milloin kanit sukukypsiä?

sisko ja sen veli

olen selannut noita sivuja ja lueskellut mutta mutta en sitten oikein löydä vastausta....
minkä ikäisenä puput ovat sukukypsiä? jotkut sanoovat että 4 kk mutta toiset että ihan milloin vaan eli aina ja ei tule tolkkua...
ja kuinka kauan aikaa menee jos lykkä käynyt että pesässä olisi poikasia? nämä kun ovat ensimmäisiäni...

19

5960

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sisko ja sen veli

      niin sisaruksilla ei ole tarkoitukseni poikasia teettää että ihan vaan tiedoksi en sukurutsaus pupuja ole tehtailemassa...

    • kaninkasvattaja

      kanit ovat sukukypsiä n.8kk. parittelusta kuluu noin 1 kk kun kani alkaa tekemään pesää, jos huomaat että kanisi nykkii itseltään karvoja, tarkista että sillä on kaikki hyvin ja tarpeeksi vettä ja siirrä se mieluiten toiseen häkkiin tai ota toinen kanisi pois sieltä ja anna sen (emon) olla rauhassa.

      • sisko ja sen veli

        eli tyttö ei vielä olisi kaiken järjen mukaan vielä valmis tekemään poikasia eikä tuo poika olisi valmis siittämään niitä kun ovat vasta 2 kk vanhojsiksi tässä vaan alettiin kyselemään kun tarkoitus olisi saada poikasia noilla kaneilla ja tarkoituksella ihan pienestä pitäen ovat samassa häkissään.


      • sisko ja sen veli

        niin en minä nyt kuule alaikäinen ole ja ikääkin on jo sen verran että ei tarvitse henkkareita kaivella. Ja tiedoksi sinulle kun nyt se sinua niin vaivaa että nikkihän tosiaan voi olla vaikka apina kun ei omalla nimellä tarvitse kirjoitella. Ja tiedoksi sinulle että kyllä minulla on samasta poikueesta neljä kania kaksi tyttöä ja kaksi poikaa MUTTA se kani jolla niitä poikasia teetän ei ole näille mitään sukua vaan aivan toiselta puolelta suomea.
        Toivonkin sinulle onnellisia hetkiä sättiessäsi täällä muita.


    • suski87

      Yhden kaneja pitkään kasvattaneen tekstistä lainaten (koko tuo pätkä löytyy täältä: http://puput.net/keskustelu/index.php/topic,58215.0.html): "Naaras hyväksyy astumisen noin 3,5 kk iässä ja voi tulla kantavaksi 4 -4,5 kk iässä. Nämä iät vaihtelevat roduttain, kääpiörodut tulevat murrosikään aiemmin kuin suuret rodut. Ei ole suotavaa astuttaa naarasta ensimmäisenä mahdollisena kuukautena, koska naaras kasvaa vielä itse, ja tällöin kasvu hidastuu tai pysähtyy kokonaan, naaraalla ei myöskään ole vielä täyttä mahdollisuutta kasvattaa ja ruokkia poikuetta 100-prosenttisesti."

      Eli urokset ja naaraat olisi syytä erottaa toisistaan niiden ollessa luovutusikäisiä (2kk) ja laittaa yhteen aikaisintaan naaraan ollessa noin puolivuotias, vaikka poikasia olisikin tarkoitus teettää.

    • kantavaksi JO

      16 vk ELI 4 kk ik. EI SUOTAVAA,koska on vauva vielä itsekin.Ninkun edellä,VOI TULLA ongelmia.
      Saattaa hylätä pennut heti synn(ei tiedä mitä tehdä)=kokemusta on.Ei itse ole keh. niin,että selviää raskausajasta....
      Paras aika teettää tytöllä poikasia on 10 - 16 KK.
      ELI teillä tuossa tammikuulla.MUTTA ASTUTA vasta helmikuussa sillon poikaset on luovik. toukok,sillon menee parhaiten kaupaksi.
      ELI kani kantaa 28 - 30 vrk. Tekee pesän heinistä ja karvoistaan(tarpeita on oltava riittävästi=heiniä,satavilla.Joku rak pari viikkoa,joku ed. yönä. vauvat pysyy visusti piilossa pesässä n. 10-14 pv. alkavat sitten tulla esiin. (tietty voit varovasti kurkata"katon kautta NOPSAAN mitä siellä on,ja taas peitto päälle.EI VAUVOJA KÄSIIN!
      kts. lisää puput.net

      Luovutusikäisiä n.10 viikkosina EI 6 vk,sillon vasta aletaan vierottaa emosta.
      10 viikkosina erotellaan pojat ja tytöt eri häkkeihin. JA kaikki pojat omiinsa jos alkavat nahistella.
      Nämä ihanat kanisi voivat tehdä vaikka 6 - 8 poikasta nyt ekakerralla olethan varautunut myös siihen.(eli voit tarvita 4-6 häkkiä,AINAKIN jos teetät syksyllä tai talvella.(puput ei käy kaupaksi oikeen ennen kevättä.(yks. meiltä lähtenyt teki vasta 5 kk ik. 7 vauvaa,ei selvinneet (joutu johonkin kanien pelastajalle,),osti aina kaneja kun netissä luov. allerg. tak.en olis myyny jos tiesin että oli jo 4 kania SISÄLLÄ.on nyt kierrossa.
      HARKITSE TARKKAAN ENNENKUIN TEETÄT POJAT.MÖS OIKEA AJANKOHTA.JA jos olet alaikäinen juttele vanhempien kanssa,ovatko MYÖS HE valmiit tuohon rumbaan.Pupupojat osaa myös sotkea aikas paljon. Niitäkin on juoksutettava ,samanlailla kuin noita isojakin.MIELENKIINTOISTA.Vauvat on "helppoja sen ensimm. 2-3 vk sitten TYÖ alkaa.

      • sisko ja sen veli

        tupla kiitos vastauksesta tästä pääsinkin jo enemmän perille asiasta. Vielä ei tosiaan tarkoitus ole että poikasia tulisi nautitaan ihan heistä itsestään suloisia kun ovat ja sitten vähän vanhempana poikaset. Laitoinkin poitsun viereiseen häkkiin ja tyytyväinen on silti vaikka kaveri on kalterien toisella puolella.


      • eläin rakas

        tota tiatoo tarvitsinki kiitis


    • ...

      tuleehan ihmisetkin eri aikaan sukukypsäksi. jotkut jo 9-vuotiaana ja jotkut vasta 18-vuotiaana. sama juttu kanilla. jotkut aikasin jotkut myöhään..

      • ~Sara~

        Huh! Olin juuri kysymässä samaa. Mutta onneksi asia tuli nyt selväksi.
        Vielä on meidän tyttö pupullamme aikaa siihen asti että on sukukypsä.
        Sillä kanimme on vasta vähän reilut 9 viikkoa.


    • kaksi kuukautta

      Kani voi tulla sukukypsäksi jo aiemminkin. Suositeltavaa on, että urokset ja naaraat erotetaan 8vko:n iässä. Kokemuksesta sanon, etten itse luottaisi tuohon 4kk juttuun..oma kani oli jo kovasti tiineenä silloin, kun 4kk oli ikää. :S

    • eläin rakas

      mun pupulla on tullut varmaan murros ikä kun laitoin varmaan 2 min uuttia sitten kanilleni ruakaa niin se tuli kaatamaan sen kipon sitten kun kaniltani osuu pää häkinsäreunaan niin ei edes anna katsoa tuliko siihen mitään ja jos harjaan sitä niin se rinpuloi pois ja kun isäni tietää että en hyväksy sitä jos se haukuu esim. tehdään pupusta paistia niin rupean melkein itkemään ja olen muuten sitten 9v ja pupuni 1v

    • essukka01

      en tiedä milloin kani on sukukypsä

      • Sedä

        Jos olisit lukenut tämän aiheen, tietäisit jo :D


    • maisu1

      minulle ei ihan tullut selväksi milloin kani on sukukypsä?...
      voisiko joku vielä vastata tähän että onko siitä mitään haittaa jos kani tulee kantavaksi jo alle 7kk iässä? sillä kanini on nytten 3kk vanha enkä jaksaisi millään odottaa että hän olisi 7kk vanha... mutta jos siitä on jotain haittaa niin pakko se on kai odottaa tammkuuta :)

      • "minulle ei ihan tullut selväksi milloin kani on sukukypsä?"
        -Lukisitko ylläolevat viestit, tai käyttäisit googlea?

        Ei taida kasvatussuunnitelmat olla ihan kauheen hyvillä kantimilla... Kyllä, siitä on haittaa. Siitäkin on haittaa, ettei poikasia teettävällä ole mitään hajua mitä hän on tekemässä. Oletko iiihan varma että kannattaa lähteä poikasia teettämään? Mieti esimerkiksi niitä kaikkia kaneja, jotka Suomessakin on kodittomina eläinsuojeluyhdistyksillä, eikö olisi parempi löytää niille kodit, kuin teettää uusia? Ja onhan emä & isä tunnetusta ja terveestä suvusta, ettei poikasille ilmesty uudella omistajalla esim. hammasvikaa, mistä koituu monen sadan laskut ja kenties ennenaikainen kuolema?


      • Anonyymi

        Muistattahan ettei poikasia teetetään vain että ne on söpöjä tai että haluan koska niistä voi koitua ongelmia sulle tai sun kanille(:


    • maisu1

      no ei noista ylemmistä viesteistä saa mittän selko kun kaikki sanoo toista ja kun olen käyny toisillakin sivuilla niin jotkust sanoo että 4kk ja jotkut 7kk! olen itse kuule onnen tassussa töissä niin kyllä tiedä, mutta kanit ovat olleet nytten todella suosittuja ja olen ennenkin tehnyt poikasia mutta ne olivat koiria millä tein nytten olisi kiva teettää kaneilla ja tietää minkälaista se on kaneilla tehdä ja muutenkin...

    • Paskaaniskaan

      Mä teetän leijonanharjallisia kaninpoikasia. Kaksivärisiä ja kauniita. Ensimmäiset kanin poikaset teetin 1985. Ne pidimme itse. Eikä poikasia enää teetetty, koska nuokin piti ihmisten imettää, kun emo ei hoitanut aiempiakaan poikasia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe