Parolannummen juhannusjuhlat

Silloin ennen

Veksi Salmen Viikkouutisissa olevalla pakinapalstalla mainittiin äskettäin Parolannummen juhannusjuhlat. Sen verran olen kuullut lisävalotusta eräältä mukana olleelta, että väkeä oli runsaasti ja jopa Beach Boys on joskus ollut esiintymässä. Tapahtuma oli kuulemma ensin lentokentällä ja siirtyi sen jälkeen Piilopirtille. Tämä mukana ollut ei muistanut sen tarkemmin, mutta onko kellään muulla tarkempaa tietoa minkälainen tapahtuma se oli ja oliko muita kuuluisia esiintymisiä ja koska se järjestettiin viimeisen kerran.

17

3769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muistakaa
      • teini =)
        tietoa kirjoitti:

        http://www.yle.fi/tositarina/arkisto/kevat_2004/surmanajaja_elaa.htm

        Kun Beach Boysit olivat tulossa sinne, mutta äiti pakotti meidät kotiin, kello oli hänen mielestään liikaa ja humalaisia paljon..=( Muistaakseni näimme sen helikopterin (?) taivaalla mutta kotiin vaan oli mentävä. Jälkeenpäin vasta tajusin miten kuuluisa bändi siellä kävi. Maalla ei näistä oikein sillon tiedetty...=)


      • teini =)
        teini =) kirjoitti:

        Kun Beach Boysit olivat tulossa sinne, mutta äiti pakotti meidät kotiin, kello oli hänen mielestään liikaa ja humalaisia paljon..=( Muistaakseni näimme sen helikopterin (?) taivaalla mutta kotiin vaan oli mentävä. Jälkeenpäin vasta tajusin miten kuuluisa bändi siellä kävi. Maalla ei näistä oikein sillon tiedetty...=)

        Tapani Kansan siellä näin, ja tykkäsinkin hänestä (ja edelleenkin) sekä päiväkirjamerkintöjeni mukaan joku bändi joka soitti suomalaista progea (inhosin).

        Nämä juhlat olivat siis kesän merkkitapaus, jonne piti päästä, ensin äidin kanssa ja myöhemmin kaverien. Ujolle tytölle tilaisuus nähdä omanikäisiä poikiakin..=)


      • TeeHoo

        Olin Beach Boys konsertissa Parolannummela juhannuksena 1969 tulevan vaimoni kanssa. Tunnelma konsertissa oli mahtava. Vanhat mummutkin hytkyivät musiikin tahdissa ja kappaleet soitettiin kuten ne kuuluivat levyltäkin. Aivan mahtava keskikesän yöttömän yön juhla. On jäänyt muistoihin koko elämän ajaksi.


    • juhannusjuhlat
      • kaikki.

        näinhän tapahtui joo


    • juhlista jaloin

      eikös siellä ollut semmoinen tapa sytytää kokko ampumalla tykillä,yhtenä vuonna oli sattunut onnettomuus että kokko oli romahtanut varusmiehen päälle ONKOHAN TOTTA?

      • kuullut

        Varmaa tietoa ei ole mutta olen kuullut että joku olisi 70-luvulla kuollut jäätyään romahtaneen kokon alle.


      • kaurialasta
        kuullut kirjoitti:

        Varmaa tietoa ei ole mutta olen kuullut että joku olisi 70-luvulla kuollut jäätyään romahtaneen kokon alle.

        Juhannus juhlilla 26.06.1965 kuoli nuorimies jäätyään kaatuvan juhannus kokon alle. Ei varusmies!


      • * * * *
        kaurialasta kirjoitti:

        Juhannus juhlilla 26.06.1965 kuoli nuorimies jäätyään kaatuvan juhannus kokon alle. Ei varusmies!

        Onni Suurosen surmanajopönttö sortui juhannusjuhlilla vuonna -67. Kukaan ei tainnut kuitenkaan loukkaantua siinä onnettomuudessa.


      • ojoisilta
        kaurialasta kirjoitti:

        Juhannus juhlilla 26.06.1965 kuoli nuorimies jäätyään kaatuvan juhannus kokon alle. Ei varusmies!

        Surmansa sai Olavi Suhonen Parolantieltä hänellä oli rooli 1961 valmistuneessa elokuvassa Pikku Pietarinpiha


    • Parolan juhannus

      Jukka Viitaniemi muisteli pakinassaan tälläistä pari vuotta sitten.

      Mopopoikina käytiin joka juhannus Parolan maankuuluissa juhannusjuhlissa. Silloin tuntui, ettei niin upea juttu kuole koskaan, vaan jatkuu iankaikkisesti.

      Aattoilta alkoi lentokentällä panssarivaunujen taistelunäytöksellä, joka oli ylipäätään vaikuttava esitys. Alueella oli joskus tivoli ja parissa paikassa tanssittiin ennen ja jälkeen komean kokon. Solistit olivat yleensä nimekkäitä Arttu Suuntalasta Irwin Goodmaniin.

      Sotainvalidien hyväksi järjestetyissä karkeloissa myytiin myös arpoja. Muuan kotikylän hirmujuoppo aikamiespoika voitti arvalla upean ja arvostetun Saloran matkaradion.

      Laatikkoon pakattu radio kainalossaan hän uinahti Lehijärven kilpikaarnaisen rantamännyn tyvelle. Juhannusyön tunteina radio tietysti varastettiin. Herättyään aikamiespoika arvuutteli ääneen, että häneltä on joko varastettu radio tai hän on löytänyt pahvilaatikon.

      Loppu tuli Parolan juhannuksellekin. Samaan aikaan, 1960-luvun lopulla armeijalle säädettiin työaikalaki, jonka mukaan ammattisotilaita sai pitää palveluksessa kolmen viikon jaksossa 120 tuntia. Tarkoin kellotettu työaika ei juhannusjuhliin enää istunut.

      Myös turvallisuus- ja vastuukysymykset nousivat esiin ehkä keskikaljan vapautumisen myötä uudessa valossa. Raskaat taistelupanssarivaunut ja enemmän tai vähemmän juopunut yleisö sopivat kovin huonosti samalla kentälle.

      Joskus Parolan juhannus myös radioitiin. Yleisradio tavallaan virallisti ja samalla pyhitti juhlan radioimalla osia siitä koko valtakuntaan. Radion myötä osallisia oli kosolti enemmän kuin pelkät paikalla olijat.

      http://www.hameensanomat.fi/kolumnit/210009-kesan-juhlia-tulee-ja-juhlia-menee

    • mangood

      ajoiko Irwin kuplalla lehijärveen maalaiturilta?

      • Yritystä oli

        Irwin yritti ajaa, mutta se ehdittiin pysäyttämään ennen suoritusta.


    • tiatoo

      Ei ammuttu tykillä vaan singolla. Muistan 60-luvun loppuaikoina kun singon laukaus ei osunut. Piti käydä sytyttämässä soutuveneellä. Voi olla samana vuonna kun olin katsomassa kun Beach Boys esiintyi Lehijärven rannassa. Melkoinen tapahtuma pienessä Parolassa.

    • joose-alat

      Oli Juhannus 1963 ja minut oli komennettu Parolan Lehijärven tanssilavalle hoitamaan vahvistinlaitteita. Jaakko Jahnukainen juonsi aaton tanssijaisia. Minä soitin äänilevyjä ja pidin vahvistimia äänessä. Kävi niin, että päävahvistin oli epäkunnossa joten Jouduin käyttämään varalla ollutta 10 wattista koko illan. Äänilevyjen nimiä piti merkitä ylös mutta hyvä jos puoliakaan muistin kirjata. Jossain välissä tuli sadekuuroja joten elektroniikan kanssa sai olla tarkkana. Onneksi armeijan teltta piti kosteuden poissa ja koko juhla onnistui kohtuullisesti. Aamuyöllä kun saimme laitteet purettua palasimme Panssarikoululle nukkumaan muutamiksi tunneiksi. Palvelu jatkuin aamuherätyksen jälkeen normaalisti, tai ainakin muistan niin jatkuneen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe