Leikkaukseen raskaana?

Nimetön

Olen pitkän odotuksen jälkeen menossa olkapää leikkaukseen ja huomasin olevani n. 3 viikolla raskaana. Voinko mennä nukutusleikkaukseen silti/ottavatko he ollenkaan leikattavaksi?

14

9178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2 krt leikattu

      Hyvä ihminen, älä sitä meiltä kysy. Ota leikkaavaan lääkäriin, sairaalaan yhteyttä.

      • korppi72

        jos olisi ollut joku vastaavassa tilanteessa. että voiko esimerkiksi nukutus vaikuttaa lapseen tai jokin muu vahingoittaa sitä?


      • leikkaukseen
        korppi72 kirjoitti:

        jos olisi ollut joku vastaavassa tilanteessa. että voiko esimerkiksi nukutus vaikuttaa lapseen tai jokin muu vahingoittaa sitä?

        mee vasta synnytyksen jälkeen.


      • hermione
        korppi72 kirjoitti:

        jos olisi ollut joku vastaavassa tilanteessa. että voiko esimerkiksi nukutus vaikuttaa lapseen tai jokin muu vahingoittaa sitä?

        käsittääkseni ei nukuteta raskaana, ellei hengenlähtö muuten. sen takia eivät tee sektioitakaan (keisarinleikkaus) mielellään nukutuksessa, sillä vauva pitää saada todella nopsaa masusta ulos ennenkuin nukutusaineet kerkiävät vauvaan vaikuttaa nim. kokemusta on, eli minulle oli pakko tehdä sektio nukutuksessa ja muistan kuinka kirurgi oli masun päällä valmiina veitsen kanssa valmiina leikkaamaan samantien kun mulle annettiin nukutus -aika sekunttipeliä tuntui olevan).


    • Nukutettuna raskaana

      Niin, uskon että eivät sinua suostu leikkaamaan , koska jokainen leikkaus on aina riski sikiölle, oli raskaus missä vaiheessa hyvänsä. Missään nimessä en suosittele sinulle sitä, ettet kertoisi asiasta mitään. Kyllä se olkapääsi kestää varmasti vielä odottaa sen aikaa, kunnes raskaus ohi.
      Jokainen raskaus saattaa aina olla se viimeinen ja sen kanssa ei kannata riskejä ottaa.

      minulle kävi aikoinaan esikoista odottaessani niin, että olin kovissa vatsakivuissa kärvistellyt ja käynyt terveyskeskuksessa, ollessani raskaana omien laskujen mukaan noin 6 viikolla ( siis en osannut tietty tuolloin laskea sitä raskauden alkupäivää oikein, mikä ymmärrettävää) , mutta sairaalassa sinne mentyäni ensiapuun, minut ensimmäiseksi kiikutettiin naistenatutien osastolle ultraan , että saatiin poissuljettua kohdun ulkoisen raskauden mahdollisuus, tuolloin olin kokenut jo kaksi keskenmenoa.
      No selvisi raskausaika 8 1 ja kaikki kunnossa, mutta sitten vaan takaisin ensiapuosastolle odottelemaan lääkärien arviointia, mikä olisi vikana. Itse ehdotin umpilisäketulehdusta, joka se sitten loppujen lopuksi olikin, juuri puhkeamaisillaan, jos olisi vielä kauemmin odoteltu.
      Leikkaussaliin pikaisesti ja nukutukseen. Leikkaava lääkäri oli heti valmiina toimeen, kun nukutusaine tehosi. Herättytäni minulle vaan sanottiin, että oli onni, että ehdittiin vielä leikkaamaan, sillä pian olisi puhjennut ja olisi voinut olla sekä lapsen , että oman hengen menetys.

      Sanoivat, että yleensä raskausaikana ei tehdä leikkauksia, ellei ole jommankumman henki kyseessä ja tuohan oli sellainen tapausSinun olkaleikkauksesia ei uhkaa henkeä, joten parempi asettaa lapsi etusijalle, näin sanoo myös jokainen lääkärikin sinulle.

    • pikuna

      minut on leikattu kun olen ollut muistaakseni noin 16 vko:lla raskaana. kyseessä sappikivileikkaus ja nukutettiin. leikkausta ei varmaan olisi tehty ellei olisi ollut pakko. sappikivikohtaukset olisivat pahentuneet raskauden edetessä eikä siihen käytettävä lääke sovellu raskaana olevalle. sinun tapauksessa varmaankin siirretään leikkausta ihan siksikin kun kipulääkkeiden käyttö raskaana ollessa on hyvin rajallista ja niitä tarvitsee leikkauksen jälkeen kuitenkin.

      • pian neljän äiti

        Teille kysymys, jotka raskausaikana joutuneet nukutukseen. Eli minulla myös umppari rv.16 ja raskaus jatkunut ihan normaalisti.Nyt rv.30. Silti mietityttää tietysti kaikki, mitä vauvalle voinut tulla. Oletteko te nukutetut saaneet kuitenkin ihan terveen lapsen?


      • pikuna
        pian neljän äiti kirjoitti:

        Teille kysymys, jotka raskausaikana joutuneet nukutukseen. Eli minulla myös umppari rv.16 ja raskaus jatkunut ihan normaalisti.Nyt rv.30. Silti mietityttää tietysti kaikki, mitä vauvalle voinut tulla. Oletteko te nukutetut saaneet kuitenkin ihan terveen lapsen?

        Ihan terve tytteli meille ainakin syntyi, alkuraskauden leikkauksesta huolimatta! Nyt jo kohta 7v reipas pikkuneiti.


    • Yhteys sairaalaan

      Miksi kyselet täällä,kun voit tiedustella sairaalasta, johon sinulla on leikkauaika??????

    • Tietoa
    • oma kokemus

      Minä olin leikkauksessa rv 12 1 eikä se varsinaisesti ollut mikään pakko leikkaus. Kättä toki särki mut kysyin anestesialääkäriltä et jos ei ole sikiölle mitään vaaraa niin tulisin koska muuten se olisi siirtynyt vuodella vähintään. Sikiölle ei ole varaa lyhyet nukutusajat. Et kyl ne leikkaa vaik ei ole hengenlähdöstä kyse...mut juttele anestesialääkärin kanssa niin ne osaa vastaa sulle..Älä kysy hoitajilta koska ne sanoo heti ettei leikata raskausaikana koska se on normiohje niille, vaan kysy ihan lääkärilta ja mieluiten anestesialääkärilta.

      Huomasin et vanha viesti mut tiedoks niille ketkä nyt väittää ettei leikata ellei ole hengenlähtö lähellä.

    • Anonyymi

      Jaa minulle tehohoidon anestesialääkäri sanoi että ei leikata ellei ole henkeä uhkaava tilanne.

      • Anonyymi

        aloittajan viesti on 14 vuotta vanha eli mahdollinen vauva on jo syntynyt kuten 2012 kirjoittajan vauva on syntynyt.


    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta kommentoin josko joku kaipaa tietoa. Sektio tehdään nukutuksessa ainoastaan kun on kyseessä HÄTÄsektio ja silloin on kiire saada vauva ulos ennen kuin lääkkeet ”ehtii vauvaan” koska muuten vauva on syntyessään lääkkeellisesti nukutettu, eikä tämä tietenkään ole hyvä juttu. Anesteeteista ja anestesiassa käytettävistä lääkkeistä on sikiön kannnalta aika rajallisesti tietoa, mutta anestesian ajatellaan olevan sikiölle melko turvallinen, mutta kohonneet riskit mm.keskenmenolle ja ennen aikaiselle synnytytykselle toki on olemassa. Suurimmalla osalla kaikki menee hyvin, eikä mitään kamalaa tapahdu. Ikinä ei silti kevyin perustein päädytä raskauden aikaiseen leikkaushoitoon. Jos olet joutumassa leikkaukseen raskaana ollessasi niin luota sinua hoitavaan tahoon, me terveydenhuollossa kyllä teemme kaikkemme, että hoito olisi sinulle ja syntymättömälle lapsellesi mahdollisimman turvallista ja laadukasta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe