Sammaksesta ja vähän muustakin

Susanna

Onko "valkoinen kieli" eli sammas kipeä lapselle? Luulen niin, koska vauva ei huoli tutia ja rinnallakin ollessa kiskoo ja viuhtoo. Onko kenelläkään fakta tietoa ei pelkkää mutu-sellaista. Entä mistä johtuu, että vauva ei jää selälleen? Itkee siinä asennossa? Aivan kuin olisi kipuja. Johtuneeko pelkästään mielenkiinnosta ympäristöä kohtaa, kun ei osaa/pysty/halua asettua/rauhoittua, tai jostain muusta syystä? Nukkumaan asettuminen yhtä tuskaa? Kyseessä 3,5 kk vauva. Mitä arvelette? Kokemuksia!

12

15716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minttumaaria

      Sammaksesta en tiiä, mutta meidän neiti on 4,5kk eikä tykkää myöskään olla selällään. Lattialle jos hänet pistää, niin hän kääntyy samantien vatsalleen. Sylissäkään ei tykkää olla muuta kuin ihan pystyasennossa. Jos yrittääkään laittaa makuuasentoon, niin hän yrittää väkisten vääntäytä pystyyn. Babysitterikin täytyy olla melko pystyasennossa. Tuskin mistään kivuista on kyse; monet vauvat ei vaan tykkää olla selällään,pystyssä ollessaan pystyy paremmin seuraamaan mitä ympärillä tapahtuu.

    • mari

      tää on nyt kullä mutua,heh,mutta ei mun käsittääkseni sammas mitenkään satu vauvaa!! En ite ainakaan huomannut kun mun vauvalla oli vähän valkosta kitalaessa.. yritän täs muistella 3,5kk vauvaani,nyt se on n.5,5kk vasta mut kokoajan tulee niin uutta ettei meinaa muistaa mitään.. kääntyykö se sun vauva vatsalle sitten?onko pää pystys? meillä on nyt tullut se vaihe että ei kans meinaa selällään pysyä vaan kääntyy ja kuikuilee ympärilleen!ja suuttuu kun yrittää kääntää takaisin selälle. onko sillä vauvalla vatsanväänteitä? ehkä siksi itkee selällään(?).. pysyiskö kyljellä? silleenhän pitäis ainakin helpottaa vatsavaivoihin,jos röyhyä ei oo tullut kunnolla jne.. huoliiko tuttia? meillä se on ainakin hyvä "nukuttaja" soivan lelun kera. luulisi että nukahtaisi jos on syönyt,röyhtäissyt,eikä ole ilmaa mahassa! mut jos ei meinaa huolia rintaa/tuttia niin ehkä ne on vatsapuruja,väänteleekö se itseään? koita myös tuttipullosta antaa maitoa jos sen huolisi paremmin!?meillä väheni vatsavaivat kun siirryttiin pulloon(mulla tuli maitoa vaan8vkoa),siksi varmaan kun silloin alkoi tulemaan kunnon röyhtäyksiä!

      • Tietää

        sammas on kielessä, ei kitalaessa! Parempi olla hiljaa asioista joista ei tiedä kun että höpöttää puutaheinää! Ei pahalla!


      • mari
        Tietää kirjoitti:

        sammas on kielessä, ei kitalaessa! Parempi olla hiljaa asioista joista ei tiedä kun että höpöttää puutaheinää! Ei pahalla!

        VÄÄRIN! Sammas on koko suussa!! Vai onko neuvolan ämmät aivan väärässsä!!!!!!???? Jos suussa ylhäällä tai alhaalla on valkoista,se on siellä. Eikä tarvitse heti skitsoilla!!! Ihme touhua!


    • Raketti

      Hyvä kikka sammakseen.. (varmaan olet sen jo kuullutkin..)
      En ole kuullut minäkään että se aiheuttaisi kipua vauvalle, mutta eroon siitä pääsee erittäin vikkelästi kun annat vauvalle vaikka puolukan mehua vähäsen. (sitruksia ei kuulemma suositella kun ne saattaa aiheuttaa allergista ihottumaa..)
      Itse annoin vauvalleni karpalon, neiti mutusteli ja irvisteli, söi kuitenkin.. Sammas katosi siltä seisomalta, eikä enää tullut takaisin. Yhden vaivaisen karpalon ansiosta. Kannattaa kokeilla. Jos vauva on jo kohta 4kk, ei varmasti tee pahaa jos antaa puolukkaa tai jotain muuta kirpakkaa marjan mehua.
      Ps. Selällään ei ole kiva olla kun ei nää ympäristöään niin laajasti.. Kohta sitä lähdetään ryömimään, sitten konttaamaan..
      Anna rapisevia juttuja käsiin, paperia.. leivinpaperia.. (tietysti pitää vahtia ettei vauva saa niitä kurkkuunsa..)
      PsPs.. Oletko kokeillut nukkua vauvan vieressä? Meillä nukkumisrutinat loppuivat siihen kun otin neidin viereen nukkumaan. (Sanokoon neuvolat mitä tahtoo vieressä nukuttamisesta.) Jos olet sen verran herkkäuninen että et käänny vauvan päälle, kannattaa kokeilla. Jos taas nukut todella sikeästi, älä kokeile ettei satu vahinkoa.
      Tsemppiä, toivottavasti täältä löytyy jotain apua.

    • Äippä&tyttö lähes 4kk

      Sammas voi tehdä lapselle kipeää jos se pääsee pahaksi. Meillä tyttö sai lääkettä sammakseen(neuvolasta resepti), ja heti lähti pois eikä takaisin tullut.
      Meidän tyttö ei huoli esim. Ainun tuttipulloja vaan huutaa kun syötävä sellasta trjottaessa. Avent-merkkinen tuttipullo kelpaa loistavasti, siinä on nänninmallinen tuttiosa! =)
      Lapsi voi kiukutella selällään monestakin syystä. Esim. Vatsavaivoja, korvakipuja, ja mainitsemasi malttamattomuus, halu tutkia ympäristöä!
      Olen nukuttanut tytön vatsallaan 1kk lähtien koska selällään hän ei suostunut nukkumaan. nykyisin nukkuu vain päiväunet selällään vaunuissa! Nyt kun tyttö on oppinut kääntymään selältä vatsalle, hän myös kiukkuaa jos ei heti ekayrittämällä pääsekkään kääntymään! =)

      • Susanna

        Käännyin neuvolan puoleen ja sieltä kerrottiin, että puolukka EI AUTA NÄIN PIENELLE. Sain reseptin dactarin oraaligeeli tms. en ole vielä kokeillut, kun isä lähti justiin neuvolasta hakemaan.
        Mutta se on kuulema todellakin kipeä lapselle, jos se pääsee kovin pahaksi ja siksi kai tyttö onkin ollut hyvin levoton. Se on hyvin yleistä. Suu olisi hyvä huuhdella vedellä pulauttelun jälkeen, koska puklut edesauttaa sienen pesiytymistä suuhun.


      • Terv.hoit., imetystukihenkilö
        Susanna kirjoitti:

        Käännyin neuvolan puoleen ja sieltä kerrottiin, että puolukka EI AUTA NÄIN PIENELLE. Sain reseptin dactarin oraaligeeli tms. en ole vielä kokeillut, kun isä lähti justiin neuvolasta hakemaan.
        Mutta se on kuulema todellakin kipeä lapselle, jos se pääsee kovin pahaksi ja siksi kai tyttö onkin ollut hyvin levoton. Se on hyvin yleistä. Suu olisi hyvä huuhdella vedellä pulauttelun jälkeen, koska puklut edesauttaa sienen pesiytymistä suuhun.

        Vastaanpas, vaikka alkuperäinen viesti onkin vanha.
        Sammasta kannattaa hoitaa ensin luonnonmukaisesti, ilman keinotekoisia kemikaaleja, joita on lääkkeissä. Puolukalla voi kokeilla muutaman päivän, sitten voi kokeilla myös maitohappobakteereja: sormi vauvan suuhun, jotta se kostuu, sitten mhb-jauheeseen ja sen jälkeen annetaan vauvan imeä sormi. Toistetaan muutaman kerran. Taas katsotaan muutama päivä ja ellei nämä keinot tehoa, haetaan Daktarin-resepti.
        Muista heittää tutit ja purulelut pois!
        Ei pidä paikkaansa, että puolukka ei tehoa 4 kk ikäiseen. Sitä paitsi kovin isolla lapsella on harvoin sammasta. Muista tarkkailla vaippa-alueen ihoa, sammas=hiivasienitulehdus kulkeutuu usein ruoansulatuskanavan läpi ja aiheuttaa vaippaihottuman.


    • Mami-83

      sammas voi olla todella kipeä!!!! voit koittaa puolukalla penslata sitä, laita vaikka pumpulipuikolla, meillä se ei auttanut niin sain lääkäriltä reseptin sienilääkkeeseen ja sillä lähti vajaassa 3päivässä. siis se kannattaa hoitaa äkkiä kuntoon, koska se haittaa lapsen syöntiä!

      nukkuminen; nukutappa mahallaan. jos lapsi ei halua olla selällään, älä pakota vaan yksinkertasesti vaihda asentoa. minä olen vallan nukuttanut mahallaan. koitappa sitä. en minäkään pystyisi selälläni nukkumaan koko yötä. ja jos päivällä sama homma, kun vaikka lattialla, voi olla mielenkiinosta kiinni. älä epäröi soittaa neuvolaan tai lääkärille, kuitenkin on lapsestasi kyse!

    • sattuu

      Sammas sattuu, todellakin. Joskus 80-luvulla puoli sukua, sekä aikuisia että lapsia, kävi sammaksen läpi. Silloin siihen käytettiin ns violettia. Oltiinpa hauskan näköisiä lähes mustine suinemme:)

    • meri

      heippa!

      Tiesitkö että sammas lähtee puolukkamehulla tai
      me tehtiin ainakin niin, että rutistettiin "tuoreista"
      puolukoista mehua ja laitettiin pipettiin ja suoraan sillä kielen
      päälle, ei tartte montaa tippaa laittaa, niin lähtee!!!!!

    • Miumau100

      Vaippa-alueen sieni-infektioon auttaa puolukkamehu. Juotuna. Tytöllä oli aikoinaan laaja kirkuvan punainen ja kipeä infektioalue alapään iholla. Tk:ssa sairaanhoitaja ei osannut sanoa oliko se sientä ja otti ainoastaan näytteen alueelta. Sanoi, että tuloksen saamiseen menee muutama päivä. En alkanut odottelemaan vastausta,vaan kokeilin juottaa tytölle puolukkamehua. Yhtenä päivänä tyttö joi n. litran sitä ja ihoalue alkoi parantua välittömästi. Kun tulos saapui laboratoriosta se oli sieni-infektio, mutta puolukkahoidolla iho alkoi olla jo kunnossa, eikä sienivoiteita tarvinnut enää ostella apteekista. Kokeilkaa ihmiset aina ensin luonnonmukaista hoitoa lapsillenne ja itsellenne,googlella löytyy varmasti vinkkejä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe