Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

¤Symboliikasta¤

AROSUSI-09

Aradia-kirjassa kerrotaan että joskus suurennuslasiakin on pidetty noitakaluna eli symbolina.Sitten on tietty luudat ja mustat kissat...mitä muita näitä on?¤Palstanlämmittelyä¤

3

930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaunis pikku teini noita

      Elohopealla täytetty putkilo.

    • Wanha Welho

      Pentagrammi tulee antiikin Kreikasta, jossa matemaatikot huomasivat viisikulmaisen tähden piirrettynä viisikulmion sisään muodostavan täydellisen kultaisten leikkausten sarjan ja kultainen leikkaus taas on täydellinen lukuyhdistelmä, joka löytyy monesta paikasta luonnosta. Ihmisen kasvot, auringonkukan siementen järjestys, kukkien terälehtien määrät, ym. kaikki seuraavat Fibonachin sarjaa, joka taas on kultaisen leikkauksen numeerinen kuvaus, jossa jokaisen luvun suhde on kultaisen leikkauksen suhde.

      Toinen todella mielenkiintoinen noituuden symboli on noidankehä. Ennen pentagrammia noituus perustui noidankehään ja sen sisällä tapahtuviin menoihin. Noidankehä ei ole ihmisen luomus vaikka sellaisen voi kasvattaakin, vaan muodostuu sienistä. Sienirihmasto kasvaa tietyn määrän vuodessa, mutta vain sen uloin osa tuottaa itiöemiä, eli näkyviä sieniä. Tästä johtuu, että sopivalla paikalla, jossa rihmasto pääsee etenemään joka suuntaan vapaasti, sienet muodostavat täydellisen ympyrän. Eritoten valkokärpässienten noidankehä antaa noidalle suuren voiman.

      Anglo-Saksisessa Englannissa noidankehä oli pelätty ja voimallinen ilmiö, joka aiheutti kristinuskon tultua lähes paniikin, jossa jänisten ohella myös noidankehät olivat kristinuskon hampaissa. On myös esitetty ajatus, että Stonhenge on itseasiassa noidankehän kivistä luotu replika, mikä voi olla tottakin (yhdessä kivessä on kuvattu lähes minoalainen sieni ja toisaalta Salisburyn tasanko on lähes täydellinen alusta noidankehän syntymiselle).

      Jänis. Jänis on eräs symboleista, joka on pilattu ja unohdettu. Kaikki muistavat kissat ja luudat, jotka ovat tosiasiassa myöhäiskeskiajan perua, mutta jänis on aito asia. Eräänlainen noituuden Coca Cola. Se oli kelttien ja myös fenno-ugrien eläin, jota Osetere piti toteemieläimenään. Nopeus, ketteryys, kestävyys ja tarkkaivaisuus ovat sen ominaisuudet. Jänis oli druidin toteemi eläin, jos hän sai valita.

      Nyt? Jänistä ei ole unohdettu, mutta se on alennettu jakamaan munia Oseteren juhlan alla. Juhla todellakin on hänen, nimeä myöten: Easter.

      • Jostain syystä noidat karttavat suolaa, ripottele heidän tielleen, siis aidon noidan. Niin hän kiertää, virittämäsi ansan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe