Ensio Koivusen tuomio

Oikeustaju_

Oletteko kuulleet Ensio Koivusesta? Mies pisti 1970-luvun alussa kolme liftarityttöä hengiltä niin sanotussa "Liftarisurmajuttuna" tunnetussa tapauksessa.

Kihlakunnanoikeus tuomitsi Koivusen elinkautiseen.
Hovi- ja korkein oikeus poikkesivat myöhemmin kihlakunnan päätöksestä täysin. Koivusen katsottiin syyllistyneen jokaisen liftaritytön kohdalla vain törkeään kuolemantuottamukseen. Lisäksi Koivuselle luettiin syytteet muun muassa omaisuus- ja ampumaserikoksesta. Yhteisrangaistus sekä hovilta että korkeimmalta oikeudelta oli kuitenkin ankara:

25 vuotta kuritushuonetta!

Onko sellainen tuomio edes laillinen? Minun käsittääkseni suurin sallittu määräaikainen vankeusrangaistus on 15 vuotta. Olenko väärässä?

PS: Tietääkö kukaan, paljonko Ensio Koivunen joutui lopulta istumaan 25 vuoden tuomiostaan.

21

4520

  Vastaukset

  • Kyseinen mies, jota kutsuttiin nimellä Häkä-Enska oli yhtäaikaa vankilassa. Käsittääkseni hänellä oli kokonaistuomio 18 vuotta.
   Kakolassa Enska uskoi, että vangit ovat Turun yliopistollisen keskussairaalan koekaniineja, taikka kaasua tulee hänen selliin.

   Olipa mikä oli hän tykkäsi eläimistä. Olin ulkoilussa ja Enska kysyi kävellessäni pihalla; poika, onko siellä näkynyt sitä hiirtä.
   Enska kiisti kaikki rikokset, myös liftarityttöjen tapot. Kuulin kerran keskustelun jossa hän sanoi puhuvansa aina totta. Yksi vanki puuttui asiaan ja sanoi; oletsä Enska nyt tosissaan ja tosissaan mies vakuutti olevansa. Oskokoon ken haluaa, minä en.

   • Moikka Sulo!

    Olen lukenut paljon kirjoituksiasi ja haluaisinkin nyt kysyä: Muistatko vankila-ajoiltasi sellaista miestä, jonka nimikirjaimet ovat E.E? (Koko nimeä en viitsi tähän laittaa) Istui 70-luvulla ainakin Konnulla ja Kakolassa. Olisin kiitollinen vastauksestasi. :)


  • Ensio Koivunen sai tayttä ymmärrystä tapoista tai murhista ns, pakkotuomion 18 vuotta kuritushuonetta. Tuota ennen mies oli pytyssä 18 vuotta. 25 on satua ja Suomessa on 20 vuotta maksimi.

   • Vaikka tämä keskeustelu on vanha, niin käsittääkseni tuomio yhdestä rikoksesta voi olla se 20 vuotta - jos tuomoita tulee useasta, se voi ylittää tuon 20 vuota. Elinkautisellahan Suomessa ei ole ylärajaa, vaan vain presidentin armahdus pelastaa.


   • hghuigigyu kirjoitti:

    Vaikka tämä keskeustelu on vanha, niin käsittääkseni tuomio yhdestä rikoksesta voi olla se 20 vuotta - jos tuomoita tulee useasta, se voi ylittää tuon 20 vuota. Elinkautisellahan Suomessa ei ole ylärajaa, vaan vain presidentin armahdus pelastaa.

    on ollut jopa lähes 40 vuoden YHTEISTUOMIOITA,jotka kertyy esim.siten,että tyyppi saa suomessa maksimin 20 vuotta,karkaa,menee ruotsiin ja nappaa siellä toiset 20 vuotta,ne liitetään toisiinsa ja tyyppi siirrretään suomeen MUTTA käytännössä tuomio on silti tuo 20 vuotta josta istutaan 13 v. 8 kk. Tuo oli siis vain yksi esimerkki miten "hankitaan" 40 vuoden tuomio.


  • sai kolmen tytön sarjamurhasta todellakin 25 vuotta kuritushuonetta 70-luvulla. Hän istui kuitenkin tästä ajasta vain huomattavasti lyhyemmän ajan. Vuonna 1971 hän oli 41-vuotias eli tälläkin hetkellä hän todennäköisesti elää ja on 78-vuotias. Olisiko vapautunut siis 80-luvulla...

  • Hovioikeus katsoi elokuussa 1973, ettei voitu osoittaa sitä, että Koivunen olisi surmannut tytöt tahallaan. Koivunen oli elokuussa 1971 sulkenut kaksi tyttöä, Pirjon ja Ritvan, autoonsa ja johtanut sinne letkulla pakokaasua, jolloin tytöt olivat saaneet häkämyrkytyksen ja kuolleet. Teko oli vähintäänkin törkeä kuolemantuottamus. Koivusen ensimmäisen uhrin, heinäkuussa 1971 surmaaman Salmen, kuolemansyy ei muistaakseni selvinnyt ruumiinavauksessa, mutta hovioikeus katsoi tämänkin törkeäksi kuolemantuottamukseksi. Tuohon aikaan 25 vuoden kuritushuonerangaistus oli ankarin määräiaikainen vapausrangaistus, joten se oli silloin laillinen. Nykyään se on 15 vankeutta. Kuritushuonerangaistus jäi pois käytöstä vuonna 1975.

   • Kyllä on vittu kehitysvammaisia hovioikeudessa!!!MINÄ tiedän kaikesta vittu KAIKEN!!Koivunen ON MURHAAJA ,ja makaa helvetin tulessa AINIAAN, ei toivottavasti ollu tällä VAMMAISELLA jälkeläisiä!!!


  • Mauno Koivisto armahti 10 vuoden jälkeen...aika törkeetä! No enpä ole ko.presidenttiä arvostanut ennenkään.

   • Kolmesta kylmäverisestä murhasta istui kymmenen vuotta. Suomi on rikollisten, erityisesti väkivaltarikollisten paratiisi. Missään maailman maassa ei ole yhtä lyhyet tuomiot.


   • Ei naurata kirjoitti:

    Kolmesta kylmäverisestä murhasta istui kymmenen vuotta. Suomi on rikollisten, erityisesti väkivaltarikollisten paratiisi. Missään maailman maassa ei ole yhtä lyhyet tuomiot.

    olis kuulunu NAPPI OTSAAN!


   • Ihan totta, että armahdettiin vain 10 vuoden jälkeen, vaikka tappoi kolme nuorta naista? Jos näin on, niin kyllä on Koiviston Manulla erikoinen oikeustaju!


   • ClasOhlsson kirjoitti:

    Ihan totta, että armahdettiin vain 10 vuoden jälkeen, vaikka tappoi kolme nuorta naista? Jos näin on, niin kyllä on Koiviston Manulla erikoinen oikeustaju!

    Ennen oltiin inhimillisiä, ymmärrettiin että kymmenen vuotta vankeutta on hirvittävän pitkä aika. Ei ketään pidä sulkea vankilaan pidemmäksi aikaa!


  • KUOLI 2003
   oli omaa ukkiani v vanhempi 1930 syntyny

   • pani varmaan ukkias myös?


  • Ensio pyllytti miehiä ja erityisesti nuoria poikia vankilassa. Viimesenpiälle panomies.

  • Kaimakohan oli Wärtsilän telakalla työnjohtajana 1970.

   • Määräsikö siut poeka kontalleen pylly palajaana?


  • Vieläkö Toisio Tuominen istuu. Varssti tomaattia sompun laukusta ja ei syönyt sitä. Missä istuu

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uusimaa eristykseen - mentiinkö liian pitkälle?

   Muut Pohjoismaat eivät ole tällaista tehneet, vaikka niisstä tilanne on vakavampi. Tutkija ihmettelee THL:n uusia lukuja: ”Miten Uudenmaan sulkeminen
   Maailman menoa
   618
   4155
  2. Sanna Marin kovassa paikassa. Sääliksi käy.

   Ei tainnut Sanna tietää millaiseen myrskyyn joutuu. Hän on joutunut tilanteeseen jossa kansalaisten henki ja talous on vaarassa. Aivan kammottava til
   Maailman menoa
   341
   1144