englanninspringerspanieli kotikoirana

vallunen

Onko teistä jollai kyseinen springeri kotikoirana? Haluaisin kysellä, että minkälainen on kotikoirana, ja miten paljon vaatii touhuamista ja lenkkeilyä. (jos ei siis metsästyksessä käytetä)

Miten usein harjaaminen, pari kertaa viikossa?

6

5472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sprinkkuli

      mutta kyll mä käytän sitä metsällä. tosin tietty 3/4 osaa vuodestahan se on kotikoirana.

      leikkimielellä harrastetaan agilitya, koska koiruus rakastaa sitä. lisäks käydään aina välillä kokeilemassa mejää ja sehän sopii erinomaisesti nyös kotikoirillekin. agilityn ja mejän hyvä puoli on se, että seuraavana päivänä koira nukkuu koko päivän, kun on joutunut touhuamaan ja käyttämään aivojaan.
      ja lisäks sprinkku on mukana vaelluksilla. pitkien lenkkien ja vaelluksien hyvä puoli on se että sprinkku melkein nukkuu seuraavat 2-4 päivää : ) ja näin kesällä tietty uinti ja damin haku harjoitusta, se imee kanssa hyvin koirasta mehut.
      talvella esim jos on kovat pakkaset eikä oikein pääse ulos toteuttamaan itseään niin sisällä sitten leikitään lelujen piilotusta ja opetellaan uusia temppuja. niilläkin saa todella helposti liikaa energiaa pois...

      meillä siis pari - neljä päivää menee ihan normi lenkeillä mutta sen jälkeen huomaa, että sprinkulla alkaa olla liikaa virtaa (vielä alle 2vee) joten kerran tai kaksi viikossa on ihan hyvä harrastaa jotain esim. pidempiä lenkkejä tai jotain agilitya tai mejää tai ihan mitä tahansa. kannattaa vaikka ottaa yhteyttä johonkin paikalliseen koirakerhoon ja kysellä erilaisia vaihtoehtoja.
      tosta agilitystä mä itsekin tykkään sen takia, koska joku muu suunnittelee valmiiksi puuhaa sulle ja sun koiralles. riittää vaan että saapuu itse koiran kanssa paikalle, kyllä se koira sitten hoitaa loput... ja sprinkut on vielä niin persoja makupaloille, että ne oppii ihan uskomattoman nopeasti.

      ja harjaaminen pari kertaa viikossa riittää ihan hyvin. tietty, jos koira on juossut metsässä tai uinut paljon niin kannattaa ottaa illalla harja käteen.

    • Walesiserkku

      walesilainen versio kotikoirana, ja ihan hyvin on pärjätty. Päivittäin runsaasti liikuntaa ja siihen vähän aivojumppaa päälle.
      Ajan mittaan on huomannut että sanonta "mitä enempi springeri saa touhuta, sitä onnellisempi se on" pitää täysin paikkansa. Niinpä ollaan alettu harrastamaan kaikenlaista, agilityä, mejää, tottista, ollaan opeteltu temppuja ja jossain vaiheessa mennään ehkä metsästyskoulutukseenkin.
      Tämä ei nyt kuitenkaan tarkoita sitä että joka päivä pitää touhuta aamusta iltaan eli springeri pärjää kyllä vähemmänkin "harrastavana", kyllä mekin löhötään sohvalla, vieläpä päivittäin.

      Tiedäthän että enkkusprinkkujahan on sitten sekä näyttö- että käyttölinjaisia ja suosittelen "vähemmän harrastavaan kotiin" näyttölinjaista, turboilla kun virtaa piisaa vaikka muille jakaa.
      Harjaamisen tiheystarve riippuu paljon karvanlaadusta ja siitä millaisessa ympäristössä koiruus liikkuu. Omaa walesilaista karvakasaa harjailen milloin muistan, irtorisut ja roskat poistan kyllä päivittäin ja viikottain pidetään "takkutarkastus", eli tarkistan paikat missä karvat helposti takkuuntuu ja poistan mahdolliset takut.

      • repekka76

        Itselläni ollut useampi springeri jotka oli valtaosin kotikoiria.
        Sprinkku on mitä mainioin kotikoira, kunhan muistaa ulkoilla sen kanssa paljon.
        springerit kun ovat aktiivisia ja "vaativat" paljon liikuntaa jos haluaa välttää sen energian purkamisen kotona esim huonekaluihin jne.

        Meillä koirat asustivat kerrostalossa ja mitään ongelmia ei ollut. Ainoastaan silloin tuli ongelmia jos koirat eivät olleet purkaneet kaikkea energiaansa ulkona. Silloin sai kukat jne kyytiä.
        Meillä olikin tapana olla jopa 3 tuntia koirapuistossa jos seuraa riitti. Päälle toki lenkkeilyt =D
        Harjasin itse koirat "tarpeen mukaan" olen itse trimmannut koirani sekä kasvatit. Tosin välillä oli omat koirat trimmaamatta pitkäänkin...
        Meillä piti olla eka koira ns näyttelylinjainen, mutta siinä oli mamma jolla oli erittäin vahva metsästysvietti. Saman tämä jätti pentuihinsa. Eli en välttämättä allekirjoita että näyttelylinjaiset ovat rauhallisempia.
        Kannattaa muistaa että spanielit yleensä ovat ahneita ja namin avulla ne tekee melkein mitä vaan, meillä olikin paljon aivojumppaa joissa palkintona oli nami tms herkku.
        kaikin puolin suosittelen sprinkkua, maailman ihanin ja seurallisin koira.


    • kotispringerin mamma

      meillä on melkein koti "sprinkku" mitä nyt näyttelyissä välillä käydään ja koirakentällä harjoittelemassa perustottelevaisuutta.

      Joka päivä käydään metsässä juoksemassa ja pöllyttelemässä lintuja. Lenkit tehdään periaatteessa aina vapaana juosten, metsässä tai pellolla. Samalla koira saa tehdä sille rodunomaista työskentelyä eli jäljestystä sekä lintujen ylösajoa.

      Sprinkku sopeutuu loistavasti kotikoiraksi kunhan se saa tarpeeksi liikuntaa. Tuo luontainen "hakutýöskentely ja jäljestys ovat parasta stressin purkua,(etenkin jos koiralla on vahva riistavietti) mutta jos pennusta totuttaa koiran purkamaan stressiä muulla tavalla, esim agilityssä, se sopeutunee siihen ihan mainiosti.

    • nessu26

      Eikös kaikki koirat yleensä oteta kotikoiriksi? kotonahan suurinosa ajasta menee. Sitten voi olla, että mukaan on tullut harrastuksia ja kilpailuita.

      Enkku on oiva kotikoira, tykkää löhöillä, tykkää ihmisistä, yleensä lapsistakin ja lähtee lenkikke milloin vain. Mutta englanninspringerspanieli on kyllä sellainen, että se vaatii henkisiä ja fyysisiä virikkeitä, eli lenkki kaupankulmalle ja takaisin ei riitä. Jos se ei saa purata aktiviteettia, metsässä, leikeissä, tempuissa, harrastuksissa yms. voi siitä tulla aika levoton. Kotikoira tai ei, se siis vaatii aktiviteettia.

      Enkku on myös turkkirotu, eli kävi näyttelyissä tai ei, se kannattaa siistiä aina. Ettei tule korvatulehduksia tai ihottumaan. Mutta luonteeltaan enkku on aivan ihana.. oikea valloittava persoonallisuus ja mamin oma pääperö ;)

    • Anonyymi

      Ihana koira,mulla oli 10vuotta ja hyvä seurakoira,tietysti oli hoitamista mutta ihana seuralainen ja kaikin puolin hyvä kaveri ja metsästys koirana varsin kätevä vaikka en itse metsästäkkään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe