Unettomuus

-sekaisin-

Unettomuutta ja stressiä on ollut yli 3 viikkoa. Nyt hoitona unilääkettä ja rauhottavaa. Vaikka nukkuisikin sen 7-8h ensimmäisten kahden päivien ajan, niin siitä huolimatta kamala väsymys painaa päivisin. Onko niin, että elimistö kun yrittää saada menetetyt unet takaisin niin se reagoi väsymyksenä näin kun ei keho ole kondiksessa?

7

1719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin niin

      Ei voi kuin arvailla unettomuuden syytä, mutta unettomuuden sijaan tulee selvittää unettomuuden syy ja poistaa/korjata syy. Toki unettomuuteenkin on parasta etsiä apua, mutta unettomuus voi olla vain seuraus ja silloin se ei parane kuin poistamalla/korjaamalla syy. Stressi voi olla sekä syy unettomuuteen että seuraus jostakin kolmannesta asiasta. Stressin syy tulee myös selvittää ja poistaa/korjata.

      En usko että vieläkin jatkuva väsymys johtuu ainakaan ainoastaan univajeesta vaan mielestäni viittaa siihen että stressin ja unettomuuden aiheuttajat ovat edelleen voimissaan. Määrätyt lääkkeethän eivät poista/korjaa mitään vaan ainoastaan huijaavat ja pakottavat elimistöä.

      Tätä se suomalainen terveydenhoito on, seurausten hoitamista (jos elimistön huijaamista ja pakottamista voi hoitamiseksi kutsua) ja syiden sivuuttamista.

    • 2-3 h unta yössä

      Minulla meneillään todella paha unettomuus. Herään töihin arkisin kl 6 aamulla muta uni ei tule koskaan ennen puolta yötä. Pahimmillaan nukun vain 2-3 tuntia yössä enkä psty edes nukkumaan päivällä univelkoja pois! Viikonloppuna nukuin yhteensä 5 tuntia ja viime yönä 2.5 tuntia. Oli pakko lopettaa työ kesken päivän ja hakeutua lääkäriin sillä huimaa koko ajan. Heti kun menen makuulle ja yritän rentoua, niin pulssi alkaa hakkaa tuhata ja sataa ja alkaa hikoiluttaa (ei johdu heleestä). Sairaslomaa tuli tällä alustavasti 4 päivää ja rauhoittava masennuslääkitys ja nukahtamislääke.

      • Pihi lääkäri sulla

        Ei noin kauheaa unettomuutta neljällä päivällä ohi saada.Unirytmin korjaamiseen menee enemmän aikaa.

        Itsellä aika samanlainen tilanne ja alkoi jo verenpainekin nousta kohisemalla, olen jo toista kuukautta sairauslomalla tämän vuoksi.

        Jostain syystä ei edes nukahtamis/unilääkkeetkään tunnu auttavan!?! Nyt helvetinmoinen stressi tekemättömistä töistä ja jopa pelko että kenkää tulee kun uskalsin sairastua.


      • 2-3 h unta yössä
        Pihi lääkäri sulla kirjoitti:

        Ei noin kauheaa unettomuutta neljällä päivällä ohi saada.Unirytmin korjaamiseen menee enemmän aikaa.

        Itsellä aika samanlainen tilanne ja alkoi jo verenpainekin nousta kohisemalla, olen jo toista kuukautta sairauslomalla tämän vuoksi.

        Jostain syystä ei edes nukahtamis/unilääkkeetkään tunnu auttavan!?! Nyt helvetinmoinen stressi tekemättömistä töistä ja jopa pelko että kenkää tulee kun uskalsin sairastua.

        Otin 7.5 mg mirtatsapiinin ja yhden melatoniini tabletin yöllä ja nukahdin jo yhden aikoihin yöllä (minulle tämä on jo saavutus). Heräsin lopulta seitsemältä eli 6 tunnin yöunet takana joihin olen kyllä todella tyytyväinen :)Kumma juttu että nyt kun lopultakin nukuttuani suht hyvin herään todella tummin silmän alusin kun taas nukuttuani huonosti ei vastaavaa tapahdu. Väsymyspäänsärkyäkin on... johtuukohan univelkojen kuittaamisesta tai siitä että unta olisi tänään riittänyt pidemmäksikin mutta päätin silti jo herätä ettei unirytmi mene ihan sekaisin?


    • Nukkuva-Matti

      Unilääkkeet ja rauhoittavat kyllä vievät höyhensaarille mutta jättävät aamulla väsymyksen. Johtunee siitä ettei lääkkeillä tuotettu uni ole yhtä virkistävää aivoille kuin luonnollinen "luomu uni". Mutta pahasta unettomuudesta kärsivälle se on ihan se ja sama onko seuraavana päivänä päänsärkyä ja väsymystä kunhan saa nukuttua.

      Itselle ei tule edes väsymystä jota voisi helpottaa päivä unilla vaan kova päänsärky huonosti nukutusta yöstä. Väsymys on ihanne tila johon pyrin. Hassua tekstiä hyvin nukkuville.

      Unihygienia pitää laittaa remonttiin ja lopettaa piristävien aineiden käyttö joko osittain tai kokonaan (itse vähensin reilusti kahvin juontia). Lisäksi pitäisi joka päivä herätä suurinpiirtein samaan aikaan, (myös viikonloppuisin ja lomalla!).

      Vuorotyö pitää myös lopettaa. Mikäli tekee vakituisesti vuorotyötä on hyvä hakeutua työterveyslääkärin puheille ja hankkia itselle vuorotyökielto ja jättää sitten yötyöt kokonaan. Mikäli tekee vuorotyötä pätkätyöläisenä niin kannattaa miettiä onko palkka todellakin niin hyvä että sen takia kannattaa menettää terveytensä?

      Itse tein pätkätöitä ja lopetin työt kokoaan. Nyt olen työttömänä ja aloittamassa kohta aikuiskoulutuskeskuksessa kurssituksen uuteen työhön.

      Kärsin vuosia kroonisesta unettomuudesta joka aiheutti mm. rytmihäiriöitä ja korkean verenpaineen. 9€:n tuntipalkka ei todellakaan ole sen arvoista. Painokin nousi 15 kiloa. Lääkäri totesi että tätä menoa saan sydäninfarktin 40 vuotis lahjaksi. Minulle riitti oravanpyörä (vuorotyö tehtaassa). Unettomuus toi myös masennuksen ja avioeron. Olen mieluummin työtön, terve ja onnellinen kuin käyn vuorotöissä ja olen masentunut ja sairas.

    • Anonyymi

      "Vuorotyö pitää myös lopettaa. Mikäli tekee vakituisesti vuorotyötä on hyvä hakeutua työterveyslääkärin puheille ja hankkia itselle vuorotyökielto"

      Miten tuollainen onnistuu?

      Olen kroonisesti uneton vuorotyöläinen, eikä työterveys ole koskaan puhunut vuorotyökiellosta. Aina tuputetaan lääkkeitä. Oli eräs lääke, jonka avulla selvisin pitkään, mutta sitten lääkäri kielsi käyttämästä sitä. Nyt on tyrkytetyt pillerit aiheuttavat valtavasti lisävaivoja. Pää menee täysin sekaisin, joten en käytä niitä. Työterveyshuollon miellestä pitää vaan syödä lääkettä niin pitkään, että sivuoireet menevät ohi. Olen päättänyt, että käytän enää pelkästään melatoniinia. Jotenkin täytyy hankkiutua töistä pois, koska tällainen ei ole elämää ensinkään.

    • Anonyymi

      Eipä tullut uni 0 h en yksinkertaisesti nukahtanut ollenkaan. Töihin lähdettävä ja teen keikka hommia. Silloin kun vapaalla on hyvät unet mutta taas tämä kun työpäivä koittaa niin unettomuus alkaa. Stressi ja ikä varmaankin vaikuttavat ja vajaa vuosi niin pääsisi eläkkeelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe