Spanielikartoitus...?

Mapuccino

Elikkäs selvitetäänpä nyt kuinka paljon palstaa seuraa spankkujen, tarkoitan nyt siis FCI8:ryhmään kuuluvien "oikeiden" spanielirotujen esim.clumbit, cockerit, enkut, espat, fieldit, irkut, lagotot, walesit ym. omistajia?
Kerro vaikka rotusi ja mitä harrastat koiruuden tai useamman kanssa.

Voin itse aloittaa. Eli elelen kahden walesilurjuksen kanssa, molemmat uroksia toinen 8v. toinen reilun vuoden. Lenkkeilyn ja leikkien lisäksi harrastamme agilityä, mejää ja jonkin verran tokoa (lähinnä omaksi iloksi). Näyttelyissä käymme silloin tällöin ja uiminen on ehkä kaikkein kivointa!

24

2472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      4-vuotias welssineiti. Hiemän neuroottinen, mutta muuten mukava :) Ei harrastella mitään erityistä, mutta mökillä on kiva olla luonnossa, uimisesta ei kovin paljoa tykkää... Tiedän, ihmeellistä :)

      Itse olen 21-vuotias opiskelijaneitonen Pirkanmaalta.

    • täällä :)

      Omistan 2v cockerin, toinen on suunnitteilla :) Harrastamme näyttelyitä, agilityä sekä liikumme paljon metsissä purkamassa näitä rodulle ominaisia toimintoja :D Lintujen perään on ja menee siinä sivussa jäniksetkin. Uiminen on näin kesäisin lempparihommaa.
      Narttu on yksivärinen, toinen tulee olemaan kirjava.

    • §§§

      Meillä 14 vko walesineiti ja vielä ei varsinaisesti harrasteta mitään. Pentukurssilla ollaan ja ihan perusjuttuja käydään läpi.
      Metsässä juoksentelu ja sammalmättäiden "metsästys" on ihanaa!! Samoin mökillä vapaana oleminen on ihan ykkösjuttu. Uiminenkin varmasti maistuu, kunhan vaan uskaltautuu kastautumisvaiheen jälkeen lähteä polskuttelemaan. Veikkaanpa että juhannuksena kun seuraavan kerran mennään mökille, uskaltautuu pentu jo rantavettä pidemmälle!

      Tarkoituksena myöhemmin kokeilla tokoa ja ehkä jotain muutakin, kunhan nyt vähän neiti kasvaa ja "viisastuu" ensin. ;)

    • huhhuh:ta

      Täys-seko kaikkien ihmisten ja koirien seurasta ja muutenkin varsinainen duraselli-puppana.

      Kuulemma tommoisesta voisi saada hyvän huumekoiran, kun energiaa piisaa, ja palikseminenkin on helppoa, sen kun jotain rättiä heiluttaa niin tytteli on ihan onnessaan.

      Mutta metsästystä yritetään harrastaa. Noutaminen onnistuu, ja nuuskii kaikki puskat läpi, mutta ihan liian intona karkottaa heti äkkiä kaikki linnut ja muut eläväiset lentoon, ei ihan mikään seisojantapainen käyttökoira =)

      Näyttelyt saa olla ihan rauhassa meiltä.

      • Nipanen

        Omistan myös englanninspringerspanielin, ja samaten sekin on ihan sekoboltsi ja maailman lutusin pentu!!!


    • 4-v..

      Uros.. Harrastetaan lähinnä omaksi iloksi tokoa, ja jonkun verran agia... Mutta kesäpäivät meilkein kuluvat uidessa! Jota koirani rakastaa... Syksymmällä olisi tarkoitus hankkia toinen koira.. Sheltti tai muu vataava FCI1.sestä...

    • =)''''

      meillä elelee melkee 5kk enkkusprinkku=)
      pojankaa tarkotus alkaa harrastaa tokoo ja näyttelyitä.
      nyt se on keksiny vasta että uiminen on ihan sika kivaa=)

    • spring spring

      2 enkkua.
      Aika harvoin tätä palstaa tulee lueskeltua, totisesti kirjoitukset enemmän näkyy olevan muita kuin "oikeita" (sen kasi-ryhmän) juttuja.

    • Sunny

      Mulla on kans cockeri, 6vuotias uros, bläkkäri. Tokokoulut on käyty, joka huipuntui pari vuotta sitten hyväksyttyyn BH- kokeeseen. Edelleen harrastetaan tokoa, kesällä suunnilleen asutaan järvessä, sellainen uimamaisteri on kyseessä :). Kovasti oon haaveillu myös taippareista, mut saa nähdä nyt. Kova se on myös etsimään, kun hajun nenän alle saa, se on menoa sitten.

      • 4-v..

        Taipparit suunnitelmissa?? Olen itsekkin harkinnut tuon koiruuden kanssa samaa.. mutta kun en oikeen tidä missä olis ja mitä siiheen kuuluu...


      • Sunny
        4-v.. kirjoitti:

        Taipparit suunnitelmissa?? Olen itsekkin harkinnut tuon koiruuden kanssa samaa.. mutta kun en oikeen tidä missä olis ja mitä siiheen kuuluu...

        Siinä on sellainen "metsäosuus" jossa koiran pitää löytää kani verijäljen päätteeksi ja "uimaosuus" jossa pitää tuoda vedestä sorsansiipi. Cockerspanieleiden virallisilta sivuilta saat enemmän tietoa. Koiramme- lehden uusimmassa numerossa on taipparipaikkakunnat.


      • 4-v..
        Sunny kirjoitti:

        Siinä on sellainen "metsäosuus" jossa koiran pitää löytää kani verijäljen päätteeksi ja "uimaosuus" jossa pitää tuoda vedestä sorsansiipi. Cockerspanieleiden virallisilta sivuilta saat enemmän tietoa. Koiramme- lehden uusimmassa numerossa on taipparipaikkakunnat.

        Ei tuo meijän poika mitään siipeä tuo jos sille heittää... Taisi kaatua siihen... =(


      • Sunny
        4-v.. kirjoitti:

        Ei tuo meijän poika mitään siipeä tuo jos sille heittää... Taisi kaatua siihen... =(

        Sitä kannattaa treenata. Vaikka aluksi heittää jonkun lelun, jota se mielellään hakee ja sit pikkuhiljaa vaihtaa siihen siipeen. Mut kysele vielä sellaisilta jotka varmaksi tietävät.


    • Täällä meillä

      Harrastuksina:

      -Näyttelyt
      -Toko
      -Agility
      -Metsästys
      -Mejä

      Ja koira 3v narttu.

    • melkein omistava :)

      Lähes parikymmentä vuotta "oikean" spanielin omistaneena seurailen palstaa vaikka ei enää koiraa olekkaan. Fieldspanieli oli ensimmäinen koira ja sen jälkeen kaksi eng.springeriä. Nyt ei viiteen vuoteen ole ollut spanielia.
      Mutta keväällä tyttö haki walesinpennun joka on nyt 5 kuukautta. Sen kanssa on tarkoitus ainakin metsällä käydä ja mahdollisesti metsästyskokeissakin. Edelliset koirat ovat olleet hyviä kavereita metsällä ja ihan hienosti pärjänneet metsästyskokeissakin. Mut saa nähdä miten tämän villikon kans käy.....

      • Welssitytöt

        Harvemmin, mutta joskus palstaa seurailen =)

        Meillä ollut welssejä vuodesta -94. Tällä hetkellä kotona 5 ½ ja 3-vuotiaat tytöt ja sijoitettuna 1½ vuotias.

        Harrastuksena pienimuotoinen kasvatustyö, metsästys sekä mets. kokeet ja näyttelyt.

        Sydämeni olen menettänyt aivan melkeistä kokonaan tälle ihanalle, energiselle pisamanaamaiselle rodulle.


    • täälläkin...

      ikää muutama vuosi ja harrastukset vaihtelee ihan laidasta laitaan vuoden ajan mukaan... metsästystä, jälkeä, vaeltamista, uimista, agilitya ja joskus jopa näyttelyitä... mutta mistään ei tieteskään mitään mainittavia tuloksia...

    • susa

      Täällä jaloissa köllii kohta (elokuun viimenen päivä) 14v. täyttävä walesinarttu. Ollaan harrastettu aikanaan tokoa, vähän näyttelyitä ja paljon lintujen ja rusakoiden hätyyttelyä..mutta nykyään ei oikeen enää pää ja fysiikka anna myöten.. Silloin tällöin tokoillaan ja paljon yritetään käydä uimassa, että lihakset pysyis kunnossa.. =)

    • Tänään muuttaa kotiin musta amerikancockerspanielinarttu Lili, synt. 1.5.2007. Harrastuksia ehditään vielä katsella, tutustellaan ensin toisiimme rauhassa.

      • Mapuccino

        vauvelin johdosta, on varmaan lutuinen.


    • onnestasekaisin

      Omistan Englanninsprinkun, about 1 vanha pieni veijari, joka piristää päivääni ja on uskollisin ystävä mitä voi vain toivoa!!!

      Harrastamme tietenkin lenkkeilyä ja päätöntä leikkimistä!!:) emme harrasta näyttelyissä käyntiä, mutta olemme aloittaneet metsästyskoulutuksen!

      • Nimetön

        Täällä yksivärinen cockerirouva, ikää kohta seitsemän vuotta. Harrastuksina kaikenmoinen kurassa rypeminen, järvet, ojat ja lätäköt- kaikki käy. Metsissä on kiva myös kiitää kieli poskella ihan omaksi iloksi. Lokkeja, sorsia ja variksia ym. on kiva vaania ja pölläytellä ilmaan jotta nyt silloin tällöin oman spanielimaisuutensa näyttäisi;) Tokoa on harrasteltu nuorempana ihan uteliaisuudesta, nykyisin päätoiminen tehtävä on toimia oman mamman sylin ja päivien karvaisena ja ah- niin kauniina sulostuttajana!


    • Ellu2007

      Mulla on tällä hetkellä 2 v welshinarttu ilona.
      Harrastetaan uimista, lenkkeilyä, metsästystä, näyttelyitä ym...taipparitkin sitten joskus.
      Jo 12 vuotta elämässäni on ollut welshi ja kerran kun se rotu on vienyt sydänmen niin siitä ei irti pääse, ennen minulla oli 3 narttua.
      Sitten on "ottolapsena" minulla vanhempieni 3 v welshi uros, samat harrastukset kuin ilonallakin.

      Ite olen 24 v, satakunnasta.

    • MMJKLMS

      OIS IHANAA 3 0-3.4 0-4 COCKERIA JA SITTEN 2 UROSCO0CKERIA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe