Mikä koirarotu sopii allergiselle?

Marse

Hei. Osaatteko neuvoa? Mikä koiranrotu sopii hieman allergiselle henkilölle?

16

4268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin niin

      Ei ole olemassa allergiaystävällisiä koirarotuja. Kaikki vaihtelu johtuu ihmisen allergian yksilöllisyydestä. Allergia on hyvin oikukas eli se voi pahentua tai parantua koska vain ja miten paljon vain. Lisäksi on korostunut riski mm astman syntymiseen. Koiran hyvinvointi ja koiranpidon yhteiskuntakelpoisuus ovat omien mieltymysten ohessa tärkeimmät rodun valitsemisessa huomioitavat asiat.

      Ei ole olemassa allergiaystävällisiä koirarotuja, mutta vaikka olisikin olemassa allergiaystävällisiä koirarotuja niin rotua ei tulisi valita allergiaystävällisyyden perusteella. Tärkeintä on ja olisi että rodun ja yksilön ominaisuudet vastaavat omia resursseja ja mieltymyksiä.

      Jos olet vähänkin vakavammin allerginen niin älä hanki koiraa. Lieväkin allergia voi pahentua eli lievästikin allergisen on harkittava huolellisesti onko viisasta hankkia koira.

      Allergisella on terveytensä ohessa suuri vastuu myös koiran hyvinvoinnista ja elämästä. Allergia ja astma ovat eräitä yleisimpiä syitä koirien lopettamiseen. Uuden kodin hankkiminen ei ole etenkään nopeasti helppoa tai aina edes mahdollista. Kuinka käy koiralle kun allergia pahenee liian vakavaksi? Onko oikein ottaa riski eläimen hyvinvoinnin ja elämän kustannuksella?

      • jjpp

        esille ottamia asioita tosiaan kannattaa ja pitääkin miettiä hyvin tarkoin ennen koiran ottoa. Parasta olisi, että koiralle katsottaisiin etukäteen koti, jos ei yhteiselo onnistukaan.

        Kysymykseesi vastatakseni: yleisesti vähemmän allergisoivia rotuja ovat aluskarvattomat. Vedoten, että niitä voi pestä usein eikä niiltä lähde karvaa kuin harjatessa (vaikkei karva olekaan allergisoiva tekijä, niin kyllä sekin pölyä kerää ja usein kun on pölyallergikkojakin koira-allergikoissa.) Nimetäkseni näitä yleisesti vähemmän allergisoivia rotuja, tässäpä muutamia: villakoirat, bichon frise, bichon havanese, maltan koira, podengot, cotton de tuleaur, kiinanharjakoira, jotkut vesikoirat (espanjanvesikoira?, portugalinvesikoira)


      • on kyllä se
        jjpp kirjoitti:

        esille ottamia asioita tosiaan kannattaa ja pitääkin miettiä hyvin tarkoin ennen koiran ottoa. Parasta olisi, että koiralle katsottaisiin etukäteen koti, jos ei yhteiselo onnistukaan.

        Kysymykseesi vastatakseni: yleisesti vähemmän allergisoivia rotuja ovat aluskarvattomat. Vedoten, että niitä voi pestä usein eikä niiltä lähde karvaa kuin harjatessa (vaikkei karva olekaan allergisoiva tekijä, niin kyllä sekin pölyä kerää ja usein kun on pölyallergikkojakin koira-allergikoissa.) Nimetäkseni näitä yleisesti vähemmän allergisoivia rotuja, tässäpä muutamia: villakoirat, bichon frise, bichon havanese, maltan koira, podengot, cotton de tuleaur, kiinanharjakoira, jotkut vesikoirat (espanjanvesikoira?, portugalinvesikoira)

        ettei allergiaan taipuvainen ota koiraa ollenkaan. siinä säästyy monila murheilta ja pettymyksiltä kumpikin osapuoli


    • maltan omistaja

      Hankimme perheeseemme Maltan koiran. olin aluksi epäileväinen, että kuinkahan käy, koska olen todella paha allergikko ja sairastan astmaa. Koira on ollut nyt meillä yli kaksi kuukautta ja oireita ei ole tullut. Kannattaa kokeilla.

      • hömppäpömppää

        Itse olen allerginen, lääkkeillä pysyy kyllä ihan kurissa mutta esim itselle ei cottonit sovi ollenkaa niistä oireita tulee heti ilman lääkkeitä. Muutenkin huomaa että itsellä ainakin kaikista koirista tulee oireet heti kun koiraa silittelee. Mutta villakoirista ei ole tullut mitään vaikka sellaisten kanssa todella pitkäänkin tekemisissä! Loppujen lopuksi ei auta tällaisissa paikoissa kysely, koska koskaan ei voi tietää kuka saa oireita mistäkin rodusta. Koiran olen silti päättänyt ottaa ja sitten niillä lääkkeillä pitää kurissa. Mutta jos näin on päättänyt kuin minäkin ei voi koirasta kumminkaan enää luopua. Mielestäni kumminkin vaikka aivan hullulta kuulostaa, kannattaa ottaa riski. Omassa tapauksessa koiran kyllä otan ja sitten kestän oireet ja pidän ne kurissa edelleen sillä lääkityksellä. Elämääni en sillä pilaa vaikka näin monet ajattelevatkin.


    • ´annataan allerg.tak

      EI M I K Ä Ä N PISTE

      Miksi jankuttaa tollasta skeidaa, kun siitä koirasta joutuu sitte muutaman vuoden kuluttua luopumaan, onko se sitten parempi vai - häh !!!!!!!!!!.

      Silloin siitä kärsii sekä koira että perhe.

      On se p*kele kun sitä ei tajuta.

      • Anonyymi

        Kylläkin on koirarotuja jotka eivät ole kauhen allergisoivia esim. kiinnharjakoira on täydellinen pölyallergikoille.


    • piippu-iita

      On se ...kele kun täällä vain jankutetaan allergiasta aataminaikuisia tietoja. Itse allergikkona ja astmaatikkona olen koko ikäni ollut onnellinen eläintenomistaja. Koiria, kissoja, hevosia. Omille eläimilleen siedättyy, ja oireet lievenevät ja jäävät pois. Lääkkeittä pärjätään. Vain vieraista eläimistä saan oireita. Allergiansa saa pahenemaan nimenomaan, jos alkaa välttää kaikkea oireita aiheuttavaa. Allergiaa aiheuttaa ylihygieenisyys: matalan elintason maissa se on tuntematon "sairaus". Ihmisen immuunijärjestelmälle pitää tarjota oikeaa tekemistä, muuten se alkaa reagoimaan tarpeettoman herkästi. Allergia ei ole sairaus, vaan elimistön ylireagointia.
      Rotuvalinta on ihan sama, ei vaikuta asiaan. Koirasta luopumisen syyksi usein ilmoitetaan allergia, vaikka tosiasiallinen syy ovat muut pitovaikeudet.

    • kikkelitonttu

      supikoira hihihihhiihiihi

    • KOIRAFANI 12-W

      Kaikista koirista tulee vähän allergiaa. Minusta cotton de tulear ja bichon frise on sellaisia. :)) Tunnen yhden pariskunnan ja niillä molemmilla on astma, eikä ole tullut mitään (cottonista). Sitten tunnen toisen parin, joilla on welsh corgi pembroke. Ei ole heillekään tullut mitään. Lagotto romagnolosta taas ei lähde karvaa. Meilläkin olis kiikarissa cottoni :DD Äiti epäilee, iskä on innoissaan (jo lähdössä hakemaan pentua, vaikka onkin se astmaatikko), veli tahtoo chihuahuan, sisko kissan ja mulle kelpaa koira kuin koira!! xD (Äiti mäkättää että se on suuri riski, mitäköhän vielä??!! Vaikka kyllähän se on O_o)

    • Valitettavasti

      Ei mikään.

    • Ei pentua heti

      Älä riskeeraa pennun kanssa heti, vaan ota koira lainaan aluksi. Mieluiten sen rotuinen kuin olet ajatellut tulevan koiran olevan. Kasvattajat voivat varmasti auttaa, jos lähistöllä semmoinen asuu. Parissa viikossa jo saa selville, mitä tasoa omat oireet ovat vai tuleeko niitä lainkaan.

      • Koiralainaamo?

        Koira lainaan? Ei se ole mikään tavara, jonka voi lainata ja palauttaa. Tunteet koirallakin on ja se kiintyy helposti ihmisiin. Älä viitsi leikkiä elävillä olennoilla.


    • teyh

      Miksi se koira pitää saada, jos on todettu allergiseksi?
      En oikeasti keksi mitään muuta syytä kuin itsekkys, koska se pentu joka on kerennyt kiintymään "ihmisiinsä" päätyy kiertotavaraksi..Aika vastemielistä..

    • evesikoira

      kaverilla espanjanvesikoira ja sitä on sietänyt monet allergiset

    • Nice ihminen

      Minäpä kerron yhen touuden koirista...
      Villakoira sopii sen takia allergisille, kun se on pestävä kerran viikossa!
      Kaikki koirat sopivat allergisille, jos ne pesee kerran viikossa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe