eksyksissä

tr10

No nyt olis kyllä tyhmä kysymys jaossa... onko Japanin lentokentältä ylipäätään mahdollista löytää hotellille, kun heillä on ne omat kirjoitusmerkkinsä? Eli käytetäänkö siellä meidän kirjaimia tai englantia?

4

777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eri asia osaako käyttää sie...

      Konnichi wa!

      Joo eli olit menossa minne päin tahansa Japania niin takaan melkein 100% varmudella, että kaikki yleisimät tiedot lentokentällä pitäisi lukea ainakin japaniksi ja englanniksi(kiinaksi ja koreaksi.) Toki sitten sellaiset pienemmät asiat ovat vain japaniksi. Itse olen lähdössä heinäkuussa Osakaan, ja katsoin jo nettisivuilta valmiiksi Osaka Kansain lentokentän kartan yms. jotta paikan päällä osaan suunnilleen liikkua. Kannattaa ihan reippaasti kysyä apua. Japanilaiset ovat maailman ystävällisimpiä ihmisiä ja auttavat parhaansa mukaan. Kentällä työskentelevät virkailijat osaavat puhua ihan sujuvasti englantia.

      • sasae

        Monissa Tokion maanalaisen ja JRn junissa kuulutetaan sekä japaniksi että englanniksi. Nagoyassa muistaakseni kuulutettiin peräti japaniksi, kiinaksi, englanniksi ja portugaliksi.


    • sasae

      Japanissa ei ole katunumero-osoitteita vaan kortteliosoitteet. Mutta taksi tietää isommat hotellit. JUnakyltit on myös aakkosilla kirjoitettu. Kun pääset hotellia lähimmälle asemalle, voit napata taksin eka kerralla mennessä, jos hotellia ei näy heti aseman lähellä.

    • jep jep

      Japanissa on hyvät mahdolisuudet löytää mihin vaan. Itse olen käyttänyt yleensä limousine-busseja jotka kiertelevät eri hotellien ja lentokentän väliä. Toi limousine-bussi on silleen parempi, että se pysähtyy aina hotellin eteen. Jos käyttää metroa voi tulla yllättävän pitkä kävelylenkki ennenkuin pääsee hotellille. Toisaalta jos nousee maanpinnalla kävelemään niin näkeepähän kaupunkia samalla.
      Limousine -bussit kiertävät noin 10 hotellin kautta, joten pitää vain osata bongata oikea bussi. Opastaulut löytyvät kentältä. Lisäksi noi dösät lähtee ihan tuloaulan edestä, ainakin siinä terminaali 1:ssä mihin finski tulee. Olettaisin että noin lentokenttäbussit ajavat kaikissa isommissa kaupungeissa samalla lailla, ainakin Osakassa ja Sendaissa. Tokion metro on ihan sairaan hyvä, mutta matkalaukun kanssa en ainakaan itse viitsi sitä käyttää. Metrojen sisäänkäynneillä on luukut/toimistot, joista voi ostaa lippuja jos ei halua käyttää automaatteja, jotka tosin ovat käteviä.
      Taksit ovat myös hyviä ja hintatasoltaan suomen hinnoissa. Määränpää ja hotelli kannattaa pyytää respasta paikallisella murteella paperille. Helpottaa paluuta hotellille ainakin yön pimeinä tunteina kun Roppongilta suuntaa takaisin hotellille ;-))
      Metro menee totaalisesti kiinni klo 24 ja aukeaa klo 6, jos en ihan väärin muista.
      Itse en ole koskaan jäänyt Japanissa pulaan, aina löytyy joku joka osaa englantia ja joku joka tietää... ennemmin tai myöhemmin.
      Paikkana Tokio on mahtava, sekä yöllä että päivällä. Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe