Palm Beach hotelli

ja vähän muutakin..

Olin mieheni kanssa kaksi viikkoa Playa el Agualla Palm Beach hotellissa kesäkuun alussa. Aikaisemmin olemme reissanneet viikon lomilla Euroopassa ja all inclusive oli myös uusi tuttavuus. Tässä vähän kokemuksia:

Ruoka hotellissa oli hyvää, eikä kummallekaan meistä tullut mitään maha ongelmia koko matkan aikana. Palattuamme suomeen minulla on ollut enemmän nipistyksen tunteita mahassa kun olen taas palannut maitoon ja suomalaiseen ruokaan.

Kävimme myös muutamana iltana syömässä ulkona (mm. La Mamma ravintolassa Los Roguesissa.. oli hyvää ruokaa!). Drinkkipuoli oli vähän yksipuolista, jos valitsi uima-allas baarin listalta, mutta kyllä tarjoilijat tekivät tarvittaessa muutakin jos vain pullovalikoima antoi myöten. Jäitä käytettiin juomissa alusta lähtien eikä niissäkään mitään ongelmaa ollut.

Hotelli huoneita on kahdessa kerroksessa, joko maan tasalla tai kakkoskerroksessa. Jos tykkää enemmän omasta rauhasta niin silloin kannattaa ottaa huone toisesta kerroksesta.. alakerta kun on maantasolla niin muu hotellin väki näkee helposti sisään, mutta liikkeelle pääsee helposti ja hyvällä tuurilla ihan altaan viereenb. Tämä on tietysti ihan maku kysymys ja riippuu siitä mistä kukin tykkää.

Hotellialue oli siisti ja siivoojat tekivät hyvää työtä. Hotellihuoneen ilmastointilaite (ei erillistä käyttömaksua) teki huoneesta jääkaapin muutamassa minuutissa. Kylpyhuoneessa oli myös hiustenkuivaaja, mutta en uskaltanut käyttää sitä kun ensimmäisellä kerralla se napsahteli huolestuttavasti. Onneksi pitkätkin hiukset kuivuivat nopeasti itsekseen.

Ilman kosteus on suuri, joten kosteat vaatteet kuivuivat todella hitaasti. Helpommalla pääsi kun vei kaikki vaatteet pesulaan, josta vaatteet sai kuivana ja silitettyinä vain 3000 bolivarin hintaan.

Henkilökunta oli ystävällistä, vaikka kaikkien englannin kielen taito ei ollut parhaimmasta päästä. Respassa osataan englantia todella hyvin ja sieltä voi kysyä mitä vain saareen ja hotelliin liittyvää.

Hupivastaavia oli hotellilla muutama ja he yrittivät saada hotellin väkeä liikkumaan sekä hotellilla että rannalla. Rannalla oli lentopalloa, rantakävelyä, petangueta (vai miten se kirjoitetaan) yms. Hotellilla ohjelmaa oli iltaisin mm. tanssia, tanssiesityksiä, yhtenä iltana oli tulennielentä esitys, myös tanssin opetusta oli. Uimaaltaalla oli jumppaa ja pallopelejä.

Meidän loman aikana on turismin kanssa menossa Margaritalla low season, joten hotelli ei ollut ihan täyteen buukattu. Meidän lisäksi ekalla viikolla oli suomesta yksi nainen ja toisella viikolla kaksi suomalaista naista. Meille loma oli varsinainen englannin kielen tehokurssi, sillä muut hotellin asiakkaat olivat briteistä, Hollannista, Norjasta, Saksasta, Chilestä, Argentiinasta jne.. Ihmiset olivat hyvän tuulisia (johtuikohan osaksi myös baarista joka oli 11am-11pm??) ja keskustelu seuraa löytyi helposti.

Hotelliin kuuluu myös rantabaari, joka on 400 metrin päässä hotellista rannalla (no tietenkin). Sieltä sai päivällä 11am - 5pm juomista (drikkejä, olutta, cocista yms.. samaa mitä hotellillakin) ja iltapäivällä myös hampurilaisia.

Playa el aguan rannalla ei ole kovinkaan paljoa shoppailu mahdollisuuksia, joten jos rahan tuhlaamisen tuska tulee niin kannattaa lähteä joko Porlamarin keskustaan, Kanimarkkinoille (on kuin Mustanmäentori) tai hienoon Sambilin kauppakeskukseen. Porlamarin keskustasta ostin esim. korkokenkiä 20 000 bolivarin hintaan eli vähän päälle 5 euroa/kpl. Olen L koon tyttö, joten vaatteita ei hirveästi minulle löytynyt (toppeja kyllä on vaikka kuinka paljon) ja samoin upeissa korkkareissa ei löytynyt aina kokoa 40. Kenkiä ja korkeita korkoja rakastavalle Sambil on ihana käynti kohde, vaikka hinnat ovat lähellä Suomen tasoa. Harmi vaan että monet korot lähentelivät 15 cm ja kun itsellä on jo pituutta valmiiksi 175 cm niin osa kengistä jäi hyllyyn sen takia.

Yhteenvetona voin sanoa, että meidän kokemuksella Palm Beach oli hyvin mukava ja viihtyistä perushotelli. Jos lähdetään joskus käymään uudelleen samalla saarella niin majoittaudun mielelläni uudelleen samaiseen hotelliin. Jos haluaa lomaltaan luksusta, kasvohoitoloita yms. niin kannattaa miettiä Hesperiaa tms. hotellia.

Tässä tuli jo jonkin verran asiaa.. jos on kysyttävää hotellista vielä lisää tai aguasta niin laita viestiä.

6

1999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cata o Pati

      Heippa!
      Minä ja poikaystäväni olemme menossa playa el aguaan elokuss, mekin asumme palm beach hotellissa. Joten oli hyvä lukea teidän kokemuksistanne. =)

      Kävittekö reissuilla? esim. mantereella kattomass Orinocco deltaa? angel falls? Jos kävitte niin paljonko maksoi ja söittekö malaria lääkettä? Kävittekö Los Roquessa ja isla cochessa? Paljonko maksoi ja menittekö laivalla vai lentäen? kuka järjesti reissut?

      Olemme jossain lukeneet että sinne olis hyvä ottaa dollareita mukaan, koska valuuttakurssi olis silloin parempi..? Missä te muuten vahdoitte rahaa? Mustalla markkinalla vai pankiss?

      Olisimme todella kiitollisia vastauksista =)

      Terv. Cata ja Pati

    • Riikka-Pia

      Hih :) Minä taidan sitten olla se "yksi nainen Suomesta" teidän ensimmäiseltä loma viikolta. Lomailin meinaan samaisessa hotellissa 24.5.-6.6. ja olin yksinäni matkassa. Tosin kummasti sieltä uusia tuttavuuksia löytyi ja hyvinkin helposti.

      Itse olen aiemmin lomaillut Karibialla all inclusive-hotelleissa Dominikaanisessa tasavallassa ja Kuubassa, joissa molemmissa korkeatasoisemmissa paikoissa, mutta henkilökunnan palvelu ollut ihan vastaavalla tasolla kuin Palm Beachissa. Karibialla nyt tahtoo olla vähän "mañana"-meininki, mutta eihän tuo lomalla niin haittaa ;). Hotelli oli kuitenkin siisti ja ruoka syötävää. Em. paikoissa viihdytys ja ruokatarjonta ollut kuitenkin monipuolisempaa.

      Syömässä kävin vain pari kertaa hotellin ulkopuolella ja niistä paras kokemus ruotsalaisomisteisessa Sjunde Himlen-ravintolassa. Palvelu oli hyvää ja ruoka erittäin maistuvaa. Ehkä positiivista kokemusta siivitti se että ruokailumme aikana rannalle möngersi jättiläiskilpikonna munimaan ja saimme seurata sen touhuja aitiopaikalta. Ravintolahenkilökunta eristi munimispaikan nauhoilla, etteivät ihmiset epähuomiossa talloisi munia.

      Salsaamassa tuli käytyä lähes joka ilta. Paras menopaikka mielestäni rantaboulevardilla oli Woody's Beach Club. Meno alkoi oikeastaan vasta puolen yön jälkeen, jolloin soitettiin monipuolisesti salsaa, merenguea ym. ja paikka oli selkeästi paikallisten suosima ja heidän tanssiaan oli todella ilo katsella. Europpalaiset hitit tahtoi jostain syystä olla 80-luvulta..

      Tein lomani aikana parin päivän Delta Canaima-retken Orinoco-joelle ja sitä suosittelen ehdottomasti myös muille! Todella hintansa väärti. Lennettiin Margaritalta 20-paikkaisella pienkoneella mantereelle, josta jatkettiin veneellä pitkin Orinocoa. Matkalla nähtiin mahdottoman paljon eläimiä, kuten kaimaaneja, papukaijoja, tukaaneja, saukko, makean veden delfiinejä, vesipuhveleita jne. Pysähdyttiin myös mango-puun viereen, josta opas kävi kiiveten heittelemässä kaikille tuoreita mangoja veneeseen.

      Sademetsässä tehtiin pieni kierros, jossa nähtiin pienempiä mönkijöitä, kuten tarantelloja ja muita hämähäkkejä, termiittejä, käärmeitä ja pieni skorpioni. Illalla ongittiin joesta raaoilla lihan paloilla ja minä ja yksi saksalaismies saatiin piraijat, jotka valmistettiin ja syötiin myöhemmin. Samaisessa joessa sai myös uida, opas vaan tarkisti ettei kellään ollut haavoja. Yövyttiin bungaloweissa, joissa oli vain hyttysverkot seininä, ei lämmintä vettä eikä sähköjä. Lisää hämähäkkejä, käärmeitä ja yksi puumakin näkyi.

      Seuraavana päivänä nähtiin koneesta maailman korkeimmat vesiputoukset, Angel Falls. Patikoitiin vähän pienemmille putouksille, jotka nekin oli aivan mahtavat ja kastuttiin tietysti likomäriksi, mutta oli se sen arvoista.

      Lisäksi kävin parilla sukellusretkellä. Los Frailes oli kirkasvetinen, mutta olin hieman pettynyt, sillä katselemista ei ollut läheskään yhtä paljon kuin esim. Thaimaassa Phi Phillä. Kaloja ja koralleja löytyi, mutta suht. vähän. Sukellukset ei myöskään olleet halvimmasta päästä: päivän retki maksoi 75 US-dollaria, joka sisälsi 2 sukellusta, varusteet, vakuutukset, lounaan ja alkoholittomat juomat.

      Kaiken kaikkiaan loma oli oikein onnistunut ja suosittelen paikkaa ehdottomasti muillekin! Yhdyn ehdottomasti viestiketjun aloittajan kommentteihin ja näkemyksiin :)

      -Riikka

      • cata ja pati

        Mukava lukea kokemuksistasi=)

        Söitkö sinä malaria lääkettä kun kävit mantereella, orinoccoa kattomass? näkyikö siellä yleensä paljon sääskiä?

        Kiitollinen vastauksesta!=)
        terv. cata ja pati


      • Riikka-Pia
        cata ja pati kirjoitti:

        Mukava lukea kokemuksistasi=)

        Söitkö sinä malaria lääkettä kun kävit mantereella, orinoccoa kattomass? näkyikö siellä yleensä paljon sääskiä?

        Kiitollinen vastauksesta!=)
        terv. cata ja pati

        En syönyt malaria-lääkkeitä. Hyttysiä kyllä oli viidakossa aika paljon, mutta ohut pitkähihainen paita ja -lahkeiset housut sekä off ehkäisvät pistokset hyvin. Venezuelan tullisäännöket muuten kieltävät suihkepullojen kuljettamisen koneessa, niin että kannattaa ostaa voidemaista hyttysmyrkkyä. Löytyy myös lsla de Margaritalta jos ei halua täältä asti raahata.

        -Riikka


      • Alkup. kirjoittaja

        Sinäpä taisit olla se yksinäinen reissaaja. Hauska kuulla sinunkin mielipiteitä. Meille tosiaankin reissu oli ensimmäinen all inclusive kokemus, joten se voi vähän vaikuttaa mielipiteeseen hotellista. Katsotaan myöhemmin kun kokemuksia kertyy lisää eripuolilta maailmaa niin varmaan katsoo asioita erikantilta. No, mut oli miten oli. Meillä oli todella mukava matka. Harmi kun kesälomat loppuvat liian pian joka kerta.


        Me käytiin Los Frailesilla myös, mutta me maksettiin snorklaus reissusta n. 35 e/nuppi (jos nyt oikein muistan). Ei ollut meidän mielestä kallista ja juomista oli tarjolla (vettä, limpparia ja olutta) samoin ruokailu snorkalusten välissä. Ruoan kanssa saatiin osterimaistiaiset, jotka yksi miehistön jäsenistä keräili ensimmäisen snorklauksen aikana. Myös kalojen ruokinta oli mainiota ajanvietettä ruokailun jälkeen toisella snorklaus kerralla. Selkä paloi hieman, vaikka oli 50 suojakertoimet. Matka tehtiin Pepen kautta (jos haluat saada Pepen kiinni niin kysäise Irwiniltä hotelli Palm Beachin rantabaarista)

        Woody´s oli todellakin rannan ainut yökerho, johon tuli eksyttyä muutamana iltana. Me ei käyty Aguan ravintoloissa vaan Los Roguesin puolella, mistä oli todellakin upeat auringonlaskut. Kannattaa ottaa taksi n. viiden maissa illalla Los Roguesille niin pääsee juuri sopivasti syömään auringonlaskun aikaan. Huom! Pippuripihvi kannattaa tilata vain todellakin silloin jos tykkää tosi tulisesta ruoasta!

        Meillä oli mukana vain euroja.. Rahaa vaihdettii "mustilla markkinoilla" Aguan rantakojuista. Parhain hinta saatiin yhdestä putiikista missä oli ulos asti bikineitä yms. rantakamaa myytävänä. Kurssit 4500 ja 4600 / 1 euro.


      • Riikka-Pia
        Alkup. kirjoittaja kirjoitti:

        Sinäpä taisit olla se yksinäinen reissaaja. Hauska kuulla sinunkin mielipiteitä. Meille tosiaankin reissu oli ensimmäinen all inclusive kokemus, joten se voi vähän vaikuttaa mielipiteeseen hotellista. Katsotaan myöhemmin kun kokemuksia kertyy lisää eripuolilta maailmaa niin varmaan katsoo asioita erikantilta. No, mut oli miten oli. Meillä oli todella mukava matka. Harmi kun kesälomat loppuvat liian pian joka kerta.


        Me käytiin Los Frailesilla myös, mutta me maksettiin snorklaus reissusta n. 35 e/nuppi (jos nyt oikein muistan). Ei ollut meidän mielestä kallista ja juomista oli tarjolla (vettä, limpparia ja olutta) samoin ruokailu snorkalusten välissä. Ruoan kanssa saatiin osterimaistiaiset, jotka yksi miehistön jäsenistä keräili ensimmäisen snorklauksen aikana. Myös kalojen ruokinta oli mainiota ajanvietettä ruokailun jälkeen toisella snorklaus kerralla. Selkä paloi hieman, vaikka oli 50 suojakertoimet. Matka tehtiin Pepen kautta (jos haluat saada Pepen kiinni niin kysäise Irwiniltä hotelli Palm Beachin rantabaarista)

        Woody´s oli todellakin rannan ainut yökerho, johon tuli eksyttyä muutamana iltana. Me ei käyty Aguan ravintoloissa vaan Los Roguesin puolella, mistä oli todellakin upeat auringonlaskut. Kannattaa ottaa taksi n. viiden maissa illalla Los Roguesille niin pääsee juuri sopivasti syömään auringonlaskun aikaan. Huom! Pippuripihvi kannattaa tilata vain todellakin silloin jos tykkää tosi tulisesta ruoasta!

        Meillä oli mukana vain euroja.. Rahaa vaihdettii "mustilla markkinoilla" Aguan rantakojuista. Parhain hinta saatiin yhdestä putiikista missä oli ulos asti bikineitä yms. rantakamaa myytävänä. Kurssit 4500 ja 4600 / 1 euro.

        Juu, snorklausreissu on varmasti ollut ainakin puolet halvempi sitä en epäile ollenkaan :). Laitesukellus on kalliimpaa varusteiden vuokran ja mukana olevien alueen tuntevien dive mastereiden ja vakuutusten vuoksi. Snorklaamalla näki varmasti yhtä paljon kuin sukelluksilla syvemmällä, niin että välttämättä en PADI-luokitelluille sukeltajille paikkaa ykkösenä suosittele.

        Mukava kuulla että teidän loppulomakin meni hienosti! Paikkahan oli upea ja aina se harmittaa kun loma päättyy lyhyeen.. Onneksi täälläkin alkaa tuntua kesältä :).

        -Riikka


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1700
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1339
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1268
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      183
      1152
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1051
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1043
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe