Caracas

väkivaltainen

Venezuelan pääkaupunki Caracas on nykyään Etelä-Amerikan väkivaltaisin suurkaupunki. Aseellisisia ryöstöjä ja murhia on paljon. Kiertelin hiljattain lattareissa ja pitää sanoa, että Caracas oli se paikka, jossa pelotti ja väkivallan ilmapiiri oli aistittavissa. Eräät paljon manteretta kiertäneet olivat kokeneet samoin ja faktat sen vahvistavat. Aseita on paljon ja erilaisia joukkioita, ulkomaalaisten määrä on vähentynyt kovasti. Tämä oli pieni yllätys, kun taas Kolumbian pääkaupunki Bogota oli yllätys toiseen suuntaan: mukava ja miellyttävä suurkaupunki.
Caracas on todella erilainen Venezuela kuin pakettimatka-kokemus Isla Margaritaan, jossa käynyt ryhmämatkaaja sitten voi sanoa "Venezuela (siis Isla Margaritan turisti-lintukoto) on ihana paikka". Tehkääpä sieltä pikku retki Caracasiin niin näkemys avartuu (paikallislennot Venezuelassa ovat edullisia).

12

3579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkailija Sede

      Miksi sinne nyt pitäisi mennä. Margareta ihan hyvä.

      • Margaretalle

        No miksi sinne Margaretallekaan pitaisi menna? Minusta tuntuisi hukkareissulta menna toiselle puolelle maapalloa rannalle makaamaan ja majailemaan "all-inclusive" -hotellissa miljoonan muun samanlaisen tyypin kanssa.


    • vs. Suomi

      ei sen vaarallisempi kuin Porvoo.
      Mistä johtuu tämän "väkivaltainen" nimimerkin ainainen Caracasin mustamaalaaminen. Löysitkö mitään positiivista sieltä. Tuskinpa vain löysit!
      Annappa jokaisen tehdä itse päätelmät havannoistaan.

      Uskotko että tuo porvoossa murhattu alankomaalainen olisi vielä henkissä jos olisit varoittanut netissä että Suomessa liikkuu sekovitseja puukkojunkkareita pistelemässä turisteja hengiltä. Ja olisiko se ollut oikein meitä ja meidän mainettamme kohtaan. Siis kerroppa todelliset motiivisi repusteluillesi.

      • Kauko-matka

        Joku rakkauden ammattilainen puhalsi käteiskassan?


      • tolkkua

        Haloo...joitakin tolkkua väitteisiin.
        En ole itse koskaan Caracasissa käynyt, mutta ei kukaan voi väittää tosissaan, että Porvoossa on yhtä todennäköistä joutua tapetuksi kuin Caracasissa.
        Ei yksittäinen valitettava tapaus sentään kumoa kaikkia tilastoja eteläamerikkalaisten suurkaupunkien väkivaltaisuudesta, jotka nyt vaan ovat ikävä fakta.
        Toki valtaosa matkailijoista ei joudu missäänpäin maailmaa mitään ikävää kohtaamaan.


      • vs. Suomi
        tolkkua kirjoitti:

        Haloo...joitakin tolkkua väitteisiin.
        En ole itse koskaan Caracasissa käynyt, mutta ei kukaan voi väittää tosissaan, että Porvoossa on yhtä todennäköistä joutua tapetuksi kuin Caracasissa.
        Ei yksittäinen valitettava tapaus sentään kumoa kaikkia tilastoja eteläamerikkalaisten suurkaupunkien väkivaltaisuudesta, jotka nyt vaan ovat ikävä fakta.
        Toki valtaosa matkailijoista ei joudu missäänpäin maailmaa mitään ikävää kohtaamaan.

        Olen käynyt siellä.
        Silti en tiedä kuinka monta turistia Caracasissa on tapettu tänä vuonna. Suhteutettuna se (mitä en tiedä) kaupunkien väkilukuun niin olettaisin olevani lähellä totuutta.
        Eilen kuulin radiosta mukavan ilmaisun: nakkikipsaväkivalta. Siinä suomi on johtava maa.
        Venezuelassa kidnapataan ihmisiä (BBC n. kk. sitten), omia kansalaisia kylläkin. Mutta tosiasia on vieläkin se että facta viimeisen viikon ajalta on Porvoolle synkempi.
        Kysymys ei kuitenkaan ole factoista tai totuuksista vaan epähienosta mustamaalaamisesta.


    • vnezuelakuume

      Suunnittelemassa matkaa ja ajattelin vähän Caracasiakin E.-Amerikan kiertueella. Mutta onkohan tilanne vielä näin paha??
      Onko kokemuksia??

      • MEDIAN MUKAAN

        PAHEMPI.


    • sitruunadrink

      Jos Caracasiin on "pakko" mennä kattomaan että millanen kaupunki se on, niin kannattaa ottaa selvää etukäteen missä kaupunginosassa voi liikkua esim päivällä pienellä porukalla tulematta todennäkösesti ryöstetyks. - Hotelli kannattaa varata alueelta joka on suht turvallinen - Turistilta ei pitäis näyttää, eli ei lököjä turistikuteita vaan mieluummin tietynlainen vaatimaton toimistolook - Ei kameraa eikä karttaa kädessä missään vaiheessa, kartasta pitää ottaa matka etukäteen selville - Taksi kannattaa tilata hotellista eikä kadulta - Jos poliisi pysäyttää kadulla ja pyytää tulemaan autoonsa, ei pidä missään nimessä mennä, siel on valepoliiseja; kannattaa pyytää että hän kävelee kanssasi lähimmälle poliisiasemalle jos on tärkeetä mennä

      Tuntemattomalta ei pidä ottaa vastaan juotavaa, syötävää eikä tupakkaa; kahvilassa tai ravintolassa ei juotavaa eikä syötävää saa jättää vartioimatta.

      Kadulla pitää kävellä määrätietosesti eteenpäin. Muovipussi jossa on "ruokaostoksia" voi antaa vaikutelman ettei ole ensi kertaa turisti.

      Pimeän tullen ei pidä lähteä minnekään muuta kuin taksilla.

      -------

      Caracas ei ole nykyään erikoisen viehättävä kaupunki edes rakennusarkkitehtoonisesti, en hirveesti suosittele, tossa joku mainitsi Kolumbian Bogotan, ja se on todella ihan toista maata, hyvin eksottinen mutta suht turvallinen ja viihtyisä, mutta sielläkin samat seikat kuin ed.m - mutta on paljon todennäkösempää että siellä ei mitään ikävää tapahdu, fiilinki on paljon rennompi.
      En tuhlais aikaani lähtemällä Caracasiin mutta jos jotakuta erityisesti kiinnostaa niin kannattaa perehtyä oikein kunnolla etukäteen.-
      Jos tunnet kaupungista jonkun luotettavan paikallisen, tai tutustut tällaiseen netin kautta niin paikallisen kanssa liikkuminen on IHAN toista ja voi avata kaupungin ihan eri tavalla ku tavalliselle turistille.

    • murhaaak0

      Maailman murhapääkaupunki

      1. Caracas, Venezuela
      Caracas had 119.87 homicides per 100,000 residents

    • Rahat_on

      Meidän matka Margaretalle meni muuten hyvin mutta loppu sisälsi odottamattoman yllätyksen. Ystäväni osti junalipun Helsingistä Kuopioon. Ennen junan lähtöä poliisit tulivat häntä jututtamaan, kun oli ostanut lipun väärennetyllä 50€ setelillä. Kun katsottiin kukkaroa, niin sieltä löytyi vielä viisi lisää. Poliisit takavarikoivat nekin. Rahat oli vaihdettu lähdön tullitarkastuksessa, kun ystäväni joutui "erityistarkastukseen" ja kassi jäi yhdelle virkailijoista. Kuulin sermin takaa, kun virkailija sanoi toiselle "tuo kuusi". Vasta jälkeenpäin ymmärsin mistä oli kysymys.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe