin "ei välii mitä maksaa".

      Ps.

      Ääntä kyllä kehutaan, mutta kuinka moni on oikeesti hankkinut laatikon?

    • nakkis

      mulla on model one, ja oon ollu tosi tyytyväinen. upea soundi, ihanan näköinen. tilasin nyt myös wasa hifiltä toisenkin, tivoli audio pal:n. suosittelen sekä äänen että ulkonäön puolesta.

    • liian hyvä

      Jos oot persaukinen, niin älä osta. On nimittäin sen verran hyvä kapistus, mutta hintaakin on kyllä jonkun verran. Vähävaraisille riittää Gigantin ghettoblaster monster radio vilkkuvaloilla.

      • Anonyymi

        Jos JVC vielä sitä tekis sitä kuuntelisi nää nykyvehkeet on silkkaa paskaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos JVC vielä sitä tekis sitä kuuntelisi nää nykyvehkeet on silkkaa paskaa

        Olen psykiatrisi verkossa. Voit kertoa minulle kaikki ongelmasi verkossa, jotka liittyvät tähän huomion hakemiseen nostamalla näitä vanhoja huuhaa juttuja esille. Piiskasiko äitisi sinua nuorempana vai oliko isäsi alkoholisti ja hakkasi sinua? Etkö saanut koulussa huomiota tarpeeksi vai kiusattiinko sinua siellä? Nyt kun olet työtön eikä sinulla ole muuta tekemistä niin kerro kaikki murheesi minulle ja meille muillekin äläkä turhaan kainostele.


    • Mars Attacks

      Ostin tässä vähän aikaa sitten koko paketin eli Radio Combon. Eli Model One, Model CD ja Model Subin. Täytyy sanoa että jos löydät saman kokoisen setin joka soi yhä hyvin niin osta siten se... Veikkaan että saat etsiä aika kauan. Eli kokoisekseen aivan ylivoimaisen hyvä ääni, muistuttaa vähän putkivahvistimen tuottamaa lämmintä soundia. Ero pelkkään Model Oneen ja Model Twon välillä on todella merkittävä, Lisää siihen Model Sub niin ero kasvaa entisestään. Eli jos haluat todellista HI-FI soundia ilman että maksat ittesi kipeeks B&O,Marantz tai Harman&Kardon hintaisilla tuotteilla niin älä epäröi. Ja teille kaikille epäilijöille, ottakaa sen verran aikaa itsellenne että kävisitte edes koekuuntelemassa ennen kuin nurisette.

      • -color better-

        hienosti toimii ja ihmettelen että tollasesta "matopurkista"
        lähtee niin pehmeä ja hieno ääni ! suosittelen :)
        (voisin myydä sulle omani jos haluat ... tarpeettomana)


    • never

      Ostitko Tivolin? Onko toiminut? Minulla oli Tivolin Model three kelloradio, josta hajosi kello vajaan kahden vuoden kuluttua. Kelloa ei edes käytetty vaan oli aina vakioasetuksessa. Edellinen kelloradio oli halvin mahdollinen, kesti yli kymmenen vuotta. Että paskaa on Tivolin kehuttu laatu.

      • mitenhänois

        Olisiko jälleen todettava, että ei täydellistä ole olemassa. Ei yksi viallinen tuote tuhoa koko tuotantoa.

        Minun Model Two on ainakin ansainnut hintansa, paikkansa ja kehunsa. Maksoin siitä kesällä tarjouksessa 199 euroa


      • mullemullemulle
        mitenhänois kirjoitti:

        Olisiko jälleen todettava, että ei täydellistä ole olemassa. Ei yksi viallinen tuote tuhoa koko tuotantoa.

        Minun Model Two on ainakin ansainnut hintansa, paikkansa ja kehunsa. Maksoin siitä kesällä tarjouksessa 199 euroa

        Mitä mistä milloin? Olen ajatellut model two:ta halvan kotiteatteripaketin sijasta.


      • HS1

        Sama juttu minulla. Model Three kello rikki runsaan vuoden käytön jälkeen. Kellon herätysaikaa ei juurikaan muutettu, joten ainakaan kova käyttö ei sitä rikkonut. Vika ilmeni siten, että laite alkoi herättää eri aikaan kuin oli säädetty. Toisinaan kellosta lähti rapisevaa ääntä (todella voimakasta)

        Suomen maahantuoja vaihtoi laiteen uuteen noin 1,5 vuotta vanhana, vaikkei laitetta oltu täältä ostettu.


      • tivolilaatu
        HS1 kirjoitti:

        Sama juttu minulla. Model Three kello rikki runsaan vuoden käytön jälkeen. Kellon herätysaikaa ei juurikaan muutettu, joten ainakaan kova käyttö ei sitä rikkonut. Vika ilmeni siten, että laite alkoi herättää eri aikaan kuin oli säädetty. Toisinaan kellosta lähti rapisevaa ääntä (todella voimakasta)

        Suomen maahantuoja vaihtoi laiteen uuteen noin 1,5 vuotta vanhana, vaikkei laitetta oltu täältä ostettu.

        Kuulostaa tutulta. Äänenlaatu Model Threessä on mielestäni kokoisekseen hyvä. Ongelmia tuli sensijaan laitteen perustekniikan kanssa reilun vuoden käytön jälkeen. Nappulat lakkasivat toimimasta (esim. kellonajan muuttaminen, torkkuajastin yms) ja lisäksi radion taajuudet eivät pysy paikoillaan, vaan vaeltavat sen mukaan kuinka kauan radio on ollut päällä.

        Kaikenkaikkiaan tyylikäs laite ja hyvä äänen laatu, mutta Tivoli kärsii laatuongelmista, joita en odottaisi tämän hintaiselta kelloradiolta. Laitteet ilmeisesti tuotetaan edullisista komponenteista ja laatua ei pystytä varmistamaan paljon takuuaikaa pidemmälle.


    • sitä saat

      Lähtisin tässä Tivoli Audion tapauksessa kelaamaan asiaa hitusen taaksepäin.

      Eli jos kuuntelet paljon musiikkia ja haluat musiikin aina kuulostavan hyvältä, unohda T.A:n tuotteet. Hanki todellakin siihen käyttöön tarkoitetut laitteet/laite.
      Mitenkään ei tarkoitukseni ole mollata Tivoli Audion tuotteita.

      Jos taas kuuntelet paljon radiota taustalla ja musiikkia (mahd. cd) fiilistelyyn tai sitäkin taustalla, voi T. A. olla hyväkin valinta. Varsinkin jos sisustus on tärkeää. Onhan T.A. retrolla olemuksellaan yleisesti hyvin moderni.

      Musiikki soundaa hyvälle jokaiselle eritavalla ja eri merkityksessä. Tivolin soundi on käytännössä helppo eli perus makuun. Helposti kuunneltavaa siis.

      Monilla merkeillä on tarjolla suhteellisen laadukkaita mini-stereo-viritinvahvistin yhdistelmiä, joista löytyy integroitunu myös cd-soitin, joissain myös usb-liitäntä.

      Edellisessä en kuitenkaan tarkoita Anttilan tai Gigantin yms tarjontaa.

      Monella laadukkaalla merkillä löytyy vastaavanlaisia ratkaisuja mutta yleensä ilman kaiuttimia. Paikallinen alan liike (ei kodinkoneliike) voi auttaa asiassa enemmän.

      Nämä pohdinnat siis yleisellä tasolla.

      • On huiput

        Itsellä on Tivoli Audion Model Two Sub CD-osa ja aivan älyttömän hieno ääni niistä lähtee. Eikä kukaan ole rumaksikaan kehunut.

        Räminärokkia soitettaessa on aivan sama vaikka ois ne vilkkuvalostereot mutta kuunnelkaapa jotain laadukasta niin jo huomaatte ettei Tivolien ääntä suotta kehuta!


    • Ralf.zz

      Mulla on modell one signature ollut muutaman vuoden ja nyt myös pal versio.

      Tällaiseksi pikkuradioksi ääni on mielestäni oikeasti hyvä.

      Selviäähän se hifilehden testeistäkin.

      Olen käynyt kuuntelemassa näitä muita vähän samankaltaisia "retro" radioita,eikä vielä ole tullut parempaa kokonaisuutta vastaan.

      Tangent vakuutti kuvissa mutta todellisuudessa siitä jäi hieman rimpula fiilis.

      jos pitää tärkeänä sitä että pieni laite toistaa jo melko alhaisella volyymilla täyteläisesti niin sitten suosittelen lämpimästi.

      Tosin clas ohlsonilta saa kopion joka näyttää lähes samalta ja maksaa 16euroa.

      Ääni oli todella huono,mutta henkilö joka sellaisen ostaa ei varmastikkaan pidä äänenlaatua tärkeämpnä kuin hankintahintaa..

      • En kadu

        Älyttömän hyvää ja laadukasta tavaraa..
        Suosittelen.


      • onko liitäntää
        En kadu kirjoitti:

        Älyttömän hyvää ja laadukasta tavaraa..
        Suosittelen.

        -saanko vinyylini soimaan?


      • 123
        onko liitäntää kirjoitti:

        -saanko vinyylini soimaan?

        Et saa. Tarvitset erillisen RIAA-korjaimen.


    • one ja model two?

      Mitä eroa? Onko paljon parempi ääni tuossa model twossa ? ja paljonko model subwoofer maksaa?

    • Antennipää

      Menin muutossa hukkaamaan tuon Model Onen ulkoisen antennin ja nyt ei radiokanavat kuulu kunnolla; kohinaa kuuluu jos on liian lähellä seinää tai hyllyä, tai jos ihminen lähellä vaihtaa paikkaa. Sisäinen antenni mielestäni hanurista. Lykkäsin hätäratkaisuna tavallisen (tv:lle tarkoitetun) antennikaapelin kiinni ulkoiseksi, mutta eipä se juuri tilannetta muuttanut, ja rumakin on. Liikkeessä, josta Tivolin ostin, ei ollut myydä uutta antennipiuhaa varaosana. Mistäs sellaisen saisin?

      Oishan se soundi kiva, jos kohinalta jotain kuulis.

      • tupla tivoli

        on Model One ja Model Combo -vehkeet ja molemmissa on sama "vika", radiokanava ryömii pois paikaltaan. Model One oli huollossa T.A Distribution Finlandilla mutta ei auttanut.


    • isongbookissa

      Mitä tuo viidensadan äänilevyn kirjasto tarkoittaa? onko siinä joku sisäinen muisti ?

    • pekkapekkapekka

      Tänään tuli model two ja on hieno ja hyvä ääni!!

      • Tivoliaudio on tosi hyvä radio. Itselläni on juuri se, ja äänenlaatu on kristallin kirkas.


      • kT0
        vapunen kirjoitti:

        Tivoliaudio on tosi hyvä radio. Itselläni on juuri se, ja äänenlaatu on kristallin kirkas.

        Minua ei isommin kiinnosta tuollaisten purkkien äänenlaatu. Mutta kuinka on näiden kehuttujen wehkeiden radioteknisen puolen kanssa? Säilyykö valintatarkkuus ja herkkyys signaalien sekamelskassa ja kestääkö vastaanotin tukkeutumatta suurien signaalien ristimodulaatiota?


      • radiomies -49
        kT0 kirjoitti:

        Minua ei isommin kiinnosta tuollaisten purkkien äänenlaatu. Mutta kuinka on näiden kehuttujen wehkeiden radioteknisen puolen kanssa? Säilyykö valintatarkkuus ja herkkyys signaalien sekamelskassa ja kestääkö vastaanotin tukkeutumatta suurien signaalien ristimodulaatiota?

        Toi on musta huvittavaa kun jotkut väittävät erottavansa radion "soundista" onko putkivehje vai ei. Ihan sama millä komponentilla on vahvistus saatu aikaan. Merkitsevää on kaiuttimien laatu ja kotelointi. Vanhat putkiradiot olivat tosin kunnon puulaatikossa ja siellä oli reilut ämyrit. Jos vaidan sisään transitoriradion ja kytken samoille ämyreille, testiraati voi olla suurissa vaikeuksissa yrittäessään löytää eroja.


      • Sangean WR-1

        Olen kuunnellut yöpöydälläni Sangean WR-1:tä viiden vuoden ajan ja olen tyytyväinen.

        Sangeanin malleja löytyy thiecom.de


    • tubemanfreak

      Alanpa maanantaina väsäämään putkivehjettä. Kitaraa soitan kymmenen putken kautta. Ei ensimmäistäkään puolijohdetta singnaalitiellä. Siinä on mahdollisuus hyvään saundiin. Enää hyvä päätevahvistin putkilla, ja hyvä kaappi.
      Se on hyvä saundi. Erotan straton, ja lespaulin heti.
      Putkissa on lämpimämpi saundi. Teen ite ensviikolla oman tykin
      kahdella eri pääteputkella DSE. Doublesingle ended. Jep.

    • Turhaa......

      On siinä esim. tivoli audio model one:ssa ihan hyvä ääni monoradioksi. Huomattavaa on kuitenkin, että vielä parempi ääni on esim. Sangean WR-1 :ssä ja Boston Acoustics Horizon Solo:ssa.

      Lähinnä siinä tulee maksettua turhaa hintaa minimalistisesta muotoilusta ja nimestä. Makuasia. Itse pidän enemmän varsinaisten retroradiojen ulkonäöstä, vaikkapa Tangent UNO:n.

      Turhaa, mutta joillekin tarpeellista.... niitä on kaikkia hassuja ja vähän hassahtaneitakin meissä suomalaisissa. Ja sitten on järkeviä joilla on jotain korvien välissäkin.

    • hivisti

      Ylimainostettu laite. Kanava ei pysy kohdallaan ja ääni häipyy
      kuulumattomiin. Tulee takaisin sulkemalla mutta kuuluu vain pari minuuttia.

    • roj

      olen ostanut kaksi model one radiota molemmissa sama vika asema ei pysy kohdallaan korjauskaan ei auttanut

    • osta hyvää

      Creative Soundworks 705 radio lyö äänen laadullaan Tivolit 6-0. Nykyisin tuon 705:n hinta on enää 30-50€, jos vielä jostain sattuu löytymään.

      • asdasdgg

        Hei nyt puhuttiin äänentoistolaitteista, ei mistään tietokoneromusta, jota Creative valmistaa...


      • SDR Radio
        asdasdgg kirjoitti:

        Hei nyt puhuttiin äänentoistolaitteista, ei mistään tietokoneromusta, jota Creative valmistaa...

        Kyllähän nämä Tivolit vai Sirkukset ovat tosi surkeita tietokoneradioihin verrattuna.


    • poko1

      kAKSI MODEL ONE RADIOTA ON MEIDÄN SUVUSSA JA TAATUSTI KOLMATTA EI TULE.Täysiä paskoja ovat.Molemmat käyneet huollossa asemat ryömii.

    • sika säkistä
    • TA ei ole stereo

      Tivoli Audio ei ole stereota nähnytkään. Stereoiksi yleensä nimitetään vain laitteita joissa on kaksi kanavaa, edes lisäkaiutin ei tee laitteesta stereota jos siinä ei ole aidosti stereoääntä (eli kahta äänikanavaa).

    • hivimooses

      Hmm, 2007 alkanut ketju. Vaikuttaa vaan joltain brändiltä, jolla aikoinaan kusetettiin high end tyyppejä. Tiedä vaikka jatkuisi vieläkin tuo kusetus...

    • yksjukkis

      jooo joskus 70-luvulla siis kaukana historiassa oli Köpiksessä hifi-testi, jonne oli kokoontuneena ammattimuusikoita ja muita alan väkeä. Siellä todettiin, että mustavärisellä laitteella oli paras äänenlaatu, valkoinen oli huonoin, että se siitä ihmisen kuuloaistista, kaikissa vermeissä oli samat sisäkalut.
      Äänentoiston tärkein juttu on kaiuttimet, kunnon johtimet, kullatut liittimet ovat näennäisjuttuja. Sitten vahvistimen impedanssivaste, sen tasaisuus ja jyrkät reunat. Nykytekniikalla ne saadaan kauniiksi ja toisto on hyvää vanhoilla putkijutuilla siinä on ongelma, tai jonkinmielestä se pehmeys, dynamiikka on sitä itseään. Nykyinen dsp on teoriassa se paras.
      Nää laitehommat ovat mysteeri, kun monella valmistajalla on noita maanantaipäivän tuotteita, ja radion toimivuus voidaan testata vain huonossa kentässä, siinä taas on ongelma, että hyvin herkkä virityspää, kerää kaikenlaista krääsää hyvässä kentässä, selektiivisyys pitää olla hyvä, se korjaa tilanetta.
      Eli jos ostaa viritinvahvistimen, olis hyvä saada se kokeelle kotiin, missä sitä kuunnellaan.

    • Pirjo63

      Tivoli Audio Model 10 Combo ‐pöytä(kello)radio hajosi muutamassa kuukaudessa.
      Ei ollut kiva nukkua pommiin.
      Mielestäni herätysajan ym. säädöt ovat vähän kökköjä, joten kello on soinut joka ikinen aamu samaan aikaan!
      Näytön kirkkautta ei saa riittävästi himmennettyä, joten yöllä on turhankin sininen valo makuuhuoneessa.
      Radiota en ole tullut paljon kuunnelleeksi, ääni on kuitenkin ihan hyvä.
      Ehkä sain maanantaikappaleen.

      • Kiinanroskaa

        Tivolit ja karusellit kannattaa jättää kotiin. On hyvä vain silloin jos on herkkä suggestioille. Kuten esim ns HighEnd-hemmot, joille kultaiset kaiutinkaapelin standit tai vastaavat tuottavat orgasmin.


      • sivusta_seurannut

        Oliko sinulla hauskaa kun sait taas nostettua vanhan viestin??? Ja sitten vielä lisäsit siihen toisella nimimerkillä kommentin. Katsoin ja varmistin : ne tulivat samasta IP:stä. Ole hyvä ja lopeta tuollainen häiriköinti. Ymmärrän kyllä että sinun pitää saada joten elämääsi sisältöä mutta että häiriköimällä täällä: sehän on sairasta.


      • Kiinanroskaa
        sivusta_seurannut kirjoitti:

        Oliko sinulla hauskaa kun sait taas nostettua vanhan viestin??? Ja sitten vielä lisäsit siihen toisella nimimerkillä kommentin. Katsoin ja varmistin : ne tulivat samasta IP:stä. Ole hyvä ja lopeta tuollainen häiriköinti. Ymmärrän kyllä että sinun pitää saada joten elämääsi sisältöä mutta että häiriköimällä täällä: sehän on sairasta.

        Sinun IP-mittarissa on selvästi vikaa. Minä en ollut ketjun nostaja. Mutta oli mulla kirjoitusvirhe: "Tivolit ja karusellit kannattaa jättää kotiin." Tarkoitin tietysti, että kauppaan!

        Mutta pahastuitko kultaisista tai norsunluisista kaiutinkaapelistandeista, joista jotkut saavat kuunteluorkut?


      • Anonyymi

        Hyllyssä malli 1BT ja 3. Asemat ei pysy päällä ja hakiessa kauhee särinä. Tyylikkäitä ovat ja ääni on uskomaton! Keskustelupalstoilla huomaan että uudemmissakin malleissa samaa vikaa ja paljon muitakin. Että älkää ostako jos tykkäätte kuunnella radiota. Hyllyntäytteenä ihan siistejä. Taisi olla amerikkalainen ”rahat pois tyhmiltä ”-merkki, kun aika kalliita kuitenkin. Parempi vaan ostaa japanilaista kun saksalaisia merkkejä ei kai enää ole.


    • eivarmaanolekaytossa

      Tivolin radioitten viritin on erittäin huono enkä voi suositelle kenellekään.

    • Pettynny

      Olen erehtynyt hankkimaan Model Three:n ja PAL BT:n. Molemmat aivan paskoja. Three pitää aseman paikoillaan kolme sekunttia. Jos lisää hieman volumia laite tilttaa kokonaan. PAL BT on muuten hyvä, mutta bluetooth yhteyttä ei siihen saa ja radion käyttöaika on alle tunti. Se siitä laadusta.

    • Elektronisti

      Kävin aikoinani kaupassa testaamassa moista. Ääni oli kuin jokurttipurkista eikä se painanutkaan mitään. Vähän kun nosti niin se leijui kuin ilmapallo hitaasti takaisin myyntitiskille. Enhän minä sitä radion kuunteluun aikonutkaan ostaa mutta kun mulla ei ollut kohinageneraattoria millä ois noi itserakennetut stereot testannu. Siihenki se oli huono: sieltä kuulu kohinan joukosta päällekkäsiä asemia välillä.
      Ensi vuonna taas voidaan nostaa tää juttu tänne esille kun tää täyttää 10 vuotta ja keskustella lisää tivoleista ja maailmanpyöristä.

      • Anonyymi

        Sulla on tosi tukevat jogurttipurkit,


    • sepzac48

      Suuri pettymys Music System. Maksoin tonnin. Ääni puuroa. Bassot täysin ylikorostuneita. Säädöillä ei saa korjattua. Bosen saundbox telkkarin alla hakkaa sen 100 - 0.

    • Tivolinomore

      Tivoli model one ollut puolivuotta käytössä päivittäin, asemat pysyy korkeintaan 10 minuuttia kunnes pitää käydä hienosäätään, tehty kikat joita valmistaja neuvoi eli 5 kertaa aseman säätöä ääriasennosta toiseen, helpottaa vähäksi aikaa mut kohta taas samavika. ääni on muuten uskomattoman hyvä. Mutta nyt haen ulkomaankaupoista Sangean malleja.

    • riuyhgsfef

      kumma kun minulla ei ole asemat karannut ihan hyvä tämä tivoli audio one

    • Roija

      Tivoli model One kokemukset 4kpl kaikki yhtä huonoja asemat ,ei pysy paikallaan yhtä korjattukin 2 kertaa ei mitään vaikutusta ,myyjiä ei kiinnosta pätkääkään Expertin myymäläl .

    • Lallllliii

      Mulla reilu kymmenen vuotta model one platinium series ja hyvin pelittää. Asemat pysyy, mutta olenkin silloin tällöin kieputtanut kanavavalitsinta ääriasennosta toiseen niin pysyy notkeana. Hiljaisella voimakkuudella kuuluva pieni suhina on tarkoituksella tuottamassa elävää ääntä. Maahantuoja säätää kuitenkin sen minimiin, mikäli ärsyttää. Nyt olen hankkimassa music system two:ta.

    • FREEruotsi

      täällä köyhät haukkuu tivolia kun niillä
      itsellä on varaa lidlin silver crest radioon
      josta saa hyvän matopurkin .
      ne ei ole koskaan edes kuullut tivolia
      kuin korkeintaa gigantin myymälässä
      ajatellen
      " sitten kun kenosta pamahtaa ostan tämän on kyllä hieno peli"

      Tivolissa pysyy asemat hyvin paikallaan vaikka viikon jos pitää auki.
      Tollot ei osaa käyttää radiota . se pitää virittää kohdalle niin sieltä kuuluu.
      niin ja rasiossa pittää olla semmone kuin anteeenni . ei saa höökata niitten ratioitten kanssa niin ne toimii

    • PahastiPettynyt

      Kallista sekundaa. Model Onen kelvoton viritin pilaa koko radion. Vain muutaman kanavan saa kuulumaan ilman suhinoita ja rätinöitä, ja niidenkin viritystä täytyy usein säätää kohdalleen.

      • Pertti012

        Kuka ostaa tänä päivänä (mono) soitinta, jossa ei ole digitaaliradiota pikavalinnoilla.
        Sellainen Tivoli maksaa tonnin, jätin liikkeeseen.


    • rethjiiitiaavoin

      ei maksanut kun alle 12€ ja on uusi ! ei mitään vikaa ,kaunis ääni ja asemat ei ryömi

    • Pettynyt1

      Itsellä kokemuksia Model Onesta, eka versio (ilman aux-valintaa) toimii edelleen 10 vuoden jälkeen mutta ääni on kyllä liian bassokorostunut. Toinen uudempi aux-valinnalla varustettu on ihan surkea, kaksi kertaa käytetty huollossa ja edelleen asemat ryömii. Kolmannen kerran huolsin sitten itse, edelliset huollot tehty huonolaatuisesti, sivuleikkureilla säätökondensaattorin suojakoppa auki jne... Ei tuota kuntoon huoltamalla saa, ihan kelvotonta kuraa koko säätökondensaattori. 90-luvun kympin kiinanpaskoissakin pysyy aseman edelleen kohillaan.

      Ei 70-luvun alun Blaupunktin matkaradiosta tarvitse kelailla asemia laidasta laitaan joka viikko että pysyy "notkeana". Äänikin on paljon parempi...

    • Kanavakadoksissa

      Valitettavasti liityn niihin, joilla on huonoja kokemuksia kanavan löytämisestä tai paikallaan pysymisestä (Tivoli Audio Model One). Erityisesti YLE 1, jota mieluiten kuuntelen, ei tahdo löytyä millään, ja jos löytyy, se ei pysy päällä. Avuksi ei ole koitunut sisäinen antenni eikä myöskään ulkoinen. Vieressä muutaman kympin radio pelittää hyvin. Kumma.

      • 23424

        Tuo kanavien löytyminen ja kohdallaan pysyminen Tivoli Audion radioissa johtuu siitä, että sen tietyt komponenetit ovat todella ala-arvoista sekundaa. Täältä netistä löytyy useita alan harrastajia, jotka muutaman kympin hinnasta vaihtavat nämä oleelliset osat parempilaatuisiin ja sen jälkeen kanavat pysyy paikallaan ja myös äänen kohinat saadaan pois.


    • TRUMPvoitti

      Minusta tuntuu että teillä on hylly vinossa niin se radiokaan ei pysy asema kohallaan.
      mitta vatupassilla onko se hylly vaakatasossa.
      minulla pysyy asemat kohallaan mutta jos on päivän käyttämättä niin se rahisee kun etsii asemia mutta kun radio on lämmennyt noin minuutin ja valintanuppia vähän liikutellut niin taas se toimii koko päivänhyvin ellei välillä kakaista virtaa.
      kannattaa siis pitää aina auki se tivoli niin ei tarvi säädellä- siinä keino pitää toosa kunnossa.

    • henrykloss

      Ostin parilla kympillä "ryömivän" Tivoli Audio Model Onen. Tilasin eBayn kautta uuden virityskondensaattoorin ja asensin sen vanhan konkan tilalle. Ei ryömi enää asemat mihinkään.

      Toinen ongelma tuossa radiossa näyttää olevan bassotoisto, joka on keinotekoisen korostunut. FM asemia kuunneltaessa bassokorostuksen saa korjattua helposti vaihtamalla laitteessa olevat kaksi keraamista välitaajuussuodinta alkuperäisistä 280kHz malleista kapeampiin 110/150kHz suotimiin. Liiallinen bassokorostus poistuu ja ääni muuttuu huomattavasti napakammaksi ja miellyttävämmäksi. Samalla myös radion selektiivisyys paranee ja aiemmin heikommin kuuluneet kaukaiset fm-asemat erottuvat lähetysteholtaan voimakkaimmista asemista paremmin, mikäli ne ovat taajuusasteikolla lähellä toisiaan.

      Keskinkertaisesta radiosta tuli pienellä vaivalla paljon parempi.

    • niintottakuinminäsanon

      minusta tuossa ei ole mitään vikaa alkuperäisessä muodossa joten en
      ala vaihtaa mitään komponetteja. basso on hyvä ja asemat pysyy kohallaan
      ja löytyy heikotkin asemat hyvin. hieno laite.

      • Tivoli-Toosa

        Sanoo Tivoli Audion myyjä!


      • Divoli

        Näin se on - eli ko. vehkeestä on markkinoilla kaksi "versiota" - toinen on se hyvä ja asemat ei ryömi - toisissa taas asemat ei pysy kohdillaan. Ilmeisesti ero johtuu tuotannon komponenttien epätasaisuudesta. Kumma että valmistaja ei puutu asiaan mitenkään - tuohan pilaa hyvän radion maineen eikä ole kalliista osasta kysymys.


      • Pettynyt1
        Divoli kirjoitti:

        Näin se on - eli ko. vehkeestä on markkinoilla kaksi "versiota" - toinen on se hyvä ja asemat ei ryömi - toisissa taas asemat ei pysy kohdillaan. Ilmeisesti ero johtuu tuotannon komponenttien epätasaisuudesta. Kumma että valmistaja ei puutu asiaan mitenkään - tuohan pilaa hyvän radion maineen eikä ole kalliista osasta kysymys.

        Juuri näin, alkupään versiot 2000-luvun alusta (tunnistaa niistä missä ei ole AUX-valintaa etulevyn nupissa) toimivat loistavasti. Uudemmissa on alettu säästämään osissa ja sen huomaa. Jokainen joka vähän ymmärtää elektroniikan päälle huomaa jo eron avatessaan vanhemman ja uudemman laitteen. Vanhempaa pystyy jopa helposti huoltamaan tarpeen vaatiessa itse kun on käytetty läpivientikomponentteja. Vanhemmassa on aito mono-viritin, uudemmassa ongelmaisessa viritin on stereofoninen (kuulokkeita varten).

        Itsellä on molemmat, vanhempi 16 vuotta vanha toimii edelleen kuin unelma. Asematkin ovat asteikolla just eikä melkein kohdillaan 0,1 MHz tarkkuudella.

        Uudempi on siirtynyt jo odottamaan SER-lavalle pääsyä.


    • gahgsdddgsf

      Jollekkin: milloin b&o on tehnyt jotain hifiä? en muista moista tapahtuneen koskaan. ylihintaisia ser-jätöksiä ovat kyllä touhunneet kovasti...

    • Jalmaripa

      Alkuperäinen oli OK. Kuten täällä on todettukin, uudempi versio on tehty vain voiton maksimoimiseksi. Mamma osti keittiöön tuollaisen ja sitä on käytetty huollossakin. Asemat ryömii vieläkin. Siinä on säröä ja muutakin ongelmaa äänessä, enkä tahdo jaksaa sitä kuunnella, kuin korkeintaan muutaman minuutin. Laitan sen sitten ärsyyntyneenä pois päältä. Mamma sitä kuuntelee välillä kuitenkin. Kun Tivolin ja kuuntelupisteen välissä on pari huonetta, voi ääntä juuri kuunnella. (säröt ei erotu)

      • Vaniljapommi

        Tivoli kannttaa malttaa antaa lämmetä niin se ei ryömi ja ääni ei särise.
        tiedän kokemuksesta. Ärsyttää aluksi kun avaa kun sähisee kuin sairas kyy ;=) .
        muuta kyllä se on hyvä ratio kuitenkin.


    • Elektronisti

      Nyt on menny vuosi mun edellisestä kommentista ja tää paskanjauhanta paskasta jatkuu vaan. Ensinnäkään tää aihe ei kuulu tälle palstalle koska tuon roskan hankkiminen ja sen ongelmat eivät ole elektroniikan harrastusta. Tää keskustelu kuuluu vapunvieton aiheeseen koska silloin tivolit on tapetilla. Ja jollei ole muuta kommentoitavaa kun että laite on paska tai se näyttää hyvältä niin älkää ainakaan tällä palstalla siitä puhuko! Suoli24:lla on useitakin otsikoita, joiden alle tällaiset jutut voidaan viedä esim:
      Keskustelu24> Tiede ja teknologia> Kodintekniikka> Viihde-elektroniikka
      sillä viihteestähän tässä keskustelussa on kysymys eikä elektroniikan harrastamisesta.

      • Laaksoma

        Ostin Tivoli aukion noin kaksi vuotta sitten. Kallis ja huono hankinta. En tiedä miten siitä saa bassoon päältä. Ääni on kamala, jyskyttävä. Naapuri huonekin häiriintyy, vaikka se olisi kuinka hiljaa! Harmittaa!


      • Elektronisti
        Laaksoma kirjoitti:

        Ostin Tivoli aukion noin kaksi vuotta sitten. Kallis ja huono hankinta. En tiedä miten siitä saa bassoon päältä. Ääni on kamala, jyskyttävä. Naapuri huonekin häiriintyy, vaikka se olisi kuinka hiljaa! Harmittaa!

        Ei täällä ole yhtään aiheesta kiinnostunutta !!! Opettele lukemaan ja mene muualle pölisemään.
        Ai niin sinähän olet se trolli joka yrittä'ä härnätä muita täällä. Vai että kaks tuumaisesta bassoja!! Anna mun kaikki kestää.


      • b-refleksi
        Laaksoma kirjoitti:

        Ostin Tivoli aukion noin kaksi vuotta sitten. Kallis ja huono hankinta. En tiedä miten siitä saa bassoon päältä. Ääni on kamala, jyskyttävä. Naapuri huonekin häiriintyy, vaikka se olisi kuinka hiljaa! Harmittaa!

        Laita siihen kotelon alla olevaan putkeen vähän jotain täytettä niin basso alkaa toistua paremmin.


    • Anonyymi

      Minulla on yöpöydällä noin 10-vuotta sitten hankittu Model One.

      Ääni on kohtuullisen hyvä, joskin tehty muhkean kuuloiseksi yläbassoja korostamalla.

      AUX-tuloon kytketty kannettava CD-soitin, iossa hyvä, asemamuistilla varustettu FM-radio. Eipä tarvitse Tivolin virityskiekkoa pyöritellä eikä virityksen ryömintää harmitella.

      Ongelmana rutiseva, kontaktivikainen tulovalitsin, jota joutuu usein kääntelemään edestakaisin saadakseen äänen kunnolla kuulumaan.

      Kaiken kaikkiaan Tivolin hinta/laatu-suhde aika huono. Parempaan tulokseen pääsisi esim. Jamon pienillä aktiivikaiuttimilla, joissa myös Bluetooth-vastaanotin.

    • Anonyymi

      Minulla on muutama ekan sukupolven Tivoli Pal ja ne ovat kaikin puolin mainioita. Viime kesänä ostin yhden lisää ja se oli toisen sukupolven Tivoli Pal BT. Se oli pettymys. Kravattimerkonomit olivat halpuuttaneet laitteen uusilla erilaisilla komponenteilla. Ääni ei ole enää yhtä hieno kuin ekan sukupolven Paleissa eikä radiokaan löydä mökillä kaikkia kanavia. Harmillista, että kun laitteen keksijä kuoli, niin kravattimerkonomit kävivät laitteen kimppuun kovempien myyntivoittoprosenttien toiveessa. Sitten julkaisivat ”toisen sukupolven” Palin.

    • Anonyymi

      Minne on hävinneet kaikki entiset tutut hifimerkit, kuten JVC, Pioneer, Sanyo, Philips, Aiwa, jne.?
      Ihan outo nimi tuo Tivoli, kuulostaa enemmän joltain sirkuslaitteiden valmistajalta...

      • Anonyymi

        Mistä ne on hävinneet?
        https://www.gigantti.fi/brand/JVC
        https://www.pioneer.eu/
        https://www.amazon.co.uk/Sanyo-DC-DA1400M-Micro-System-Playback/dp/B0009YCUMI
        https://www.philips.fi/c-m-so/tv/nayta-kaikki#
        https://aiwa.co/collections/aiwa-products

        Edes Goldstar ei ole hävinnyt, se vain loi nahkansa: LG = Lucky Goldstar


    • Anonyymi

      Markkinoiden huonoin radio, olen hairahtanut ostamaan kaksi, ja kummatkin radiot todella surkeita!

      • Anonyymi

        eihän nykyään mikään muukaan ole kunnollista kun kaikki tehdään kiinassa, josta ei tule kuin paskaa paskan perään.


    • Anonyymi

      Minäkin kävin tivolissa 60-luvulla ja minusta siellä oli audio väännetty aivan liian kovalle. Turussa, kotikaupungissani on muuten rakennus, jota kutsutaan Tivoliksi vanhempien henkilöiden keskuudessa. Se johtuu siitä että 1900-luvun alussa tontti oli rakentanmaton ja kaupungissa vierailleet tivolit sijoittautuivat sinne. Rakennus sai siitä kutsumanimensä. Ai että mitenkä tämä liittyy elektroniikkaan ??? No ei mitenkään kuten ei tämä threadikaan. On vain sössötystä muun sössötyksen joukossa.

    • Anonyymi

      Jep, omistan kaksi Pal radiota. Toinen lakkasi virittymästä (tyyppivika) ja molempien kuoret muuttuivat tahmaisiksi (myös tyyppivika)
      En suosittele Tivoli Audion PAL radioita kenellekään

    • Anonyymi

      Ehdottomasti mitättömin radio, mitä minulla on koskaan ollut.Asemanvalitsin niin millintarkka, että melkein puhaltamalla alkaa säristä ja viereiset asemat häiritsevät kuuntelua. Antennia ei ilmeisesti ole, tai se on mallia radioaaltojen sekoitin. Paikassa missä 60-luvun matkaradio kuuluu puhtaasti, ei tästä saa muuta kuin kohinaa. Ostin onneton vielä lisäkaiuttimen, bassoboosterin ja cd-yksikön . Ei voinut mennä rahat enempää hukkaan.

      • Anonyymi

        Ai niin, se jäi tietäjiltä kysymättä, että kun vien radion sorttiasemalle, niin voiko noita muita palikoita yhdistellä johonkin kunnolliseen radioon?


    • Anonyymi

      Suosittelen sirkus Papukaijaa ja suolaa riittää!

    • Anonyymi

      Mä ostin lapsille Sangean Genuine Mini -kaiuttimet. Bluetooth, FM-radio ja Line in. Mukana tuli lanka-antenni radiota varten. Ihan miellyttävä ääni ja radio kuuluu.

      Ulkonäkö on klassinen.

      • Anonyymi

        Tivoliaika on ohi! Mutta ensi keväänä hei taas voit kommentoida vappuna missä tivoleita on!


    • Anonyymi

      Oma One toiminut mahtavasti. Täysillä luukuttamalla saa joka laitteen rikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe