Saako collielle antaa herneitä?

...

Jossain oli kai et ei saa antaa mut en oo varma. Onko niistä jotain haittaa? Onko ne ihan vaarallisia vai eikö vaan suositella?

9

2873

Vastaukset

 • noin herkkä rotu vetää ne helposti nenään =)

  • niin vetää, nytkin uros tuolla sängyn alla murjottaa (oli taas pesupäivä..) =)


 • Kaippa niitä voi antaa ainakin kypsennettynä. Ite ainakin annan omalle collielle uusii ruokii tosi varovasti, sillä nääs on tapana oksentaa herkästi. Sillä tavalla sitä oppii mitä passaa syöttää omalle koiralle ja mitä ei.

  • Koiralle herneet on aina sosutettava tai jos antaa kuivattuja ne on ensin rouhittava koneella karkeaksi rouheeksi ja liotettva, tai ostaa hernerouhetta ja liottaa yön yli, muistaakseni suhde oli 1 osa herneitä 2 osaa vettä.

   Herneissä on paljon kaikkea hyödyllistä, mutta voivat aiheuttaa ilmavaivoja, joten vihreätlinssit ovat parempi vaihtoehto, ne tietysti pitää ensin keittää, mutta ovat lähes sama asia ravintoarvoltaan kuin herne, hiukan parempia.


 • En antaisi omille collielleni herneitä. Pyrin pitämään ruokavalion erittäin tarkkaan samanlaisena, jos teen jotain muutoksia niin ne tapahtuvat tosi hitaasti. Ainakin minun koirillani on herkkä vatsa, enkä halua aiheutta heille mitään kipuja mahaa, enkä minnekään muualle. Vahdin varmaan heidän ruokaansa tarkemmin,kuin joku äiti lapsensa ruokaa!!!

 • Minun koira syö herneet ja mussuttaa vedet kuorista. Hyviä ilmeisesti.

 • Miksei...mutta ensin muutama, ja tarkkaile sen suoliston toimintaa. Ja soseutettuna, kuten jo todettiinkin. Mutta jos nyt ei ole kyse siitä, että lisäät sitä sen ruokavalioon, muutama herne sinne tai tänne, pari nenään tosiaan ;-)

  • Meillä talossa neljä collieta jotka syövät ajoittain herneitä, appelsiinia, omenaa jne. Muutama herne ei ketään haittaa. Tuntuu meillä olevan suurtakin herkkua.
   Kaikki meidän koirat ovat hyvävatsaisia johtuen juuri siitä kun saavat maistella kaikkea uutta silloin tällöin. Ei tietenkään litraa kerrallaan.


 • Meillä toinen Sheltti syö melkein mitä vaan. Omenaa, herneitä, herneiden palot pureskelen itse mössöksi ja annan kourasta koiralle, hyvin maittavat. Appelsiinia, päärynää, kaurapuuroa (hivenen mitä kattilan pohjalle jää). Toinen Sheltti ei syö kuin omia papanoitansa (herkkä vatsa). Jos annan jotain muuta vaikka kanan rustoja, syö mutta ripulille menee.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  217
  3003