expot punkkilääke

koiralle

annettiin sunnuntaina yksi annos kyseistä punkkilääkettä koiran niskaan karvajakaukseen. Sen jälkeen koira on saanut ns. kutiamiskohtauksia eli säpsähtää yhtäkkiä ja yrittää kuopsuttaa itseään , varmaankin niskasta jonne takajalka ei yletä. Onko normaalia? pesty 2 kertaa expotin annon jälkeen saippualla lievittämään oireita, eilen myös hieman tärisi.. onko muilla aiheuttanut samanlaisia oireita?

Eilen illalla sitten löydettiin korvan takaa punkki, expot ei ainakaan vielä ilmeisesti toimi koska lääkkeen pitäisi lamaannuttaa punkki jolloin se tippuu pois. Yritettiin ottaa punkki pois ja niinhän siinä kävi että kuului vaan naps ja piikki jäi ihoon. Punkin pora siis ihossa kiinni, kohdasta punainen ja hieman turvoksissa. Syytä soittaa eläinlääkärille vai paraneeko itsestään?

23

17904

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AkkaH

      Expotilla on tuollaisia vaikutuksia etenkin paimensukuisiin koiriin :( Eläinlääkäri yritti meillekin sitä tyrkyttää, mutta emmepäs huolineet. Yrttipannalla on hyvin selvitty, tähän asti 8 kesän aikana ollaan löydetty vain kaksi punkkia.

      Kun koira saa tuollaisia oireita, on kyllä hyvä käydä näyttämässä sitä lääkärille. Voivat kai antaa jotain vasta-ainetta tms. ja samalla katsoa sitä ihoon jäänyttä punkin osaa. Se kyllä pitäisi saada pois, ettei vain tulehdu.

      • expot on tod hyvä!

        Meillä on samojedi. Viime kesänä käytimme expotia ja yhtään punkkia ei koiraan tarttunut. Sitä edellisenä kesänä oli scalipor yrttipanta. Kymmenen punkkia irroitettiin ja sen lisäksi jopa saman verran punkkeja jotka eivät olleet vielä ihossa kiinni! Viisi punkeista irroitettiin silmäluomista ja kirsun ympäriltä. Pannasta ei ollut MITÄÄN HYÖTYÄ, päinvastoin! Ei koskaan ole ollut tuollaista määrää punkkeja. Ja teille viisastelijat, jotka heti siellä alatte puhumaan että onko ollut hyvinkin kaislikoisissa paikoissa jne... tiedoksi, että vähemmän kaiskikoisissa kuin esim. edellisenä kesänä.


    • jjpp

      Ja sitä expotia EI laiteta niskaan vaan lapojen väliin!! Eräällä tullut kakomista kun pisti liian niskaan.

    • *******

      Niin minkähän rotuiselle sitä ainetta on nyt menty antamaan..?

      Itse en tuohon tököttiin koskisi koska saa aikaan ihottumia, allergioita, kutinaa... ja karvattomia laikkuja.

    • terristi

      ei ole mikään ihme että punkki löytyy, tehän olette pesseet exspotin pois, voi elämän kevät sentään.

      Kaikki lääkeaineet voivat aiheuttaa allergiaoireita, siispä peskää se koira kunnolla ja vaihtakaa lääkitystä.

      Punkin leukoja ei tarvitse erikseen mennä eläinlääkäriin poistattamaan jos ei iho tulehdu, leuat poistuvat kyllä muutaman päivän sisällä.

    • kaikenlaista

      Meidän chihulle annettiin ja koko koira "lamaantui". Expottia ei pidä antaa pienille koirille. Kuulin myöhemmin vastaavan tapauksen.

    • pikaisesti

      kohta jossa punkki

    • oihvoih

      Miksi ette hyvät ihmiset lue niitä tuoteselosteita/käyttöohjeita...!

      Tietenkään exspot ei toimi, jos sen pesee pois. Aine leviää muutamassa päivässä annoksen annosta koiran ihon ja turkin rasvakerrokseen. Jos koira pestää saippualla, rasva ja samalla aine poistuvat koirasta.

      Ja tietenkin Chihun kokoinen koira lamaantuu ja on jopa hengen vaarassa jos sille antaa kyseistä ainetta. Ohjeissahan aivan selkeästi lukee, että EI alle 5kg painaville koirille! Jo viisikiloisellekin tuo kerta-annos on aika suuri, että ei ehkä koko ampullia kannata laittaa.

      Todellisuudessa ja oikein käytettynä vaikuttava aine permetriini on todella tehokas punkkien yms. torjunnassa. Aineella on neurotoksinen vaikutus hyönteisiin ja ne vain yllättäen kupsahtavat (knock-down-efekti) kun ne joutuvat aineen kanssa tekemisiin.

      Tutkimusten mukaan vain yksi koira tuhannesta on oikeasti yliherkkä kyseiselle aineelle.

    • kokemusta on

      Hei,
      Kyllä koiran iho saattaa kutista siitä kohdasta johon expotia on pantu mutta menee kyllä ohi. Missään tapauksessa et olisi saanut pestä koska vaikutus saattaa mennä. Ohjeissakin sanotaan, että ei saa kastella tai uida vähään aikaan. Expot toimii siten, että punkit eivät tartu. Ei siten, että ne putoaisivat pois. Pane puremakohtaan vaikka Betadine liuosta. Eiköhän parane ilman eläinlääkäriä. Mutta seuraa toki koirasi tilaa. Nekin voivat sairastua borrelioosiin.

      • Pen_tu

        Kyllä koira kannattaa pestä, jos se voimakkaita oireita. Sitten on vain kokeiltava jotain muuta lääkettä.

        Olen käsittänyt, että Exspot tappaa punkin, joka kiinnittyy koiraan. Ainakin meillä punkit, jotka koirasta ovat löytyneet, ovat kuolleet. Aine ei ainakaan meillä ole niinkään estänyt punkkien kiinnittymistä koiraan. Olen miettinyt, että ostaisin Exspotin lisäksi punkkeja karkottavaa suihketta, kunhan olen selvittänyt, voiko niitä käyttää yhtäaikaa. Ainakin Lemmikkiasemalla myydään jotain uutta, myrkytöntä punkkikarkotesarjaa.

        Olen kuullut, että Exspotia ei saa käyttää collieille tai sekarotuisille, jossa on collieta. Ne ovat ilmeisesti yliherkkiä jollekin aineelle. Exspotin kotisivuilla tosin lukee, että sitä voi käyttää myös tämän rotuisille.

        Aloittajalle vielä sen verran, että seuraa tulehtuuko kohta, missä punkki on ollut. Jos kohta ei parane, vie koira lääkäriin. Useimmiten sisään jäänyt punkin pää poistuu itsestään. Kohta kannattaa myös desinfioida (kuten aina punkin poiston jälkeen).


    • Veera-vehnis

      Meidän Expot-kokemus oli todella hirveä. Totesimme, että vehnäterrierillämme on väiveitä, ja eläinlääkärin neuvosta menimme apteekkiin ostamaan Expot-lääkettä kyseisten ötököitten karkoittamiseksi. Koiran oireet vain pahenivat moninkertaisesti. Annoimme lääkkeen kuuden aikaan illalla, jonka jälkeen koiran olo tuli niin tuskaiseksi että se ei koko yönä pystynyt hetkeäkään olemaan paikallaan tai olla raapimatta itseään loputtomiin. Lisäksi oli havaittavissa joitakin koordinaatiohäiriöitä ja haparointia koiran kävellessä. Kolmen aikaan yöllä päätimme soittaa päivystävälle eläinlääkärille, joka ilmoitti kyseessä olevan ehdottomasti allerginen reaktio ja käski pesemään koiran välittömästi ennen kuin oireet vain pahenisivat. Pesunkin jälkeen kesti 12 tuntia ennen kuin koira alkoi rauhoittua ja sai otettua ensimmäiset parin tunnin nokoset. Koira oli niin uupunut, että nukahti pystyyn pariin otteeseen. Edelleenkin se raapii ja valittaa mutta ei ole läheskään niin paniikinomaisessa tilassa kuin vielä muutama tunti sitten. Se oli ehdottomasti ensimmäinen ja viimeinen kerta kun koskemme kyseiseen tuotteeseen!

    • En suosittele!

      Itse en suosittele exspot lääkettä! VAARALLISTA! Annoimme 6 kilon painoiselle kääpiövillakoirallemme kyseistä lääkettä. Muutaman tunnin päästä ensioireena alkoi koiran väsymys ja tätä seurasi ihon kutina kuten jo aiemmissakin viesteissä on haittavaikutuksena tullut esille. Seuraavana aamuna koira ei suostunut liikkumaan kunnolla. Soitimme eläinlääkärille ja mekin saimme käskyn pestä koiran. Tämäkään ei auttanut. Villiksemme halvaantui väliaikaisesti muutamaksi päiväksi. Se ei suostunut liikkumaan ja kun sen koetti laittaa seisomaan se vain rojahti kyljelleen makaamaan. Pesimme koiran uudelleen useaan oteeseen, mutta tästä ei ollut mitään hyötyä. Oltiin kauhuissaan, mutta tilanteelle ei voinut mitään. Koira piti kantaa ulos tarpeilleen ja sisällä se vaan makasi ja nukkui. Joka päivä yritettiin saada koira liikkumaan, mutta se ei onnistunut. Kolmantenä päivänä lääkkeen antamisen jälkeen laitoin koiran vaan seisomaan ja pakotin sitä kävelemään. Ensin siitä ei meinannut tulla mitään, mutta pikkuhiljaa se otti muutamia askeleita ja alkoi kävelemään. Me selvittiin säikähdyksellä, mutta en voi omien kokemusten myötä suositella tuota lääkettä kenellekään, sen verran säikäytti! Tuttavia ollaan tuosta varoitettu! Enää en exspottiin koske. Meillä on käytetty tämän jälkeen koirilla yrttipunkkipantoja ja hyvin ovat toimineet!

    • frontline

      Frontlineen luotetaan punkkien torjunnasssa. Siitä ei ole tullut koskaan mitään oireita.

      • rahaaaaaa....

        Frontlinen ei estä puutiaisten kiinnitymistä eli on tehoton aine. Rahat menevät vain hukkaan.


    • numerot

      Expot on aiheuttanut ainakin esp. vesikoirilla tietynlaisia halvausoireita. Meillä sitä ainetta ei ainakaan käytetä. Frontline on tehonnut ihan yhtä hyvin.

    • iuyöl

      Meillä expottia on käytetty kaikilla koirilla eikä niistä yksikään ole saanut koskaan mitään oireita.. Sekin niin vaihtelee se koirien yliherkkyys. Onhan se tujua ainetta mutta käytän kyllä jatkossakin kun minun koirat kerran sen kestää.

    • luonnollinen

      kaikki punkin yms. karkoittamis aineet exspot ja frontline ovat myrkkyjä ja voivat aiheuttaa hengenvaarallisia oireita koirille! Itsekin joskus tietämättömänä sellaisia käytin mutta en käytä enää! Enkä suosittele kenellekään niitä.

    • punkiton

      miks ihmiset ei käytä punkkipantoja?!apteekista löytyy eikä tuu punkkeja koiraa, eikä meil ainakaa mitään oireitajkaan ole aiheuttanut!suosittelen kyll sitä vaihtoehtoa.

    • muikkeli9

      meillä punkkipanta ollut kolmisen viikkoa, silti punkkeja löytynyt. Eilen laitoin Esp. veesikoiralla exspottia ja heti alkoi jonkin moisia oireita ilmaantua. Nukkui joten kuten yönsä, mutta koko tämä päivä mennyt pahempaan. Lääkäri käski vain seurata lämpöä, eli jos tulee alilämpöiseksi, pitää mennä lekurille. En siis minäkään suosittele kuisestä ainetta.

    • yorkien mamma

      Meillä yorkie, vain 4 kg. Laitoimme toisen kerran Bayerin bayvantic veti'iä maanantaina ja nyt koira ei syö ja vain nukkuu. Oksentanut eiliset ruoat pois. Soitin lääkäriasemalle ja he käskivät vain pestä koiran ja tarkkailla.

      Milloin pitää lähteä pävystävälle?

    • expot

      Juuri eilen laitoin koiralle 20 kg expottia. Koira oli joitakin tunteja tosi levoton, teputteli vain edes takaisin, mutta rauhoittui sitten.

      Tänään oli sitten uutisissa, että ehkä expot aiheuttanut koirien sokeutumista.

      En suosi noita punkkiaineita, mutta tänä kesänä olen viikon aikana poistanut koirasta 18 punkkia että oli aivan pakko jotain apua laittaa. Tujuja aineitahan nuo ovat.

      • Hilppa6v

        Aika tuhti annos


    • Expotti

      Hyvänen aika mitä juttu täällä on, vaikka onkin jo menneiltä vuosilta. Itse olen käyttänyt expottia collieilla (pk ja lk) vuodesta 2005 asti ilman minkäänlaisia oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2326
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2124
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      175
      1974
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      46
      1451
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1200
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    Aihe