"Linda Lampenius on nero"

Juuri näin...

Iltalehden viikonvaihteen (16-17.6.2007) liitelehdessä oli ainutlaatuinen juttu Linda Lampeniuksesta. Viulistin kanssa työskennelleet muusikot ja alan muut ammattilaiset kertovat hänestä kattavassa artikkelissa, joka sivuaa myös Lampeniuksen uran historiaa. Tässä parhaita paloja :)

Blondivitsi vain Suomessa.

Sibelius-Akatemian viulunsoitonopettaja Ari Angervo: "Hän vain halusi oppia soittamaan mahdollisimman hyvin, mennä mahdollisimman syvälle musiikkiin. Siinä hän mielestäni on onnistunut. Linda on viulistina huippulahjakas."

Lampeniuksen ensimmäinen manageri Wille Wilenius arvelee, että suurin syy siihen, miksi Lampenius lähti Suomesta, oli se, että media ja suuri yleisö eivät ymmärtäneet häntä. "Meilla ei ollut esimerkkejä hänen kaltaisestaan menestyksestä. Ruotsissa hänen suuruutensa on itsestäänselvyys .. Ruotsissa seurataan etenkin hänen uraansa. Ulkomailla tiedetään Lampeniuksen lahjakkuus viulistina. Siellä hänen arvonsa taiteilijana ei vähene hänen miesjuttujensa takia."

Dalarnars Tidningar: 1. "Hän hurmaa korvat läsnäolollaan ja noidutulla viulullaan, ja kun lopettaa, suosionosoituksista ei tahdo tulla loppua. Hän saa musiikillisella sekauinnillaan katsomon nostalgiseen kaihoon." 2. Hänen ohjelmistonsa on hyvin monipuolinen, kaikkea klassisista ohjelmanumeroista ruotsalaisen ja suomalaisen kansanmusiikin kautta musikaalinumeroihin ja lopulta poljennalliseen unkarilaiseen tanssiin."

Lampenius on esiintynyt Ruotsissa lukuisten taiteilijoiden kanssa, eniten ruotsalaisten rakastaman Kalle Moraeuksen kanssa. Yhdessä he ovat kiertäneet konserttisaleja ja täyttäneet jääkiekko- ja urheiluhalleja ympäri Ruotsia.

Linda Lampenius on Ruotsin kuninkaallisten ja heidän seurapiiriensa lemmikki. Linda Lampenius on esiintynyt kruunuprinessa Victorian syntymäpäivillä. Hän on soittanut kahdesti Kaarle XVI Kustaalle, ja hän esiintyy toistuvasti kuningasperheen ystävien yksityisjuhlissa .. Hän on soittanut Monacon edesmenneelle ruhtinaalle Ranierille sekä prinssi Albertille ja monille muille Euroopan silmäätekeville.

Ellei Lampenius olisi arvostettu artisti Ruotsissa, häntä tuskin olisi valittu Ruotsin Filmi-instituutin juhlien pääesiintyjäksi Cannesin elokuvajuhlille. Ruotsin Filmi-instituutin lehdistöpäällikkö Göransson sanoo instituutin halunneen estradilleen lahjakkaan viulistin, vaalean pohjoismaisen satuprinsessan. "Linda Lampeniuksen veroista ei ole Ruotsissa eikä koko Pohjoismaissa."

Maineikas ruotsalainen juhlajärjestäjä Marianne Djudic: " Linda on uskomattoman taitava viulisti. Henkilönä hän on kohtelias, ystävällinen ja suunnattoman hauska."

Linda Lampenius siirtyy syksyllä työskentelemään Yhdysvaltoihin. Hän esiintyy arvostetun irlantilainen Anuna-kuoron viulistina koko Pohjois-Amerikassa näkyvällä PBS-tv-kanavalla ja yli mantereen ylittävällä kiertueella. "Linda tuntui olevan täsmälleen sitä, mitä tuleva Anuna-show tarvitsee saadakseen enemmän klassista herkkyyttä esitykseen", Anuna-kuoron johtaja Michael McGlynn sanoo. McGlynn kehuu Lampeniusta rauhallisen avoimeksi ja näyräksi taiteilijaksi .. "Hänen soittonsa on kaunista, syvällistä ja oivaltavaa."

Muun muassa Frank Sinatran ja Sammy Davis Jr:n kanssa työskennellyt säveltäjä-pianisti Jeff Franzell: [Franzel sanoo ihastuneensa Lampeniuksen soittoon kuunnellessaan hänen levytyksiään. Katsellessaan Lindan kuvia hän mietti, millainen diiva näin monipuolisen kauneuden ja lahjakkuuden taakse kätkeytyisi.] "Linda on kuin kuka tahansa naapurintyttö. Hän on erittäin avoin, tosi ihminen, jolla on iso sielu. Hän on niin rehellinen ja luottavainen, että toivon totisesti, että häntä ei enää käytettäisi hyväksi .. Lindassa on karsimaa ja potentiaalia vaikka millaiseen kansainväliseen uraan."

Lukuisia Broadway-musikaaleja sovittanut ja muun muassa Chaka Khanin, Diana Rossin ja Celine Dionin kanssa työskennellyt tuottaja Steve Skinner: "Linda todella osaa soittaa, hän on erittäin lahjakas."

Lukuisten maailmantähtien kanssa työskennellyt laulaja-laulunopettaja Jennifer Hamady: [Hamady sanoo kuulevansa Lampeniuksen soitossa viulistin sielun] "Hänen esiintymisessään on samanlaista maagisuutta kuin Stevie Wonderilla. Hän on nero - ja kuten kuka tahansa nero, myös hän voi väärissä käsissä tuhoutua."

Celtic Tiger- ja Riverdance -spektaakkelit luonut säveltäjä Ronan Hardiman: "Linda Lampenius on loistava klassinen viulisti, suurenmoinen taiteilija, jolla on käsittämätön kyky siirtää tunteensa vahvana musiikkiin. Hän on erittäin luova. Hänen kanssaan on helppo työskennellä. Lisäksi hänellä on karismaa, jollaista harvoin tapaa."

5

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on tavannut

      ko hupakon, nauraa " nero"-puheille.

      • mut ihan miten vaan

        sulonen ja lahjakas


    • piinaaja!!!!

      Hus helvettiin täältä kiusaamasta!

    • Anonyymi

      Kusetti tuo manageri vaan lindaa ja vei rahat välistä, kuten linda itse on myöhemmin kertonut lehdissä. Joutui hyväksikäyttäjä managdrin uhriksi.

    • Anonyymi

      Loistava muusikko! Pidän hänen musiikista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2143
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1812
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1487
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      118
      1387
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe