walesin terveys

huolestunut...

oon kuullu että waleseille on yleistä joku sairaus mutta en nyt juuri muista mikä. niin ku tää rotu olis mulle muuten juuri täydellinen mutta ku mä niin pelkään että juuri mun koiran kohdalle osiúu se sairaus.

oon monta koirarotua miettiny ja kaikissa melkein on óllut yleistä joku sairaus ja sit unohdan sen rodun ja alan miettiin uutta.

mutta juuri tämä rotu olis niiin ihana ja sopiva mulle mutta huolettaa se terveys.

eli onko se sairaus sitten kovin yleinen tälle rodulle?

8

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      sairaudesta puhut?

      Spanieliliiton sivuilta kopsattu teksti:

      "Walesinspringerspanieli on suhteellisen terve ja pitkäikäinen koira. Rotu kuuluu Pevisa-ohjelmaan ja pentueen rekisteröinnin ehtona on vanhempien silmä-ja lonkkatutkimukset. Perinnöllisistä sairauksista ei ole muodostunut suurempaa ongelmaa rodulle. Lonkkanivelen dysplasiaa esiintyy jonkin verran, mutta hyvin harvoin se aiheuttaa koiralle itselleen haittaa. Perinnöllisistä silmäsairauksista tutkitaan PRA, RD, HC, joita ei ole rodussamme tavattu viimeiseen viiteen vuoteen. Suomessa on tavattu yksittäisiä tapauksia mm. epilepsiaa ja kilpirauhasen vajaatoimintaa. Iho-ja korvatulehduksia esiintyy keskimäärin saman verran kuin muilla saman karvanlaadun omaavilla roduilla."

      Omalla koiralla on ollu yks korvatulehdus, luultavasti allergian takia, ja pari virtsatien tulehdusta. Muuten ei ole sairastellu. Koira on nyt 4-vuotias. Itsellä on ainakin käsitys että welssi on aika terve rotu(Asiantuntijat voi oikaista jos puhun puuta heinää :D).

      • se oli..

        oon lukenu että walesit kuuluu riskiryhmään...


      • ****
        se oli.. kirjoitti:

        oon lukenu että walesit kuuluu riskiryhmään...

        Kilpirauhasen vajaatoiminta on helppo hoitaa. Itselläkin on muuten :D

        Walesia en ottaisi enää siksi koska korvat tulehtuvat niin helposti. Ja allergisoituvat helposti. Luonnonmukaista ruokavaliota noudattavilla koirilla näitä ongelmia ei ole mutta harva jaksaa itse kokkailla niille.

        Rodulla kuin rodulla on terveysongelmia. Jos lähtee valkkaamaan täysin tervettä niin sellaista ei olekaan. Kannattaa tutustua koiran sukuun niin tietää mitä saattaa saada.


      • Mapuccino
        se oli.. kirjoitti:

        oon lukenu että walesit kuuluu riskiryhmään...

        totta. Lähestulkoon kaikilla roduilla on jokin vitsaus, waleseilla se on kilpirauhasen vajaatoiminta. Ikävä sairaus siinä mielessä että se yleensä puhkeaa vasta myöhemmällä iällä, ja niinpä sairautta "kantavaa" koiraa on jo saatettu käyttää jalostuksessa, jolloin uusia kantajia on taas tuloillaan.
        Kilpirauhasen vajaatoiminta on kuitenkin hoidettavissa (ei parannettavissa) ja koira pystyy elämään melko normia koiran elämää sairaudestaan huolimatta.
        Vaikka viime aikoina onkin tullut jonkin verran esille sairastuneita yksilöitä, ei vielä voida puhua että se olisi kovin yleistä. Mitä tulee pelkoosi saada sairas/tai sairastuva pentu, en osaa sanoa muuta kuin että pentu kannattaa hankkia kasvattajalta, joka selvittää vanhempien taustat huolella.


    • Sussuliini19

      Hei!

      Kuule, otappa yhteyttä ihan kasvattajiin, kysele terveyttä tai springerspanielit ry:n. Siellä tehdään parhaillaan terveystutkimusta.

      Olen ollut useamman vuoden piireissä ja ess, sekä wss kasvattajat tuntuvat olevan vastuullista porukkaa (ainakin nämä tunnetuimmat). En ole koskaan kuullut että wss olisi jokin yleinen sairus, joka olisi ongelma. Enkku ja walesi on suht. terveitä rotuja ja niiden kanssa pevisa on sujunut hyvin, kun miettii monia muita rotuja.

      Sama tuo korvajuttu.. kyllä ne tulehtuu, jos ei hoida. Tietysti nyt suljen pois ne surkeat tapaukset, joille voi tulla krooninen. Mutta yleisesti, korvat saa pidettyä hyvänä, kun putsaa ja huolehtii.

    • mutta meille osui

      ...huono tuuri? Toisella walesilla on epilepsia ja toisella krooninen korvatulehdus. Luonteeltaan mahtavia koiria, harmittaa nuo terveysongelmat, joten seuraavat koirat on eri rotua. Arpapeliähän tuo tietysti osaltaan on.

      • ......

        Luonnonmukainen ruokinta ja varsinkin hiivojen eliminointi ruuasta auttaa tulehdukseen. Ei saisi antaa teollisuusmuonaa laisinkaan!! Puhun kokemuksesta... koira parani kuin taikaiskusta.


      • kerrokerro
        ...... kirjoitti:

        Luonnonmukainen ruokinta ja varsinkin hiivojen eliminointi ruuasta auttaa tulehdukseen. Ei saisi antaa teollisuusmuonaa laisinkaan!! Puhun kokemuksesta... koira parani kuin taikaiskusta.

        Meillä täytyy tehdä itse ruoka tuolle meidän ikiliikkuja walesille tai sitten annetaan purkkiruokaa. Mitenkä se sitten eliminoidaan se hiiva siitä ruuasta? Missä ruuassa sitä on eniten? Nyt olen vähän pihalla, mutta jos vähän vihjaset niin pääsen mukaan :o)

        kiitos kiitos


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1563
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe