Auton vuokraus netistä

Italiaano

Kenellä kokemusta auton vuokrauksesta netin kautta, jossakin päin eurooppaa? Olemme lähdössä heinäkuussa Italiaan ja auto olisi tarkoitus vuokrata netin kautta lentokentälle ja matka jatkuisi eteenpäin.

Onko kenelläkään kokemuksia seuraavista nettivuokrausfirmoista: Rental Car Group tai Autoeurope? Ja miten homma on niissä toiminut? Auto oli varattuna jonkin aikaa eautovuokraamo nimisestä nettivälitysfirmasta. Tämän yrityksen toiminta jätti kyllä hyvinkin paljon toivomisen varaa... 72h:n vahvistusaika nimittäin tuplaantui ja loppujen lopuksi emme saaneet ilmoitettua autoa vaan jouduimme pyytäämään maksamamme rahat takaisin...yms.

29

12995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerta

      En muista aikaisempia mutta neljä viimeistä tuli mieleen.
      Syyskuu 2006, Budapest.
      Huhtikuu 2007, Barcelona.
      Huhtikuu 2007, Torrevieja.
      Toukokuu 2007, Munchen.

      Tarkistan ensin ko.lentoyhtiön käyttämän vuokraamon hinnat ja ehdot.
      Sen jälkeen parin muun vuokramon.
      Olen käyttänyt, maasta riippuen, jotain välittäjää tai suoraan AVIS, HERZ, EuropCar.

      Valintaan vaikuttaa, hinnan ohella, auton palautuspaikka.
      Avis ja Herz ovat olleet, ainakin meidän kohteissamme, joustavimpia.
      Joku halpisvuokramon hinta tulee toiseen valoonkun palautus tapahtuu eri paikkaan kuin ottaminen.

      Olen aina hyvissä ajoin, 2vkoa - 3kk, varannut netistä halvimman auton.
      Aina on sen hinnalla saatu pykälää tai useampaa parempi.

      Parhaat olivat Barcelona ( Europcar ).
      Halvimman hinnalla antoivat turborellun.

      Torrevieja, ( Herz tai Avis ).
      Halvimman hinnalla turbofocus, stationvagon.

      Heikoin vaihto tapahtui Munchenissä.
      Corsan hinnalla antoivat sporttiastran, ajettu luovutushetkellä 150km.

      Homma on aina toiminut moitteettomasti.
      Yllätykset ovat olleet pelkästään positiivisia.

      Tulen jatkamaan entisellä linjalla.

      Tuota autoluokan paranemista olen miettinyt siten että kun netin kautta on maksanut halvimman niin eivät ne sitä jemmaa vaan ne ilmeisesti menevät luukulta (ei varausta) käyttöön ja siksi antavat sillä hetkellä halvimma saatavilla olevan.
      Jos menee vuokraamaan luukulta niin sen halutun halvimman asemesta on otettava se mikä on saatavilla ja maksettava sen mukaan.
      Näin meille aikaisempina vuosina on melkein poikkeuksetta käynyt luukkuvuokrauksissa.

      Myös eri vuokraus- ja palautuspaikat vaikuttanevat.


      Sorry, meinasi unohtua! Budapestiin olin varannut mainitsemastasi eautovukraamosta (välittäjä) auton. Rupesivat sekoilemaan. Jouduin myös perumaan varauksen ja vaihtamaan vuokraamoa. Sekin netin kautta.
      Rahat palautettiin säntillisesti.
      Vältän välittäjiä. asioin suoraan vuokrausfirmojen kanssa.

      Valitettavasti Italian nettivuokrauksesta minulla ei ole kokemusta. Vain luukulta.

      Jopas tuli novelli!

    • nettisivustoja suosinut

      Omat kokemukset nettivuokrauksesta ovat avis.fi ja alamo.fi-sivustoilta ja hyvin ovat toimineet.

      Aviksella maksettiin vasta vuokraamossa autoa palautettaessa, Alamolle jo etukäteen täällä koti-Suomessa.

      Kannattaa vertailla hintoja ja tarkistaa myös mitä vakuutuksia hintoihin kuuluu. Vuokraamoiden omilta nettisivuilta saa hyvin selvän, mitä hinta sisältää ja pienellä kaivelulla (tai soittaen) myös vuokraamossa maksettavat lisätilaukset kuten omavastuun poiston.

      Jos sattuu olemaan tai on suunnitteilla hankkia Finnairin Pluskortti tai SAS:n Eurobonuskortti tai joku muu lentoyhtiön pistekortti, kannattaa tarkistaa alennukset. Esim. em. korteilla saa Avikselta ja Hertziltä alennusta, kun vuokraa suoraan, mutta välittäjien sivustoilla en ole nähnyt näitä mailienkeruuohjelmien alennuksia.

    • hyvin

      Olen vuokrannut Saksassa ja Espanjassa auton kentältä netin kautta. Ainakin nämä isot tunnetut Budget, Europcar, Hertz, Avis ym. toimii hyvin. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmaa. Itse jättäisin nuo pikkufirmat pois pelistä. Huolehdi, että Visassa on riittävästi katetta takuumaksuihin. Visan nykykäytännöllä kate kortilla saattaa olla yllättävän pieni, vaikka lasku maksettaisiinkin ajallaan.

    • Carjet

      Varasimme netistä Malagasta kentältä auton. Hinta on halvempi kuin lomakohteesta ja jää taksimaksut vielä pois. Meitä palveli Carjet autovuokraamo. Onnistui oikein hyvin ja saimme paremman auton kuin oli varattu. Maksu suoritettiin vasta autoa haettaessa ja oli -10% koska oli varattu netistä! Joku kyseli täällä miten lastenistuin onnistuuko? Heillä oli siinä netissä jo varausvaiheessa kysymys lastenistuimesta jonka olisi voinut varata etukäteen. Suosittelen oli hyvä vuokraamo!
      Talvilomaa kun mietit kurkkaa Rukalle: www.aurinkopaikka.net voin myös suositella!

    • Nimetön

      käytä kansainvälisiä autovuokraamoja
      budget, avis, herz , europcar

      tarkista vakuutukset cdw kuljettajavakuutus (omavastuu ?)

      varaa suoraan italian nettisivuilta ja tarkista varaustilanne netin kautta

    • sotalapsi

      Tänä kesänä teimme autovarauksen suoraan Europcarin nettisivujen kautta ja valitsimme autoluokaksi intermediate farmarin (VW Passat 1.9 tai vastaava). No Saksassa sitten saimme 1.6:n Skoda Octavian, sillä kuuluu kuulemma samaan autoluokkaan. Olen käynyt periaatteellista keskustelua sekä Suomen että Saksan Europcarin edustajien kanssa, sillä mielestäni tuo 1.9 Passat antaa odottaa jotain muuta kuin 1.6 Skodan. Tosin Saksasta en ole edes saanut vastausta (ainakaan vielä), Suomen edustajalta sain vastauksen, jota en voi julkisesti käyttää, mutta yhteenveto on, että eivät voi auttaa... Pahoittelivat kuitenkin kohteliaasti. Ilmoitan tähän ketjuun kun/jos saan Saksasta jotain vastausta.

      Vuosi sitten Sveitsin reissua varten vuokrasimme auton eautovuokraamon kautta ja lopullinen vuokrausyhtiö oli Alamo ja siitä vuokrauksesta jäi todella positiivinen maku ja homma toimi juuri niin kuin piti. Kannattaa kuitenkin ehkä vertailla myös suoraan Alamon nettisivujen hintoja.

    • Auto Europe boikot

      VAROITUS: Auto Europelta varattiin auto Wienin lentokentältä. Hertz vuokraamona. Hertziltä auto jäi saamatta koska Hertz ei hyväksy pohjoismaalaisia Debit/Credit kortteja (ilmeisesti paikallisissa päätelaitteissa ei ole mahdollisuutta tehdä valintaa debit/credit väliltä).

      Emme saaneet autoa. Reklamoin Auto Europelle koska ehdoissa mainittiin vain luottokortin tarve. Viikkoon ei vastausta. Rahat meni, autoa ei saatu. Firmasta ei kuulu mitään. 2 eri mailiosoitteeseen reklamoitu.

    • EI Auto Europea

      Varoituksen sana Auto Europesta.

      Bisnes (ja halvat hinnat) perustuu jäykkiin ja asiakkaan kannalta varsin epäedullisiin sopimusehtoihin (eli se joiden vakuutusyhtiöidenkin vakuutusehdoista tutuksi tullut "pienellä painettu präntti"). Uskoisin heidän tekevän melko suuren osan liikevaihdostaan juuri tavallisia autovuokraamoita jäykemmillä sopimusehdoilla. Eli siis tyylipuhtaalla "välistä vetämisellä".

      Esimerkki: Italialaiset ystäväni joutuivat sairastapauksen vuoksi perumaan autovuokran 32 tuntia ennen noutoa. Auto Europe peri (sopimusehtojensa mukaisen) kolmen päivän vuokran ja väitti, että auton vuokraava yritys (tässä tapauksessa Budget) perii maksun heiltä ja sen takia heidän "on pakko" veloittaa tämä summa. Soitin Budgetille ja tarkistin asian. Budget perii ainoastaan siinä tilanteessa, että tieto ei ole tullut heille ennen auton sovittua noutoajankohtaa. Eli mikäli Auto Europe onnistui välittämään tiedon Budgetille 32 tunnin kuluessa (mikä on kyllä kieltämättä melko haastavaa nykymaailmassa, kun tieto kulkee maailman ympäri muutamassa sekunnissa), niin he pitävät itsellään koko perimänsä summan (tässä tapauksessa 150€). Joustavuus ja asiakaspalveluasenne tuli lisäksi selvästi esiin, kun sitten peruutuksen jälkeen yritimme saada vastinetta rahalle, joka jouduttiin joka tapauksessa maksamaan. Ei voinut enää saada autoa, kun se oli kerran peruttu. Oli myös peruutuksen yhteydessä "unohdettu" kertoa, että vuokra-ajankohtaa olisi voinut siirtää tai auton olisi voinut siirtää vuokralle toisen henkilön nimiin.

      Eli jos otat halvemman hinnan Auto Europelta, niin kannattaa käyttää se säästynyt raha kalliimpaan vakuutukseen, joka kattaa kaikenlaisten muutosten ja poikkeusten (joita reissussa aina tuppaa tulemaan) aiheuttamat kustannukset.

      Asiakaspalvelun vastausajoissa olisi myös toivomisen varaa. Ja vaikka numero ja weppisivut ovatkin suomeksi, niin äidinkielellä sinua ei kyllä kukaan palvele. Tai siis ei sinua kyllä tässä firmassa kukaan PALVELE. ;-)

    • ASIALLINEN

      Jos Helsingistä tarviit auton niin voin suositella www.alexcarrent.fi, mukava kaveri, edulliset hinnat, ok autot. Hoituu varaus netinkin kautta )))

    • pankkirouva reissaa

      Auto Europe boikot ja muut: suomalaisen pankin debit/credit -korttia Ei yleensä hyväksytä luottokortiksi autovuokraamoissa - eli pitää löytyä perinteinen Visa tms. Eikä se aina kelpaa esim lentolippuja ostettaessa lentokentilläkään. Ei siis ole kansainvälisesti tunnettu luottokortti vaikka käykin monessa paikassa maksuvälineenä.

      Ja itse en laittaisi edellisen kaltaisen 'oman mokan' vuoksi AutoEuropea tai muutakaan isompaa putiikkia mihinkään boikottiin ;) Perheemme tekee vuosittain pidemmän turneen Keski-Euroopassa ja varaamme hyvissä ajoin kärrynkin - halvimmalla kärry on aina saatu varaamalla se suoraan jo Suomessa puhelimitse tai sähköpostilla, missä kerrottu tarkat toiveet. Erilaisilla kanta-asiakaskorteilla on aikainen varaaja saanut hyvät alennukset, jopa -25%, milloin Finnair Plus, milloin Autoliitto jne. - kannattaa tarjota kirjastokorttia lukuunottamatta niitä yleisimpiä ;) Viime tingassa näitä ei sitten enää saakaan. AutoEurope on isompi välittäjä ja varsinainen vuokaralle luovuttajafirma on sitten joku näistä muista, viimeiset kerrat sattunut olemaan Hertz. Ehkä siksi, että sillä on erittäin kattava verkosto. Ja siksi myös saa uuden auton nopsaan alle, jos eka sattuisi leviämään, mikä hyvä pointti sekin.

      Maan sisällä ei yleensä peritä juuri palautusmaksua, jos nouto- ja jättöpaikka on eri, mutta eri maahan palautettaessa voi maksu olla huikeakin - kannattaa siis miettiä reittiä jo ennen kuin varaa lentoja. Siis jos tekee kiertomatkoja. Italiassa on ollut edullisimmat vuokraushinnat jo pitkään, mutta siellä jos missä kannattaa ottaa ns 'tyhmän turistin' lisävakuutus - ajokulttuuri on sujuvaa, mutta meille harvaan asutun maan asukeille se on välillä aika hurjaa.

      Jos menee esim Sveitsiä kiertelemään, kannattaa miettiä lentoa Milanoon ja vuokra-autoa sieltä - todennäköisiesti setti on paljon halvempi kuin lentäessä suoraan Sveitsiin. Eli samaan aikaan kun suunnittelee reittiä miettii jo tuota autoasiaa. Lentokentältähän on yleensä kätevää vuokrata auto, mutta siihen tulee sitten yhä useammin lentokenttälisä. Ja suurkaupunkeihin ei ole aina kiva ajaa perille - viimeksikin jätimme auton kaupungin laitamille juna-aseman kupeeseen ja jatkoimme matkaa viinilasillisen jälkeen ilman huolen häivää ;)

      Italiasta erityisesti: varokaa kaikkien vanhojen kaupunkien keskusta-alueita, yleensä niissä Ei saa ajaa kuin paikalliset asukit. Onhan niissä toki ne ajokieltomerkitkin, kun kiikaroi tarkkaan - ne on tosi pienet ja monesti huonossa paikassa - tarkoituksellako, en tiedä. Ainakin Firenze ja Pisa ovat oikeita sakkorysiä, eli jätä suosiolla se kärry isoon parkkiin vähän kauemmaksi. Se on vähemmän hermoja rassaavaa kuin tapella niiden perästä päin tulevien/veloitettujen sakkojen kanssa.

    • Lassipii
      • Olen asioinut kotimaisen portaalin www.scandiarent.fi kautta 3-4 krt vuodessa, Kohteet ovat olleet pääosin euroopassa ja autojen vuokraajayhtiöt ovat olleet näitä tunnettuja ketjuja. Autovuokraketjut itse välittävät tilauksia vain omaan ketjuun ja tämä onkin ensimmäinen käyttämäni ketju, jonka tarjonnassa on koko ala. Mainoksen mukaan 28.000 vuokraamoa.

        Homma on toiminut hyvin ja lisätietoja olen saanut soittamalla aina tarvittaessa Suomeksi. Englantini on niin heikko että en uskaltaisi käyttää muuta kuin kotimaista välittäjää ja ajansäästö on melkoinen kun enää ei tarvitse skannailla kaikkia läpi.


      • simo_67
        tuomo.jutila kirjoitti:

        Olen asioinut kotimaisen portaalin www.scandiarent.fi kautta 3-4 krt vuodessa, Kohteet ovat olleet pääosin euroopassa ja autojen vuokraajayhtiöt ovat olleet näitä tunnettuja ketjuja. Autovuokraketjut itse välittävät tilauksia vain omaan ketjuun ja tämä onkin ensimmäinen käyttämäni ketju, jonka tarjonnassa on koko ala. Mainoksen mukaan 28.000 vuokraamoa.

        Homma on toiminut hyvin ja lisätietoja olen saanut soittamalla aina tarvittaessa Suomeksi. Englantini on niin heikko että en uskaltaisi käyttää muuta kuin kotimaista välittäjää ja ajansäästö on melkoinen kun enää ei tarvitse skannailla kaikkia läpi.

        Vähän vanha aihe jo, mutta tiedoksi niin tossa oli joku alennus autovuokrauksesta:
        http://www.hullunhalvat.com/2012/09/syyslomamatkalle-autovuokraus-15.html


    • humpparaakki1
    • Janoinen1

      Varasin rental carsin kautta auton ja maksoin sen valmiiksi viikon matkallamme Nizzaan. Nouto ja palautus Nizzan lentokentälle. Varausvahvistuksesta kävi ilmi että auton oikea vuokraaja oli Citer Nizzan lentokentällä. Maksoin Ford mondeon tai vastaavan auton jotta koko perhe varmasti mahtuu mukaan tavaroineen. No Nizzassa kun saavuimme lentokentällä auton noutoon sain kuulla, että meille oli varattu Peogeot 308 joka oli selvästi pienempi ja halvempi auto kuin olin varannut ja maksanut. Reklamoin heti Citerin tiskillä asiasta mutta he sanoivat ettei heillä ole suurempia autoja ollenkaan, joten minun on tyytyminen tähän tai mentävä toiseen vuokraamoon. Olin siis jo maksanut tämän joten ajattelin että on pakko ottaa auto jotta päästään matkaan, koska meillä oli jo kiire ottamaan vastaan viikoksi varattua huoneistoamme ja vaimo ja lapset odottivat lennon jälkeen jo kärsimättöminä. Vain vaivoin mahduimme autoon. Pisteenä i päälle autossa piti olla navigaattori, mutta tämä ei toiminut. Teimme lomamme tällä autolla ja kotiin Suomeen päästyämme tein asiasta reklamaation rental carsille. Heiltä tuli ilmoitus että heidän käsittelyaikansa on 28 vuorokautta ja noin kuukauden jälkeen sain vastauksen. He eivät suostuneet hyvittämään minulle saamani auton ja maksamani auton erotusta vaan sanoivat että voin mahdollisesti saada alennusta seuraavan kerran vuokratessani autoa heidän kauttaan. Hävisin noin 100 euroa auto tyypissä ja suurempi ongelma ja harmi tuli kun emme meinanneet mahtua pienten lasten kanssa autoon ollenkaan.
      Tämä jäi kyllä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi kun vuokraan auton Rental carssin kautta. Seuraavan kerran otan yhteyttä suoraan vuokraajaan.

    • Suoraa toimintaa

      Välttäkää rentalcars-puljua, ainoa joka perii maksun etukäteen! Asioikaa suoraan vuokraajien kanssa, voi tuntua kalliimmalta mutta homma toimii eikä ole ahnaita välikäsiä matkassa.

      • Pistosahattu linssii

        Jep varokaa tuota eautovuokraamoa ja rentalcarsia. Tuli lähes tuplahinta lyhyelle vuokraukselle ja naljailut kaupan päälle. Eipä siinä reklat samaan firmaan paljon auta.


    • gronhka

      Vuokrasin auton Retalcarsilta viikoksi
      Vahinko etten lukenut näitä jutuja ennen vuokrausta. Jouduin maksamaan auton uudestaan Italiaiselle vuokraamolle. Rentalcars ei reagoi reklamaatioon. Onneksi maksoin luottokortilla, jokin mahdollisuus saada rahoja takaisin. Silkkaa huijausta koko firma.

      • Potjam2

        Ja luottokorttia rasittavan 1600EUR palautuu ehkä kuukauden päästä. Uskomatonta!!!!!


    • Rentalcars on yhtiö jonka välityksellä voi vuokrata auton. Vuokrasopimus tehdään kuitenkin aina suoraan jonkun autonvuokrayhtiön kanssa, vaikka vuokraus maksetaan Rentalcarsille. Tällä tavalla Rentalcars voi vetäytyä kaikesta vastuusta, jos autonvuokrayhtiö perii asiakkaan tahdonvastaisia tai perättömiä maksuja. Rentalcars ei myöskään auta esim. reklamaation toimittamisessa. Kannattaa muistaa että suomalainen kuluttajasuoja ei päde ulkomailla tehdyssä vuokrauksessa. Esim. Firefly on yhtiö, jolle ei voi lähettää reklamaatiota, soittaa voi jos haluaa maksaa jonotuksesta ja osaa selvittää moniosaisen valikkolabyrintin. Firefly on erikoistunut perimään ylimääräisiä maksuja.

    • tmj64

      Alamo! Olen vuokrannut Flodirasta autoja muutaman kerran ja täytyy sanoa että Alamo on epäluotettava vuokraamo ei saa autoa jonka on varannut vaan kauppaavat seuraavaa hintaluokkaa ylöspäin ja muutenkin amatöörimäistä toimintaa koko varauksen ajan jonka olimma toimistolla niin tsto työntekijä söi pizzaa samaan aikaan kun yritti selvittää meidän varausta! Aika paljon matkustan ja tarvii sanoa että ainut tsto mikä on aina toiminut niinkuin on etukäteen sovittu on ollut SIXT ja jos on ollut jotain probleemia niin aina hoidettu nopesti ja asiakkaan eduksi.

    • hertzgoldmember

      Kannattaa vuokrata auto suoraan vuokraamosta ei välistävetäjältä. Rentalcars on kallis ja epäluotettava. Ehdot erittäin epäselvät.

      • matkamiesmaantiellä

        Aivan samoja kokemuksia Rentalcars yhtiöstä. Vuokrasin 220 Mersun Münchenin kentälle huhtikuussa ja matka syyskuun puolivälissä. Auton vuokraajaliike Caro oli mennyt konkurssiin elokuussa, joten autoa ei saatu, vuokrausliike, joka oli ottanut vastuulleen Caron toiminnan ilmoitti että joudumme maksamaan uudelleen vuokrauksen ja Mersuja heillä ei ole, saimme kokoluokan verran pienemmän Bemarin ja maksoimme siitä vielä enemmän, lupasivat palauttaa Merun hinnan, ei tullut. Maksoin onneksi vuokraukset American Expressillä ja reklamoin sinne, palauttivat Mersun hinnan. Reklamoin myös Rentalcars:lle mutta vastaus tuli vasta Amexin palautuksen jälkeen, että tutkivat asiaa, vaadin korvauksia 200 euroa, katsotaan mitä vastaavat. Olen aikaisemmin luottanut ennakkovarauksiin, mutta tulevaisuudessa en varaa ennakkoon vaan otan paikanpäältä auton, saan todennäköisesti edullisemmin.


    • Anonyymi

      Vuokrasin auton avis rentiltä Suomessa tänä vuonna 2021 ja palautin auton ennen sopimuksen loppua.
      Autossa ei ollut mitään vikaa mutta jälkeenpäin avis rent oli yrittänyt veloittaa 4000€ kolmessa osassa kortiltani.
      He eivät ole 2kuukaudenkaan jälkeen ottaneet katevarausta pois vaan yrittävät sattumanvaraisesti varastaa tililtäni rahaa.
      Olen soittanut heille ja kysynyt mitäs vittua tämä on niin vastausta ei tule vaan jotain epämääräistä mutinaa ja lopettavat puhelun kesken.
      Suosittelen Europcar vuokraamoa.

    • Anonyymi

      Älä ikinä vuokraa Avis Budgetilta Kroatiasta Dubrovnikin lentokentältä. Lisäävät jälkikäteen sopimukseen vakuutuksen mitä et ole ottanut. Sitten eivät suostu palauttamaan rahoja, koska vetoavat allekirjoitukseesi.

      • Anonyymi

        Eikös se mene niin että kun vuokraa auton netistä niin sillä ei saa ajaa kuin netissä.
        Ylinopeuksia valvoo nettipoliisi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe