Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ensikertaa Pietariin

Timppa vaan

Privet!

Ajattelin matkustaa Pietariin elokuussa. Ajattelin kysäistä pikkasen vinkkejä viksuilta palstalaisilta.

- junalla varmaan kannattaa mennä?
- hotellien taso/hintataso?
- kannattaako matka/hotelli varata matkatoimiston kautta vai onnistuuko homma esim. netin kautta? Ei kiinnostaisi maksaa katteita kenellekään matkasta ja hotellin varaamisesta
- mitä nähtävyyksiä tms. suosittelette? Minulle passaa museot tms, kulttuuri, rannat, kirkot... monipuolisesti kaikenlainen
- miten liikun paikan päällä? bussit/ratikat/metro?
- suositeltavia yökerhoja?
- muuta mitä haluaisitte sanoa ensikertaa Pietariin matkaavalle?

Jos viivyn lomalla esim. viikon, ajattelin käväistä samalla reissulla päivämatkalla Viipurissa. Onko Pietarista näppäriä yhteyksiä Viipuriin? (lähinnä juna/bussi?)

Ja haluan myös antaa lomaromanssille ja mahdollisesti suuremmalle rakkaudelle mahdollisuuden venäläisen naiskauneuden suurena ihailijana. Etsinkö etukäteen kirjepalstoilta kontakteja vai etsinkö yökerhoista? Kokemuksia matkoiltanne?

7

2530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ArthurDent

      Absoluuttista totuutta ei ole Venäjän matkaisussa. Se mikä kannattaa/on halpaa/on kivaa on aina kysyjän itse määriteltävä.

      No tässä kuitenkin hiukan tuntoja, vaan ei ehdottomia totuuksia. "A miusta vaa tuntuu tält."

      - junalla varmaan kannattaa mennä?
      - Kyllä, ehopttomasti ja vielä Reeppinillä. Pääsee tunnelmaan jo asemalla.

      - hotellien taso/hintataso?
      - "How long is a piece of string?" varmaan hinnat menee siinä 300 ruupelista ainakin tuonne 20 000 ruupeliin/ yö/ henki. Taso vaihelee läävästä luksukseen. Kyllä se niin on että tasosta joutuu maksaa. Kuukellappa vähän vaikka sanoilla "Hotelli Pietari" tai vastaavilla Lontoon murteella.

      - kannattaako matka/hotelli varata matkatoimiston kautta vai onnistuuko.......
      - kokemuksesta suosittelen matkatoimistoa. Niillä on ollut parhaat kokonaishinnat. Olen joskus itse yrittänyt tilata netistä. Yllättäin niihin netin hintoihin ilmestyy tilausvahvistuksessa kaikenlaisia "ulkomaalaislisiä", eikä kerran ollut kuulemma huonetta varattuna vaikka vahvistuksessa oli se vahvistettu. Malinki problem.

      - mitä nähtävyyksiä tms. suosittelette?
      - Nevski on hyvä nähtävyys, samoin Moskovskaja. Varaa hyvät kengät.
      - Museoita riittää, selaa noita vanhempia matkakertomuksia, niissä on hyviä vinkkejä.

      - miten liikun paikan päällä? bussit/ratikat/metro?
      - 1. metro,
      - 2. Nappislmä Lada / Volga 3110 taksi suoraan lennosta,
      - 3. Marsu,
      - 4. Bussi/Trollikka/Ratikka.
      - 5. Omat jalat joissa hyvät käytetyt kengät

      - suositeltavia yökerhoja? (Tää on enemmänkin Novy Mostin juttuja, Oottele kunhan ehtii kiireiltään kertomaan)

      - muuta mitä haluaisitte sanoa ensikertaa Pietariin matkaavalle?
      - Herää kerran aikaisin aamulla (n.7:00) ja mene Nevan silloille katsomaan kuinka kaupunki herää.
      - älä tee mittää tarkkoi aikataululoi tai suunnitelmii, vaa koho mitä ettee tullee. Se että kaikki ei mene ihan kuin loogisesti on etukäteeen ajatellut on koko Venäjän matkailun suola.

      - Onko Pietarista näppäriä yhteyksiä Viipuriin? lähinnä juna/bussi?
      - Hähäää... Kokemuksen syvällä rintaäänellä suosittelen Elektriskaa (paikallisjuna) joka pysähtyy joka pirun pysäkillä. Siinä on ohjelmaa ja tunnelmaa. Ne puupenkit vaativat ainoastaan luonteenlujuutta ja lujaa ja karaistunutta persettä.

      - haluan myös antaa lomaromanssille ja mahdollisesti suuremmalle rakkaudelle mahdollisuuden venäläisen naiskauneuden....
      - voi voi. Naisista ei oo kun haittaa. Niitä pittää vahtii ja niihen perrää pittää kahtoo ja niitä pittää ruokkii ja niihen kanssa pittää käyvä ainakii viellä torilla ja sen lisäks vielä Junonalla. Ne on perin rasittavia ne naaraat ihan luonnostaa. Vai mitä Katja ja Olga?
      Unoha sie omat ja vieraat naiset ja piä ihan oikea A-luokan matka.

      • katja.jkl

        "Absoluuttista totuutta ei ole Venäjän matkaisussa. Se mikä kannattaa/on halpaa/on kivaa on aina kysyjän itse määriteltävä."

        Tuo on kyllä totta.

        Jyväskylästä aikataulujen ja vaihtojen takia juna ei välttämättä ole se paras vaihtoehto. Tykkään myös vaihtelusta. Joskus edullinen kyyti pääasiana (=omalla autolla, mutta en jaksa pimeillä ja liukkailla), joskus helppous (vetelet bussissa sikeitä ja pidät huolen ainoastaan siitä, että olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan... ja hintakaan ei ole paha ja Meiltä päin tullessa ainakin kivaa porukkaa ;) ), joskus se, millä muu porukka menee (no en nyt yksin lähtis omalla autolla). Lentokone Helsingistä, mutta ei muualta.

        - hotellien taso/hintataso?

        Jokaiselle löytyy jotakin. Hienompaa saa halvemmalla yleensä matkatoimiston kautta. Välityspalkkiot vaivaan nähden on aika pienet suurimmalla osalla kai?

        Ominpäin varatessa olen laittanut sähköpostivarauksia muutaman kerran ja ne on toiminut.

        Soitellut sekä hyvällä, että huonolla menestyksellä.

        Käyttänyt paria netin luotettavasti toiminutta varausjuttua:
        luottokortilla:
        http://www.reservations.bookhostels.com/poyhtari.com/

        suomalaiseen pankkiin maksu:
        http://travel.vbg.ru/catalog/?l=fi

        ja talviaikaan lähtenyt ja mennyt vaan. Tilaa on löytynyt.

        Nähtävyyksiä on jokaiselle kiinnostuksensa mukaan. Matkaoppaista ja netistä niitä löytyy.
        http://www.saint-petersburg.com/
        http://www.zerkalo.info/index.php?section=matkat/matkakohteet/pietariopas&page=opas

        Liikkuminen paikan päällä tilanteen mukaan. Metro on kätevä eikä vaadi varsinaista kielitaitoa. Kyrillisten kirjainten osaaminen helpottaa sekä asemien laskeminen, jos muu ei auta.

        Yökerhotkin taitaa olla makuasia. Monenlaisia löytyy. Ehkä hieman yksilöidympi kysymys tähän pitäisi olla.
        http://www.saint-petersburg-hotels.com/nightclubs.htm

        Suomen asemalta lähtee paikallisjunia Viipuriin, mutta enpä tiedä, kannattaisiko sinne Pietarin suunnalta lähteä. Se on kuitenkin matkan varrella aina Suomesta tultaessa. Kai siellä voi joskus pysähtyä tai tehdä kokonaan eri matkan? Ennemmin menisin johonkin toiseen suuntaan, vaikkapa Pietarhoviin, Puhskiniin jne.

        Voi voi, Miehistä ei oo ku harmia. Viime reissullakkii istuttiin Oljan kanssa nokat vastatusten Orinzin terassilla, niin tuikituntematon mies tuli meille sanomaan, että tishe, tishe... :O Minkähän takia?


        ;-)


    • Novy.most

      Kivaa että olet päättänyt lähteä käymään Pietarissa. Toivottavasti tulee mukava reissu.

      Junalla kannattaa ehdottomasti mennä. Rajamuodollisuudet hoituu istuessa ja odottaessa. Bussi on seuraavaksi kätevin vaihtoehto. VR:n ja Matkahuollon sivuilta löytyy aikatauluhaut ynnä muut.

      Ekaa kertaa mennessä kannattaa ehkä varata hotelli matkatoimiston kautta, varsinkin kun kyseessä on kesä eli high season. Silloin hotelleissa ja hostelleissa ei varmaan ole aina tilaa kadulta yksin poikkeavalle majapaikan etsijälle. Netin kautta on aiemmin tuntunut onnistuvan esim. Na Sadovoi -hostelliin, mutta nettisivut ovat vain venäjäksi... :/

      http://www.nasadovy.sp.ru/

      Kokeile vaikka soittaa noihin numeroihin (Venäjän suunta 7 ja Pietarin suunta muistaakseni 812 eteen) jos ne vaikka puhuisivat englantia. Nettiblanketin ja -kysymyksen voit kokeilla lähettää englanniksi, ainakin minun kysymyksiin on melkein aina tullut vastaus noin päivässä.

      Nähtävyyksiä on paljon, museoista suosittelen Eremitaasia ja Russkii Museita. Toki myös Kunstkamera ja Poliittisen historian museo on must-juttuja. Koko kaupunki sinänsä on museo, joten kävele ympäriinsä Neva-joen rantaa, Nevski prospektia tai jo mainittua Moskovski prospektia.

      Iisakin kirkkoa kannattaa käydä katsomassa myös sisältä ja näkymät on hienot kun kiipeät sinne ylös. Baletissa kannattaa käydä, siinä ei tarvitse edes kielitaitoa kun musiikki ja tanssi ja puvut puhuvat omaa kieltänsä.

      Yökerhoista en itseasiassa tiedä, vaikka Artturi vai kuka niin taisi luullakin. Kymmenen vuotta sitten ehkä tiesinkin, mutta nyt on paikat muuttuneet. Klubeja ja konsertteja kannattaa tsekata seuraavassa osoitteessa:

      http://www.sptimes.ru/

      Sieltä muuten näyttää löytyvän myös hotelleihin linkki.

      Paikan päällä helpoin tapa liikkua on metro, mutta se on kiinni noin puolesta yöstä kuuteen. Bussissa ja ratikassa tietysti näkee maisemia, jos ei liiku ruuhka-aikaan ja jos ikkuna on sen verran puhdas että läpi näkyy... ;) Kävellen on myös mukava katsella maailman menoa ja istahtaa vaikka katukahvilaan tai puistoon tai aukiolle.

      Jos käytät taksia (pidät kättä ylhäällä/ liftausasennossa ilman ylösnostettua peukkua tien varressa) kysy aina etukäteen paljonko maksaa haluamaasi osoitteeseen. Jos kuskin tarjoama hinta on ok, istut kyytiin, jos ei, läimäytät oven kiinni ja jatkat "liftaamista".

      Rannalla voi loikoilla Pietari-Paavalin linnoituksessa, joka muutenkin on hyvä nähtävyys kirkkoineen ja museoineen. Sinne pääset metroasema Gorkovskajalta, kun suuntaat puiston läpi Nevaa kohti. Rantsuun eikä linnoitukseen ei maksa mitään, mutta kirkkoon ja museoihin pitää pulittaa muistaakseni 250 ruplaa. (Ulkomaalaishinta...) Jos olet herkkäihoinen, älä ui Nevassa, moni venäläinenkään ei sinne pulahtanut.

      Lomaromansseihin ja rakkaustarinoihin toivon sinulle kaikkea hyvää. En tiedä treffipalveluista ja yökerhoista, mutta ala rohkeesti juttelemaan ihmisten kanssa vaikkapa konsertissa tai kahviloissa. Mistäpä sitä koskaan tietää. Muista kuitenkin intiimimmässä yhteydessä käyttää kortonkia, siellä on kuulemma kivoja tauteja hieman yleisempänä kuin meillä Suomessa (kuppaa, tippuria ja muuta mukavaa... ;)

      Hanki ihmeessä ekana kartta, mieluiten jo täältä ennen matkaa. Lue oppaita ja tsekkaa konsertit ja muut tapahtumat. Ota rennosti, älä juokse kieli vyön alla jokaista nähtävyyttä yhdessä päivässä. Muuten ainakin minä stressaannun ja alkaa vaan veetuttaa. Aika hyvä yleisohje on, ett yksi nähtävyys per päivä, jos jaksaa. ;)

      Nový most

      • Novy.most

        Joo ja Viipuriin pääsee tosi kätevästi junalla. Kannattaa poiketa meno- ta tulomatkalla, ja jos aikaa on, ole vaikka yötäkin. Hotelleja ja tietoja:

        http://www.viipurikeskus.fi

        Katja ehti jo suositella Pietarhovia tai muita lähellä olevia pikkukaupunkeja, Pietarhovi on ainakin tosi upea suihkulähteineen ja puistoineen. Sinne pääsee mys junalla, mutta matkatoimistot tai pakettimatkat järjestävät sinne päiväreissuja, kannattaa katsoa hotellien respoista mainoksia tms.

        Nový most


      • katja.jkl
        Novy.most kirjoitti:

        Joo ja Viipuriin pääsee tosi kätevästi junalla. Kannattaa poiketa meno- ta tulomatkalla, ja jos aikaa on, ole vaikka yötäkin. Hotelleja ja tietoja:

        http://www.viipurikeskus.fi

        Katja ehti jo suositella Pietarhovia tai muita lähellä olevia pikkukaupunkeja, Pietarhovi on ainakin tosi upea suihkulähteineen ja puistoineen. Sinne pääsee mys junalla, mutta matkatoimistot tai pakettimatkat järjestävät sinne päiväreissuja, kannattaa katsoa hotellien respoista mainoksia tms.

        Nový most

        Eremitaasin edestä Nevalta pääsee myös kantosiipialuksella Pietarhoviin. Mukavan tuulinen matka kesäkelillä.

        Sähköpostivarauksista muistui mieleen yks paikka, josta kohta kolmatta vuotta odottelen vastausta.. sitä ei kai sitten tule? Toisessakin varauksessa kyselivät perään, että miksette ole laittaneet maksukuittia tulemaan, vaikka olin kolme päivää sitten jo sen lähettänyt. Postin perillemeno ei siis ole 100 % varmaa...

        Soittaminen on myös kallista tavallisesta puhelimesta, että matkatoimiston välityspalkkio on äkkiä maksettu, jos ei sitten Skypeä tai jotain sellaista käytä. Puhelimella varatessa suosittelisin myös jotain kirjallisen vahvistuksen pyytämistä. Aika epävarmaa on lähteä pelkän puheen varassa reissuun, varsinkin jos ei paikan päällä osaa asiaa venäjäksi selittää. Ja näinä aikoina, kun hotelli ei edes lyö migraatiokorttiin käynnistä leimaa...

        Mutta minä oonkin niin vainoharhainen, että joka asiaan pitää olla vedenpitävät todisteet :D


    • Viipurin päiväretki tosiaan tuntuu vähän kaukaa haetulta ajatukselta kun kerran maitse mennessä kuitenkin menet ja tulet Viipurin kautta. Kaupunki on yhtaikaa kaunis ja masentava, joten jos Venäjä-kokemuksesi on nolla, voi olla parempi jättää se paluumatkaan. Myös aikatauluteknisesti se sopii paremmin.
      Hotellivaraukseen minäkin suosittelisin matkatoimistoa. Tosin niidenkin hinnoissa oi eroja olen joten kannattaa vähän shoppailla. Sijainniltaan hyviä (ei kamalan kaukana keskustasta ja metro vieressä) keskitasoisia hotelleja ovat muun muassa Mosse (Moskva/Москва)sekä Sputnik (kauempana Ploshtshad Muzhestvolla). Keskustassa ihan hostel-tyyppisestä majoituksesta luksushotelliin koko skaala tarjolla. Koska ilmeisesti olet yksin liikenteessä, saattaa per henkilö/H1-hinnat poiketa yleensä tarjottavista H2-hinnoista eli kannattaa tuossakin skarpata. Kauempana metrosta mutta keskustan tuntumassa ovat ainakin Kievskaja sekä Sovjetskajassa. Varsinkin Kievskajassa vielä menneen neuvostoajan patinaa vaikka remonttireiskat siellä pikkuhiljaa paikkoja kuntoon laittavatkin. Laatokan aseman ollessa tulo- ja lähtöasema Ladozhskaja on varteenotettava hotelli naapurustossa, Suomen asemalle tullessa/lähtiessä Sankt-Peterburg-hotelli ja Marsuilla mennessä/tullessa Oktjabrskaja, josta löytyy ykkösluokan korpus sekä aukion toisella laidalla hiukka prolempi versio. Myös Litejnyj prospektilla kävelymatkan päässä marsuista on eräänlainen Hostel, joka suht OK kun ovin avaimin menet ja tulet, mutta suihkut ja vessat ovat yhteisissä tiloissa ja punkat eivät kamalan hyvää tasoa. Sesonkina myös viime hetken ja netin kautta tehdyt varaukset voivat olla vaikeita kuten jo tässä mainittiin. Mitä hotelleja mihin hintaan matkatoimisto tarjoaa riippuu toimistosta ja kannattaa selvittää hotellin sijainti, ennen kaikkea liikenteellisesti. Ilta- ja yöhuhkijan kannattaa asua keskustassa, sillä esim. metro pannaan puolilta öin kiinni ja sen jälkeen muutamat yölinjat (vaikea oppia) sekä taksi ainoita vaihtoehtoja.
      Kyrilliset akkoset ainakin kannattaa opetella sekä numerot ja noin pari- kolmekymmentä yleisintä fraasia sekä fraaseihin myös yleisimmät vastaukset. Se vie ehkä tunnin-pari aikaa ja sen ajan voi varmaan paskemminkin käyttää. Ihan ummikko kun helposti joutuu vedätettäväksi sekä turvautumaan kalliimpaan tai huonompaan palveluun.
      Jos olet mukavuudenhaluinen, valitse juna. Tosin itse suosittelisin aikataulusyistä Sibeliusta ennemmin kuin Repiniä, sillä ehdit hyödyntää suuren osan päivää kummassakin päässä ja majoituksen tasosta riippumatta se kuitenkin merkittävä menoerä joten Sibbellä olet perillä jo lounasaikaan kun taas Repinillä päivällinenkin venähtää välimerellisen myöhäiseksi.
      Edullisin Helsingin ja Pietarin välinen siirtymä tapahtuu ostosbusseilla, mutta ne hitaita eivätkä turistin kannalta kovin mielenkiintoisia. Nopea ja edullinen sen sijaan ovat pikkubussit eli marsut. Mene 10-11 välillä haahuilemaan hotelli Presidentin ja Fredan välille Pohjoiselle Rautatienkadulle ja pääset kohtuunopeasti n. 15 € hinnalla Pietariin maantietä. Jos asut pääkaupunkiseudulla Kehä III tuntumassa tai sen sisäpuolella, 15-20 € on hinta jolla vievät kotiovelle, joten varsinkin palatessa harkinnanarvoinen vaihtoehto. Marsuja menee kaksi kertaa päivässä, lähtöajat Pietarista Ploshtshad Vosstanijan laidalta Ligovskij prospektilta Moskovan asemaa vastapäätä aukion toisella laidalla 09 ja 21 (noin), Viipurissa vajaa pari tuntia myöhemmin kyytiin voi nousta rautatieaseman edessä olevan aukion laidalla.
      Lomaromanssi Pietarissa onkin sitten oma lukunsa. Yökerhot ja diskot eivät ole mitään parhaita pokauspaikkoja, vaikka niissäkin saattaa ahkeraa ja onnekasta lykästää. Itse suosisin ihan silmät auki pitämistä kaduilla, kahviloissa, museoissa, puistoissa jne ympäri vuorokauden. Etukäteen voit maastoa pohjustaa luomalla profiilin
      http://www.mheart.ru/
      toinen hyvin suosittu sivusto
      http://fall-in-love.ru/
      tosin molemmat sivustot venäjäksi joten saatat tarvita konsulttiapua (noilla on paljon peilisivustoja eri nettiosoitteilla, joten esim mamba.ru, lov.ru, love.mail.ru ja monet muut ovat kahden edellisen kanssa identtisiä). Itse tekstin voit toki kirjoittaa englanniksi ja siten saada ei-englantia osaavia karsittua. Paikkakunnaksi ja maaksi kannattaa Suomen ja kotikuntasi sijaan laittaa Venäjä ja Sankt-Peterburg, koska sieltä olet etsimässä ja jos haluat pietarilaisten tyttöjen vastaavan, se onnistuu parhaiten niin. Edustavia kuvia mukaan ja venäjänkielisten monivalintojen lisäksi selkokieliset selvitykset itsestä ja haetusta persoonasta niin alkaa flaksi käydä. Paremmin vielä käy jos haet daameja itse sivustojen hakusysteemeillä. Vastaamisiin tosin tarvitset oman profiilin eli sen luomisesta pitää aloittaa. Sivustoilla omat messaging-systeemit, joten erillisen mailiosoitteen avaaminen ei välttämättä tarpeen. Jos taas haluaa venakkojen kanssa viestitellä, on kaksi ohjelmaa yleisempiä kuin muut: ICQ sekä m.ru agent. Molemmat voi ladata koneelle ilmaiseksi.
      Englanninkieliset kirjepalstat tuppaavat olemaan maksullisia ja osin menestys niillä kyseenalainen kun niille hakutuvista venakoista iso osa huijareita tai pikaisen avioliiton etsijiä, näillä venäläissivustoilla väki monipuolisempaa ja yleensä perimmäinen tarkoitus ilmenee jo ilmoituksesta. Lisämaksusta saa lisäpalveluita (kuten tarkemman haun kuin kohdesukupuoli, ikähaarukka ja paikkakunta jotka perushaussa) mutta peruspalvelut yhteydenottoja myöten maksuttomia.
      Nähtävyyksistä hyvällä ilmalla jo mainittu Pietarhovi ehdoton (sitä paitsi elokuussa hyvä pokauspaikka kun massoittain provinssista käymässä olevia tipuja tallustaa paikalla ja kuvauttaa itseään Simsonin kaivon edessä). Baletti ja ooppera hyviä jos niistä pitää. Museoista eremitaashi mahtava ja raskas, muista eritoten jo mainitut Kunstkamera eli etnografis-antropologinen museo, Mihailovien palatsin Venäläisen taiteen museo (Russkij muzej) ja Poliittisen historian museo ovat hyviä. Pietari-Paavalin linnoitus myös, mutta päivää paistettelemaan hyvällä ilmalla menisin mieluummin Dyynien (Djuni) naturistirannalle vanhalla rajalla tai muuanne Terijoen kaistaleelle. Sinne kulkee elektritshka eli paikallisjuna Suomen asemalta. Torit ovat elämyksiä ja ravintoloissa syödessä kannattaa muistaa, että a) lasku usein enemmän kuin Suomessa jos paikkaa ei huolella valitse ja b) venäläiset keskimäärin (poikkeuksia vähän) hallitsevat kyllä alkuruoat eli zakuskat sekä keitot, mutta pääruoat ainakin muusta kuin kanasta ja siasta kannattaa usein jättää omaan arvoonsa. Ruokalat eli stolovajat saattavat karusta ulkonäöstään huolimatta tarjota hyvää kotiruokamaista ruokaa ja niissä pääruoatkin usein paremmat kuin ravintoloissa, joissa myös lisukkeena usein dominoivat "venäläiset perunat" eli pannulla melkein upporasvassa paistetut tikkuperunat, joiden fani ainakaan minä en ole. Mieluummin keittoperunat, muusi, tattaria, riisiä tai vaikka kunnon ranskalaiset kyytipojaksi kuin ne tikkupotut.

    • kkp

      Olen itse sitä mieltä, ettei Viipuriin kannata mennä. Se on ihan hirveä läävä eikä siel oo mitään nähtävää, tosin ku Pietarissa. Joten vietä mieluummin koko lomasi Pietarissa. Tekemistä ja koettavaa riittä varmasti!
      Hauskaa matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe