Müncheniin

lauantaina

Saksassa on kyllä tullut pariin otteeseen käytyä, mutta München on ihan uusi tuttavuus. Olemme n.viisikymppinen pariskunta ja siis nyt menossa ko. paikkaan, mutta mihin siellä kannattaisi tutustua viikon aikana. Koko kaupungistahan varmaan vain osaan ehtii tutustua, mutta osaisiko joku kertoa, mitkä kohteet olisivat kaikista "tärkeimmät"? Ja paljonkohan mahdollisesti maksaa viikon tai muutaman päivän metro-,bussi-liput ja mistä niitä saa ostettua? Onko esim.jokin ruoka mahdollisesti "must" jne... Kiitos jo etukäteen...

6

1978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinikka H

      Yhden päivän kortti keskusta-alueelle maksaa 5 € ja kaikille vyöhykkeille 10 €. Kolmen päivän kortti keskusta-alueelle maksaa 12,30 €.

      Kaksi henkeä säästää hieman, jos ostaa Partner-Tageskarten, jolla voi matkustaa 2 - 5 aikuista. Kortin hinta yhdeksi päiväksi keskusta-alueelle maksaa 9 ja kaikille vyöhykkeille 18 euroa. Kolmen päivän kortti keskusta-alueelle maksaa 21 euroa. Viikkokorttikin on, mutta sen hintaa minulla ei juuri ole käsillä.

      Nähtävyyksistä mainittakoon esim. Deutsches Museum, Frauenkirche, Pinakothekit, keskusta ylipäätään, Hofbräuhaus, Olympiastadion, Englischer Garten,...
      Karmeuksia näkee Dachaun keskitysleirillä, johon pääsee S2-junalla.

      Erilaisia kaupunkikiertoajeluja ja päiväretkiä esim. Neuschwansteiniin, Innsbruckiin ja Salzburgiin lähtee pääasemaa vastapäätä.

      • KariK

        München on siitä kalliimmasta päästä Saksan kaupunkeja. Tärkeimmät nähtävyydet ovat todellakin keskustan pitkän kävelykadun varrella. Tämän lisäksi kaupungissa on yksi Euroopan hienoimmista tekniikan museoista Isarin rannalla. Jos natsien toilailut kiinnostavat, voi käydä vilkaisemassa Feldherrenhalle'a Odeonplatzilla ja tämän päälle istahtaa Hofbräuhausiin kuuntelemaan lederhosen-orkesteria soittamassa yhtä ja samaa kappaletta tunnista toiseen. Englischer Garten nyt ei ole puistoa kummempi, mutta tukeista kasatun kiinalaisen tornin luona on usein jotain soitantaa ja löytyyähn paikalta parikin biergartenia. Jos aikaa riittää, voi todellakin pistäytyä päiväkseltään Salzburgissa; regionalbahnin juna vie sinne kahdessa tunnissa ja kalliimpi IC-juna vielä vauhdikkaammin. Salzburgin kaupunkikuvaa hallitsee Obersalzburgin linna ja Mozart soi ja kuuluu kaikkialla tympääntymiseen saakka, joten päiväkäynti riittää.


    • Gillian

      Deutsches Museum on luonnontiede- ja tekniikan museo, jossa helposti vierähtää kokonainen päivä. Itse juutuin siellä vesi- ja sillanrakennusosastolle, muu perhe onnistui kiertämään paljon pidemmälle. Siellä pääsee itse kokeilemaan kaikenlaista.
      Pinakothekit ovat taidemuseoita, Alte, Neue ja Moderne. Oma suosikkini on Neue, jossa on mm. Monet'n ja van Gogh'in teoksia.
      Englischer Garten on puisto, jossa on kahviloita ja kansaa piknikillä.
      Viktualienmarkt on vilkas ja viihtyisä tori, jossa voi myös ruokailla. Sen ympäristössä on mm. antiikkiliikkeitä ja hyviä pikkuravintoloita.
      Kasvitieteellisessä puutarhassa kannattaa myös viettää aikaa. Siellä on eri ilmastojen kasvihuoneet ja lisäksi iso puutarha.
      En enää muista sen hienon palatsin nimeä. Palatsilta johtaa kaupunkiin päin kanava (sen varrella myös kivoja ravintoloita) ja puutarha on komea.
      Baijerissa pitäisi varmaan syödä possunsorkkaa tai bratwurstia ja hapankaalia, jos jaksaa.

      • Bayer

        Tarkoittanet Nymphenburgin linnaa. Ihan käymisen arvoinen sekin.


    • Wurstl

      Münchenissä syödään Weisswurstia ja kyytipojaksi Weissbierä eli vehnäolutta. Tämä on legendaarinen paikka keskustassa:
      http://www.weisses-brauhaus.de/
      Muutakin ruokaa toki sieltä saa, hyvää ja verrattaen edullista.
      Jos on viikon Münchenissä niin kannattaa ainakin yhdeksi päiväksi mennä retkille esim jo mainittu Salzburg tai alpeille esim Berchtesgaden tai Mittenwald. Edullisimmin päsee Bayern tickettiä käyttäen, lue lisää siitä aiemmissa kirjoituksissa!

      • muutenhan menisin

        salzburgiin tai innsbruckiin suoraan mutta niihin vielä enemmän


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe