Papukaijaa

Lintufani

Tietäisikö joku mikä papukaijalaji mulle sopisi? Sen pitäisi sopia ensimmäiseksi linnuksi, ei saisi kauheita tuhoja aikaan, tulisi toimeen lasten ja toisten eläinten (esim. koirien) kanssa jos totuttaisi, ei tarvitsi koko ajan kaikenlaista aivojumppaa, mutta saisi olla paljon vapaana, tai kesynä kulkea omistajan mukana kaikkialla, minne sen voi viedä. Lisätoivomuksia on myös; mieluiten sen tulisi olla pääluonteeltaan iloinen ja energinen, jos ääni olisi TODELLA kova, se ei käyttäisi sitä päivittäin... =), mutta hiljainen sen ei kuitenkaan tarvitsisi olla! Plussaa olisi, jos sen puhe- ja matkimislahjat eivät olisi huonoimmasta päästä ja se olisi niiden suhteen hyvämuistinen ja innokas, mutta tämä on tietysti sivuseikka. vastailkaa!!

2

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parrottipää

      Suosittelen neitokakadua. Ne ovat hyviä perhelemmikkejä; tulevat toimeen lasten kanssa, myös pienimpien. Toki lapset on opetettava, että pyrstöstä ei saa kiskoa, tai lintu kadottaa luottamuksensa ;) Jos koira on totutettu kunnolla lintuun, ei ole ongelmia.
      Neitokakadu on melko pieni, n. 30 cm, joten sitä voi lapsikin käsitellä. Etenkin koirailla on melko korkea ääni, mutta laulu on kaunista. Naaraat ovat useimmiten hiljaisempia. Neitokakaduilla on paljon eri värejä, jokaiselle varmasti löytyy oma värinsä.
      Neitokakadut eivät ole tunnettuja matkimistaidostaan, koska se on niillä heikko. Sen sijaan ne ovat koko perheen lemmikkejä. Mutta linnutkin ovat yksilöitä, jotkut osaa ja jotkut ei.
      100% kesyn neitokakadun voi pukea valjaisiin, ja sitä voi hyvällä säällä käyttää ulkona. Se on hyvää vaihtelua linnun elämään.

      En suosittele mitään isompaa lintua, vaikka niiltä voikin löytyä sitä matkimisosaamista. Ensinnäkin, iso papukaija ei sovi ensimmäiseksi, koska ne ovat vaativia. Niillä on murrosikä ja jotkin lajit saattavat olla jopa vaarallisia etenkin pienemmille lapsille. Niin ja pienet lapset eivät näitä voisikaan käsitellä kovin hyvin. Lisäksi nämä isommat ovat kalliita ja niillä sitä ääntä vasta onkin :) Matkimisjutussa on aina muistettava, linnut ovat yksilöitä. Esimerkiksi lintu, joka osasi sanoa selvällä kielellä satoja sanoja ja yhdistellä niitä, oli undulaatti, joka harvoin oppii matkimaan.

      Näiltä sivuilta kannattaa käydä ja foorumeilta kysellä, siellä autetaan varmasti oikean lajin valinnassa:

      Suomen suurin neitokakadusivusto, kaikki neitokakaduista: http://www.neitokakadut.com/

      http://www.papukaijayhdistys.fi/
      http://www.papukaijat.net/

    • haluat

      ottaa joka ei tee tuhoja, ei tarvitse aivojumppaa, ääni ei olisi kovaa ja jos olisi niin se ei käyttäisi sitä. Ja se voisi kulkea aina omistajan mukana kaikkialle ja se mielellään osaisi puhua ja matkia.
      Joskus olen nähnyt tälläisen papukaijan Stockmannin leluosastolla. Se ei sotke, ei huuda, ei vaadi aivojumppaa eikä seuraa, lapset ja koiratkin sillä tykkäävät leikkiä. Eli tuntuu että pehmolelua haet etkä kaijaa.

      Papukaijat vaativat paljon seuraa ja PALJON aktiviteetteja ja aivojumppaa siitä ei vaan pääse mihinkään. Lintujen kovaäänisyys on yksilöstä kiinni ei niinkään lajeista, vaikkakin jotku lajit ovat äänekkäämpiä kuin toiset. Mikään iso papukaija ei sovellu kenellekkään ensimmäiseksi linnuksi. Tähän syynä on linnun/papukaijan hoito versus muihin lemmikkeihin. Papukaijat sotkevat todella PALJON. Ulosteet, höyhenet, höyhenpölyt, siementen kuoret ja pelletinmurut ovat lintuperheen arkea. Niistä koituu paljon enemmän sotkua ja siivoamista kuin esim. koirista. Seuraa ja aivojumppaa ne vaativat myöskin enemmän. Pelkkä ulkona lenkillä käyminen ei papukaijalle riitä. Huonosti hoidettuna niistä tulee vihaisia ja äänekkäitä häirikkölintuja. Tämän vuoksi olisi parempi opetella lintujen hoitamista jollain helpommalla lajilla ensin. Jos pienen linnun hoitamisen kokee edes vähänkään vaivalloiseksi, hankalaksi tai ikäväksi en suosittelisi isoa papukaijaa lemmikiksi.

      Papukaijalinnuista sen sijaan undulaatit ja neitokakadut voisivat tulla kyseeseen. Nämä siis tosiaan vaativat sitä siivoamista ja hoitoa yhtälailla mutta aivojumppa voi jäädä vähemmälle varsinkin jos linnulle on paljon seuraa ihmisistä tai toisesta linnusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      618
      19201
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      70
      16052
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      394
      9519
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      83
      6755
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      19
      4964
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      213
      3971
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      127
      2222
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1485
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      111
      1437
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1287
    Aihe