Pienet kirkkohäät

jännittäjä

Aiomme pitää pienet kirkkohäät vain lähimpien läsnäollessa. Onko kaava aina sama, vai olisiko sitä mahdollista typistää erittäin lyhyeksi?

5

1691

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kaisahoo
  • jännittää kans

   Omat hääni ovat 2 päivän kuluttua ja tänään kävimme papin juttusilla. Vihkikaavaa voi muokata hiukan lyhyemmäksi... kannattaa keskustella papin kanssa asiasta. Itse jännitän kanssa paljon ja lyhensimme kaavaa jättämällä raamatunluvun ja yhden virren pois. Tulossa kanssa pienet kirkkohäät. Paikalla 25 henkilöä.

   • 070707

    Pienet on kanssa vihkimiset, sillä vain kaveripariskunta todistajina läsnä. Otettiin kaikki tekstiosa mukaan, mutta ei yhtään virttä eikä mitään polvistumisia jne. Ihan vihkipapin kanssa juttelemalla onnistuu.


   • vaatimuksista
    070707 kirjoitti:

    Pienet on kanssa vihkimiset, sillä vain kaveripariskunta todistajina läsnä. Otettiin kaikki tekstiosa mukaan, mutta ei yhtään virttä eikä mitään polvistumisia jne. Ihan vihkipapin kanssa juttelemalla onnistuu.

    Joo, keskustella voi, mutta kun kerran avioliitto solmitaan, niin ihan kaikkea ei karsita. Papista kuulostaa oudolta esim. toive: "Lyhyt kaava eikä sitten liikaa Jeesusta." Jos pappi tulee, niin Jeesuksesta puhutaan. On esitetty myös toive: "Ei ollenkaan puhetta." Sellaiseen pappi ei suostu. Jos hän tulee, hän myös puhuu.

    Eli muistakaa, että kyse on toiveista, ei määräyksistä ja papillakin eli kirkolla on oma intressinsä asiassa, nimittäin Jumalan sanalla palveleminen ja seurakuntalaisten opettaminen.


  • kanttori2

   Vihkimiseen tarvitaan paikalle kaksi todistajaa, joskus ovat vahtimestari ja kanttorikin todistaneet kun pari ei ole halunnut vieraita.

   Eli siinä minimivierasmäärä, ja vihkiminen voi silti olla kirkossa.
   Normaalivihkiminen kestää 15-20 minuuttia, vähemmänkin, jos laittaa puheosuudet minimiin, eikä ole ylimääräisiä musiikkiesityksiä. Marssejakaan ei ole pakko ottaa, eikä kävellä keskikäytävää kirkkoon, jos ei halua. Voi tulla vaikka etupenkistä alttarille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1467
  2. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   349
   1151
  3. 37
   842
  4. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   70
   836
  5. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   157
   785
  6. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   58
   779
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   42
   772
  8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   705
  9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   44
   699
  10. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   49
   652
  Aihe