cockerin turkki

haluisin cockerin

elikkäs kun cockereita täytyis trimmata, niin onko se pakko ?
siis ei oo mikään sellanen et jos rotu on trimmattava niin en trimmaa, mut kysyn nyt vaan ja ehkä tää voi olla vähän tyhmä kysymys..

niin täytyykö cockereita trimmata, jos tulee vaan seurakoiraks (kotikoiraks) eikä kävis näyttelyis tai muissa..kuinka usein pitää trimmata, onko cockerin trimmaus kallista ??

11

1165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjoittaja..

      ^^* siis EN oo mikään sellanen..

    • jos kerta

      otat koiran ihan vaan kotikoiraksi niin: Trimmi 2-3 kk välein riippuen siitä kuinka lyhyenä haluaaturkin pitää.. Hinta on siinä 35-40 yleensä kokohoidolla =)

    • jutttu

      Jos meinaa cockerin ottaa, kannattaa todella ottaa tämä turkinhoito huomioon. Vaatii säännöllisen hoidon. Lyhyeksi ajaminen EI ole mikään ratkaisu, mielestäni tuohon ratkaisuun päädytään vain jos kyse on terveydellisistä syistä.. iho ei hengitä tms.

      Joillekin kasvaa karvaa runsaasti (mustat) ja joillekin vähemmän. Jonkun kohdalla joutuu trimmin tekemään tosi usein, joillekin riittää pari kertaa vuodessa, plus tietty takkujen selvittelyt yms.

      • kirjoittaja--

        eli jos ostan cockerin pitää turkki trimmata n. 4-5 kertaa vuodessa.. eli rahana n. 200 € ? vai

        siis onko oikeesti niin et sellasen vaaleanruskea turkkisen cockerin turkki kasvaa hitaammin kuin mustan cockerin ? (en oo viel perehtyny tänän seikkaan)


      • siis :)
        kirjoittaja-- kirjoitti:

        eli jos ostan cockerin pitää turkki trimmata n. 4-5 kertaa vuodessa.. eli rahana n. 200 € ? vai

        siis onko oikeesti niin et sellasen vaaleanruskea turkkisen cockerin turkki kasvaa hitaammin kuin mustan cockerin ? (en oo viel perehtyny tänän seikkaan)

        Mitään tarkkaa määrää, kuinka monesti vuodessa trimmataan, ei ole. Tosiaan riippuu koiran turkin kasvuvauhdista ja kunnosta muuten.
        Jos opettelee trimmauksen itse, säästyy tietty euroja. Kone toki maksaa ja terien teroittaminen, mutta hyvin pestyn koiran trimmaamisessa ei terät kulu, kuin jos trimmaat likaisen koiran. Sama juttu saksien kanssa. Itse olen opetellut trimmausta, on olemassa ihan trimmauskursseja joilla opetetaan kädestä pitäen. Kasvattajalta saat myös valtavasti (kasvattajasta riippuen) hyviä neuvoja ja jotkut kasvattajat trimmaa kasvattinsa ilmaiseksi ensimmäiseen vuoteen asti.

        Rahaa menee, ja tuo 200e vain pieni osa siitä mitä kaikkiaan koiraan palaa :D Kannattaa miettiä koiran ottoa toisen kerran, JOS ei ole valmis uhraamaan euroja ;)

        Vaalean ruskealla tarkoitat varmaan punaista? Eli joo, mustilla karvankasvu on runsaampaa, mutta toki niitä löytyy punaisistakin. Uroksilla karvankasvu on melko poikkeuksetta runsaampaa kuin nartuilla. Olen nähnyt myös tapauksia, ettei esim. punaisen narttucockerin karva ole minkään mittaista vielä vuodenkaan iässä, eli todella tapauskohtaista :)


      • cockerin omistaja
        kirjoittaja-- kirjoitti:

        eli jos ostan cockerin pitää turkki trimmata n. 4-5 kertaa vuodessa.. eli rahana n. 200 € ? vai

        siis onko oikeesti niin et sellasen vaaleanruskea turkkisen cockerin turkki kasvaa hitaammin kuin mustan cockerin ? (en oo viel perehtyny tänän seikkaan)

        Koita etsiä kasvattaja joka trimmaa kasvattinsa ilmaiseksi tai ainakin halvemmalla. Minulla on 10 vuotias cockeri ja hänen turkkinsa kasvaa (musta) ihan joka suuntaan ja paljon. Oman koiranikin kasvattaja olisi trimmannut halvalla, mutta hän lopetti koirankasvatuksen, joten nyt me käymme eräällä kasvattajalla trimmissä noin 3-4 kk välein, ja turkki vedetään aika lyhyeksi. Käytimme kerran koiramme "trimmaajalla" jonka jälkeen koiramme pelkäsi trimmausta hysteerisesti. Trimmasin sitten itse, mutta kyllä siinä meni aikaa aina 2 tuntia. Nyt sitten löysin ihanan paikan, hän kasvattaa koiria ja trimmaa työkseen koiria.

        Koira on maailman ihanin luonteeltaan, joten tuttavuus kyllä kannattaa. Minunkin mielestäni punaisen turkki kasvaa hiukka hitaammin. Sekä ruotsista saatavat metsästys linjaisilla cockereilla on myös vähemmän turkkia.

        Kun sitä trimmaukseen menevää rahaa mietit, niin mieti sitten myös eläinlääkäri kuluja, sillä nekin maksavat.


      • essijakoirat

        mulla on musta cockeri ja kesällä ihan koiran mukavuuden kannalta vedetään melko klaniksi. harrastekoira, joten ei "ulkonäkö"paineita ;) kesällä todella paljon mukavampi haukulle, sillä kun tota karvaa riittää! talvella sit hiukan pidempi, herra trimmataan n. kolme-neljä kertaa vuodessa, kahdesti kesäisin. kuitenkin pysyy ihan cockerin näköisenä. eli kampaa ja trimmiä kaipaa, jos ei töitä jaksa tehdä niin en suosittele.


    • Sakset käteen

      Hyvä trimmeri n. 100€ ja trimmaa itse, harjoitus tekee mestarin ja hauva tykkää. Mallia voi vaihdella vuodenajan mukaan. Muista vaan, että ennen trimmausta turkki hiekasta vapaa, muuten terät ei kestä.

      • kokkeri

        eli ikuinen sakemanni ihminen otti ja pelasti kokkerin.. sillä en harrasta mitään eli on vain koti koira..ostin klipperin itse ja vetelen koiran aikaajoin ihan klaniksi..Hieno poika se on vaikkakin alkuun aika karsean näköinen..=)

        pitkäksi jos annan se kasvaa,näyttää koira ihan hattaralta...


    • Peppi

      Pakkohan se ei ole mutta helpottaa huimasti ettei takkuja tule niin helposti ja tassukarvoissa ei tule kura eikä lumipaakut vaivaa niin pahasti. Ei tarvitse viedä trimmaajalle,voi opetella itsekin. Mä trimmaan ite mun cockerin eikä me käydä näyttelyissä. Tassukarvat lyhyeks,korvien taustat siistitään lyhyeks,persuuskarvat,rinnasta,mä lyhennän myös korvien karvaa ja pään voi nyppiä käsin.

    • selvää......

      rodusta. Ei todellakaan ole helppo koira. Paljon luonne vikoja ja vaatii toimintaa ja virikkeitä. En suosittele ensimmäiseksi koiraksi. Enkä ainakaan pelkäksi "seurakoiraksi".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2816
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      100
      2114
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      146
      908
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe