Yksin reissuun

Backbacker

Kuinkakohan yleistä on että Australiaa kiertämään lähdetään yksin? Tutustuuko siellä kuinka helposti muihin ihmisiin? Kansallisuudella ei niin väliä. Itse olen kyllä ulospäinsuuntautunut ja avoin ja tulen yleensä ihmisten kanssa hyvin juttuun, mutta silti.... :) Suunnitelmissa olisi lähteä syksyn/alkutalven 2007 aikana ja takaisin seuraavana keväänä. Olen ehkä ollut vähän "nirso" reissuseuran suhteen ja muutenkin ajattelin että on kivempi reissata kun saa mennä omia polkujaan. Ajattelin lähteä ilman mitään järjestöjä koska niistä olen kuullut vain huonoa. Jonkinlaisia töitä olisi paikapäällä silti tehtävä. Onkohan keneenkään kokeneemman Australian matkaajan mielestä näissä suunnitelmissa mitään järkeä? :)

8

2885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • make82__

      Itse olen lähdössä syksyllä 2007 kiertämään Australiaa ja yksin näillä näkymin olen lähdössä. Matkaseura tietysti aina kiinnostaa:) Toivottavasti ja uskon että siellä tutustuu helposti muihin backpackereihin. Kokemusta ei tietenkään ole:) Itse lähden järjestön kautta, vaikka olenkin kuullut että ihan hyvin pärjäisi ominkinpäin. Mutta kun yksin olen lähdössä nii oman selustan varmistamiseksi lähden tätä kautta:)Töitä ajattelin myös tehdä paikanpäällä, mutta sen näkee siellä sitten miten ne hommat menee. Tämä ei ollut kokeneen matkaajan mielipide mutta kerroinpa omista suunnitelmista:)

    • reissata

      Itse olen aina reissannut yksin, ja suurin osa aussien backpackereista on lähtenyt reissuun yksin. Ihmisiin on hostelleissa helppo tutustua, samoin retkillä kaikki juttelevat kaikkien kanssa. Aussit ovat myös vieraanvaraista ja ystävällistä porukkaa.

    • reissu-nainen

      Lähde ihmeessä vaikka yksin. Äläkä turhaan tosiaan sotke mitään järjestöjä mukaan, paitsi jos koet sen tarpeelliseksi esim työviisumia hakiessasi. Mutta ihan hyvin luultavasti pärjäät ilman "holhoojaa". Backpacker-paikoissa tutustuu helposti ihmisiin, mikä on tietenkin myös omasta asenteesta kiinni.

      Paljon siellä näkee yksin reissaavia, eikä se siis ole mikään outo juttu. Hyvin tulee toimeen englannilla ja ystävällisellä asenteella.

    • Australia07

      Itse ajattelin kanssa lähteä ihan yksin, koska ystäväni ovat joko pariutuneet tai uraputkessa, tai muuten vaan ilman seikkailumieltä.

      Maailmalla pärjää, jos vain haluaa!!! Mutta, hyvät neuvot kalliit, joten niitä tarvitaan!

      Kiitos paljon jo etukäteen kaikille joilta neuvoja tulee!

      Backbackerille hauskaa reissua ja ehkäpä törmätään maailman toisella puolella!

    • ja suosittelenzzzz

      Itse kävin ja enemmän kuin mielelläni suosittelen. Ja nimen omaan yksin. Opit kielen paljon paremmin. Hostelleissa tapaat ja ystävystyt varmasti kun vaan vähän suutaan avaa. Loisto paikka!!

    • aquamarina88

      Ainakin tämän viestiketjun pohjalta arvelisin, että yksinmatkustaminen on ihan yleistä eikä mitenkään outoa. Itse olen lähdössä tasan 38 päivän kuluttua Australiaan, ja ihan yksin - tosin järjestö on takana, halusin edes jotain "turvaamaan selustaa" - ottaen huomioon, että en ole vielä kertaakaan elämässäni asustanut itsenäisesti, vaan suoraan kotipesästä lennähdän vähän kauemmas maailmalle 8D

      Ja silti uskon pärjääväni.

    • Australiaan 13.8.07

      Moi!En tiedä kuinka yleistä se on lähteä yksin,mutta samassa veneessä ollaan. Olen itse lähdössä järjestön kautta ja toivon että matkan varrella tutustuu ihmisiin ja saisi tosiaan töitä, että saisi elämän alkuun siellä:)Periaatteessa ýksin lähtiessä on vapaus valita mitä tekee ja missä, mutta toisaalta kaksin aina kaunihimpi. Minusta saa matkaseuraa,itse lähtisin enemmin kaverin kanssa.Olen 23- vuotias tyttö Oulusta.

    • Backpacker84

      Oon taalla 8kk kierrellyt "yksin", muttei kovin yksinaista ole ollut. Australia on turvallinen maa tallaiselle yksin matkustavalle tytolle, suosittelen lampimasti.

      Olen kuullut monilta kaverin kanssa matkaanlahteneilta, etta ongelmia on ilmennyt ja lopulta ystavyyssuhde katkennut, kun halutaankin eri asioita matkalta. Voisin melkein vaittaa, etta on parempi lahtea matkaan yksinaan. Matkaseuraa saa toisista backpackereista koko ajan, muttei kuitenkaan ole velvoitettu kulkemaan samaa matkaa ja kaymaan samoissa paikoissa samalla aikataululla yms.

      En suosittele mitaan jarjestoa, ne on vaan rahanhaaskausta. Tax file numberin voi anoa itse netissa, pankkitilin avaus on yksinkertaista, ja toita loytyy tekevalle.

      Olet oikealla mielella lahdossa matkaan, ei muuta kuin reppu selkaan ja menoks! Off we go said Annie Lennox!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe