Sandbergin korujen laatu?

Morsian -07

Niin, appivanhempani ovat alkaneet kiven kovaa väittää, että Sandbergin vihkisormukset olisivat huonolaatuisia. Heidän mukaansa timanttien laaduissa on häikkää ja timantit ovat liian pinnalla ym. Kaiken huippu oli, että appibanhempieni mukaan Sandbergin vihkisormuksia myydään vain n. 50 kpl vuodessa, mitä en mitenkään suostu uskomaan. Jos kyseinen väittämä pitäisi paikkansa, olisi yritys ajautunut konkurssiin melkein heti toimintansa aloitettuaan.

Olin juuri valinnut Sandbergin mallistosta mieleiseni vihkisormuksen kunnes appivanhemmat, 2,5 VIIKKOA ENNEN HÄITÄ alkavat raivota ja vaativat vaihtamaan Kultakeskuksen sormukseen, jossa timantit olisivat korun sisällä ym.

Minkä merkkisiä sormuksia teillä muilla on / tulee olemaan ja ovatko miten laadukkaita.

Jos joku tietää jotain olellista Sandbergin sormuksista, niin äkkiä tieto tänne. Olen hermoraunio.

14

13326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomenna vaimo

      miten he kehtaavat? eikö sormus ole juuri sellainen minkä sinä itse haluat? ja SINUN sormessasihan se tulee olemaan, höpö höpö tuollaisille puheille;)

    • laadukkaita

      Aivan samaa mieltä edellisen vastaajan kanssa. Minulla on kyllä laadukas käsitemielikuva sandbergin sormuksista ja katselin itsekin heiltä mutta päädyin sitten muun valmistajan sormukseen. En omista yhtään sandbergin sormusta, tillanderin kylläkin ja kyllä siihen laatuun on voinut luottaa.
      Joten en usko että sandberg varsinkaan on yhtään huonompi kultakeskuksen laatua. Hinnat taitavat kuitenkin olla kultakeskuksella hiukan edullisemmat ettei vain kyse olisi siitä?
      Joka tapauksessa sormus on sinun valintasi, sinun sormeesi (elämän loppuun asti kenties) joten älä anna appivanhempien ohjailla ja pilata iloasi, timanttien loistoa. Sormusmalleistahan et tarkemiin maininnut, mutta kyllähän sormuksen sisällä olevat (upotetut) kivet pysyvät oletettavasti paremmin, mutta niiden loisto on huonompi sillä valo ei pääse kiertämään sivu/alasuunnasta. Kivisormukset joka tapauksessa kannattaa huollattaa/tarkistuttaa kiinnitykset tasaisin väliajoin, joten älä huoli. Ota ja pysy siinä mikä sinua miellyttää. Ihme todellakin että viitsivät edes arvostella, teidän valintannehan se on. Ymmärtäisin jos ovat jotain kultaseppiä niin haluavat ilmaista mielipiteensä mutta...

    • Eija L

      Heips!

      Olen myös käynyt Sandbergin kihla/vihkimallistoa läpi ja valkokulta on laadukasta (ei nikkeliä) kuten samoin timantit ovat muistaakseni kaikissa olleet puhtaudeltaan Vs tai vvs (joka siis timanttiluokituksia tuntee niin ollaan ihan tarpeeksi laadukkaissa kivissä jotenkin harkittavissa olevaan hintaan nähden). Kultakeskuksella enemmänkin olen törmännyt myös Si luokituksen kiviin, joka on siis epäpuhtaampi kuin vs tai vvs. Ns. Pikee-kivet ovat puhtausluokituksen alapäässä ja niitä ei ainakaan sandberg käytä, en ole tavannut kultakeskuksellakaan.
      Kivien laadussahan merkitsee karaattipaino, puhtaus, väri ja hionta. Väri on aika yleisesti wesselton, mikä sekin väritön. Keltaiseen vivahtavat ovat väriltään luokituksen alapäässä.
      Hionta on mielestäni sandbergin kivissä huippuluokkaa, puhtaus yhdistettynä hiontaan on se miltä kivi silmään näyttää. Paljaalla silmällähän ei juuri pieniä eroja luokituksissa huomaa, joten paras onkin tutkia luokitustiedot, jotka suomessa onneksi ilmoitetaan rehellisesti ja ne myös merkitään timanttitakuupapereihin. Joten nuo tiedot yhdistettynä sormuksen muotoon ja miellyttävyyteen, niiden pohjalta valinta kannattaa tehdä. Onnea ja pidä mielessä että sinähän sitä sormusta pidät eikä appivanhemmat. Itseäni söisi loppuelämän herätä joka aamu tietäen että mieluisampi sormus oli olemassa. Syvältä että appivanhempasi ovat tavallaan jo "pilanneet" sen ilon mitä sormuksen ostamiseen ja vihkimiseen liittyy alkamalla metakan aiheesta.

    • !!!

      "Olin juuri valinnut Sandbergin mallistosta mieleiseni vihkisormuksen kunnes appivanhemmat, 2,5 VIIKKOA ENNEN HÄITÄ alkavat raivota ja vaativat vaihtamaan Kultakeskuksen sormukseen, jossa timantit olisivat korun sisällä ym."

      Raivoa takaisin, että sormus tulee SINULLE - ovat omansa jo aikoinaan valinneet! Pysy tiukkana, on viimeistään nyt aika näyttää heillekin kaapin paikka, pelottavaa mihin suuntaan heidän asenteensa muihin asioihin voi muuten jatkossa muuttua ja vaikuttaa.

    • arto uusitalo

      Sandbergin sormukset ovat varmaan yhtä hyviä, kuin muidenkin tukkuliikkeiden tai valmistajien sormukset. Ostin itse Estetika -timanttisormuksen
      morsiamelleni ja olemme hyvin tyytyväisiä löytämääni malliin.Liikkeessä oli muitakin hyviä vaihtoehtoja
      samalta valmistajalta.Suosittelen vertailemaan...

    • Vanha mestari

      Kivien pitäisi olla hieman paremmin ja tukevammin istutettuja. On tullut korjattua jo pari kyseisen valmistajan sormusta.

      • nuorempi mestari

        Työkseni teen koonmuutoksia ja korjauksia sormuksille ja muille koruille. Työnantajani on eräs Suomen suurista vähittäisliikeketjuista. Minun reilun 10 vuoden kokemukseni perusteella Sandbergin korut ovat hyvin ja asiallisesti tehtyjä, sormusten rungot tukevia eikä istutuksissa ole juuri vikoja ollut. Ihan samaa voin sanoa myös esim. Tillanderin, Ailion ja Gemexin tuotteista.


    • Uuri Sandberg

      Huomasin tällaisen tuotteisiimme liittyvän keskustelun, johon katsoin tarpelliseksi vähän osallistua.

      Morsian -07, en tiedä, miksi appivanhemmillasi on negatiivinen suhtautuminen tuotteisiimme, mutta voin vakuuttaa, etteivät heidän esittämänsä väitteet pidä paikkaansa. Sormuksemme ja muut korumme (joita myydään tuhansia kappaleita vuosittain) ovat Suomessa tunnettuja hyvästä laadustaan sekä viimeistelyn että materiaalien osalta. Timanttien laatuun ja luokituksien paikkansapitävyyteen kiinnitämme erityistä huomiota. Ilman hyviä tuotteita ja hyvää mainetta emme olisi voineet toimia alallamme menestyksekkäästi jo 35 vuotta.

      Vastaan mielelläni kaikkiin tuotteitamme koskeviin kysymyksiin. Minuun saa yhteyden esim. kotisivujemme kautta www.sandberg.fi

      Nimimerkille "Vanha mestari" sellaiset terveiset, että jos alan ammattimies esittää julkisesti kritiikkiä toisen yrityksen tuotteista tai palveluista, olisi paikallaan esiintyä omalla nimellään. Nimimerkin taakse piiloutuminen herättää kysymyksen kirjoittajan motiiveista ja on raukkamaista. Meidän kokemuksemme perusteella suuri osa sormuksille aiheutuvista vioista johtuu taitamattomien tai huolimattomien kultaseppien jälkikäteen tekemistä koonmuutoksista, kaiverruksista tai muista muutoksista.

      • Myötätuuli

        Yrityksen edustajalle ja ap. kysyjälle kertoisin omasta Sandberg-kokemuksestani. Myötätuuli-malliston kihlasormukseni timantti oli todellakin huonosti/väärin istutettu, mutta onneksi huomasin sen ja istutus korjattiin. Timantti oli kallellaan (vinossa) aivan selvästi, mitä en olisi uskonut yrityksen tuotteiden maineen perusteella. Istutuksesta reklamoitaessa Sandberg-jälleenmyyjäliikkeen tietämätön myyjä vielä kehtasi jostain syystä epäillä sormuksen aitoutta (siis valmistajaa), koska sormuksen sisällä ei ollut tavallista Sandberg-merkintää. Merkinnän poikkeavuus johtui siitä, että sormus on käsin tehty, ja sormuksen sisäpuolella on tekijän tunnus, ei Sandbergin.

        Liikkeen omistaja vakuutti, ettei tällainen ole tavallista, mene ja tiedä... Korjauksesta ei tietenkään veloitettu mitään, enkä siitä olisi maksanutkaan. Ihmettelen kyllä miten tällainen sormus päätyy myyntiin, eikä edes myyjä tai kaivertaja huomannut asiaa (tai ei halunnut mainita asiasta, joka olisi mielestäni todella epärehellistä) sormusta käsitellessään. Ainakin myyjä vielä tarkisteli sormusta lähemminkin luupilla, ja kaivertaja väitti tarkistaneensa timantin istutuksen, mikä ei kyllä voi pitää paikkaansa, koska ei huomannut istutuksen selvää virhettä.

        Tästä huolimatta saatan harkita yhteensopivan vihkisormuksen ostamista Sandbergin mallistosta, mutta jatkossa tarkistan kyllä sormuksen huolella jo ennen kaupantekoa.


      • irtosi

        Luin tämän keskustelun pari päivää sitten ja jäin hyville mielin, sainhan sormeeni kuukausi sitten kauniin Sandbergin vihkisormuksen viidellä timantilla. Juuri äsken sain kuulla työkaverilta, joka myös avioitui kuukausi sitten, että hänen Sandbergin vihkisormuksesta oli irronnut yksi timantti toissapäivänä! Hän sai sen kyllä takuukorjaukseen ja uuden timantin tilalle, muttei varmaan ollut kauhean mielekästä viedä upouutta sormusta heti korjaukseen. Aloin pelkäämääm, että tämä sama asia on minulla vielä edessäni...


      • istutuksesta riippuen
        irtosi kirjoitti:

        Luin tämän keskustelun pari päivää sitten ja jäin hyville mielin, sainhan sormeeni kuukausi sitten kauniin Sandbergin vihkisormuksen viidellä timantilla. Juuri äsken sain kuulla työkaverilta, joka myös avioitui kuukausi sitten, että hänen Sandbergin vihkisormuksesta oli irronnut yksi timantti toissapäivänä! Hän sai sen kyllä takuukorjaukseen ja uuden timantin tilalle, muttei varmaan ollut kauhean mielekästä viedä upouutta sormusta heti korjaukseen. Aloin pelkäämääm, että tämä sama asia on minulla vielä edessäni...

        Minun timanttisormukseni (amerikkalaistyylinen solitario) aitoustodistuksen yhteydessä tuli informaatiovihkonen, jossa kehoitettiin tarkistuttamaan timantin istutus joka vuosi... Ei ole järin kummallista, jos se löystyy... Oma sormus on menossa parin viikon kuluttua tarkistettavaksi.


      • Anonyymi
        Myötätuuli kirjoitti:

        Yrityksen edustajalle ja ap. kysyjälle kertoisin omasta Sandberg-kokemuksestani. Myötätuuli-malliston kihlasormukseni timantti oli todellakin huonosti/väärin istutettu, mutta onneksi huomasin sen ja istutus korjattiin. Timantti oli kallellaan (vinossa) aivan selvästi, mitä en olisi uskonut yrityksen tuotteiden maineen perusteella. Istutuksesta reklamoitaessa Sandberg-jälleenmyyjäliikkeen tietämätön myyjä vielä kehtasi jostain syystä epäillä sormuksen aitoutta (siis valmistajaa), koska sormuksen sisällä ei ollut tavallista Sandberg-merkintää. Merkinnän poikkeavuus johtui siitä, että sormus on käsin tehty, ja sormuksen sisäpuolella on tekijän tunnus, ei Sandbergin.

        Liikkeen omistaja vakuutti, ettei tällainen ole tavallista, mene ja tiedä... Korjauksesta ei tietenkään veloitettu mitään, enkä siitä olisi maksanutkaan. Ihmettelen kyllä miten tällainen sormus päätyy myyntiin, eikä edes myyjä tai kaivertaja huomannut asiaa (tai ei halunnut mainita asiasta, joka olisi mielestäni todella epärehellistä) sormusta käsitellessään. Ainakin myyjä vielä tarkisteli sormusta lähemminkin luupilla, ja kaivertaja väitti tarkistaneensa timantin istutuksen, mikä ei kyllä voi pitää paikkaansa, koska ei huomannut istutuksen selvää virhettä.

        Tästä huolimatta saatan harkita yhteensopivan vihkisormuksen ostamista Sandbergin mallistosta, mutta jatkossa tarkistan kyllä sormuksen huolella jo ennen kaupantekoa.

        Satuin lukemaan näitä keskusteluja.... Luulin, että Sandberg on laadultaan hyvä, niin kuin yleensä palautteissa. Saas nähdä uskallanko ostaa heidän sormusta.... Luulisi laatukriteerin olevan tarkka, onhan kyse suomalaisesta tuotteesta....


    • Älä usko kaikkea

      On sinun ja puolisosi välinen asia millaisen sormuksen valitsette, ei se kuulu tippaakaan appivanhemmille. Kait puolisosi puolustaa sinua? Jos ei, mieti koko avioliittoa uudelleen, kaikkeen muuhunkin tuollaiset appivanhemmat sekaantuvat ja pilaavat elämänne! Pidä puolesi, hyvä ihminen.

    • korumyyjä

      Olen toiminut korumyyjänä jo useamman vuoden ja olen törmännyt tilanteisiin, jossa ostetusta tai tilatusta tuotteesta on löytynyt valmistusvirheitä. Tilanteissa joissa ostaja ei ole ollut tyytyväinen tuotteeseen on se aina vaihdettu tai korjattu, joten voit kyllä olla täysin huoleti ja vakuuttaa anopillesi, että Suomessa on olemassa laatutakuu joka on kuluttajanturva juuri suuria hankintoja tehdessä :)

      Että valitse tyttö hyvä juuri se sormus josta itse pidät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe