Eroahdistus ja häkki

Bonomamma

Meillä on melkoisesta eroahdistuksesta kärsivä vuoden ikäinen boksupoika. Kaveri on ollut pentuna yksin eikä tuhoja juuri tullut (yksi puinen kori). Noin neljän kk ajan olin kotona, jolloin koira ei ollut kertaakaan yksin. Noin kaksi-kolme viikkoa muuttomme jälkeen aloimme kouluttaa koiraa yksinoloon, muutamia minuutteja aluksi. Kymmenessä minuutissa koti oli melskattu järkyttävään kuntoon. Poika siis tuhoaa jäädessään yksin. Olemme kokeillet D.A.P.:ia ja rajaamista, motivointia muuhun toimintaan (kongeja ja täytettyjä puruluita. Lopulta ostimme häkin, koska töihin meno alkaa olemaan lähellä. Alku meni hyvin ja kaveri tyytyi osaansa, mutta sitten yhtenä iltana oltuamme tunnin poissa löysimme koiran kuonostaan kiinni jumittuneena häkin pinnojen väliin. Pinnat katkaistiin pihdeillä, koska ei koiraa muuten irti saanut. Verta oli tullut jonkin verran ja koira olí illan poissa tolaltaan. Kyselisinkin, että onko muilla näin hurjia kokemuksia häkeistä? Pieni varoituksen sana häkin ostoa harkitseville. Seuraavaksi kait kokeilemme kukkatippoja ja ehkäpä kysellään lääkkeitä lääkäriltä...

16

3793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikea näyttelyhäkki?

      meillä nimittäin aikanaan keskikokoinen koira, joka myös oli häkissä poissaollessamme saman "vaivan" vuoksi, söi itsensä ulos kahdesta ensimmäisestä (omatekoisesta) häkistä. lopulta uhrasimme tukun rahaa, ja ostimme eläinkaupasta oikean näyttely-häkin. merkki oli muistaakseni joku OTTEN, tai jotain sinneppäin. ko. häkissä oli niin pienet aukot, ettei sinne olisi minkään koiran hampaat mahtuneet. koiramme pysyi häkissä, vaikka sen itseluottamus houdinin taitoihinsa oli jo siihen mennessä kova.muistathan palkita koirasi aina pienellä herkkupalalla, kun sen on aika mennä häkkiin poistuessanne.

    • säilöä

      koira näyttelyhäkkiin sen jäädessä yksin.
      Siitä on eläinsuojelulaissa erikseen kielto.

      • onko sitten laillisempaa

        jättää koira yksin ollessaan näyttelyhäkin pohjapinta-alan kokoa vastaavaan huoneeseen, kuten vessaan. ja, entäs kun se häkki on se ainoa paikka, jossa koira on rauhallinen yksin ollessaan, kun sillä on vähemmän "vahdittavaa".


      • vessa..
        onko sitten laillisempaa kirjoitti:

        jättää koira yksin ollessaan näyttelyhäkin pohjapinta-alan kokoa vastaavaan huoneeseen, kuten vessaan. ja, entäs kun se häkki on se ainoa paikka, jossa koira on rauhallinen yksin ollessaan, kun sillä on vähemmän "vahdittavaa".

        sulla,pitääks sun asioida ovi auki että mahdut istumaan?

        Ootteks te ikinä kuulleet että koiran voi ihan pienestä jo kouluttaa oleen tuhoomatta,tää muodikas huomioimattomuus ja toiseen huoneeseen sulkeminen rangaistuksena saa aikaseksi noita tuhoajia.

        Eläinrääkkääjät aina selittelee tekosiaan,näyttelyhäkissä pitäminen kuitenkin on eläinsuojelulain mukaan rikos.


    • terristi

      mukaan näyttelyhäkissä koiran pitäminen saa olla vain tilapäistä. Eli rikkoo lakia jos koira on toistuvasti häkissä vaikkapa ne työpäivät ja vielä sen 8 tuntia päivässä.

      Koiran rajoitettu tila on kuitenkin erikseen, laissa on tarkkaan määritelty minkä kokoisen tilan minkäkin kokoinen koira tarvitsee.

      Kuvailemasi häkki ei kuulosta näyttelyhäkiltä. Itselläni on kolmea eri kokoa ja eri valmistajan näyttelyhäkkejä (käytössä koirien peteinä niin että ovet ovat auki ja näyttelyreissuilla tietenkin) ja yhdestäkään ei koira kuonoaan saa tuolla tavalla ulos että se onnistuu itsensä loukkaamaan.

      Googlettamalla löydät tietoa koiran eroahdistuksesta, se on mahdollista yrittää "parantaa", aikaa ja vaivaa se vaatii. Linkistä löydät myös etsimällä monta kirjoitusta eroahdistuksesta ja miten koirakouluttajat neuvovat sitä hoitamaan: http://www.koiraneuvola.fi/?t=1908

      Suosittelen lukemaan myös jonkun kirjan (vaikkapa Tuire Kaimion Pennun kasvatus) jossa neuvotaan todella tarkkaan ja hyvin, miten askel askeleelta opetat koiran jäämään yksin kotiin.

      Kokeile heti alkuun niin että lisäät aktiviteettejä juuri ennen kuin koira jää yksin, siis kunnon lenkki ja sen jälkeen jotain aivotyöskentelyä eli vaikkapa namien etsimistä. Puolisen tuntia ennen kotoa poistumista älä huomioi koiraa lainkaan, älä voivottele tai säälittele. Myös kotiin tulessa älä ensimmäiseksi huomioi koiraa vaan vasta hetken kuluttua.

      Älä myöskään koskaan toru koiraa kotiin tullessasi vaikka se olis tehnyt mitä, koira ei niitä toruja ymmärrä vaan tajuaa vain että on paha juttu kun tulet kotiin. Lääkäri määrää tilapäisesti ahdistukseen lääkkeitä mutta ne ei ole ratkaisu ongelmaan. Koirasi on vielä nuori, et voi sen lopunikää syöttää sille lääkkeitä vain siksi että se kärsii eroahdistuksesta.

    • Bonomamma

      Häkki on ihan laillinen eläinkaupasta ostettu petbrand-merkkinen häkki. Olen vielä kotona ja koiraa on yritetty jättää yksin muutamia minuutteja kerrallaan. Häkki ostettiin jo vähän koiran turvallisuudenkin takia, koska alkoi järsiä kodin puisia osia, joten niiden kulkeutuminen suolistoon terävinä alkoi pelottaa. Olen lenkittänyt koiraa puolesta tunnista yli kahteen tuntiin eikä sillä ole vaikutusta käyttäytymiseen. Eroahdistuksesta jotain tietävillä pitäisi olla selvillä, ettei koiraa lenkittämisellä saa niin väsyneeksi, että sen mieli ei enää jaksaisi motivoida tuhokäyttäytymiseen. Olen hakenut kirjastosta kirjoja, mutta ilmeisesti vääränlaisia, koska ne temput eivät ole tepsineet.

      Sitten vielä eläinsuojelulaista. Lain kohdat voisi lukea tarkempaan ennen kuin siitä ottaa irtallisia mielipiteitä. Tässä kuitenkin muutamia irtolauseita. Siinä sanotaan mm. koirien ja kissojen pitopaikkoja ovat esimerkiksi tarha, aitaus tai eläinten pitoon soveltuva häkki. Sekä koiraa tai kissaa saadaan pitää sen kuljetukseen tarkoitetussa laatikossa tai häkissä taikka muussa vastaavassa pienikokoisessa säilytystilassa vain, jos eläimen kuljettaminen, sairaus tai muu tilapäinen ja hyväksyttävä syy sitä vaatii. Meidän syy on toivon mukaan tilapäinen, ja todellakin hyväksyttävä.

      Meidän tarkoituksena on opettaa koiraa olemaan luottavaisin mielin yksin ennen minun töihin menoa, jotta koira ei joutuisi olemaan liian pitkään häkissä. Itsestä tuntuu aivan järkyttävältä sulkea kaveri häkkiin, mutta lukemani tarinat eroahdistuksesta puhuvat häkin puolesta, kun muut toimet eivät tepsi.

      Pitää varmaan ottaa yhteyttä häkin maahantuojaan, tehdä ilmoitus häkin turvallisuudesta. Ja vielä: Kun tämä verinen tapaturma tapahtui, koira oli onneksi vain noin tunnin ajan häkissä ja vieläpä tunnin lenkin jälkeen sekä aktiivilelujen kanssa. Lelujen käytöstä on kuitenkin ristiriitaisia ajatuksia, koska koiran pitäisi oppia lepäämään, kun omistajat ovat poissa.

      Sitäpaitsi myös koirien kasvatuksessa koirille annetut rajat ja määräykset luovat turvallisuutta. Koira ei saa esim. tulla keittiöön kun syömme. Se saa ruuan meidän jälkeen, kulkee ovista vasta meidän perässä, terveihtii vieraita viimeisenä jne.

      Emme ole hirviöitä koiran kasvatuksessa, koska koira on meille todellä tärkeä ja rakas. Kauhukuvat häkissä roikkuvasta koirasta näkyvät painajaisina mielessä päivin ja öin. Soittelenpa sinne eläinkauppaan ja kyselen asiasta. Käyn koiraneuvolan sivuilla. Soitinpa myös koiraterapeutille, joka jää valitettavasti nyt kesälomalle... Hän jopa kertoi, että häkkiin voisi jossain vaiheessa totutella uudestaan... Itseä kyllä hirvittää.

      • syynne..

        häkissä pitoon ei oo tilapäistä,esimerkiksi leikkauksesta toipuvaa koiraa voi muutamina päivinä pitää häkissä etteivät toiset perheen koirat pääse repimään tikkejä.
        Huonekalujen suojeleminen ei ole lain tarkoittama hyväksyttävä syy.

        Siitä on joku näille rääkkäyksen puolustajille pyytänyt joskus lausunnon SEY:ltä ja MMM:ltä ja molemmista tuli vastaus että näyttelyhäkissä ei saa pitää kertomasi mukaisissa ongelmissa.


      • terristi

        korjaus. Sen verran on tullut luettua ja koirakursseilla istuttua että tilapäinen ja hyväksyttävä ei tarkoita 8 tuntia päivässä JOKA päivä vaan juuri näitä viikonloppuisin tapahtuvia koiranäyttelyitä, eli koira ei ole häkissä päivittäin toistuvasti. Yritä mielummin rajata koiran tila vaikkapa yhteen huoneeseen josta olet poistanut kaiken koiralle vaarallisen pureskeltavan. Keittiötä tai pesuhuonetta monet käyttävät, sinne vain koiran peti, ruoka ja vesikippa, voi jättää täytetyn kongin kun itse poistuu, radio vaikka päälle.

        Tuosta lenkittämisestä, juurihan kirjoitin että lenkin jälkeen koiralle aivotoimintaa. Harvaa koiraa saa lenkillä väsytettyä mutta aivojumpalla saa, eli laita se tekemään töitä nenällään ja päällään. 10-20 minuuttia riitää ja koira on varmasti väsynyt. Lemmikkieläinliikkeet myyvät erilaisia aivojumppaleluja joista koira opettelee itse etsimään namupaloja, meillä sitä tehdään ihan sohvatyynyjen väliin ja mattojen alle piiloitteluun. Koirat ovat innostuneita ja lepäävät taatusti tunti tolkulla tuollaisen touhun jälkeen.


      • Bonomamma
        terristi kirjoitti:

        korjaus. Sen verran on tullut luettua ja koirakursseilla istuttua että tilapäinen ja hyväksyttävä ei tarkoita 8 tuntia päivässä JOKA päivä vaan juuri näitä viikonloppuisin tapahtuvia koiranäyttelyitä, eli koira ei ole häkissä päivittäin toistuvasti. Yritä mielummin rajata koiran tila vaikkapa yhteen huoneeseen josta olet poistanut kaiken koiralle vaarallisen pureskeltavan. Keittiötä tai pesuhuonetta monet käyttävät, sinne vain koiran peti, ruoka ja vesikippa, voi jättää täytetyn kongin kun itse poistuu, radio vaikka päälle.

        Tuosta lenkittämisestä, juurihan kirjoitin että lenkin jälkeen koiralle aivotoimintaa. Harvaa koiraa saa lenkillä väsytettyä mutta aivojumpalla saa, eli laita se tekemään töitä nenällään ja päällään. 10-20 minuuttia riitää ja koira on varmasti väsynyt. Lemmikkieläinliikkeet myyvät erilaisia aivojumppaleluja joista koira opettelee itse etsimään namupaloja, meillä sitä tehdään ihan sohvatyynyjen väliin ja mattojen alle piiloitteluun. Koirat ovat innostuneita ja lepäävät taatusti tunti tolkulla tuollaisen touhun jälkeen.

        Kiitos, sinun neuvoistasi kokeilen tuota aktivoimista ENNEN yksin jäämistä. Mutta kokeilen sitä koiraterapeutin neuvon kanssa, eli 1min./ 10 krt päivässä yksinjättöön. On haastavaa touhuta 2-vuotiaan lapsen kanssa tuollaiset konstit, mutta varmaankin kokeilemisen arvoinen. Kiva kertoa lapselle, että nyt vaan leikisti mennään ulos, koska lapsi yhdistää ulosmenon kivaan puuhaan. No, kait lapsi oppii muutaman päivän sisällä ymmärtämään, että se on osa koulutusta.

        Ja tosiaankin, painotan tässä sitä, että emme ole missään nimessä jättämässä koiraa yksin kahdeksaksi tunniksi, kun olemme töissä. Meillä on Luojan kiitos mahdollisuus sovittaa työmme niin, että olemme yhtä aikaa pois noin 5 tuntia. Ihmettelen paljon, kun netistä olen tietoa hakenut, että koiranomistajat kertovat hyviä kokemuksia häkin käytöstä. Sitä jopa suositeltiin edellisen koiran kasvattajan toimesta pennun ostohetkellä.

        Mitä tulee tilan rajaamiseen, niin poika alkoi järsiä jo betoniseiniäkin talon rakenteista, kun muuta ei ollut. Kylpyhuone on remontissa, joten siellä on paljon vaarallisia aukinaisia kohtia. Radiosta ei ole myöskään ollut apua. Häkin metallirakenteen luulin kestävän puremista. Häkki on pinta-alaltaan niin suuri, että koira mahtuu siellä muutamia askeleita ottamaan ja makaamaan koko pituudeltaan.

        Boksereille on koiraterapeutin mukaan ominaista eroahdistus. Koiran iän huomioon ottaen tyypillinen aika. On tosi kurja, että meidän elämämme on yllättävistä syistä vaihdellut koiran pentuiässä. Kaksi muuttoa ja työttömyys...

        Kiitos vastauksistasi!


      • Bonomamma
        syynne.. kirjoitti:

        häkissä pitoon ei oo tilapäistä,esimerkiksi leikkauksesta toipuvaa koiraa voi muutamina päivinä pitää häkissä etteivät toiset perheen koirat pääse repimään tikkejä.
        Huonekalujen suojeleminen ei ole lain tarkoittama hyväksyttävä syy.

        Siitä on joku näille rääkkäyksen puolustajille pyytänyt joskus lausunnon SEY:ltä ja MMM:ltä ja molemmista tuli vastaus että näyttelyhäkissä ei saa pitää kertomasi mukaisissa ongelmissa.

        Luuletkos, etten sitä itsekin tiedä, että tämä kaikki on meidän syytämme. Nyt on vaan jotenkin jatkettava tätä elämää. Kiitos, kun pahensit kurjaa oloani entisestään....

        Jälkimmäisen kappaleen tietoja en ole aikaisemmin tiennyt. Otin tuosta dogsitterin numeron, jotta koiralle saataisiin päivähoito, koska pakko on kuitenkin töihinkin jossain vaiheessa mennä.

        Meille tapahtuneita olosuhdemuutoksia en ala tässä kummemmin luettelemaan, mutta ymmärrä sinäkin, että huomisesta ei voi ihminen itse tietää etukäteen, on elettävä tätä päivää, koska eilinenkin on mennyt. Toivon sydämeni pohjasta, että koiramme oppii uudelleen kouluttamisella olemaan yksin. Voisin ajatella, että puolen vuoden aikana tekemämme kaksi muuttoa ja työttömyyteni, jonka seurauksena olen ollut kotona on vaikeuttanut koiran eroahdistusta. Nämä ovat sellaisia asioita, jotka ovat tulleet yllätten pennun hankinnan jälkeen.

        Eroahdistus on suht yleinen koirien keskuudessa, ainakin keskustelujen ja kirjatietojen pohjalta. En usko, että taistelemme ongelman kanssa ainoina. Mutta ihminen on erehtyväinen, kuten me ilmeisimmin olemme tämän koiran kanssa olleet koulutuksen suhteen. Lisää syyllisyyttä en olisi kaivannut vaan neuvoja, joita emme olisi vielä kokeilleet.

        Aurinkoista kesää sellaisille koiranomistajille, jotka ymmärtävät tuskamme ja ovat antaneet käyttökelpoisia ohjeita!


      • terristi
        Bonomamma kirjoitti:

        Kiitos, sinun neuvoistasi kokeilen tuota aktivoimista ENNEN yksin jäämistä. Mutta kokeilen sitä koiraterapeutin neuvon kanssa, eli 1min./ 10 krt päivässä yksinjättöön. On haastavaa touhuta 2-vuotiaan lapsen kanssa tuollaiset konstit, mutta varmaankin kokeilemisen arvoinen. Kiva kertoa lapselle, että nyt vaan leikisti mennään ulos, koska lapsi yhdistää ulosmenon kivaan puuhaan. No, kait lapsi oppii muutaman päivän sisällä ymmärtämään, että se on osa koulutusta.

        Ja tosiaankin, painotan tässä sitä, että emme ole missään nimessä jättämässä koiraa yksin kahdeksaksi tunniksi, kun olemme töissä. Meillä on Luojan kiitos mahdollisuus sovittaa työmme niin, että olemme yhtä aikaa pois noin 5 tuntia. Ihmettelen paljon, kun netistä olen tietoa hakenut, että koiranomistajat kertovat hyviä kokemuksia häkin käytöstä. Sitä jopa suositeltiin edellisen koiran kasvattajan toimesta pennun ostohetkellä.

        Mitä tulee tilan rajaamiseen, niin poika alkoi järsiä jo betoniseiniäkin talon rakenteista, kun muuta ei ollut. Kylpyhuone on remontissa, joten siellä on paljon vaarallisia aukinaisia kohtia. Radiosta ei ole myöskään ollut apua. Häkin metallirakenteen luulin kestävän puremista. Häkki on pinta-alaltaan niin suuri, että koira mahtuu siellä muutamia askeleita ottamaan ja makaamaan koko pituudeltaan.

        Boksereille on koiraterapeutin mukaan ominaista eroahdistus. Koiran iän huomioon ottaen tyypillinen aika. On tosi kurja, että meidän elämämme on yllättävistä syistä vaihdellut koiran pentuiässä. Kaksi muuttoa ja työttömyys...

        Kiitos vastauksistasi!

        on oma keskustelufoorumi, voisit ainakin lukaista sitä ja katsoa jos sieltä löytyisi tietoa vastaavasta ongelmasta.

        http://www.suomenbokseriyhdistys.com/koti.htm


      • mutta toimi meillä
        Bonomamma kirjoitti:

        Kiitos, sinun neuvoistasi kokeilen tuota aktivoimista ENNEN yksin jäämistä. Mutta kokeilen sitä koiraterapeutin neuvon kanssa, eli 1min./ 10 krt päivässä yksinjättöön. On haastavaa touhuta 2-vuotiaan lapsen kanssa tuollaiset konstit, mutta varmaankin kokeilemisen arvoinen. Kiva kertoa lapselle, että nyt vaan leikisti mennään ulos, koska lapsi yhdistää ulosmenon kivaan puuhaan. No, kait lapsi oppii muutaman päivän sisällä ymmärtämään, että se on osa koulutusta.

        Ja tosiaankin, painotan tässä sitä, että emme ole missään nimessä jättämässä koiraa yksin kahdeksaksi tunniksi, kun olemme töissä. Meillä on Luojan kiitos mahdollisuus sovittaa työmme niin, että olemme yhtä aikaa pois noin 5 tuntia. Ihmettelen paljon, kun netistä olen tietoa hakenut, että koiranomistajat kertovat hyviä kokemuksia häkin käytöstä. Sitä jopa suositeltiin edellisen koiran kasvattajan toimesta pennun ostohetkellä.

        Mitä tulee tilan rajaamiseen, niin poika alkoi järsiä jo betoniseiniäkin talon rakenteista, kun muuta ei ollut. Kylpyhuone on remontissa, joten siellä on paljon vaarallisia aukinaisia kohtia. Radiosta ei ole myöskään ollut apua. Häkin metallirakenteen luulin kestävän puremista. Häkki on pinta-alaltaan niin suuri, että koira mahtuu siellä muutamia askeleita ottamaan ja makaamaan koko pituudeltaan.

        Boksereille on koiraterapeutin mukaan ominaista eroahdistus. Koiran iän huomioon ottaen tyypillinen aika. On tosi kurja, että meidän elämämme on yllättävistä syistä vaihdellut koiran pentuiässä. Kaksi muuttoa ja työttömyys...

        Kiitos vastauksistasi!

        eli meillä oli keskikokoiselle koiralle, joka tuhosi yksin ollessaan lattia pinnat ja betoniseinääkin. isoin näyttelyhäkki. koira meni sinne aina mielellään. sai aina herkun palkaksi. lisäksi häkissä oli vesikuppi, peitto ja muutama puruluu. niin, ja uskokaa tai älkää tämän häkki-neuvon saimme kennelliitosta 90-luvun alussa. koiran ollessa parivuotias luovuimme häkistä, eikä tuhoamista enää tapahtunut.


    • Meillä kanssa on kamppailtu eroahdistuksen kanssa!Eli tiedän tunteen kun tulee kotiin,niin kämppä on aivan tuhottu!:(

      Meillä ei ole häkkiä ollut, mutta kuonopantaa (rautanen, pystyy juomaan ja oksentamaan)ollaan käytetty ja se on meillä auttanut. Nyt ollaan vähitellen sitten alettu opettelemaan uusiksi yksin oloa, ja tähän asti ollaan edistytty =)

      voimia teille!

      • näitä

        nykyajan hömpötyksiä eroahdistuksista yms.
        Olen touhunnut 80-luvun alusta erirotuisten koirien kanssa mm.boksujen (kasvattanut kouluttanut) ja en ole itse tähän päivään mennessä tavannut omissa koirissani minkäänlaisia hömpötyksiä. Bokserille kuuluu tuhoamisvimma tietyssä iässä ja jos haluaa pelastaa koiran ja huushollin, niin häkki on loistava paikka kun ei olla kotona.
        Juuri sen vuoksi on paljon alle vuoden vanhoja koiria myynnissä kun on koirat "opetettu" jollain "kiva-koulutuksella" ja ne hyppivät silmille ja ei muuta kun sysätään ne "allergia" koirat muille.
        Hyvä että aloittaja on jaksanut kuitenkin "taistella" eikä ole luopunut toivosta.
        Eikä koiraa opeteta kääntämällä sille selkää kuten jotkut tahot neuvovat niin tekemään.
        Kunnon pakotteet ja kehut käyttöön niin hyvä tulee, määrätietosesti!!


      • mistica
        näitä kirjoitti:

        nykyajan hömpötyksiä eroahdistuksista yms.
        Olen touhunnut 80-luvun alusta erirotuisten koirien kanssa mm.boksujen (kasvattanut kouluttanut) ja en ole itse tähän päivään mennessä tavannut omissa koirissani minkäänlaisia hömpötyksiä. Bokserille kuuluu tuhoamisvimma tietyssä iässä ja jos haluaa pelastaa koiran ja huushollin, niin häkki on loistava paikka kun ei olla kotona.
        Juuri sen vuoksi on paljon alle vuoden vanhoja koiria myynnissä kun on koirat "opetettu" jollain "kiva-koulutuksella" ja ne hyppivät silmille ja ei muuta kun sysätään ne "allergia" koirat muille.
        Hyvä että aloittaja on jaksanut kuitenkin "taistella" eikä ole luopunut toivosta.
        Eikä koiraa opeteta kääntämällä sille selkää kuten jotkut tahot neuvovat niin tekemään.
        Kunnon pakotteet ja kehut käyttöön niin hyvä tulee, määrätietosesti!!

        kääntäminen toimii joillakin erinomaisesti. Ei ole toiminut omillani. Joillekin se vaan on ns. kamala loukkaus. Rauhoittaa se jotakin koiraa, mutta koulutuksellisesti näen sen aika mitättömänä.
        Koirat tekevät siitä äkkiä leikin, jollei omistaja ole silmät auki!


    • häkkikoiralle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe