Sähkötuoli vai myrkkyruiske?

Kumpi pahempi?

Kaksi yleisintä teloitusmenetelmää Yhdysvalloissa lienevät sähkötuoli ja myrkkyruiske. Molemmilla on omat kannattajansa ja vastustajansa. Kumpaakin on myös sanottu epäinhimilliseksi teloitusmenetelmäksi. Olen myös itse pohtinut kumpi näistä menetelmistä on teloitettavan kannalta pahempi. Molemmissa menetelmissä on toki huonot puolensa, mutta mielestäni myrkkyruiske on kahdesta menetelmästä epävarmempi.
Olen lukenut, että suurimmassa osassa myrkkyruisketeloituksista teloitettavan nukuttaminen epäonnistuu, ja teloitettava on siten täysin tajuissaan kun kuolettavat myrkyt lasketaan elimistöön. Myrkyt aiheuttavat sietämättömiä tuskia tajuissaan olevalle ihmiselle.
Sähkötuolissa sen sijaan uhri menettää melkein aina heti tajuntansa, kun sähkövirta menee hänen kehonsa läpi. On sähkötuoliteloituskin joskus epäonnistunut, mutta ei käsittääkseni niin usein kuin myrkkyruisketeloitus. Jos minä itse olisin jenkeissä virumassa kuolemansellissä niin valitsisin kyllä mieluummin sähkötuolin kuin myrkkyruiskeen. En ymmärrä miksi monet USA:n osavaltiot ovat alkaneet suosia myrkkyruisketta sähkötuolin kustannuksella, vaikka kysymyksessä on mielestäni paljon huonompi menetelmä.
Sanottakoon lopuksi, etten itse ole kuolemanrangaistuksen kannattaja, mutta en ehdottoman jyrkästi sitä vastustakaan. Mielestäni eräänlainen vapaaehtoisen kuolemanrangaistuksen malli olisi hyvä. Siinä tuomittu saisi itse valita kuolemanrangaistuksen tai elinkautisen vankeuden ( joka todella kestäisi koko loppuelämän ) välillä. Suurin osa varmaan valitsisi vankeuden, mutta olisi joukossa varmasti sellaisiakin jotka mieluummin kuolisivat kuin lusisivat koko loppuikänsä kiven sisässä.

21

2485

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • en tiedä

   En tiedä kumpi on pahempi, mutta odottelen jo innolla milloin nämä nollaksi itsensä tuntevat katkeroituneet pikkusielut tulevat rääkymään " kuolemantuomitun pitäisikin tuntea kipua " ym. paskaa.

  • Tosi on

   Toiseksi pahin on peräpuikot!

   • murhattu!

    Nimittäin peräruiskeella. Aunariin ollaan vaan huuhdottu kunnon myrkyt ja avot. Paska lentänyt, palalaikka soinut ja henki lähtenyt. Mm Marilyn Monroen epäillään murhatun kyseisellä keinolla.


  • Hirttäminen

   Niin ei sätki ja kätki teloitettavat.
   Molemmat ovatkin veiläkin USA:s käytössä olevia teloitus methodeja.

   • on ampumalla

    tapahtuva teloitus tiettävästi vielä käytössä.


  • Pekkala

   Suomen paskakansa tuntee vain yhden teloitusmenetelmän - itsemurhaan vainoamisen!!
   Se on tosi vittumainen juttu, siinä aletaan levittelemään uskomatonta paskaa yhdestä tyypistä, jotta saataisiin kaikki, siis jopa pikkulapset mukaan vainoon. Töitä onkin sitten mahdotonta saada, siis keskipalkkaista ja harrastuksiakaan ei saa olla, jopa sinne pitää vainot järjestää ja oikein poliisien voimin. Se onkin ihmeellistä, miten poliisisetä sai aina yskä kohtauksen, kun yritin nostella painoja, toki jotkut alkoivat yskimään koko ajan salilla. Ei kukaan muu siitä näyttänyt häiriintyvän, koska kaikki olivat minua vastaan - siis jengille oltiin heitetty jotain uskomatonta paska jokapuolella minusta!!!

   Suomi atomipommien alle!!!!

  • premiata

   en kannata kuolemantuomiota paitsi takuuvarmoissa tapauksissa kuten esim. Saddam Hussein

   • ei nim

    Mikään ei ole varmempaa kuin epävarma.


  • j.ellroy

   Paistaminen on pahempi teloituskeino.

   Myrkkyruiske olisi oikeaoppisesti annettuna inhimillisin vaihtoehto.

   USA:ssa painajaimaisiksi muuttuneet myrkkyteloitukset johtunevat siitä, että lääkärit ja hoitohenkilökunta eivät osallistu teloituksiin vaikka ne suoritetaan lääkeaineilla. Kaikki teloitettavat ruumiinpainosta riippumatta saattavat saada täsmälleen saman määrän lääkeaineita. Toisella se tehoaa paremmin, toisella huonommin.

   Teloitukset suorittavat siis ihmiset, joilla ei välttämättä ole pienintäkään koulutusta farmakologian tai lääketieteen saralta.

   Kanyylin laittaminenkin on sellainen taitolaji, jota pitää harjoitella. Käsittääkseni teloituksessa terveydenhuollon henkilöstö, jolla olisi koulutus ja kokemus, ei laita edes sitä.

  • j.ellroy

   Minä kannatan periaatteessa kuolemantuomiota. Mielestäni rankkoihin väkivaltarikoksiin (Luen väkivaltarikoksiksi myös seksuaalirikokset) syyllistyvät ansaitsevat kuoleman.

   MUTTA KÄYTÄNNÖSSÄ vastustan kuolemanrangaistusta, sillä niin aukotonta järjestelmää ei ole etteikö joskus tuomittaisi myös syyttömiä.

   Vankilavuodet on vielä jotenkin korvattavissa, mutta kuolema on lopullinen.

  • on kuitenkin

   sama: Ihminen ei kuoltuansa kärsi eikä valita. Aivan sama vaikka tylsällä veitsellä jäynättäs kaula poikki, harmi loppuu kun kuolema saapuu.

  • ei mikää hippi

   minun mielestäni kuolemantuomio on vitun epäinhimillistä ja se että niin moni kannattaa sitä, heikentää uskoani ihmiskuntaan

  • oikeus ja kohtuus

   Kannatan silmä silmästä rangaistusta. Jos kiduttanut ja viillellyt uhria tai tehnyt miten tehnyt murhan/tapon, niin täysin samalla keinolla henki pois. Se on oikeus ja kohtuus.

   • Limatukka

    Jeeee,,nyt löytyi ensimmäinen "nollaksi itsensä tunteva katkeroitunut pikkusielu", jos ajaa autolla ihmisen kuoliaaksi 3:n promillen humalassa, niin pitääkö teloittajan juoda itsensä samaan jamaan ja rysäyttää autolla tuomitun yli ?


  • hirteen.....

   Köysin on paras !

  • Anonyymi

   teloitus rynnäkkökiväärillä, varmaa ja halpaa, lipas tyhjäksi kerralla vaan

   • Anonyymi

    "kerralla vaan"

    Yhteiskuntakelvoton.


  • Anonyymi

   Paras tapa olisi tappaa samalla tavalla kuin itse tappanut, mutta usein toteuttajaksi löytyisi vain toinen murhaaja.

  • Anonyymi

   Hirttäminen on helppo, tehokas ja edullinen keino, jota itse kannattaisin teloitusmenetelmänä. Pitkällä pudotuksella tehty hirttäminen katkaisee teloitettavan niskan ja kuolema seuraa välittömästi. Muun muassa Singaporessa teloitukset hoidetaan tällä tyylillä aika moitteettomasti.

  • Anonyymi

   Silmien väliin, silmien väliin...
   Kun se rallatus alkoi soida päässä, jossakin vaiheessa helmikuun loppupuolella,
   ensimmainen reaktio oli holmistyminen.
   Seuraavaksi keksin etsiä Ukraina/Venäjä kirjoittelua ja Murha infosta löytyi rallatus, jonka hoksasin tarttuneen minunkin laajennettuun tiedostamisen keskusvarastoon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   4387
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   215
   2834
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   62
   1370
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   333
   1249
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   63
   1040
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   40
   901
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   71
   894
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   73
   891
  9. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   46
   865
  Aihe