Speedfight II ei starttaa niinkuin pitäisi?

raikun_e

moro kaikki,

Mulla on vähän ajettu Peugeot Speedfight II, ja se ei tahdo millään käynnistyä. Kun aikansa on polkenut, (akussa ei teho riitä monen minuutin stsartin pyöritykseen, eikä se startille/akulle hyvää tekisikään) niin sitten se vain yhtäkkiä käynnistyy, ja käy sitten ihan hyvin. Vika siis ryypyssä, joka ei kai mene päälle? Vai sytytyksessä? Puolilämpimänäkin peli toimii loistavasti, vain jos se on seissyt usean tunnin (yön yli), jolloin se on täysin jäähtynyt. ongelma ilmenee.

Olisko jollakulla hyvää arvausta, miten kapistuksen saisi toimimaan? Mistä ryyppymekanismiin pääsee käsiksi?

jo etukäteen kiittäen,
erkki

17

13120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sherlock

      Peugeotin moottoreiden oikeastaan ainoa kompastuskivi on Gürtnerin kaasutin, josta automaattiryyppy hajoilee. Uusi ryyppysysteemi maksaa maahantuojalta varmaan melkeinpä yhtä paljon, ku uus kaasari maksais Saksasta. Kannattaa kysellä purkaamoilta, jotka purkavat mopoja, jos uutta ryyppyä halajat... Jos mopo on melko uusi, takuuseen hajonnut ryyppy vaihdetaan varmasti ilmaiseksi.

      • 123456

        Elikkä härmässä esimerkiksi on mc scatter joka on kohtuu hintainenkin vielä.
        kannattaa sieltä kysyä!


      • on peugeot
        123456 kirjoitti:

        Elikkä härmässä esimerkiksi on mc scatter joka on kohtuu hintainenkin vielä.
        kannattaa sieltä kysyä!

        ja muutamalla tuttavalla, kaikilla käynnistys ongelmia pösössä. Muutama viennyt huoltoon sen takia ,siis kun uudehkoja pelejä, huolto toteaa vaan että kunnossa on ja ei tee mitään. Tyyppivika tuntuisi olevan, nämähän valmistetaan nykyjään koreassa joten ihmekkös se, ei tainnut muistaa myyjä mainita ostaessasi?


    • Skoba paappa

      Terve, itsellä sf2 jossa samankaltainen käynnistysongelma sähköstartilla käynnistettäessä, syy mitä ilmeisemmin kosketushäiriö kun painaa jarrukahvaa. Jarrukahvaa painettava määrätyllä tavalla niin johan sähkökäynnistyskin pelaa.

      • sherlock

        Jos jarruvalo syttyy, toimii käynnistys. Koita painaa toista kahvaa ja painaa starttia. Mulla ainakin toimi -99 Speedfightissa kummastakin kahvasta.

        Siinä kahvan vieressä on anturi, joka painuu alas kun kahvaa ei paineta. Jos anturi on viallinen tai se ei palauta kunnolla, voi pieni putsailu tai anturin vaihtaminen uuteen auttaa. Uusi anturi ei ole kallis, eikä työ ole ylivoimaisen suuri itse tehtäväksi, jollei ole peukalo keskellä kämmentä.


    • Snuuseri

      Se automaattiryyppy temppuilee. Mutta ongelmana on myös moottorinlämpöanturi joka mulla oli vikana peugeot speedfight 2 LC -06:ssa. Tilasin maahantuojalta ryypyn (en suosittele) (175e) koska luulin että se oli rikki. Ja laitoin kiinni sama vika ilmeni ja otin ryypyn irti magnetosta ja vòila toimi. Eli järkevin vaihtoehto on laittaa ryypyn ja magneton väliin katkaisin. Jos taas ryyppy ei mene päälle kannattaa samalla tilata uusi kaasutin. Mutta älä maahantuojalta koska saat saman Gutnerin romun kaasuttimen automaattiryyppyineen. Eli Jos ryyppy jää päälle ja mopo buuaa, ota irti magnetosta ja laita katkaisija väliin. Jos mopo ei millään käynnisty, osta uusi kaasutin tai automaattiryyppy.

      j.o

    • Satunnainen ajaja

      Katkaisin ryypylle tulevat kaksi piuhaa ja mittasin jännitteet piuhoista, molemmissa 12 V. Outoa! Jätin piuhat irti ja revin ryypystäkin piuhan pätkätja muuta roipetta irti mielenkiinnon vuoksi. Kokeilin ryypyn toimivuutta eli neulan liikkuvuutta mittaamalla neulan pituuden vallitsevassa lämpötilassa ja sitten laitoin ryyppypaketin pakkaseen kymmeneksi minuutiksi. Mittasin taas ja neula oli liikkunut lyhyemmäksi joten ryyppy pelaa mutta en vaan ymmärrä noiden sähköpiuhojen merkitystä koska molemmissa on 12 V. Jos toinen onkin tarkoitettu vahan lämmitykseen eli ryypyn neulan palautukseen niin mitä toinen jännitteellinen piuha tekee? Saattaa olla jossain oikari niin, että toisessakin piuhassa on jännite. Käsittääkseni ryyppy ei maadoitu kaasarin kautta eli toinen piuha olisi maa. Mutta skootteri käynnistyy nyt ihan hyvin, putsasin kylläkin kaasuttimen ja vaihdoin tulpan ja ilmansuotimen joka on silminnähden harvempi kuin originaali.

    • Speedfight 2 -05

      Juu, itelläki tekee samaa, elikkä ei millää meinaa käynnistyä... kone pyörii ja huutaa mutta ei käynnisty. T ulppaa katoin niin oli ihan kuiva :o. Olisko ryypyssä jotain vikaa?

      • Korjailija

        Tämä viittaa alipaineella toimivan bensahanan ongelmaan. Itellä oli kuminen alipaineletku haljennut bensahanan juuresta. Ei meinannut käynnistyä yön jälkeen niin millään, tulppa oli kuiva.
        Letkusta pari senttiä puukolla pois eli se haljennut osa ja ongelmat katosi!


    • pökötti sf2. vm.05

      Mullaki 05 pökötti sf2 ei meinaa lähtee käyntii jos on seissy yön tai muutama tunni ku polkee tarpeeks kaua nii kyl se sit lähtee ja sit heti ku on lähteny polkemalla käyntii nii lähtee sähkö startilla.. et mikä on vikana et onko se paska sähköryyppy vai onko joku muu.. mut ooon täs ajatellu hommaa dellorto kaasarin ku itellä vaa hyviä kokemuksia niistä :) nii ja tulppa vaihettu eikä vaikkuttanu paljoo käynnistämisee..8600 km ajettu

    • itekkin ihmetellyt

      ac virtasta tulee magneetosta:)

    • tietoa(ko)

      mulla oli sellanen juttu kaasarissa että vuoti bensat ja piti polkee ikuisuus ja sit laitettii sellasta massaa sinne ja tukittiin nii lähtee ykösellä käyntii.. vika oli siis kaasarin kohokammiossa ku vuoti bensat aiitä ruuvin juuresta

      • Juuh

        Mulla 2008 Aerox ja vuotaa kanssa bensat ulos kohokammion tyhjennys letkusta


    • Tonimaisema

      Mikä on kun pösö speedfight-2 03 ei käynnisty tulppa ja puola vaihdettu

    • Anonyymi

      Ottakaa penkki pois ja tukkikaa ilmanotto, meillä lähtee silloin heti käyntiin. Vaikka on uusi automaattiryyppy joka liikkuu kun syöttää siihen virtaa. Uusi bensahana tilattu, kaasutin kun oli irrallaan ja pesin sen ei lähtenyt muuten kuin tukkimalla ilmanoton, sitten pelasi vähän aikaa normaalista ja taas tuntuu ettei ryyppy mene päälle. Tilasin korvauskaasuttimen käsiryypyllä.

      • Anonyymi

        Mikä ilmanotto pitäisi sulkea?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ilmanotto pitäisi sulkea?

        Niin mikähän ilmanotto pitäisi sulkea?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe