TomTom Rider

Obelix

Onko kokemusta kyseisestä navigaattorista matkailukäytössä ? Väittävät että pystyy käyttämään hanskat kädessä ja muutenkin näytöstä pitäisi jopa nähdä ulkoilmassa ja ajon aikana. Muita vaihtoehtoja ? (paitsi BMW:n oma ja kallis)

11

2696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Markus

      Ihan tomiva peli. Oma laite on liitetty suoraan akkuun, toki välissä on sulake.Riderin oma akku ei kestä kuin 4-5 tuntia eli mp käytössä akkuliitäntä on pakko rakentaa.

      Laitetta pystyy käyttämään hanskatkin kädessä, laitteen päälle kytkiessä (jos se on kiinni telineessä) näytön valikot asettuvat "ajomoodiin", ts. ylimääräiset painikkeet poistuvat kosketusnäytöstä. Itse käytän laitetta ihan normaalissa näytössä.

      Kannattaa tarkistaa ostaessa kartan versio, uusi on ilmestynyt tänä keväänä ja päivitys maksaa 59€ TomTomin sivuilta ladattuna.

      Laitteen mukana tulevan korvakuulokkeen olen asentanut kiinteästi kypärän sisään. Kuulokkeen lähetinosa on hieman kömpelö käyttää kun se pitää aina erikseen kytkeä ja kiinnittää takin sisälle. Kuulokkeesta tulevat ohjeet kuulee kun risteykseen tulessa hidastaa ja kypärän melu laskee.

      Pienistä kömpelyyksistä huolimatta Rideristä on ollut enemmän hyötyä kuin haittaa, varsinkin kaupunkialueella liikuttaessa. Niin ja voihan sen autoonkin asentaa...

      • zumo

        on myös motskaan suunniteltu vähä kallehee mutta
        on näppään tai hipaasulla käyvä toimiva peli lähen juhannuksen jälkeen kokeelohon kroatiaan sitte näkee miten pelittää


      • Duudsonni
        zumo kirjoitti:

        on myös motskaan suunniteltu vähä kallehee mutta
        on näppään tai hipaasulla käyvä toimiva peli lähen juhannuksen jälkeen kokeelohon kroatiaan sitte näkee miten pelittää

        Ei ole vielä gps-navigaattoreiden aluetta, ei ainakaan vielä viimme kesänä, kuten ei muukaan itäinen Eurooppa. TomTomista sanoisin, että muuten hyvä laite mutta tellinki on perseestä.


    • tomtom

      ainaki ihan paska, tai on se ehkä uutena kuukauden toiminut, mutta nyt kun on ne liittimet sieltä pohjasta kulunut syystä tai toisesta (tärinä?) niin värkki ei lataudu vaan katkoo virtaa koko ajan ja sitähän ei kenenkään hermot kestä, ei varsinkaan jos on enemmän kun 0 bluetooth-värkkiä käytössä.

      nyt kesällä pitäis tulla uusi malli siitä rideristä.. saas nähdä kuinka käy.

      ja se akku on ehkä uutena kestänyt sen 4-5 tuntia lataamatta, nykyään maksimi on 1h.

      • kehiin

        eli siis teippaa takaa vasemmalta laskettuna toinen nasta umpeen sähkömiehen teipillä. Tällöin tuo virran katkominen loppuu täysin. Joudut tuon toimenpiteen jälkeen tosin aina käynnistämään ja sammuttamaan tompan manuaalisesti.

        Lataus on ongelma ja suurin syy lienee juuri tuo vakiotellinki. Omani oli takuuhuollossa ja antoivat tilalle uuden telineen tai oikeastaan sen pohjan, joka tulee telineeseen kiinni. Nyt asennettuna Touratechin lukittava värinän vaimentimin varustettu teline, mutta tuo "pohja" joka asennetaan TT:n telineeseen on sama paska mikä alkuperäisessäkin ja epäilen, että viimeistään 10 tkm kilometrin jälkeen suuremmat ongelmat alkaa. Jo nyt ongelmia, koska ilm. tuo CAN -väylä ei tykkää Rideristä.


    • Euroopassa

      Tomtom on lähes aina oikeassa. Muutamaa tietyötä ja uutta baanaa lukuunottamatta. italiassa ilmeisesti kartat olivat vanhempia koska noita uusia teitä oli useampi. Vielä kun se erottaisi asfaltin soratiestä? Teline mullakin hajosi. Virransyöttö alkoi pätkiä. Vika oli kahdessa telineen ruuvissa jotka korkkasivat. Sain uuden takuuna jostain euroopasta. Netissätäytettävä takuulomake vaatii melkoista taitoa. Muuten homma meni hienosti ja DHL toi uuden kotiin. Kroatiaa tomtom ei tunne. Pirun hyvä vehje, jota ilman ainakaan minä en Eurooppaan lähtisi!

    • jamo

      Rideristä ei ole kokemusta, mutta autokäytösta jakeluajossa (300 ja one) runsaasti. Kartat ja softat kaikissa on pääsääntöisesti samat. Toimivia ja kätsyjä pelejä n. 90 prosenttisesti, mutta lopuista 10 prosentista riittäisi juttua vielä lastenlapsillekin... Käyttäessä kannattaa huomioida muutama asia;
      -käytä vain asetusta jossa laite hakee nopeimman reitin. Lyhimmällä reitillä on usein ongelmissa, ainakin autolla.
      -Talojen numerot saattavat olla väärinpäin, eli tompan mielestä pienin onkin oikeasti isoin. Maaseudulla harhalenkit voivat olla tosi pitkiä !
      -Saattaa opastaa reitille jota ei pystykkään ajamaan, joskus polku loppuu kokonaan, vaikka tompan mielestä tien pitäisi jatkua. Joskus tompan ehdottamaa risteystä ei edes ole olemassa !!
      -Joskus päivitetty kartta on huonompi kuin vanha!
      On näitä vielä muitakin mutta tässsä nyt muutama. Kannattaa aina hiukan epäillä ja tarkistaa reitti. Erinomainen APUVÄLINE kuitenkin.

    • quest 2

      Mulla on Garminin Quest2. Vedenkestävä, taskuunmahtuva, sienimetsälle sopiva, t-paidan taskuun sopiva ja riittävän muistitilan omaava laite.
      Ei navigaattoria saa - eikä tarvitsekaan - ajon aikana hiplata.
      Quest2;n näyttö näkyy päivänvalossa, opastuksen "harhat" johtuvat aina kartoista, ei itse laitteesta.
      Joskus saa lukea ihan ihmeellisiä kertomuksia navigaattoreista mutta ei kaikkeen pidä uskoa.
      Makuasiat unohtaen sanon kolmen vuoden kokemuksesta, että Garmin Quest2 on hieno ja luotettava peli. Quest1 on muistitilaltaan liian pieni - muuten hyvä sekin.

      • karmini

        Sama ja tyytyväinen olen.


    • Tompan teline vaatii omaa kättä, eli telineen yläosa antaa periksi kun kiinnitysrinkka vedetään yli. Laitteen yläosan olake nojaa telineeseen saranan kohdalta ja nostattaa ylös ettei liittimet enää kohtaa kuin pätkien. Tein pari pientä reikää telineen saranatapin molempiin päihin(sisäpuolelle) ja takakiinnityslevyyn. Hienolla rautalangalla vedätin n. 1mm alaspäin, langat jäi siihen mut nyty laite pelaa kuin pitääkin.. Paras mopopeli tää tomppa.

      • HK:

        Tompan kosketushäiriö johtuu siitä että pohjalevyn kiinitysjalat murtuvat ja kosketus tomppaan häriintyy. Ovat huomanneet valmistajalla ko. vian ja ovat rakentaneet toisenlaisen ratkaisun. Itse käytän kuminauhaa jolla vedätän tomppaa telineeseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe