Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

sijaisperheeseen

16-17

Jos 16-17 vuotias pääsee johonkin sijaisperheeseen, niin saako hän ennelta jo sanoa viranomaisille millaiseen perheeseen hän haluaa? ja pääseekö yleensä tuon ikäinen miten nopeasti uuteen perheeseen?

14

1211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikävästi asiasi

      jotta käytät sanamuotoa "pääsee", surullista, mutta toki on niitäkin, no nuortahan on "kuultava" ja hänen kaikkia "toiveita"on otettava huomioon.

      Ja aina sitten huoltosuunnitelmaa uusi sano on sille "asiakas-suunnitelma" mene mukaan sinne sitä laatimaan ja katso, jotta sinua huomioidaan kaikessa.

      • suhtaudut aika ikävästi

        todellisuuteen. Hyvin monella lapsella ja nuorella todellakin on tilanne se, että pääsee sijaiskotiin.Olo kotona on monelle jo niin tuskainen ja pelottava, että todellakin se että pääsee sijaiskotiin on heidän elämänsä kannalta pelastus.
        Moni lapsi/nuori ei vaan saa/ei uskalla mennä kunnan lastenvalvojan puheille ja kertoa tilanteestaan kotona ja sitä, että ei halua enää asua kotona.Ja monellakaan ei ole jotakin turvallista aikuista vierellä jolle voisi kertoa tilanteestaan.


      • kämppää jos
        suhtaudut aika ikävästi kirjoitti:

        todellisuuteen. Hyvin monella lapsella ja nuorella todellakin on tilanne se, että pääsee sijaiskotiin.Olo kotona on monelle jo niin tuskainen ja pelottava, että todellakin se että pääsee sijaiskotiin on heidän elämänsä kannalta pelastus.
        Moni lapsi/nuori ei vaan saa/ei uskalla mennä kunnan lastenvalvojan puheille ja kertoa tilanteestaan kotona ja sitä, että ei halua enää asua kotona.Ja monellakaan ei ole jotakin turvallista aikuista vierellä jolle voisi kertoa tilanteestaan.

        on tarvetta päästä kurjista kotioloista pois.
        Monilla on opiskelupaikka vieraalla paikkakunnalla ja jatko-opintojenkin suunnittelu usein jo tuon ikäisellä esimerkiksi lukio opintojen jälkeen. Pojilla on armeijaan menoa jne.
        Jos on 16-17 kesäisellä on paha olla omassa kodissaan
        voi ajatella jo hakevansa omaa opiskelija asuntoa
        tai jos on työelämässä peruskoulun jälkeen voi asua jo itsenäisestikin.


    • voi kodinomaisestikin

      harjoitella jo omien asioiden itsenäistä hoitoa sekä mahdollisesti pikku hiljaa oman elämän hallintaakin.

      (vieraiden ihmisten perheisiin, tapoihin jne voi olla todella vaikeaa sopeutua enää tuon ikäisellä nuorella jne. Vastaanottavalla sijaisperheellä täytyy olla todella hyvä valmius ottaa nuoria, viittä vaille aikuisia ihmisiä hoitoonsa ja kun tiedetään etteivät sijaisten valinnat, koulutus ja kurssitus jne ole tämän ajan vaatimusten mukaisia niin....).

      Kaikki riippuu tietenkin lähtötilanteesta ja niistä syistä miksi tuon ikäinen nuori on huostaanotettu
      (Vuoden päästä 18 vuotta ja toiset samanikäiset voivat olla jo muutenkin itsenäisesti muilla paikkakunnilla opiskelemassa, työssä tai sunnittelevat jatko-opintojaan esimerkiksi yo-tutkinnon jälkeen jne).

      • työntekijä laitoksessa

        Monissa lastensuojelulaitoksissa on ns tuettuja asuntoja. Nuori saa tukea/opastusta asumiseen.
        Kannattaa kysyä.
        Ei sijaisperheisiin sijoiteta enään tuon ikäistä.


    • Cooper-Scooper

      Meillä on 13-16-vuotiaita sijaislapsia ja he ovat tulleet meille nimenomaan teini-ikäisinä. Sosiaalityöntekijän mukaan tässä kaupungissa (isohko kaupunki) on suhteellisen harvinaista, että yli 12-vuotias pääsee sijaisperheeseen ja oikeastaan todella todella harvinaista, että joku haluaa nimenomaan teini-ikäisiä. Meille tulleilla lapsilla oli jo lainkin vuoksi aika paljon sananvaltaa esim. ensimmäisestä tapaamisesta jos lapset eivät olisi pitäneet meistä niin hänen ei olisi tarvinnut tavata. Koko ajan asia toimi sillä tavoin, että pitääkö lapsi meistä eikä toisinpäin. Kaksi lasta päätti etteivät halua meille.

      Lasten taustoista sen verran, että yksi on ns. itseaiheutettu, nuorin saattaa vielä palata kotiin (koko homma on vähän sekava) ja yhdellä päihdekäyttövanhemmat (hän on kiertänyt perheestä toiseen monta kertaa ja 10-vuotiaana häntä ei enää sijoitettu vaan asui laitoksessa muutamia vuosia ennen kuin tuli meille).

    • Sijaisperheeseen

      Moi olen 16 vuotias poika parin viikonpäästä. Haluaisin sijaisperheen. En halua asua kotonani. En pidä enkä rakasta vanhempiani. Vihaan perhettäni. Minusta ei välitetä eikä vanhempani rakasta minua. Ne huutaa ja lyö, sekä potkii ja nimittelee. Koen itseni tytöksi ja pukeudun tytöksi. Haluan olla tyttö. Haluan sijaisperheen jossa voin elää tytön elämää.

    • ukauka

      Mä oon reilut viiskymppinen rouva, jolta otettiin sijoitetut lapset pois. Tulisikohan minusta vielä jotenkin sijaismamma. Mä oon hiton hyvä tyyppi ja mulla on paljon tuttavia, jotka tukee mua. Onko joku onnistunut toistamiseen keplottelemaan sijaisvanhemmaksi, kun lapset on otettu pois.

      • minämin

        Mä lupaan nyt olla kunnolla, please.


    • kentietääuka

      Mä en lyö, enkä potki ketään enkä harrasta henkistä väkivaltaa - ne väittää vaan niin. En varsinkaan käytä valtaa väärin. Olen erittäin ystävällinen ihminen. En tiedä, miksi lapset otettiin minulta pois?

    • työlapsii

      Mä haluan sellaisia sijoitettuja lapsia, jotka tykkää juosta talon ympäri vaikka lumihangessa paljain jaloin, jos mä haluun niin. Tai mä haluun sellasii sijoitettuja, jotka palvelee mua aina ko mää haluan. Ja sellaisii, jotka eivät syö paljoa, ko me säästetään omille. ja hevosen paskaa pitäisi luoda säännöllisesti tietty.

      • Sijaisperheeseen

        Ei se ole paha tehdä mitä haluut. Minut on sidottu katuvalo pylvääseen alasti kuusi kertaa. Mut on raiskattu oon 16v


    • lahjakkuus

      Mä haluun sellaisii sijoitettuja lapsii, jotka harrastaa sitä mitä MÄ haluun. Ja MÄ tiedän kyllä mitä MÄ haluun. Mä ja mun lahjakkaat lapset ja lapsenlapset TIEDETÄÄN kyllä mitä ME halutaan. Sijoitetut sitten tekee sen mukaan, mitä' ME lahjakkaat ihmiset halutaan.

    • tacotac

      Ja meillä muuten syödään torstaisin tacoja, kuka syö ja kuka ei. Miten MÄ satun haluamaan. Ja meillä muuten pukeudutaan TYTÖKSI tai POJAKSI just sen mukaan mitä MÄ satun haluamaan - eli miten mun omilta on vaatteitä sattunut jäämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe