Pietari / yleinen turvallisuus

Kiertuemanageri ..

Moi, pitäisi käydä pietarissa parin päivän minikiertueella. Olen mies 35 ja lähdössä reissuun yksin. Kaikki tuttavat haukkuu hulluksi ja ihmettelee miten sinne uskaltaa mennä. Yksin. Kertokaa totuus, tai jotain näkökulmia turvallisuusasioista Pietarissa? Tarkoitus olisi liikuskella selvinpäin ja välttää ulkona liikkumista klo 22 jälkeen. Selviänkö hengissä?

Kyselevn tätä ihan vakavissani.

- Uuno

11

4257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PekkoOriginal

      ...selvitä hengissä ja terveenä kotiin.

      Suurin osa ongelmiin joutuneista turisteista ovat törttöilleet kännissä tai läheteneet"tuhmien tyttöjen" matkaan ja tulleet putsatuksi joko miliisin tai jonkun muun toimesta.

      Perus setti:

      - elä vedä lärvejä
      - elä mene kaupallisiin naisiin
      - elä näytä perusturistilta (lokalisoidu)
      - pidä huolta rahoista,matkustusasiakirjoista, kännykästä ja kamerasta sillä Pietarin taskuvarkaat ovat ammatti-ihmisiä joita ei pidä aliarvioida.
      - iloista ja ennakkoluulotonta mieltä matkaan


      PS: Tiesitkö että Helsingin poliisilaitos on tehnyt venäjänkielisiä esitteitä joissa Helsinkiin saapuvia turisteja varoitetaan taskuvarkaista ja muista kaupungin hirvityksistä? ;-)

      • ToSik KO

        Ne taskuvarkaat ja muut rikolliset ovat pääsääntöisesti tulleet Venäjältä, Romaniasta, Bulgariasta, Virosta ja muista entisistä diktatuurimaista. Hih! Onhan se hauskaa, kun Suomen poliisi varoittaa aatetovereita entisistä aatetovereistaan. Hip, hei, hurrrrraaaa!!!


    • lyyli

      Jos verrataan siihen, että minä olen liki 6-kymppinen nainen ja ollut yksin Pietarissa ja Moskovassa ja olen yhä täysissä ruumiinvoimissa, niin kyllä selviät!

      Olen myös ollut selvinpäin ja päivännäöllä liikkunut metrossa, käynyt kuppiloissa ja kaupoissa ynnä museoissa ja puistoissa.

      Ainoa mikä minua kauhistuttaa, on liikenne. Kadunylitys on joskus tosi urheilusuoritus meikäläiselle persjalkaiselle!
      Sinulla lie parempi kunto...

      Vaikka kielitaito on melkein nolla, olen sulautunut hyvin paikallisväestöön, koskapa minua on usein puhuteltu kysellen kelloa tai seuraavan bussin tuloa ( ja ties mitä muuta, jota en ole ymmärtänyt =D ).

      Tämä on totuus tätösen suusta!

    • Kiertuemanageri

      Hieno homma, kiitokset jo näistä parista vastauksesta. Itsekin olin luottavaisin mielin, mutta lähipiirissä on jotain kummallisia ennakkoluuloja. Uskon pärjääväni...(ne viimeiset kuuluisat sanat)..

      :-)

    • Novy.most

      Itse olen kulkenut Pietarissa aika myöhäänkin. Tosin viime kerralla oopperasta hostelliin tullessani se kurskilainen kapellimestari saattoi minut kohteliaasti perille. Ei tarvinnu yksinäisen naisihmisen pelätä vaikka kello olikin jo yli kymmenen illalla. Ellei joku olisi pelännyt sitä kurskilaista kapellimestaria... ;)

      Jos et hortoile illalla ja yöllä humalassa, etkä lesoile ja kettuile ohikulkijoille, saat luultavasti olla rauhassa. Jos olet musta tai arabin/kaukaasialaisen näköinen, varoittaisin skineistä. Mutta muuten kadulla ja kaupungilla käveleminen on ihan yhtä turvallista tai turvatonta kuin missä tahansa suurkaupungissa. Metrolla pääsee puolille öin asti, sen jälkeen taksi on helpoin. Muista aina sopia taksin hinta ennen kuin astut sisään. Niin tekevät kaikki paikallisetkin.

      Mene ihmeessä konserttiin, oopperaan tai balettiin tai sirkukseen tai baariin, elä nyt hitto vieköön kadulla kulkemisen pelon takia jätä väliin.

      Itseäni harmittaa kun en Moskovassa mennytkään illalla konserttiin, mutta olin vain niin pirun väsynyt. Kyllä siellä suurin osa ihmisistä on ihan normaaleja eikä suinkaan katsele sinua ryöstöaikeissa.

      Jos tulet ryöstetyksi, ota yhteys konsulaattiin ja miliisiin. Älä kanna kaikkea arvokasta mukana. Juokse karkuun jos pystyt. Eikös nämä päde kaikkialla... ;)

      Nový most

      • Ole hyvä

        Karkuun juokseminen ei auta yhtään mitään hengästyy suotta jos haluaa suht terveenä mahd "ryöstön" yrityksestä selvitä, kannattaa antaa rahapussi ihan suosiolla pois.Suuria rahasummia ei saa pitää mukana Passi vain tarvittaessa matkassa.


    • ihanan turvallista...

      ...kun saamiasi vastauksia lukee. Omia kokemuksia itselläni ei ole kuin muutamasta bussimatkasta läpi kaupungin, mutta tuttava putsattiin ja käsiteltiin metrossa keskellä kirkasta päivää useamman hengen matkaseurueesta huolimatta. Eikä kyseessä ollut mikään kännikerho.

      • 2501

        Hyvin suuri osa ryöstön uhreistahan juuri on ollut turistiporukassa.

        Itse olen 18-vuotias tytöntyllerö ja lähdössä Pietarin ja Moskovan kautta erääseen kaupunkiin. Yksin. Ja olen tehnyt niin aiemminkin, yhtään uhkaavaa tilannetta ei tähän mennessä ole tullut vastaan. Vähän tarkkaavaisuutta vain normaalia enemmän - heti riski pienenee. Itse ainakin alussa olin aivan liian vauhkona. En kahvilassa tohtinut laukkua edes tuolin nojalle laskea, syklyssä pidin. Kun olin tulossa Moskovasta Pietariin junassa, joku oikein mukavantuntuinen mies istui vieressäni ja juttelimme koko matkan. Saapuessamme Pietariin hän tarjoutui laskemaan matkalaukkuni alas sieltä matkatavarahyllyltä. Sitten hän yhtäkkiä olikin jonossa ulos paljon minua ennemmin. Kyllä siinä oli tyttö hätää kärsimässä, olin varma, että siinä meni laukku. Kun astuin ulos ovesta, katselin kauhistuneena ympärilleni ja huomasinkin miehen seisomassa odottelemassa minua laukun kanssa. Kiitteli oikein kovasti seurasta ja toivotteli hyvät matkat. Että eivät ne ihmiset siellä sen pahempia ole, Helsingissä varmasti olisi yhtä paljon varkaita, jos asukkaita olisi yhtä paljon. Todellakin, suurin osa ryöstetyistä ovat ns. itse sen aiheuttaneet (kännäily).
        Monilla suomalaisilla tapana vielä vähän esittää isoa rikasta poikaa köyhemmissä maissa, oikein näyttää, että kyllä sitä rahaa löytyy, vaikka totta puhuen ovat nämä suomalaisturistit varmaan köyhimmästä päästä kaikista turisteista.


    • ...........

      Yhteishyvän sivuilta:
      "Keskustan ruuhkissa ja metroissa on pareittain toimivia ammattitaskuvarkaita, jotka vievät helposti kukkaron varomattomalta. Jotkut varkaista ovat erikoistuneita viiltämään laukun auki teroitetulla kolikolla. Rahat piiloon vaatteiden kätköihin! Passi ja luottokortit kannattaa jättää hotelliin. Taskuun kopio passista ja viisumista.
      "

      • Selkäsi takana

        Suomi passi on arvo tavaraa kaikkialla


    • Pussikarhu82

      Joillakin on kyllä niin alkeelliset käsitykset Venäjästä! Kyllä, Pietarissa ryöstetään, jos kävelee kännipäissä yksin yöllä, mutta näin tehdään myöskin Suomessa ja kaikissa muissakin maissa. Ei millään pahalla, mutta HERÄTYS!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe