via baltica

bensaa suonissain

Olis tarkoits lähteä loppukesällä via balticaa pitkin Puolaan.Kertokaa kuulumisia kuinka reitti vetää.Ajettiin pari vuotta sitten ja oli kauheesti tietöitä!Mikä on tilanne tällä hetkellä.Niin ja kolarejahan on, mutta sille ei voi mitään...Matkailu kuitenkin avartaa!!!!

11

3690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitten bussilla

      Puolasta ja vain muutama tietyönpätkä hidasti. Ne oli Latvian puoella. Muistakaa tietullimaksu- lätkä ikkunaan Puolan puolella. Tiepartio miehet hanakoita rahastamaan.

      • Käynnyt

        Oletkohan kuule bussimatkaaja erehtynyt maasta?

        Kyllä tietääkseni "Puolan maksulliset moottoritiet Oy " perii maksun ihan motarin varrella maksukopissa.

        Puolalaisten autojen tuulilasitarra liittyy auton rekisteröintitietojen/kilpien varmistamiseen.

        Juttuja Via Baltia kunnosta on tälläkin sivulla useampi,jos osaa lukea.


      • Expat

        Puolassa ei todellakaan perita "tietullimaksuja". Maasta loytyy muutama maksullinen moottoritienpatka ja niissa, kuten Kaynnyt jo kertoikin, rahastus suoritetaan manuaalisesti ajetun matkan mukaan.

        Alkup. kysyjalle tiedoksi, etta Via Baltica alkaa olemaan loistokunnossa, eivatka suuret tietyomaat enaa hidasta matkantekoa.


    • Volvo on kiva ajaa

      Ollaanjuuri tulossa Puolan rajalle.
      Tiet hyvässä kunnossa, muutama pikku tietyö mutta ei ole haitannut matkaa. Ainakaan tässä juhannuksen aikaan ei ole ollut edes liikaa liikennettä. Liettuassa Marijampolen kohdalla on kiertotie joka kyllä opastetaan. Yritetään ajaa vielä illaksi Varsovaan.
      Ja nyt Varsovassa. 12 tuntia, rajoitusten mukaan lasten kanssa kaksi ruokaa ja monta potalla istumista. Tiet ok, ja Puolan liikenne parempi kuin viitostiellä Mikkelin lähellä - jos haluaa ohittaa niin muut eivät sitä estä.

      • koska bensa on halpaa

        Krakovassa. Varsova-Krakova tiellä on alussa melkoisesti tietöitä ja tie on muutenkin hidas. Varsovaan sissäajo ja ulosajo vie tunnin, ainakin päiväsaikaan tuskastuttavat ruuhkat.
        Tultiin Varsovaan 61 tien kautta joka lienee vähän lyhyempi, mutta siinä oli pari tietyötä ja menee kyllä monen pikkukylän läpi.
        Edelleen olen sitä mieltä että Puolan liikenne on ok. ja pelaa ihan hyvin.
        Varsovassa Ibis Centrum ihan ok. Krakovassa System Pop hyvä.
        Huomenna Prahaan.


      • ananas123

        Neuvokaa tietämätöntä. Tarvitseeko jonkun erityisen luvan/maksun, jotta pääsee ajamaan Via Balticaa (tai siis saa ajaa, ilman suurien sakkojen tms pelkoa). Eli onko viisumit yms. täysin menneisyyttä jos autoilee esim. varsovaan saakka Tallinnasta? Voimassa olevan passin varmaankin tarvitsee rajalla. Kiitos vastauksista.


      • Expat
        ananas123 kirjoitti:

        Neuvokaa tietämätöntä. Tarvitseeko jonkun erityisen luvan/maksun, jotta pääsee ajamaan Via Balticaa (tai siis saa ajaa, ilman suurien sakkojen tms pelkoa). Eli onko viisumit yms. täysin menneisyyttä jos autoilee esim. varsovaan saakka Tallinnasta? Voimassa olevan passin varmaankin tarvitsee rajalla. Kiitos vastauksista.

        Via Baltica on yleinen maantie, jonka kaytto ei ole maksullista.

        Sakoilta valttyy parhaiten noudattamalla liikennesaantoja. Yksinkertaista, vai mita?

        Oletko koskaan kuullut Euroopan Unionista? Viisumeja ei ole Unionin jasenmaissa Unionin kansalaisilta kyselty enaa vuosiin. Euroopan Unionissa liikkuessa ei myoskaan valttamatta tarvitse passia, vaan uudenmallinen henkilokortti riittaa.


    • baltia päivässä

      Taasko täällä kysellään teiden kuntoa? Ei siinä tiessä mitään vikaa ole, vika on ohjauspyörän ja penkin välissä. Äijä ajaa päivässä komeasti varsovaan jos on automiehiä... oli teiden kunto mikä tahansa!

    • fonzi2

      Ihan hyvin veti kokomatkalta,muutamassa kohdassa tietoita mitka ei pahasti sotkenut matkaa. Varsovaan ajoin tie nro 61 joka oli suht ok. Liikennekulttuuri/jarjestelut tietty eri kuin kotosuomessa joten vahan enemman saa varata aikaa samaan matkaan kuin suomessa. Nyt ollaan krakovassa ja toistaiseksi kaikki ok :)

    • itaihme

      Via Baltika todellakin on nykyisin hyvassa kunnossa, joten sinne voi ihan huoletta lahtea autoilemaan, matka joutui Baltian läpi kevyesti Puolan puolelle. Lehma siellä ja toinen taalla... Puolassa tuo tienpinta viela paikkapaikoin remonttia kaipaa, mutta Slovakian rajallakin on jo parissa paivassa ilman suurempaa ressia. Keskieuroopan moottoritiet ovatkin jo sitten ihan omaa luokkaansa!Unkari odottaa...

    • Anonyymi

      Lomareissut sähköautolla ulkomailla.
      Arveluttaako lähteä sähköautolla lomailemaan esimerkiksi Ruotsiin, Norjaan, Balttiaan, Puolaan ja Keski-Eurooppaan?
      Turha murehtia, nyt lähes viiden vuoden kokemuksella voi sanoa että sähköautolla reissaaminen on yhtä sujuvaa kuin polttomoottoriautolla. Kiitos hyvän latausverkoston. Aiemmin tein automatkoja ympäri Eurooppaa diesel- tai bensa-autoilla. Nyt viime vuosina vain sähköautolla. Vuoden 2023 kesällä tein parin viikon matkan Ruotsissa ja Norjassa, eikä latauksien kanssa ollut millään matkaosuudella ongelmaa, Mukava juttu oli kun Norjan Tesla asemilla sai ladata Teslan Super Charger asemilla ilmaiseksi. Tänä vuonna tein toukokuussa parin viikon matkan Balttian läpi Puolaan ja Saksaan, Latvian ja liettuan Teslan Super Charger lataaminen oli myös ilmaista. Useiden muidenkin Keski-Eurooppaan suuntautuneiden reissujen pohjalta voi sanoa että lataukset ovat sujuneet todella hyvin kun suurteholatureita löytyy sopivin välein pitkin matkaa. Muutaman lataus-sovelluksen lataaminen puhelimeen ei vie paljon aikaa mutta niillä löytyy latauspaikat lähistöltä tai ennakkoon suunnitellun reitin varrelta ilman etsimistä. Balttiassa ja Puolassa lomailevilla on oma Facebook ryhmäkin ”Via Baltica E67 Facebook” jossa jäsenet kertovat kokemuksistaan nyt suosituksi tulleesta suorimmasta Via Baltica tiestä Baltian maiden läpi Puolaan ja Keski-Eurooppaan.
      https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Via+Baltica+E67+Facebook

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe