Tansanian safareista

Omatoimimatkaaja

Marraskuussa olen suuntaamassa kahdeksi viikoksi Tansaniaan ja haluaisin kuulla mielipiteitä safareista ja luonnonpuistoista. Lennot on Daar es Salaamiin ja siellä tarkoitus olla muutama yö. Ennen paluuta vietettävä aikaa myös Sansibarilla ja tuo välissä oleva aika pitäisi täyttää safarilla. Onko ehdottomasti lähdettävä Serengetiin vai saako safarin nälkänsä tyydytettyä Seloussa tai Ruahassa? Onko näissä mahdollisuutta nähdä Big five? Millaiset kelit on Tansaniassa tuohon aikaan? Mielelläni ottaisin vinkkejä kaikesta omatoimiseen Tansanian matkaan liittyvästä, kuten luotettavista ja edullisista safarien järjestäjistä.

6

1777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauan sitten

      SElos ja muistaakseni myos Ruaha ovat game reserveja. Parhaat paikat taitavat kuitenkin olla Ngorongoro Crater ja Lake Manyara. Niissa Big Five-nakeminen on varminta. Sielta ei ole pitka matka Serengetiinkaan.
      Kuitenkin helpoin paikka nahda melkein Big Five on Mikumi, joka on kohtuullisen matkan paassa Darista ja kohtuullisen tien varressa.
      En muista milloin sateet alkavat. Tarkista netista. Sadeaikaan on hankala matkustaa ja myos nahda mitaan. Helpoin aika nahda elukoita on kuiva kausi, jolloin oppaat tietavat missa ne ovat. Ngorongoro on varmin kohde.

    • Calle

      on valitettavasti juuri pahimmillaan tuohon aikaan. Lähinnä Dar es Salaamia on Seloun ja Mikumin luonnonpuistot. Ruaha on n. 600km päässä, joten matka vaatii yöpymisen menen tullen Iringassa, jos kuljette autolla. Lentäen matka kestää n. 1,5 tuntia. Puistoissa on mahdollisuus nähdä kaikki isot eläimet ........ sarvikuono vaikein ja harvinaisin. Seloun puistossa on mahdollisuus myös venesafariin, jos lähempi kontakti Hippoihin ja Krokoihin on must!!
      Jos et vielä ole valinnut paikallista matkanjärjestäjää, niin käyhän katsomassa www.artintansania.org tai laita allekirjoittaneelle @-postia [email protected]
      Palasin itse juuri eilen Ruaha / Selous safarilta ja vastaan mielelläni safareihin liittyviin kysymyksiin.

      • Safarille Selousiin

        Hei,
        olisi kiva kuulla tarkemmin kokemuksistasi Selousin game reservistä: game driveistä, walking safareista, luonnosta (jotkut sanoo, että synkkä, ahdistava verrattuna ylängön puistoihin)?


    • Tansaniasta

      Olin kaverini kanssa heinäkuussa 3 viikkoa Tansaniassa. Ensin safaarilla: Serengeti, Ngorongoro Crater ja Lake Manyara. Eniten eläimiä oli Ngorongorossa. Big five saatiin kasaan; peräti 12 leijonaa. Matka jatkui Sansibarille: pohjoiseen ja Stone Towniin. Pohjoinen oli ok, Stone likainen turistirysä, mutta oli siellä mielenkiintoisiakin juttuja.
      Sitten lensimme pienellä konella Mafialle, jonka sanotaan olevan 100 v. kehityksestä jäljessä. Siellä on kolme hotellia, oikein mukavia kaikki, upeat sukellus- ja snorklausvedet, ystävällisiä ihmisiä, rauhallista. Ei sovi bilettäjille eikä shoppajille, sillä siellä ei ole mitään. Tai no pari taiteilijaa (Picasso ja Leonardo da Vinci, tinga-tinga-töitä ym.) pitävät rannassa puotia. Mutta jos tykkää rauhallisesta paikasta, jossa unohtuu työ ja koko maailma, niin Mafia on hyvä kohde. PS. Älkää ottako Tropical Airin lentoja.

    • terkkuihin

      Meidän safaarin järjesti JM tours, jonka omistaa suomalainen nainen (Barbro....), ollut 30 v. Tansaniassa. Kaikki oli upeesti järjestetty, kuskiopas oli mukava ja taitava (nimi Bashir tms eli Pasi). Majoitukset olivat todella hyvät. Olis ollut tietysti kokemus olla yksi yö telttamajoituksessa, mutta ehkä ensi kerralla. Neljän päivän safaari (kaksi henkilöä autossa; tulee halvemmaks jos enemmän väkeä) maksoi 850€/hlö täysihoidolla hyvissä hotelleissa. Kallis (?), mutta sen arvoinen!

      • Calle

        kallis safari. Hyvät hotellit, asiantuntevat oppaat ja täysihoito nostavat hintaa ............. tietty vielä se, että teitä oli vain kaksi kuljettaja. Täysi auto 6 1 on toki hiukan edullisempi.
        Laatu maksaa Tansaniassakin ........... vaikka ei ehkä luulisi.
        Tärkeintä kai kuitenkin on uudet elämykset ja mukavat muistot reissusta .......... vai???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe