Kertausharjoitukset

Kristina-

Minkälainen tuomio poikaystävälleni seuraa siitä, kun hän ei mennyt armeijan kertausharjoituksiin eikä ilmoittanutkaan sinne poissaolosta?

20

11293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kertausharjoitukset

      ja poissaolo. Vois joskus yrittää itekin.

      Luvaton poissaolo kertausharjoituksesta
      Mikäli kertausharjoitukseen jättää vastoin määräystä tulematta, luvattomasta poissaolosta seuraa viranomaisen suorittama esitutkinta, joka lähetetään syyttäjälle asian oikeuskäsittelyä varten. Rangaistuksena luvattomasta poissaolosta on tuomittava kurinpitorangaistukseen tai vankeuteen. Tyypillisin rangaistus on päiväsakko.

      • Anonyymi

        Myös uskossa olevien kuten kaikkien muidenkin olisi hyvä kunnioittaa esivaltaa.

        "Raamattu opettaa meitä, jotka olemme raamatullisesti uskossa Jeesukseen, olemaan alamaiset esivallalle, sekä kehottamaan muitakin samaan: ”Muistuta heitä, että heidän tulee olla esivallalle ja viranomaisille alamaisia ja kuuliaisia, valmiita tekemään kaikkea hyvää.” Tiit. 3:1."

        https://jeesus-on-herra.com/esivallalle-alamaisuus/


    • lfjlksdgjlk

      Itselläni on tulossa kert.harj.(7-12.6.) ja en ole menossa,soitin poliisille ja kysyin,että mitä tästä seuraa ja hän sanoi,että sakkorangaistus max. 50 päiväsakkoa,joka määräytyy tulojen mukaan.Ei siis tule mitään vankeutta tai syytettä sotilaskarkuruudesta.

      • Orjuuden loppu

        Aloitteen sisältö
        Ehdotamme, että asevelvollisuus lakkautetaan Suomessa. Lakkauttamisen jälkeen nykyinen miehiä koskeva varusmiespalvelus ei olisi enää pakollinen, eikä varusmies- tai siviilipalveluksesta kieltäytyviä tuomittaisi vankeuteen.

        Perustelut
        Yleinen asevelvollisuus on kansantaloudellisesti kallis, epätasa-arvoinen ja realistisia uhkakuvia ajatellen vanhentunut puolustusratkaisu. Suurimmassa osassa Euroopan valtioista asevelvollisuudesta on jo luovuttu.

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/468

        Kiitos tuestasi.


    • lfjlksdgjlk

      Ja poliisit eivät myöskään tule hakemaan poikaystävääsi kotiovelta tai laita hakua päälle,vaan siitä tulee kotiin käräjäoikeudelta kirje,jossa käsketään saapumaan oikeuteen!

      • InttiPaskaRiitti

        Joo no, mulle eivät edes ryhtyneet lähettelemään käskyjä mennä oikeuteen kun sujuvasti palauttelin avaamattomina ne käskyt mennä kertausharjoituksiinkin.


      • done that
        InttiPaskaRiitti kirjoitti:

        Joo no, mulle eivät edes ryhtyneet lähettelemään käskyjä mennä oikeuteen kun sujuvasti palauttelin avaamattomina ne käskyt mennä kertausharjoituksiinkin.

        Ei kannata ottaa mitään yhteyttä mihinkään, lähettelee vaan ne paskalaput takaisin lähettäjälle. Ei kannata olla tavoitettavissa hetkeen, jos niitä paskalappuja alkaa postin mukana tulemaan.


      • Kokeiltu on
        done that kirjoitti:

        Ei kannata ottaa mitään yhteyttä mihinkään, lähettelee vaan ne paskalaput takaisin lähettäjälle. Ei kannata olla tavoitettavissa hetkeen, jos niitä paskalappuja alkaa postin mukana tulemaan.

        Toimii.


    • Paska Suomi

      Eiköhän se ala olla tuo miesten orjuuttaminen tiensä päässä, jopa täällä Euroopan Pohjois-Koreassa.

    • kieltäydy sinäkin
      • 9+2

        Nykyaikaiset aseet vaativat niin vähän käyttäjiä, ettei Suomen armeija tarvitse pa*kasakkia riveihinsä. Sen vuoksi eivät ole kovin huolissaan sivareista, tai reservin kieltäytyjistä.


      • hah hah haa!
        9+2 kirjoitti:

        Nykyaikaiset aseet vaativat niin vähän käyttäjiä, ettei Suomen armeija tarvitse pa*kasakkia riveihinsä. Sen vuoksi eivät ole kovin huolissaan sivareista, tai reservin kieltäytyjistä.

        Suomellahan riittää nykyaikaisia aseita ihan kiusaksi asti. Ja se paskasakkihan on juuri sitä mitä pistetään sodissa rintamalle kuolemaan, tärkeämmät ihmiset sitten heitä ohjailevat.


      • Paskasakki naurattaa
        hah hah haa! kirjoitti:

        Suomellahan riittää nykyaikaisia aseita ihan kiusaksi asti. Ja se paskasakkihan on juuri sitä mitä pistetään sodissa rintamalle kuolemaan, tärkeämmät ihmiset sitten heitä ohjailevat.

        Paskasakille annetaan toki 'palkinnoksi' mitskuja rintapieleen ja sille leperrellään kauniita sanoja. Paskasakki on juuri niin typerää, että paskasakille sellainen riittää.


    • CarlOlofLindeman

      Sakkotuomio on lievä noin pienillä tuloilla, mutta suurin ja eniten tulevaisuudessakin merkitsevä asia on rikosrekisterimerkintä, jonka hän tuosta saa. Rikos on rikos ja se saattaa vaikuttaa tulevaisuudessa vaikkapa työn saantiin. Toivotaan ettei niin ole, varsinkin kun on kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin viikon leppoisasta kertaamisesta (josta tod näk vähintään 2 päivää kasarmilla) tai lykkäyksen hakemisesta.

      • Nolo Sika

        Eikös rikosrekisteriin jää merkinnät vain ehdottomista ja ehdollisista vankeutuomioista PAITSI jos ne on tullut sakkojen muuntamisesta tai armeijasta kieltäytymisestä


      • älä pelle pelottele

        Ei tule missään tapauksessa mitään merkintöjä rikosrekisteriin, eikä tule edes sakkojakaan kun ei vaan vastaa mitään niiden tiedusteluihin.


    • Antistate

      Älä mene jos ei kiinnosta. Orjaksi ei kannata ryhtyä, varsinkaan minkään valtion orjaksi.

    • Vaihtoehtokin on

      Jos muuten kertausharjoituksiin meno ei kiinnosta, niin voi hakeutua ns täydennyspalvelukseen sen sijaan. Täydennyspalvelus on sivaripalvelusta.

      TP haetaan sotilaspiiristä. Siihen on oma ns hakemuksensa, mutta kyseessä on vain kumileimaisin, sillä hakemus myönnetään aina.

      TP:n virallinen maksimi on 40 vrk, mutta käytännössä sinne meno tarkoittaa sitä, että menee viideksi päiväksi (1 työviikko) sivarikoulutuskeskukseen kuuntelemaan luentoja ja suorittamaan ensiapukurssia. Helppo nakki. Kolme kertaa päivässä saa ruoat (myös vaihtoehtoruokavaliot huomioidaan), iltaisin voi vapaasti poistua palveluskeskuksesta jne.

      Viiden päivän jälkeen käytännössä ei tarvitse enää ikinä rauhan aikana mennä mihinkään kertauksiin.

    • Don't go

      Jos ei kiinnosta, niin kieltäydy. Sama koskee koko asevelvollisuutta; kuten Einstein aikoinaan totesi, riittäisi koko systeemin kaatamiseen se, että edes muutama prosentti asevelvollisista kieltäytyisi, koska vankilat täyttyisivät äkkiä ja kulut nousisivat taivaisiin. Koskee siis kertausharjoituksia että inttiä: jos ei nappaa, älä mene. Vain paskahousut menee pokkuroimaan armeijan kekkuleita.

      • true dat

        word


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1398
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      26
      1137
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1033
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe