Malarialääkkeet/Hainan

Luovuttaja

Miten on, pitääkö Kantoniin ja Hainaniin matkaavan syödä malariakuuri? SPR:n veripalvelu lukee ko. alueen malaria-alueeksi ja huolii verta luovuttajilta vasta 6 kk alueelta poistumisen (tarkemmin sanottuna malariakuurin päättymisen) jälkeen. Veripalvelu on tarkka niinkuin pitääkin, ja mieleen tuli, että ovatkohan Kansanterveyslaitoksen (tai mikä se virallisin instanssi lieneekään) suositukset liian väljät? Olisiko aihetta popsia ne malarialääkkeet? Mitähän se maksaa 5-henkiseltä perheeltä (12 pv matka)?

5

861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hainan

      Olimme vastikään Sanyalla, eikä me syöty mitään malariakuuria, eikä malarian oireita ole toistaiseksi näkynyt. Mielestäni malarian riski ko. alueella on hieman yliliioittelua. Tietysti jos asutte/oleskelette keskellä viidakkoa, niin silloin riski on tietty suurempi.

      Jos kuitenkin varman päälle haluaa pelata, niin esim. Helioparin malariakuureja löytyy reseptillä. Se on aika kallis lääke ja kuurin joutuu aloittamaan ennen reissua ja jatkamaan vielä jonkin aikaa reissun jälkeen.

      Kyllä Hainanilla on sääskiä/moskiittoja, joten paukamia tulee takuulla, ellet ole kunnolla suojautunut sääskiöljyillä. Joskus suomalainen Off toimii, joskus tarvitaan kovempia "paikallisia" rohtoja, kuten esim. Autan. Se tosin toimii myös kynsilakan poistoaineena..

    • loo-lee

      Olin vuosi sitten opiskelemassa Shanghaissa ja matkustimme sieltä Hainaniin vuosi sitten. Kiinalaiset lääkärit sanoivat ettei ole tarpeellista syödä kuuria. Yhdellä opiskelijakaverillamme oli kuuri suomesta mukana ja hän söi sen ennenkuin lähdettiin Hainaniin. Kuuri oli kallis ja hän oli erittäin huonovointinen muutaman päivän. En suosittelisi. Sivuvaikutukset voivat olla kovat ja meistä yksikään ei kuollut itikoiden puremiin! Hauskaa matkaa ja älkää kärventäkö itseänne paahteessa.

    • mansikka2007

      Olimme juuri Hainanilla. Meidän kaupunkimme rokotusneuvonta sanoi, että malariahyttyset eivät liiku valoisalla. Jos siis ei mene maaseudulle yöllä, niin malarialääkitystä ei vaadita. Yhtään hyttystä en nähnyt.

      • Luovuttaja

        Koska olemme lähdössä viettämään tavallista rantalomaa, saa malariakuurit jäädä.


      • hcz
        Luovuttaja kirjoitti:

        Koska olemme lähdössä viettämään tavallista rantalomaa, saa malariakuurit jäädä.

        Me otetaan Malaronea kuuri. Hieman kalliimpi kuin lääkkeet, joista tulee sivuvaikutuksia, mutta näyttäisi malariakartan mukaan riski olevan suurimmillaan juuri hainanissa. Pelataan varman päälle. Lääkäri suositteli sen jälkeen kun suostui katsomaan riskikarttaa netistä. Usein lääkäritkään eivät osaa suositella, koska koko muu kiina on malariatonta aluetta. 50 euroa on halpa hinta siitä että saa sitten surutta käydä monkey-islandilla ja muutenkin vaellella eikä tarvi pelätä hyttysiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3729
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2327
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2039
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1924
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      402
      1350
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      136
      1118
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1000
    Aihe