Haava kisun peräaukon yläpuolella

: (

Kun kissani tuossa kehräili ja kiehnäsi nenäni edessä, huomasin, että sillä on noin sentin levyinen haava aivan peräaukon yläpuolella. Tai pikemminkin kyse on ihon rikkoutumasta kuin varsinaisesta haavasta. Myös karvaa puuttuu haava-alueen yläpuolelta. Haava ei ole verinen, mutta iho on kuitenkin reilusti rikki.

Kannattaako tuolle tarkkailun lisäksi tehdä mitään? Koettaa putsata tms.?

Toinen kysymys. Kissa on ollut meillä vasta vähän aikaa ja ensimmäinen sukkajalkainen kisumme. Onko normaalia, että kissan takajalkojen valkea karva on kintereen/kantaluun kohdalta (istuessa maahan osuvasta kohdasta) niin ohutta, että iho näkyy sen alta? Mustalla kisullamme ei ole vastaavaa ilmiötä.

4

2949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastausta

      Mä nyt vastaan vaikka omien neuvojen oikeudesta en oo varma :) Elikkä, meillä myös toisella kisulla tuli haava takapuoleen ripulin aikana, se siitä parani itsestään, seurasin kyllä sitä melko tarkkaan.

      Toisella kissalla taas lähti karvat takapuolesta peräaukon yläpuolelta, haavaa ei ollut, mutta jouduttiin syöttämään kissalle parafiinia runsaasti. Kun maha alkoi toimimaan ja parafiinit tuli ulos, kissa aloitti villin alapään pesemisen josta johtui toi karvanlähtö. Onhan kissa madotettu? Jos alapää kutisee kissa nuolee sitä herkeämättä. Meijän kissalle siis karva kasvoi takasin hitaasti, kunhan oli ensin saanut pestä sitä.

      Ja sitten vielä tosta kintereestä, vanhempien luona asuvan kissan kintereistä lähtee myös karvat. Sitä joskus aikoinaan kysyttiin eläinlääkäriltä niin sanoi sen olevan ok, jos kissa istuu paljon, paino kohdistuu siihen osaan ja karvat harvenee.

      Tässä siis jotain, mutta tosiaan, eläinlääkärille soittaminen on vain yksi puhelu ja siitä sitten saa mielenrauhan ja varman vastauksen :)

      • : (

        Näyttää tuo olevan paranemassa. Jäänee arvoitukseksi, mistä tuli. Ilmeisesti kisua on tosiaan kutittanut takapuolesta ja se on samalla nyppässyt karvatukon irti. Madotettu se on, mutta täytynee madottaa vielä koko konkkaronkka uudelleen...

        Kintereet eivät näytä pahalta, hassuilta vain. Mietin vain, ettei olisi kyseessä mikään allergia. Mutta jos se saattaa olla "kulumaa", kuten epäilinkin, ei asialle varmaan voi tehdä mitään erikoista. :) Antaa kissan istuksia.


    • uighjhu

      Nyt on mulla samanlainen tilanne. Ensin oli kissan hännän tyvi turpea ja kipeä ja ajattelin ampiaisen sitä pistäneen. Kissa söi ihan normaalisti ja oli muutenkin ihan normaali virkeä itsensä. Syliin otettaessa vain parkaisi kun syötävä.

      Muutaman päivän päästä turvotus laski. Sitten huomasimme että karvat olivat lähteneet tuolta alueelta. Iholla oli parantuvia haavoja, eikä alue enää ollut kipeä. Eläinlääkäri määräsi kipulääkkeen ja antibiootit.

      Nyt viikon päästä tuon alueen yläpuolelta on lähtenyt karva ja siinä on melkoisen pahan näköinen haava; ihoa on lähtenyt läikkänä noin sormenpään kokoiselta alueelta ja se on ihan vereslihalla. Ei näytä tulehtuneelta.

      Apteekkarin neuvosta suihkutin haavan päälle kalvolaastaria, jonka kissa kyllä nuoli heti pois.

      Nyt on antibioottikuuri päällä mutta mietin mistähän tosiaan moiset haavat johtuvat?

    • Anonyymi

      Todennäköisesti anaalirauhasvaiva on kyseessä kuulosti niin tutulta.omalla kissalla (leikattu narttu)todettu aikoinaan anaalifistelli joka puhkesi peräaukon viereen.sitä ennen oli kivulias jos otti kissan syliin sähisi kivusta.puhkesi jonka jälkeen antibioottikuuri ,haavan suihkuttelu ja kauluri noin 3 viikkoa.ongelma jäi oikeanpuoleinen rauhanen kärsi tulehduksesta että erite ei tyhjene niin hyvin kuin vasemmalla olevasta rauhasesta.käytän kissaa 1kk tai 2kk välein eläintenhoitajalla joka tyhjää rauhaset itse en uskalla saati osaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe