A-, B-, C -luokka, paremmuusjärjestys???

apsu

Onko se niin, että kypsemmät ja opppimiskykyisimmät lapset laitetaan A-luokalle, B-luokalle vähän hitaammat ja mahdolliselle C-luokalle erityislapset? Kaikki tietämäni C- luokat ovat yleensä olleet erityislasten integraatioluokkia.

Voiko asia todella olla näin? Alkaako luokittelu jo tässä vaiheessa?

21

5795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mutta ei kuitenkaan

      Yleensä lapset sekoitetaan luokilleen, mikä ei välttämättä todellakaan ole hyvä asia. Otetaanpa esimerkki:

      Lapset d, e ja f. Lapsi a kykenee oppimaan hyvin 120% peruskoulun oppimäärästä. Eli hänelle koulun antama opetus ei riitä. Lapsi e pystyy omaksumaan 80% ja lapsi f 40%. Lapset sijoitetaan samalle luokalle, jossa opetus etenee 60% tasolla, jolla useimmat oppilaat ovat. Lapsi f oppii vain 20% koska opettaja ei ehdi häntä auttaa. Lapsi e oppii 60% koska enempää ei ehditä opettaa. Lapsi d turhautuu tekemisen puutteeseen ja joutuu erityisluokalle jossa opetus etenee 30% mukaan.

      Kukaan esimerkin oppilaista ei yllä keskiverto-opetuksella maksimaaliseen suoritukseensa. Jos oppilaat voitaisiin jakaa kykyjensä mukaisiin ryhmiin voisi paras opettaja opettaa heikointa eniten tukea tarvitsevaa ryhmää ja saada heidät kehittymään! Aina erottelusta ei ole haittaa.

      • srr

        ja erillaisuuden ymmärtäminen?, jos joku turhautuu, eikö hän voisi opettaa hitaampaa esim??


      • Ei voi
        srr kirjoitti:

        ja erillaisuuden ymmärtäminen?, jos joku turhautuu, eikö hän voisi opettaa hitaampaa esim??

        Missään nimessä lapselle ei voi sälyttää opetusvastuuta. Eihän se auta tätä 120% omaksuvaa lasta ollenkaan, että hänelle tarjotaan mahdollisuudet 60% ja lopun aikaa hän toimisi apuopettajana. Kuvittele miltä on tuntunut innokkaasta koululaisesta, joka on ensimmäisen koulupäivän iltana laskenut koko ekaluokan matikan läpi ja sitten kertonut tehneensä tehtävät ja ope on sitten raivostunut, ettei niitä saa vielä tehdä.

        Erillaisuuden ymmärtämistä koulussa joutuu opettelemaan todella paljon. Enemmän ongelmia tulee, kun kaikki lapset ovat samassa, jolloin tilanne ei ole kenellekkään hyvä. Kenenkään lapsen mahdollisuuksia ei tulisi haaskata vaan kaikille tulisi tarjota mahdollisuus edetä maksimisuorituksiin asti. Iso osa heikoimmista oppilaista putoaa nykyään pahasti kärryiltä kun tukiopetustakaan ei enää saa.


      • Jippijaijei!

        Kyllä meitä tyhmempiä on tässä maailmassa niin paljon, että parasta viisaampien on vaan yrittää elää meidän kanssa...


    • b ja c-luokkalaisten äiti

      Ei tietenkään. Esimerkiksi omien lasteni koulussa alaluokat muodostuvat eskariryhmien perusteella (ja eskariryhmät varmaan aika sattumanvaraisesti). Alaluokilla, joita esikoisen tapauksesa oli vain A ja B, porukkaa saatettiin jakaa esim. äidinkielen taitojen suhteen kolmeen tasoryhmään, joista heikointa opetti erityisopettaja, yhtä ryhmää A luokan opettaja ja yhtä ryhmää B luokan opettaja. Mutta valtaosin tunneilla oltiin tietysti oman luokan kanssa.
      Itse asiassa tason mukaan jakaminen ei olisi täysin huono idea, mutta se edellyttäisi kyllä lisää palkkaa tai pienemmän opetusryhmän C-luokan opettajalle!

    • 00000000000000000

      mahdollisesti on niin että oppilaita on niin paljon ettei kannata pitää vain ja ainoastaa yhtä tai kahta ryhmää.oppiminenkin on parempaa pienemmissä ryhmissä koska opettaja voi antaa paremmin yksilöllistä opetusta jos luokassa on esim. 12oppilasta kuin 20 oppilasta. ja meillä oli koulussa niin että oli A- ja B-ryhmät, A -luokalla oli ns.kuljetusoppilaat, jotka tulivat kouluun taxeilla ja busseilla ja B-luokalla taas muut, jotka pääsivät ilman koulukyydityksiä kouluun. Yläasteella taas ryhmät muuttu ja sekottu niin että ns. paremmat olivat A-luokalla, jotka sattumoisin olivat kaikki näitä kuljetusoppilaita ja ns. vähän huonommat B-luokalla ja B-luokan oppilaat eivät sitten myöskään tarvinneet kyydityksiä kouluun.

      yläasteella on ehkä parempikin laittaa paremmat ja huonommat oppilaat eri ryhmiin, koska silloin ei tule sellaista tilannetta että opettaja selittää asian nopeasti ja luulee että kaikki ymmärtää vaikka näin ei olisikaan. eli huonommille oppilaille selitetään juurta jaksain asiat kun taas paremmille riittää nopea selitys.

      huonot ilmaisut mulla noi paremmat ja huonommat oppilaat mutta näin illalla ei keksiny muutakaan nimitystä :D

    • mutta ei saisi!

      Kunpa voisimmekin jakaa oppilaat tasoryhmiin! Työ helpottuisi huomattavasti. Ikävä kyllä tässä tasa-arvon ihmemaassa näin EI SAA tehdä! Joissain kouluissa tätä kuulemma harrastetaan ("piilotasoryhmät") mutta esim. omassa koulussani ei. Siksipä meillä onkin 25-30 oppilaan opetusryhmät lähes kaikissa aineissa, taso liikkuu 4-10 välillä...

      • vanhaan

        olleet tasoryhmät kouluihin takaisin!! Se olisi kaikkien osapuolten etu ja hyöty.


    • anni

      Oman tyttäreni ala-asteella luokan kirjain (a,b,c...) määräytyy opettajan mukaan. esim. nelosluokista a-luokka on se jonka opettajan sukunimi on aakkosissa ensimmäinen.

    • ainakaan

      A-luokalle sijoitetaan lähipäiväkodista tulevat. B- ja c-luokille muualta tulevat.

    • näin..

      Yläaste vaikuttaisi menevän jotenkin näin: A: Hankalat tapaukset, pieni ryhmä. B: erikoisluokka (siis ERIKOIS, ei erityis) C: lähialueen lapset, ei kuljetusoppilaita, lukujärjestysteknisistä syistä. D: Kaikki loput, enimmäkseen pitkämatkalaisia, jotka eivät ole hankalia tai erikoisluokkalaisia. Ei tähän ole muuta varmuutta kuin että B on erikoisluokka, mutta vaikuttaisi vähän olevan näin. No oma muksu on eriskoisluokalla ja sanoi, että näin on jaettu, kun tuon yhden a-luokan levottomuus on jotain järkkyä. Lähimmällä ala-asteella täällä on vain pienluokka erityislapsia varten, ei mitään erikoista kirjaintunnusta. Juu, taisi muuten olla tutun muksu toisella ala-asteella, jossa matikkaluokka ja se B oli matikkaluokan kirjaintunnus. Eli ainakaan täällä ei mene alkuperäisen viestin mukaan.

      • touhua

        Yläasteilla voi hyvin käydä niin, että luokalle ihan sattumalta osuu hankalia tapauksia ja luokan kemia ja henki ei lähde toimimaan ja syntyy ns. häirikköluokka. Kenenkään opettajan tai oppilaan etu ei ole, että tällaisia luokkia on! Ryhmät jaetaan meillä esimerkiksi kielivalintojen mukaan, lukujärjestystekniset syyt ovat ne keskeiset.

        Ja ihan tiedoksi vaan, että jos tällaisia tasoryhmiä on, ne ovat LAITTOMIA!


    • Jos luokkia on

      kolme ekaa, niin ne erotetaan kirjaimilla; 1A, 1B ja 1C luokka. Älykkyyden kanssa noilla ei ole mitään tekemistä.

    • opettaja_1

      Ei, ei todellakaan. Osaamisen perusteella tasoryhmiin laittaminen on laitontakin. Luokista pyritään päinvastoin aina tekemään mahdollisimman tasaisia. Hulivilit ripoitellaan tasaisesti eri luokille samoin kuin ne, joilla on oppimisvaikeuksia.

      Joitain eroja voi kuitenkin A-, B- ja C-luokilla olla. Joku niistä voi olla esim. musiikkiluokka. Jos taas koulussa on eri painotuksia, on luokat yleensä tehty niin, että yksi luokka painottaa aina yhtä asiaa. Voi siis olla esim. niin, että a-luokka on kuvaamataito-, b-luokka liikunta- ja c-luokka musiikkipainotteinen. Tällaiset painotukset alkavat yleensä joko kolmannelta tai seitsemänneltä luokalta, eivätkä koskaan vanhempien tietämättä. Lapsi on etukäteen saanut hakea haluamalleen luokalle.

      • Nimetön

        Itse olin kouluaikana eri luokilla (mm. a:lla, c:llä, f:llä ja g:llä), eri kouluissa. Luokat olivat kouluaikanani 20-30-oppilaisia, ja mitä pienemmiksi luokat haluttiin muodostaa, sitä enemmän tietenkin tuli kyseiseen kouluun rinnakkaisluokkia. Minulla peruskoulu sujui koko kouluajan hyvin, eikä mitään erityisongelmia ollut. Joissakin tapauksissa luokat sekoitettiin mm. aakkosjärjestyksen perusteella (ettei tietyllä luokalla ole kaikki esim. aakkosjärjestyksen alkupäästä sukunimen mukaan), ja esim. yläasteella vaikutti jonkinverran asumissuunta mm. koulukyyditysten takia. Meillä ala-asteelta yläasteelle siirryttäessä (Porissa) sekoitettiin kaikki luokat, mikä oli erityisen ikävää esim. kavereiden kannalta, ja luokkaa ei saanut vaihtaa toiselle rinnakkaisluokalle kuin erityisen painavasta syystä (en tiedä syitä; itse en saanut vaihtaa kaverini kanssa samalle rinnakkaisluokalle). Varsinkin kaupungeissa, missä on enemmän samanikäisiä kuin maaseudulla, on oltava useita rinnakkaisluokkia. On aivan idioottia sanoa, etta a-luokilla olisivat parhaat (yläasteeni aikana omalla 7-9 luokallani - me olimme g-luokka, oli muutama tosi etevä tyyppi, he olivat ns. kympin oppilaita).


    • Anonyymi

      Ei

    • Anonyymi

      Ei se ole niin. Kun oppilaita on paljon ekalla, ne jaetaan kolmen opettajan kesken. Ja ne luokat erotetaan 1 A 1 B ja 1C luokiksi.

      Jos ekalla on esim 15 oppilasta, on se vain 1 A luokka. Opiilasmääränmukaan aakkostetaan lapset, ei minkään kehitystason tai luonteenpiirteen takia.

      Meidän koulussa on 1 A ja 1 B luokka, sitten on 2 Aluokka 3 A ja 3 B luokka jne...

      Joten ei johdu lapsesta, vaan lapsimäärästä.

    • Anonyymi

      Mistä voidaan tietää kuka on oppiskykyinen. Luokkiin valitessa

    • Anonyymi

      Valitaanko luokat pienellä paikkakunnalla vanhempien ammatin mukaan. Esim a luokassa on kaikki lapset joiden vanhemmat lääkäreitä puheterapeutti ja toimitusjohtaja ym

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      EI MISSÄÄ NIMESSÄ. Jos ekaluokkalaisia on paljon, niin ei yksi ope voi opettaa 90 lasta vaan ne jaetaan ryhmiin 1 a 1 b 1 c luokkiin, kyse ei siis ole tasoista, eihäb esim ekaluokkalaisista voi niin tehdäkkään kun ei heistä tiedä.

      Jokaisella luokalla on samat tavotteet, eikä hitaampia sittenkääbn eroteta vaan jatkavat samalla luokalla mistä ovat alottaneet.

      Monissa koulussa riittää yksi 1 a luokka, joissakin ei. Taso erottelua ei tehdä myöhemminkään ylluokilla. Ainoastaan on eritysiluokka, joita on yksi, johon laitetaan ne häiriköt ja kouluhaluttomat oppilaat oman opetussuunnitelman mukaan. Siellä on sitten kaikki 1 luokalt 6 luokkiin asti. Se on pieni luokka max 10 oppilasta joten kaikki opiskelevat omalla tasollaan yhdessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2462
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2257
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1094
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe