munatorvien aukiolotutkimus?

sattuuko

Olen menossa ensi viikolla munatorvien aukiolotutkimukseen ja haluaisin kuulla kokemuksia: Sattuuko se? Entä jälkeenpäin, tuliko jotain vuotoa tai oliko kipuja? Jännittää ihan hirveästi. Lääkäri vakuutteli ettei se yleensä satu ja heti pääsee lähtemään, mutta siinä paperissa jonka sain, käsketään ottamaan burana 600-800 ja puhutaan jälkivuodoista ja kivuista. En oikein tiedä kumpaa uskoisin ja sen takia täällä kyselenkin...

14

7403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ttyttönen

      Mulle on tuo tutkimus tehty, tunne on kuin kuukautiskivut, siinä vaiheessa kun varjoaine ruiskutetaan. Vähän nippasee alkuun, mutta hengität ihan rauhassa. Mulla oli niin ihania ne lääkärit, että yksi taputteli rauhoittavasti olkapäätä. Verta voi vuotaa vähän jälkeenpäin, ainakin minulle annettiin side mukaan. Mutta älä panikoi ja hengitä hitaasti, sillä pärjää pitkälle. Minun särkylääke oli suppo persuksiin. Oli sekin, ensin persaukseen tablettia ja sisälle varjoaineet.

    • aika vähän.

      Se tosiaan hieman sattuu mutta ei lainkaan paljon eikä siinä yhtään tarvinnut kiemurrella tai hätääntyä, sen verran vähäistä kipu oli. Otin kyllä itsekin sen Buranan etukäteen, varmaan se on ihan viisasta. Mulla jouduttiin ruiskuttamaan aika paljon ilmaa kun toinen munatorvi oli sellaisessa vinkkelissä että sen aukiolo näkyi huonosti. Siksi oli pari päivää sitten jonkin verran kipua hartiassa; ilma kerääntyi vatsaontelossa pallean alle, missä se ärsyttää palleaa ja kipu säteilee hartiaan. Ei vaarallista mutta hieman hankalaa. Mitään jälkivuotoa mulla ei tullut.

      • '''''''''''''''''''''''

        minä huusin ja lujaa vaikka olin ottanut burana 800 ennen toimenpidettä. Se riippuu siitä onko tukoksia, mullakin lopulta meni putkista läpi. Voi auttaa jopa raskautumiseen toi tutkimus mutta toiste ei tota mulle tehdä.......


      • tiipii
        ''''''''''''''''''''''' kirjoitti:

        minä huusin ja lujaa vaikka olin ottanut burana 800 ennen toimenpidettä. Se riippuu siitä onko tukoksia, mullakin lopulta meni putkista läpi. Voi auttaa jopa raskautumiseen toi tutkimus mutta toiste ei tota mulle tehdä.......

        mulla sattu ihan järkyttävän paljon! oli ottanut buranaa ohjeen mukaan, mutta ite toimenpiteessä supistukset oli niin rajuja että veet vaan vuosi silmistä ja henki ei meinannu kulkea. mulla oli tukokset molemmissa torvissa(koskaan en oo mitään tulehusta sairastanu, epäilly tosin itse lievää endoa), mutta toinen saatiin sitten tuossa toimenpiteessä auki ja yllätys yllätys raskauduin vielä samasta kierrosta!!! yritystä oli tuota ennen 2.5 vuotta enkä tosiaankaan osannu oottaa että raskautuisin tuon seurauksena!

        että kamala oli mun kokemus, mutta saipahan kunnon palkinnon!
        ps. niin ja suurin osa selviää tosta ihan ilman kipuja, joten rohkeesti vaan ja onnea matkaan! :)

        t.tiipii rv22 5


    • Tääonniintätä

      Burana kannattaa ottaa. Ei niinkään kipuun, mutta auttaa tutkimusta vähentäen kohdun supistelu taipumusta tmv.

      Tutkimusta on kahdenlaista. TSSG -tutkimus tehdään polilla ultraäänen avulla. Oman kokemuksen mukaan tutkimus on lähes kivuton. Verrattavissa papakokeeseen. Jälkeenpäin tuli pari tippaa veristä vuotoa ja kipu tuntui muutaman päivän olkapään seutuvilla;)

      Munatorvien aukiolo voidaan tutkia myös laparoskopiassa vatsaontelon tähystyksen yhteydessä joka vaatiikin sitten jo nukutuksen ja on kaikenkaikkiaan isompi operaatio!

    • kjs

      pahempaa mitä se oikeasti oli. Minulle tehtiin se TSSG-tutkimus polilla. Jännitin toimenpidettä niin paljon että jo sen takia oli huono-olo. Mutta yllättävän pienillä kivuilla selvisin. Kaikkein inhottavinta oli niiden varjoaineiden ruiskuttaminen. Silloin se kipu tuntui, mutta ei ylitsepääsemättömän kovasti.

      Toimenpiteen jälkeen ei mitään kipuja missään eikä mitään vuotoja.

      Mitä rennompana olin ja muistin hengittää kunnolla sitä helpommin meni.

    • kko

      Moi!
      Ei kannata etukäteen kauheasti pelätä ko. toimenpidettä. Itselläni se ei meinaan tuntunut ollenkaan. Pienen pieni menkkamainen jomotus tuntui jossain vaiheessa, mutta ei sitä edes kivuksi voinut kutsua. Kaikki tietysti tuntee eri tavalla, ja uskon kyllä sen, että joillakin toimenpide saattaa olla kivulias. Ota tosiaan särkylääke noin tuntia ennen toimenpidettä, äläkä jännitä liikaa, vaan rentoudu. Hyvin se menee - usko pois! :)

    • ollenkaan

      Täysin kivuton toimenpide oli minulla. Itse olen aina ollut melkoinen jännittäjä jo pelkästään papakokeen ottamisessa, mutta tuo munanjohtimien aukiolotutkimus sujui todella rennosti ja kivuttomasti. Minulla molemmat johtimet olivat kyllä auki eli en tiedä miten on, jos on niitä tukoksia...mutta itse en siis tuntenut yhtään mitään tutkimuksen aikana..illalla ehkä lievää menkkatyylistä kipua..älä jännitä, hyvin se menee!!

      • papa-kokeessa

        Mä kävin vähän aikaa sitten HSSG:ssä naikkarilla, ja kipujen puolesta tuntui hitusen pahemmalta kuin papa-koe, mutta ihan siedettävä. Otin 1200mg buranaa tunti ennen toimenpidettä. Ja koko tutkimus on ohi parissa minuutissa. Jälkikipuja tai supistuksia ei tullut ollenkaan, eikä myöskään vuotoa. Ainoastaan ruiskutettua keittosuolaliuosta valui toimenpiteen jälkeen ulos. Enkä saanut edes niitä kuuluisia hartiapistoksia. :)


    • cosette

      yhtään.

      kuulema sattuu jos on tukossa. mul ei ollu tukossa.

      otin buranaa 600 mg kuten käskettiin ja ei tuntunu missään.

      plussatuulia! t. cosette

    • ketjun aloittaja

      Olin tutkimuksessa eilen ja hyvin meni. Jännitin tosin ihan tajuttomasti. Mulla oli putket auki, eli varmasti sekin helpotti. Nesteen laitto kohtuun tuntu hetken (10sec) samalta kun menkkakivut, mut lääkäri huomasi sen ja vähensi nestettä hiukan, jolloin kipu loppui. Illalla oli kipua hartiassa, mut 300mg buranaa auttoi siihenkin.

    • Anonyymi

      iha rohkeesti vaa sitä munatorvee auki

    • Anonyymi

      Pääsekö terveysasemalla tuohon Munatorvien aukiolotutkimuksen?

    • Anonyymi

      Tutkimukseen pääsee lapsettomuuspolilta lähetteellä tai yksityisellä ilman lähetettä.
      Kävin tässä, pelkäsin tosi paljon etukäteen tätä toimenpidettä. Se on kaikilla yksilöllinen, minulla oli kammottava.
      Gynegologi ei saanut kohdunkaulaa hyvään asentoon vaan sitä piti vetää pihdeillä. Alkuronklauksessa meni varmaan 10min ainakin. Sitten laitettiin katetri kohdunkaulaan. Siinä vaiheessa jo hyperventiloin ja pyörryin. Sitten heräsin ja tutkimus tehtiin, siinä ei mennyt kauaa mutta hyperventiloin koko ajan. Tutkimuksen loputtua meinasin taas pyörtyä ja oksentaa. Kohtu supisteli hirveän kipeästi. Tämä kipu oli isompaa kuin tutkimuksen kipu. Minut piti kärrätä makuusaliin, jossa oksensin. Sain siellä Buranaa ja makasin varmaan puoli tuntia kunnes kipulääke alkoi vaikuttaa. Otin ennen tutkimusta panadol 1g mutta kuulemma se ei ollut oikea lääke. Onneksi oli mies mukana ja yritti auttaa minua koko ajan ja oli lomaa, joten loppupäiväksi pääsi lepäämään kotiin. Ja putket oli auki.
      Vinkki että ota oikeaa lääkettä ja älä jännitä, niin ehkä kokemuksesta selviää paremmin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe