Ajan Pyörä -fanfic

Tasslehoff

Öhöm. Mä en ole ikinä fanficciä kirjottanu, mutta tässä tulee. Suuret pahoittelut Jordanille tämän maailman raiskaamisesta. Ei ollut tarkotus. Tai ehkä oli. In any case, tää sijoittuu seuraavalle aikakaudelle kirjojen tapahtumista katsoen.
_____________________________

Gilao Sirden seisoi luokkahuoneen oven takana ytimiään myöten kauhuissaan. Hän meni läpi vanhoja kunnon noviisiharjoituksia uudelleen ja uudelleen, mutta sekin auttoi vain siinä määrin ettei hän kääntynyt siinä paikassa kannoillaan ja paennut sitä järkyttävää meteliä joka kuului oven toiselta puolelta.
Terästäen itsensä Gilao avasi oven ja astui sisään. Välittömästi luokkahuone hiljeni ja jokaisen noviisin ja soturin kasvoille ilmestyi täydellistä viattomuutta henkivä ilme, kukaan ei tietenkään ollut tehnyt mitään muuta kuin lukenut hiljaa oppikirjojaan. Tietenkään.
Tämä ei rauhoittanut häntä missään määrin. Itse asiassa hänen jalkansa tuntuivat lyijyltä, päänsä kevyeltä ja paperinsa ja kirjansa valmiilta tippumaan maahan millä hetkellä hyvänsä. Miksi hän oli suostunut tähän? Miksei hän ollut sanonut Asha'man Ivorille mihin tämä voisi tunkea kiireensä ja velvollisuutensa? Se mies olisi vallan hyvin voinut opettaa tätä kurssia, hänen olisi pitänyt sanoa se!
Huokaisten hiljaa Gilao jätti sen ajatuskulun rauhaan. Ihan kuin hän olisi uskaltanut sanoa yhtään mitään ajahinsa Istujalle, ihan kuin hän todella olisi päässyt kuin koira veräjästä jostain sellaisesta. Ei hän sentään tyhmä ollut. Hän tiedosti yhtäkkiä oppilaiden tuijotuksen ja tajusi että hänen pitäisi tosiaankin jo vähitellen sanoa jotain.
Selvittäen kurkkuaan hän paransi otettaan paperipinosta sylissään. "Minä olen Ruskean ajahin Gilao Sirden Aes Sedai. Opetan teille tätä kurssia vastoin aikaisempaa ilmoitusta, sillä Asha'man Ivor Adina on kiireinen Istujan velvollisuuksiensa kanssa. Tervetuloa historian kolmannelle pakolliselle kurssille." hän selitti pakokauhun kynnyksellä. Kaikki tuijottivat häntä yhä. Hän oli vain vaivoin pystynyt pitämään hysterian poissa äänestään. Hidas hengitys. Rauhallisesti, Gilao. Eivät he sinua syö. Kaikki tuijottivat häntä, jotkut alkoivat liikehtiä tuoleillaan. Pellavapäinen soturi kuiskasi jotain vieressään istuvan tytön korvaan, noviisin valkohihainen käsi nousi hitaasti pystyyn.
"Aes Sedai? Ettekö te aio aloittaa tuntia, Aes Sedai?" Jostain päin luokkaa kuului tukahdutettu hihitys. Tuolit raapivat lattiaa.
Rauhallinen hengitys. Ruusunnuppu, rauhallinen ja harmoninen. Rauhassa.
"Niin... aivan. Kyllä. Aion." Gilao hengähti. "Aiheenahan tässä kurssissa on viime aikakauden viimeiset vuodet, aika jona maailma valmistautui Tarmon Gai'doniin." Hän siirtyi korokkeelle vapisevin jaloin. Voi Valkeus, miksi opettajan piti istua korokkeella? Kuoppa maassa olisi ollut paljon parempi. Rauhassa, Gilao. Olet ollut itsekin noviisi. Keksi joku kysymys. Kysymykset saavat luokan osallistumaan, silloin ei tarvitse puhua yksin. "Kuka osaa sanoa jonkun henkilön joka vaikutti sillä ajalla?" Typerä kysymys. Sanottu mikä sanottu. Hei, käsiä nousee! Montakin. Pyydä yhtä vastaamaan. "Soturi siinä vasemmalla... mikä sinun nimesi on?" Kohteliasta kysyä ihmisten nimiä ensi kertaa kohdatessa.
"Elrin, Aes Sedai." poika vastasi. Hiukan epäröiden, epävarmana. "Lohikäärme, Aes Sedai. Rand al'Thor. Eikö se ollut Lohikäärme joka sai aikakauden vaihtumaan? Car'a'carn?" Pojan hiukset olivat kellanpunaiset, silmät vihreät. Istui penkissään kuin kaksinkerroin, hontelo poika liian pitkillä jaloilla. Aiel. Vapautettu miekkaharjoituksista, tietenkin, vyöllä sen sijaan lyhyt keihäs. Keskity yksityiskohtiin, katso yhteen pisteeseen, kunnes pyörrytys menee ohi.
"Aivan. Hyvä." Joku jatkokysymys. Keksi nyt jotain. "...tiedätkö miten hän liittyy Asha'maneihin?" Gilao päästi suustaan katsoen äsken puhunutta nuorta miestä -Elriniä?- ja vain häntä. Yksi tuttu nimi nyt, kymmenien outojen kasvojen seassa.
Poika epäröi taas, katsoi ympärilleen, puhui sitten. "Eikse niin ollut, Aes Sedai, että hän julisti turvapaikkaa miehille jotka kosketti Saidinia ja nimesi heidät sitten Asha'maneiksi."
Joka hetki hengittäminen tuntui helpommalta, joka hetki Gilaon hartioiden kireys helpotti ihan vähän. Jokaisen puhutun sanan myötä oli hiukan helpompaa katsoa oppilaita kasvoihin. Joka kerta, kun joku nosti käden vastatakseen kysymykseen tai tehdäkseen kommentin, oli helpompaa kuvitella opettavansa tätä kurssia ehkä vielä toisenkin kerran.
"...ja laittoi siten liikkeelle vuosisatojen ajan odotetun Corennen, saaden aikaan Seanchanin keisarikunnan sekaantumisen sodan repimän Länsimantereen kohtaloihin." Gilao vilkaisi kelloa luokkahuoneen seinällä. Uskomatonta. Tunti oli lopussa. Miten hän oli selvinnyt? Läksyjä. "Seuraavaksi kerraksi voisitte hakea kirjastosta pohjatietoa Cairhienin taisteluun johtaneista seikoista." Hän oli itse asiassa miltei pahoillaan tunnin loppumisesta. Koska niin oli päässyt käymään? "Näkemiin, luokka, huomenna on seuraava tunti."
Luokka tyhjeni melkoisen nopeasti, mutta Elrin-niminen soturi jäi jälkeen. "Aes Sedai. Jos saan sanoa." Gilao nyökkäsi. "Te olette mahtava opettaja, Aes Sedai. Te olette niin rento."
Gilao ei voinut olla nauramatta.

___________________________________

Lievää vahvemmasti typerähän tämä oli. Mutta minkäs teet.

6

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tasslehoff

      Olis tosi kiva jos joku haluais jatkaa tota. Se sais mut onnelliseksi. Ettekö te haluais tehä mua pientä onnelliseksi? Ei haittaa oikeestaan jos ette oo koskaan ajan pyörään tutustunu.

    • Tasslehoff

      Mä olen saanut rohkasevaa kommenttia tosta edellisestä (mulla on todiste, kattokaa vaikka Fantasiakirjoista!), joten päätimpä rustata toisenkin. Ahem. Tämä, kuten edellinenkään, ei noudata mitään niistä kirjainlyhenteistä joita fanficin alkuun pitäis rustata. Joten aion vain pyytää jälleen anteeksi Robert Jordanilta.
      *Jordanille* Anteeksi.
      Tää tapahtuu pari kuukautta edellisen jälkeen.

      Joo ja muuten, päätin käyttää tässä 'soturin' sijasta 'alokasta'. Se jotenkin natsaa paremmin 'noviisin' kanssa, dontcha think?
      __________________________

      Hiljaisuus oli korviahuumaava. Nyt se oli sanottu. Ja vaikkei Reina aikonut ottaa sanojaan takaisin, vaikka hän oli tarkoittanut joka sanaa, olisi hän halunnut yli kaiken pyyhkiä pois järkytyksen vanhempiensa kasvoilla, suoranaisen kauhun. Ja voi kuinka hän olisi toivonut isoäidin katsovan häneen, katsovan vain, vaikka edes inhoten. Tunnustavan hänen olemassaolonsa.
      Reina suoristi olkapäänsä eikä laskenut katsettaan, pakotti kyyneleet alas. Tästä hän ei luopuisi. Miten voisikaan luopua. Eihän hän koskaan enää olisi vanhempiensa tytär samoin kuin ennen, nyt kun se oli sanottu. Silti.
      "Eikö teillä ole yhtään mitään sanottavaa? Edes jotain hyvästijättöä? Minä lähden pois. Ette luultavasti koskaan enää näe minua. Ei teistä varmaankaan tulisi sei'mosiev vaikka sanoisitte hyvästit lapselle joka on asunut talossanne koko seitsemäntoista vuoden ikänsä! Minusta tulee Aes Sedai, ettekä te voi sille mitään, mutta sanokaa silti jotain! Mitä tahansa!"
      Hänen äitinsä nyyhkäisi muttei sanonut mitään. Isä avasi suunsa, vilkaisi sitten isoäitiä ja oli hiljaa.
      Isoäiti ei räpäyttänyt silmäänsäkään, kuin ei olisi kuullut Reinan sanoja.
      Ulko-ovi jäi heilumaan iltapäivän tuulessa tytön lähtiessä mukanaan vain vaatteensa.

      Mies oli ihan tavallisen näköinen, jos ei katsonut iättömiin silmiin, jopa ystävälliseltä vaikuttava mustassa takissaan jonka punaisella rajatussa korkeassa kauluksessa oli Miekka ja Lohikäärme. Asha'man kallisti päätään ja hymyili. "Keisarikunnasta tulee vain vähän alokkaita, mutta vielä paljon vähemmän noviiseja."
      Reina ei tiennyt minne jalkansa laittaa. Hän oli todella mennyt ja sanonut Punaisen ajahin asha'manille tahtovansa noviisiksi. Saattoi tuskin uskoa sitä itsekään, pian hän jo pukeutuisi valkoisiin... ei koskaan enää näkisi kotiaan, näkisi äitinsä hymyilevän...
      "Tyttö, onko sinut testattu?" miehen ääni säpsäytti Reinan taas valveille.
      "On, on kyllä. Tai siis ei. Ei oikeastaan... se oli enemmänkin tunne... vähän niinkuin jotain olisi tapahtunut, ja sen jälkeen minä olin hyvin sairas." Valkeus, mihin hänen puhetaitonsa oli yhtäkkiä kadonnut? Kurkkua kuristi, polvet tuntuivat hyytelöltä.
      "Hmph. Punainen ajah ei saa likimainkaan tarpeeksi laajoja toimintavaltuuksia täällä... että lapsen pitää alkaa kanavoimaan ihan yksikseen..." mies mutisi. Reina tunsi käden olkapäällään ohjaavan hänet keskilattialle. Punainen ajah, noviisien ja alokkaiden etsijät. Ja rikollisten. Mahtia väärinkäyttävien miesten ja naisten metsästäjät. Sen täytyi olla jännittävää elämää.
      Pystysuora viilto sinihopeaa valoa, kiertymässä auki näkymäksi ulkoilmassa, keskeltä tyhjäksi jätetyllä mutta muutoin kiireisellä aukiolla jota Reina ei ollut koskaan ennen nähnyt. "No, menehän nyt läpi. Tuo on Tar Valonin Torniaukio. Kun astut portista, siirry välittömästi aukion reunalle. Suoraan vasemmalle pääset Tornin pääovelle. Siellä sinua opastetaan pidemmälle." Asha'man patisti Reinaa kohti näkymää. Ääni ei ollut ärtynyt, mitä nyt antoi ymmärtää että miehellä oli töitä. "Ja sanohan Olivia Sedaille että Tirnen Kishmail lähetti sinut."
      Ja niin Reina tuli astuneeksi Tar Valoniin. Kääntyessään katsomaan taakseen hän ehti juuri ja juuri nähdä portin napsahtavan kiinni, nyt sitten oli yksin Arythin Valtameren toisella puolella.
      Aukion laitaan, hän muisti yhtäkkiä. Jokuhan voisi viiltää hänet kahtia sellaisella portilla! Niin oli tapahtunut, hän oli kuullut, ja viilto oli siistimpi kuin veitsellä koskaan.
      Puhe kaikkialla ympärillä sai Reinan pyörälle päästään, vaatteiden vilinä, kasvoja ja tuoksuja, täällä oli koko maailma.
      Joku ilmestyi hänen eteensä. Tai siis Reina törmäsi tuohon johonkuhun, tai se joku törmäsi Reinaan, mutta joka tapauksessa he molemmat horjahtivat, ja Reina takertui Jonkun takinhihaan ettei löytäisi itseään maasta. Valkeaan takinhihaan, Reina huomasi vetäisten näppinsä säikähtäneenä pois, ja ruskealla reunustettuun sitä paitsi! Hän oli onnistunut törmäämään Aes Sedaihin. Mikä alku hyvän pikku noviisin uralla.
      Reina alkoi kumartamaan syvään ennenkuin tajusi muuttaa sen niiaukseksi, niinhän tässä päin maailmaa tehtiin ja voi kauhea hän oli kaatua taas, anteeksi Aes Sedai en saisi törmäillä, kasvot punaisina helottaen. Aes Sedai, lyhyt ruskeatukkainen nainen kiinnostuneella katseella, sanoi jotain kauhean nopeasti eikä Reina saanut yhtään mitään selvää. Seanchan. Niinhän hän taisi kuulla. Kyllä, kyselee aksentista. "Tulin Seandarista Matkaamalla, Aes Sedai. Asha'man Tirnen Kishmail lähetti minut tänne, haluaisin tulla noviisiksi jos se käy, Aes Sedai." Oma kieli tuntui kuin tervassa kulkevalta. Yritys nopeuttaa puhetta johti siansaksan syntymiseen. Nyt pieni nainen hänen edessään vasta kiinnostuneelta näyttikin. Ja puhui hitaammin tällä kertaa. "Noviisi Seanchanin keisareikunnasta, vai? Täytyy sanoa että se on aika harvinaista, itse asiassa Kristallivaltaistuimen siunattua Torniin matkaajat on vain kolme naista tarttunut tilaisuuteen. Ja siihen kolmeen on jo laskettu sinut mukaan." Aes Sedai katsoi häntä tarkkaan, kuin punniten. "Ruskea ajahin Gilao Sirden. Ja sinunkin olisi kohteliasta kertoa nimesi, lapsi."
      Reina hätkähti rajusti. "R-reina, Aes Sedai! Reina Jioni!"
      Gilao hymyili. Niin säikky kuin tuo lapsi oli, ei tämä vaikuttanut pelkäävän ajatusta irrallaan kulkevista marath'damaneista, toisin kuin sekä Yanel että Kindiu tullessaan Torniin ensimmäisen kerran. Ja jokainen tuolta valtameren takaa tulleista asha'maneista. Toki useimmat pääsivät siitä yli, Yanel kuului valkeaan ja Kindiu siniseen ajahiin, mutta tämä lapsi taisi pelätä vain samalla tavoin kuin jokainen uusi noviisi tai alokas. Pelko munaamisesta Aes Sedain, tai asha'manin, silmissä oli ymmärrettävää. Hyvin mielenkiintoinen lapsi.
      "Menehän ilmoittautumaan Noviisien oppiäidille. Olivia Sedai on toimistossaan heti sisäänkäynnistä vasemmalle." Gilao katseli sisälle Torniin kiiruhtavaa tyttöä jonkin aikaa, jatkoi sitten matkaansa. Toivottavasti tyttö olisi hänen historianopetuksessaan.
      ___________________________

      Ja näin taas yksi juttu tehtynä. Aika sekava, mutta noh... sattuuhan sitä.

      • Sedai

        Jännittävää, todella kiehtovaa. Alokas muuten on parempi kuin soturi. En muista, mitä sanaa Ajan Pyörän suomennoksissa käytettiin.
        Asha'man punaisen ajahin jäsenenä? Pisti aluksi vähän silmään, mutta ehkä punaiset eivät enää ole seuraavalla aikakaudella miesvihaajia. Vai miten sinä olet ajatellut? Onko se niin, että punaiset Asha'manit eivät pidä naisista erityisemmin? Oletko muuten ajatellut, olisiko Asha'maneilla Kaitsijoita? Naiskaitsijoita kenties? Tämä uusi aikakausihan nostaa paljon mielenkiintoisia kysymyksiä mieleen... Noviisien ja alokkaiden opetuksesta ja Aes Sedaitten ja Asha'manien elämästä yleensä.

        Joka tapauksessa, todella hienoa ja kirjoita lisää ihmeessä.


      • Tasslehoff
        Sedai kirjoitti:

        Jännittävää, todella kiehtovaa. Alokas muuten on parempi kuin soturi. En muista, mitä sanaa Ajan Pyörän suomennoksissa käytettiin.
        Asha'man punaisen ajahin jäsenenä? Pisti aluksi vähän silmään, mutta ehkä punaiset eivät enää ole seuraavalla aikakaudella miesvihaajia. Vai miten sinä olet ajatellut? Onko se niin, että punaiset Asha'manit eivät pidä naisista erityisemmin? Oletko muuten ajatellut, olisiko Asha'maneilla Kaitsijoita? Naiskaitsijoita kenties? Tämä uusi aikakausihan nostaa paljon mielenkiintoisia kysymyksiä mieleen... Noviisien ja alokkaiden opetuksesta ja Aes Sedaitten ja Asha'manien elämästä yleensä.

        Joka tapauksessa, todella hienoa ja kirjoita lisää ihmeessä.

        Hehheh... mä pääsen selittämään keksimäni aikakauden kummallisuuksia.
        En tosiaan voinu vastustaa kiusausta käyttää termiä Punaisen ajahin Asha'man. Kuulostaa kinkyltä, eikö? Siinä nääs on päässy tapahtumaan niin, että Valkeen ja Mustan Tornin yhistyessä Punanen ajah lakkautettiin, mutta muutaman sadan vuoden kuluttua ns. Etsijöiden ajah perustettiin, värinä punanen koska alkuperänenkin Punainen ajah harrasti eräänlaista rikollisenmetsästystä. Mä oisin voinu tehä siitä vaikka violetin, mutta siinähän ei ois ollu mitään vitsiä, vai? Nykyset Punaset ettii Mahdin väärinkäyttäjiä sekä kulkee testaamassa porukkaa alokkaiksi ja noviiseiksi. Heillä ei ole vihantunteita vastakkaista sukupuolta kohtaan sen enmpää kuin muillakaan.

        Aes Sedait käyttää vastaavanlaisia korkeekauluksisia takkeja kun Asha'manit, värinä vaan valkonen. Samanlainen takki on noviisilla, kelpuutetulla ja Aes Sedailla, ihan niinkun alokkaalla, omistautuneella (?) ja Asha'manillakin. Ajahin väri merkitään reunuksella kauluksessa ja hihoissa, kelpuuteun ja omistautuneen seittemän väriraitaa on hihoissa ja takinhelmassa.

        Asha'manit ottaa naiskaitsijoita, aivan oikein. Kaitsijahan pitäis ottaa vastakkaisesta sukupuolesta tai muuten siteestä tulee liian voimakas.

        Kysy multa mitä vaan tulee mieleen uudesta aikakaudesta, kysymyksistä saattaa tulla hyviä novelliaiheita mieleen!


      • Sárkány
        Tasslehoff kirjoitti:

        Hehheh... mä pääsen selittämään keksimäni aikakauden kummallisuuksia.
        En tosiaan voinu vastustaa kiusausta käyttää termiä Punaisen ajahin Asha'man. Kuulostaa kinkyltä, eikö? Siinä nääs on päässy tapahtumaan niin, että Valkeen ja Mustan Tornin yhistyessä Punanen ajah lakkautettiin, mutta muutaman sadan vuoden kuluttua ns. Etsijöiden ajah perustettiin, värinä punanen koska alkuperänenkin Punainen ajah harrasti eräänlaista rikollisenmetsästystä. Mä oisin voinu tehä siitä vaikka violetin, mutta siinähän ei ois ollu mitään vitsiä, vai? Nykyset Punaset ettii Mahdin väärinkäyttäjiä sekä kulkee testaamassa porukkaa alokkaiksi ja noviiseiksi. Heillä ei ole vihantunteita vastakkaista sukupuolta kohtaan sen enmpää kuin muillakaan.

        Aes Sedait käyttää vastaavanlaisia korkeekauluksisia takkeja kun Asha'manit, värinä vaan valkonen. Samanlainen takki on noviisilla, kelpuutetulla ja Aes Sedailla, ihan niinkun alokkaalla, omistautuneella (?) ja Asha'manillakin. Ajahin väri merkitään reunuksella kauluksessa ja hihoissa, kelpuuteun ja omistautuneen seittemän väriraitaa on hihoissa ja takinhelmassa.

        Asha'manit ottaa naiskaitsijoita, aivan oikein. Kaitsijahan pitäis ottaa vastakkaisesta sukupuolesta tai muuten siteestä tulee liian voimakas.

        Kysy multa mitä vaan tulee mieleen uudesta aikakaudesta, kysymyksistä saattaa tulla hyviä novelliaiheita mieleen!

        Vaihdoin nimimerkkiä, Sedai oli niin tylsä.
        Käyttävätkö Aes Sedait housuja takkien kanssa, kun puhuit vain takkien helmoista ja hihoista? Entä shaalit? Niitäkään ei ilmeisesti ole enää tällä aikakudella?

        Noviiseista ja alokkaista tuli mieleen, että kanavoinnin opetus on täytynyt tietenkin järjestää alokkaille ja noviiseille erikseen, kun taas esim. historiassa on sekaopetus. Vai onko kanavoinnin opetuksessakin tytöt ja pojat yhdessä, mutta opettajina on sekä Aes Sedai ja Asha'man?
        On muuten todella vaikeaa ajatella Aes Sedaitten ja Asha'manien työskentelevän yhdessä. Tulee mieleen, että ainakin Aes Sedait (miksei Asha'manitkin) koittavat koko ajan manipuloida Asha'maneja ja ajaa omaa etuaan. Kumpi on tärkeämpää, se että on Aes Sedai/Asha'man vai se, minkä ajahin jäsen on? Voisi kuvitella, että ajahin päämäärät ajavat sukupuolen ohi, mutta toisaalta Aes Sedaitten ja Asha'manien on kovin vaikeaa ymmärtää toisiaan, koska kanavoiminen heillä on niin erilaista.

        Luulisi muuten, että vihreä ajah on todella suosittu Asha'manien keskuudessa, heh. Taisteluajah, jonka jäsenet saavat pitää monia nasikaitsijoita. Aika miehistä.

        Onko Tornin ylimmissä viroissa jotain sukupuolikiintiöitä?
        Menevätkö Aes Sedait naimisiin Asha'manien kanssa?
        Miten on aieleiden tietäväisten laita uudella aikakaudella? Suostuvatko he menemään sopuisasti Torniin, vai saavatko he harjoittaa omaa kanavointiaan?
        Onko tyynnyttäminen sallittu rangaistuskeino?
        Onko musta ajah vielä olemassa? Ja jos on niin onko se yleisesti tiedossa?

        Siinä muutama kysymys. Odotan mielenkiinnolla.


      • Tasslehoff
        Sárkány kirjoitti:

        Vaihdoin nimimerkkiä, Sedai oli niin tylsä.
        Käyttävätkö Aes Sedait housuja takkien kanssa, kun puhuit vain takkien helmoista ja hihoista? Entä shaalit? Niitäkään ei ilmeisesti ole enää tällä aikakudella?

        Noviiseista ja alokkaista tuli mieleen, että kanavoinnin opetus on täytynyt tietenkin järjestää alokkaille ja noviiseille erikseen, kun taas esim. historiassa on sekaopetus. Vai onko kanavoinnin opetuksessakin tytöt ja pojat yhdessä, mutta opettajina on sekä Aes Sedai ja Asha'man?
        On muuten todella vaikeaa ajatella Aes Sedaitten ja Asha'manien työskentelevän yhdessä. Tulee mieleen, että ainakin Aes Sedait (miksei Asha'manitkin) koittavat koko ajan manipuloida Asha'maneja ja ajaa omaa etuaan. Kumpi on tärkeämpää, se että on Aes Sedai/Asha'man vai se, minkä ajahin jäsen on? Voisi kuvitella, että ajahin päämäärät ajavat sukupuolen ohi, mutta toisaalta Aes Sedaitten ja Asha'manien on kovin vaikeaa ymmärtää toisiaan, koska kanavoiminen heillä on niin erilaista.

        Luulisi muuten, että vihreä ajah on todella suosittu Asha'manien keskuudessa, heh. Taisteluajah, jonka jäsenet saavat pitää monia nasikaitsijoita. Aika miehistä.

        Onko Tornin ylimmissä viroissa jotain sukupuolikiintiöitä?
        Menevätkö Aes Sedait naimisiin Asha'manien kanssa?
        Miten on aieleiden tietäväisten laita uudella aikakaudella? Suostuvatko he menemään sopuisasti Torniin, vai saavatko he harjoittaa omaa kanavointiaan?
        Onko tyynnyttäminen sallittu rangaistuskeino?
        Onko musta ajah vielä olemassa? Ja jos on niin onko se yleisesti tiedossa?

        Siinä muutama kysymys. Odotan mielenkiinnolla.

        Hankalia kysymyksiä. Mutta tässäpä jotain.

        Takkia käytetään aseman merkkinä, noviisella lisäksi valkea hame ja alokkailla mustat housut. Sitten kun on läpäissyt testin kelpuutetuksi/omistauteneeksi, saa käyttää mitä alaosaa haluaa. Shaalia voi käyttää virallisissa tilanteissa... mutta mikä ois vastaava ash'manille? Shaali näyttää aika typerältä miehellä. Oisko joku toogantapanen systeemi? Anyways, jos käyttää shaalia/toogaa(?) niin ei tarvitse pitää takkia, mutta toinen niistä on oltava päällä.

        Kanavoinnin opetus on enimmäkseen erikseen, mutta yleinen teoria sekä kehänmuodostus opetetaan sekatunteina. Kaikki opetus joka ei liity kanavointiin on sekaopetusta.

        Aes Sedaiden ja Asha'manien kesken on tietty jotain hankausta, mutta Tornin tavat ja lait pyrkii vähentämään konflikteja mahollisimman paljon. Aes Sedain tulee niiata Asha'manille ja Asha'manin kumartaa Aes Sedaille kohdatessa.
        Tietenkin Aes Sedait manipuloi ja ajaa omaa etuaan, mutta ei siinä oo mitään kummallista. Niinhän ne tekee kaikille. Asha'manit on samanlaisia. Ajah katsotaan menevän ennen sukupuolta, mutta ajahin sisäisissä valtataisteluissa Aes Sedait ja Asha'manit on usein nokat vastakkain.

        Tornin viroissa on tarkat sukupuolikiintiöt. Amyrlin (Aes Sedai) ja Tamyrlin (Asha'man) johtavat Tornia Ylimpinä Istuimina, heidän alapuolella on Tornisali jossa istuu kolme Aes Sedaita ja kolme Asha'mania kustakin ajahista. Noviisien oppiäiti ja alokkaiden oppi-isä ovat erikseen. Oikeestaan ainoa Tornin virka jota ei ole määritelty sukupuolen mukaan on Aikakirjojen Pitäjä, josta Amyrlin ja Tamyrlin sopivat keskenään.

        Mä en muuten ite keksiny tuota Tamyrlin-nimitystä. Ekan kirjan esinäytoksessä Elan Morin Tedronai eli siis Ishamael sanoo Lews Therin Telamonille että "Kerran istuit Tamyrlinin istuimella ja saatoit kutsua Vallan yhdeksää sauvaa" or smthng.

        Jokaisen alokkaan pitää osallistua taisteluharjoituksiin ainakin niin pitkälle ettei telo itseään seremoniallisella miekallaan. Sama opetus on noviiseille vapaaehtosta.

        Vihree ajah on tietty tosi suosittu Asha'manien keskuudessa kuten sanoitkin, mutta samoin on Punanen. Molemmissa saa rymistellä ympäriinsä ja harjottaa väkivaltaa. Kivaa. Punasetkin voi muuten ottaa useita kaitsijoita.

        Tornin avioliittoasenne on muuttunut myönteiseksi koskapa kanavoivia lapsia syntyy vain jos geenejä siihen on tarjolla, joten Aes Sedait ja Asha'manit voi mennä naimisiin. Usein nämä avioliitot tapahtuukin just Aes Sedain ja Asha'manin välillä, vaikka ei se niin kummallista ole 'taviksenkaan' kanssa naimisissa olla, varsinkaan oman kaitsijansa.

        Torni hyväksyy, ainakin virallisesti, ns. kansanluonteiset kanavoimisryhmittymät, kuten tietäväiset ja tuulentuntijat, mutta damane-laitos on luonnollisesti nuijittu kumoon. Aielien ja Atha'an Mieren joukossa kanavoivat nuoret voi päättää joko liittyä oman kansan kanavoijiin tai mennä Torniin. Tai tietenkin olla tekemättä kumpaakaan ja kuolla pois, mutta se nyt ei varmaan ole kovin yleistä. :)

        Tyynnyttämisessä ei oikein ole mitään mieltä kun sehän pystytään parantamaan. Määräaikaisia tyynnyttämisiä kuitenkin tapahtuu, mm. Punainen ajah harrastaa niitä aika paljon. Jos joku laitetaan tyrmään, niin olisi ihan hyvä jos tämä ei räjäyttäisi tietään ulos sieltä, eikö?

        Musta ajah on virallisesti olemassa, mutta kun sen esiintymisestä on niin kauan aikaa, niin siihen ei oikein kukaan usko. Se on hiipunu lähinnä myytin asemaan, mutta Musta ajah on tietty aina olemasa, mahdotontahan sitä on pois kitkeä.

        Joo ja sitten vielä seanchaneista. Keisari on antanu ymmärtää että sanan marath'damane sanominen on riittävä syy sei'mosieviin, mutta kansa on yhä enimmäkseen sitä mieltä että kanavoiva nainen irrallaan on raivotautinen eläin ja mies pitäis teloittaa heti. Tai no ei ihan noin vahvasti, mutta epäluulot on valtavat ja varsinkin vanha kansa toivois paluuta entiseen.

        Huh, tästähän tuli pitkä. Mutta kysy vaan lisää jos jotain tulee mieleen, näitä juttuja on hauska kehitellä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4743
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1081
    Aihe