Delfismistä vielä...

Varjo

On kyllä nyt aivan pakko mainita, että en ole eläessäni kummallisempaan "luonnonuskontoon" törmännyt. Uususkonto olisi varmaankin parempi nimitys.

Ensimmäiksi linkkiä seuratessa sai huomata, että mainostettuna olivat sivut joilta ei mitään tietoa löytynyt ja jotka nyttemmin on poistettu "teknisten ongelmien takia". Taisivat vain ne "tekniset ongelmat" olla sivujen tekijöissä itsessään. Miksi hiivatissa laittaa nettiin raakilesivut joilla ei mitään kerrota ja sitten mainostaa niitä täällä?

>>Sitä mitä papittarilta edellytetään ei ole kerrottu sen takia että haluamme ihmisten vastaavan rehellisesti. Jos ilmoitamme että haluamme tietyn laisen papittaren voimme saada vastaukseksi sata ilmoitusta joista vain muutama oikeasti vastaa hakemiamme ominaisuuksia. Ymmärrätkö nyt miksi teemme näin? Haluamme että ihmiset vastaavat rehellisesti joten voimme katsoa kuka sopii asemaan. >>

Vähintäänkin mielenkiintoista. Heidän mielestään siis ensin lähetetään hakemus, että "haluan papittareksi" ilman, että tiedetään mihin ryhdytään ja sitten vasta kerrotaan, mihin nyt oikeastaan on tullut sotkeuduttua ja mitä velvoitteita papittarilla on?
Tunteeko joku täällä yhtäkään henkilöä, joka on oikeasti liittynyt johonkin uskontokuntaan tietämättä siitä tuon taivaallista?
Ja miten niin "papittaria"? Ei pappeja? Onko kyseessä pelkkien mimmien uskonto vai muuten vain matriarkaattinen instituutio?

>>Valko- ja mustakaapujen erittelemisen olen jo muistaakseni kertaalleen selittänyt, joten etsikää se sieltä viestien seasta, kun kerran näillä viesteillänne haluatte luoda tällaisen viidakon, josta varmasti ei löydä yhtään mitään.>>

En minä vain löytänyt. Muistan vain lukeneeni että Mustikset ovat jotenkin henkisesti kurinalaisia mutta Valkuaisista ei halaistua sanaa.
Ei siis mitään hajua, mitä muuta eroa heillä on paitsi lakanan väri?

Niin ikään Ylipapitar aika nihkeästi vastaili kysymyksiin täälläkään, vaan sanoi mieluummin "että kysy sähköpostitse kun en viitsi sataa kertaa asioita toistaa." Hän siis mieluummin vastailee jokaiselle erikseen sähköpostitse sen sijaan että laittaisi tänne yhden pitkän viestin uskonnon pääpiirteistä ja linkin sivuille ja sitten vielä julistaa tekevänsä näin "säästääkseen vaivaa"?

Ja jos Ylipapitar nyt mitenkään tämän sattuu lukemaan niin jos mitenkään vaivautuisit selvittämään minulle muutaman seikan:

1) Mistä uskontonne nimi tulee? Onko sillä jokin ihan oikea merkityskin vai kuulostiko se vain hienolta?
2) Kuka uskonnon perusti ja pitäisikö luottaa uskontoon jonka perustaja ei kehtaa "tulla ulos kaapista"? Milloin kuppikuntanne perustettin ja mitkä asiat siihen johtivat?
3) Paljonko teihin noin ylipäätään kuuluu jäseniä? Kymmeniä? Satoja?
4) Sen verran tiedän, että luonnonvoimia ja elementtejä palvotaan. Onko elementeissä perinteinen maa/vesi/ilma/tuli-jako vai lasketaanko elementeiksi mitään muita kuten puuta tai metallia?
5) Miten niitä palvotaan? Kuuluuko siihen jokin pienimuotoinen, päivittäinen rituaali vai harvemmin jokin suurempimittainen vai sekä että?
6) Onko teillä minkälainen käsitys jumaluudesta? Monoteistinen? Polyteistinen? Vai onko kyse vain ja ainoastaan luonnon itsensä palvomisesta? Ja mihin te loppujen lopuksi uskotte?
7) Mikä on käsityksenne maailman synnystä tai elämän tarkoituksesta? Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen?
8) Mikä on ei-delfismistien kohtalo? Ovatko he jotenkin "vääräuskoisia" ja joutuvatko he jonkinlaiseen "helvettiin" sen takia? Mitä tapahtuu pahoille ihmisille?
9) Mainintaa oli myös mietiskelystä ja sen sellaisesta. Onko kyseessä jokin aivan oma käsityksenne asiasta vai lainasitteko te sen vain muista uskonnoista kun ette muutakaan keksineet?
10) Millä perusteilla ja kenen päätöksellä uskontoonne otetaan sakkia ja millä perusteella erotetaan? Jos nyt vaikka liittyisin ja sitten rupeaisin sarjamurhaajaksi ja viettäisin seuraavat 20 vuotta vankimielisairaalassa niin erotettaisiinko minut vaikka kuinka olisin omasta mielestäni tosiuskovainen? Ja jos silti uskoisin niin olisinko kuitenkin jumalkäsityksenne mukaan pois uskonnon piiristä ja joutuisiin "helvettiin" tai teidän vastineeseenne siitä vai olisinko erotettu pelkästään paperilla?
11) Millainen hierarkia teillä on ja miten valta jakautuu? Kuka on huipulla, kuka pohjalla? Ovatko musta- ja valkokaavut eriarvoisia vai edustavatko vain eri suuntauksia? Seuraavatko alemmat vain pakolla ylempien käskyjä vai onko heillä jotain sanavaltaa ja oikeus kieltäytyä? Mitä niskuroinnista seuraa jos vain yksinkertaisesti on eri käsitys jostain asiasta? Miten, millä perusteilla ja kenen päätöksellä tapahtuu "ylennys"? Onko "virkoja" jokin ennalta määrätty määrä ja joku "ylennetään" vasta sitten kun "virkaa" siihen asti hoitanut joko eroaa tai heittää puurolusikan nurkkaan vai miten homma menee?

Tuleeko näihin kysymyksiin vastausta vai pitääkö vain päätellä, että pikku "uskontonne" vain yksinkertaisesti kuivui kasaan kun kyllästyitte tai huomasitte ettei se niin hienoa ollutkaan kuin aluksi suunnittelitte?

4

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylipapitar

      1)Nimi tulee sellaisesta asiasta jota sinulle olisi aivan turha selittää koska et sitä ymmärtäisi - sinun pitäisi ensin tuntea meidän naamasta naamaan että ymmärtäisit sen.
      2)"Perustettiin" noin vuosi sitten(oikeastaan jo aiemminkin) mutta ei ole ollut mitenkään järjestelmällinen - nyt ajattelimme organisoida sen vähän paremmin ja tarjota sitä vaihtoehtona myös muille ihmisille. Nimiä en netissä kerro koska en kaipaa porukkaa häiriköimään itseäni tai muita uskontomme henkilöitä - ne puhelinnumero ja osoitetiedot kun saa nykyään niin helposti jo pelkän nimenkin perusteella.Myöhemmin kun olen saanut ihmiset ymmärtämään mistä tässä on kysymys kerron kyllä nimetkin.
      3)Sanotaan ettei kauhean montaa. Mutta selvästi enemmän kuin kaksi. Emme ole vielä alkaneet pitää mitään suurempia rekistereitä siitä ketä kuuluu ja ketä ei mutta pian senkin teemme.
      4)Tuo nelijako vastaa meidän uskoomme. Tietysti on lisäksi ne luonnonvoimat kuten tuuli, ukkonen...ym.
      Sekä että. Päivittäisiä rituaaleja ovat mm. itsekseen suoritettava mietiskely,itsensä kehittäminen...ym.(näillä pyritään ykseyteen luonnon kanssa) ja suurempia ja harvemmin suoritettavia ovat mm. kasterituaali joka suoritetaan aina vain kesällä sekä muutamat muut rituaalit.
      6)Tuon selittämiseen menisi taas ihan tajuttomasti aikaa(se on aika monimutkainen juttu...). Tuohonkin saat vastauksen myöhemmin.
      7)Pääperiaatteena on se että mikään ei ole täysin varmaa. Noihin kysymyksiin ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa vastausta. Vaikea selittää.
      8)Ei meillä ole mitään ei-delfistejä vastaan. Periaate on se että jokainen päättää itse mihin uskoo - ketään ei voi pakottaa uskomaan ja jos sitä edes yritetään se johtaa uskonnon rappioitumiseen. Uskomme että heidän elämänsä ei tosin saavuta sellaista valaistumista kuin mitä on mahdollista ihmisen saavuttaa mutta emme me heitä mihinkään "helvettiin" ole lähettämässä. Pahat ihmisetkin ovat kuitenkin ihmisiä. He ehkä tarvitsevat apua ongelmiensa kanssa koska kukaan ei synny pahaksi. Pahuus usein johtuu vain siitä että ihmisellä on ongelmia, jotka voidaan ratkaista.
      9)Se ei ole mitenkään mistään lainattua. Uskoisin maininneeni siitä jotain jo hieman aiemmin tässä postissa.
      10)Ketään ei eroteta muuten kuin erittäin raskailla perusteilla. Kuka tahansa voi liittyä ja pois voi jättäytyä milloin vain. Ennen liittymistä pitää kesällä viettää "noviisiaikaa" mikä siitä syystä että halukas liittyjä voi varmistua halustaan liittyä uskontoon. Noviisiaikana hänelle myös opetetaan kaikki tarvittava uskonnosta jotta hän varmasti tietää mihin on itsensä liittämässä. Hänet uskotaan jonkun tietyn papittaren vastuulle ja tämä papitar toimii hänen opettajanaan ja oppaanaan hänen noviisiaikansa ajan. Kun papitar uskoo että hän on opettanut kaiken tarvittavan noviisille he molemmat menevät puhumaan ylipapittaren kanssa joka kysyy muutaman kysymyksen noviisilta ja varmistaa että hän haluaa liittyä jonka jälkeen noviisi voidaan kastaa ja antaa hänelle uskonnon tunnukset.
      11)Ylimpänä ovat Ylipapittaret, jotka ovat saman arvoisia. Heidän alapuolellaan ovat papittaret joiden tehtävänä on opettaa ja opastaa nuorempia, sitten tulevat nuoremmat jäsenet(mikä ei tarkoita iällistä nuoruutta vaan sitä kuinka kauan on ollut uskonnon piirissä) - he eivät ole yhtään vähempiarvoisia vallan kanssa kuin papittaret mutta papittarilla on enemmän vastuuta koska he opettavat. Alimpana ovat noviisit joilla ei vielä ole valtaa uskonnon asioissa, koska he eivät ole vielä täysivaltaisia jäseniä. Valta on jakaantunut melko tasaisesti ja ainut asia joka eri luokkia erottaa on se kuinka pitkään on uskontoon kuulunut. Papittarien määrää ei ole mitenkään rajoitettu mutta on selvää etteivät kaikki uskontoon kuuluvat voi olla papittaria. "Ylennys" tapahtuu sitten kun ylipapitar katsoo jonkun uskontoon kuuluvan olevan valmis virkaan.
      Musta- ja valkokaavut ovat tasan samanarvoisia ja ainut ero on se kummanko ylipapittaren "valtapiiriin" kuuluu(ja myös hieman eri vastuu alueet uskonnon sisällä, asioiden hoitamisessa). Ylipapittaren "valtapiiri" tarkoittaa sitä että hän päättää viimekädessä siitä kuka on valmis mihinkin tehtävään sun muuta sellaista. Muuten kaikki uskontoa koskevat päätökset tehdään kaikkien täysivaltaisten uskonnon edustajien kesken.

      Toivottavasti tämä selvensi asiaa edes hieman. Kirjoittaisin enemmän mutta olen jo näinkin myöhässä seuraavalta tunnilta. Oma koneeni on rikki(siinä niitä teknisiä ongelmia vielä lisää).
      Mutta nyt minä menen.

      Terveisin,
      Mustakaapujen ylipapitar

      • ...

        Noihin mitkä oli "monimutkasia selittää", ei edes varmaan oo selitystä. Ja niitä "ei voi selittää" vastauksia oli aika monta...
        Joo-o, mäkin taidan tästä lähteä keksimään uskontoa.


      • Ylipapitar
        ... kirjoitti:

        Noihin mitkä oli "monimutkasia selittää", ei edes varmaan oo selitystä. Ja niitä "ei voi selittää" vastauksia oli aika monta...
        Joo-o, mäkin taidan tästä lähteä keksimään uskontoa.

        Ole hyvä vain. Et osaa arvatakkaan, kuinka vaikeaa on kerätä uskonnon kaikki periaatteet selviksi lauseiksi. Normaalisti selittäisin asiat suoraan suullisesti, esimerkkejä käyttäen, mikä on helpompaa(siis suullinen esittäminen). Olen kuitenkin parhaillaan kokoamassa kaikkia periaatteita sun muita(lue:kaikki mahdollinen uskonnosta) kirjaksi, jonka aion pistää nettiin heti kunhan se vain valmistuu(kysymykset ovat tervetulleita ja niitä voi lähettää sähköpostiin).
        Ei se uskonnon "keksiminen" niin helppoavarmaankaan ole - pitää ensin uskoa siihen mitä tekee.

        Terveisin,
        Mustakaapujen ylipapitar


    • Valeriana

      Liittyykö tämä teidän Delfismi kreikkalaiseen Delphin oraakkeileihin???? Ymmärrän kuitenkin että teillä on mysteereihin ja initaatio asteihin perustuva uskonto järjestelmä (okkultistinen?).

      Itse olen ollut noituuden harjoittaja (enimmäkseen wiccaa ekletiivisesti) ja kiinnostukseni on siirtymässä kreikkalaisperäiseen noituuteen...

      Mietin vaan...

      jos et/te tahdo jauhaa asiasta täällä voi ottaa yhteyttä sähköpostitse.

      p.s. teidän sivut ei toimi niin ei saa tietoa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      298
      3381
    2. 202
      2931
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      231
      1986
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      166
      1271
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe