Valokuvia :)

Raphe

Joo. Oon siis harrastanu valokuvausta 4 vuotta (vasta!) ja nyt haluaisin laittaa räpsyjäni. Risut ja ruusut otetaan vastaan :) Myös perustelut ois ok :D

Jeh, käytän kamerana Canon digital ixus 55, ja vasta 13 olen. Pian 14.

1. http://hippijainen.org/Kuvat/valokuvia/IMG_0205.JPG
- Aurinko ja limsalasi. Ihan onnistunut kuva..

2. http://hippijainen.org/Kuvat/valokuvia/IMG_1085.JPG
- Auringonlasku. Pikkuerkkuni rannasta otettu kuva.

3. http://hippijainen.org/Kuvat/valokuvia/IMG_4836.JPG
- Kissani Paukku. Kerranki suostui olemaan kunnolla.. :D

Siinä ne. Kotisivuillani on lisää kuvia.

8

2105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amatööri***

      ..joten teknisistä jutuista olen hissukseen, mutta mukavalta näytti kissaasi Paukkua rapsutteleva peukalo, oliko sekin omasi? :)

    • kun kerran pyysit....

      Auringonlasku:
      -horisontti mieluummin suoraan.
      -horisontin sijaintia voisi miettiä, keskellä kuvaa ei ole se mielenkiintoisin vaihtoehto.

      Kissa:
      -rajaus harkittu?, leikattu korva kiusaa...

      Lasi:
      -hiukan puhkipalanut, tulikohan ixuksen rajat vastaan...

      • Raphe

        Kiitos. :) Kissassa ajattelin reunustaa mustalla reunat, mutta sitten en muistanutkaan.. rva ei enää mahtunut kuvaan. :P

        Lasissa ajattelinkin, että jos se olisi noin, mutta se paloi hiukan puhki. :D

        Juu, tuo ei ehkä ole mikään paras kamera, mutta ei ole varaa parempaakaan...


      • Mika....
        Raphe kirjoitti:

        Kiitos. :) Kissassa ajattelin reunustaa mustalla reunat, mutta sitten en muistanutkaan.. rva ei enää mahtunut kuvaan. :P

        Lasissa ajattelinkin, että jos se olisi noin, mutta se paloi hiukan puhki. :D

        Juu, tuo ei ehkä ole mikään paras kamera, mutta ei ole varaa parempaakaan...

        ... ei puhkipalaminen limulasikuvassa ole kamerasi vika, vaan tuommoinen valaistus palaisi puhki millä tahansa kameralla. valoitusta vähentämällä voi hiukan säätää sitä minkä kokoinen alue palaa puhki, mutta puhki olisi mennyt vaikka leicalla:)

        Tuo "horisontti suorassa" maisemakuvissa etc. "nyrkkisäännöt" ovat sellaisia suuntaa antavia ohjenuoria eivätkä "lakeja". Minun mielestä esim. sommittelun "nyrkkisääntöjä" voi ihan hyvin rikkoakin, mutta tarkoituksella eikä vahingossa. Tarkoitan, että älä laita horisonttia vinoon, jos siihen ei ole hyvää syytä. Vallankin maisemakuvassa sellaista syytä on aika vaikea keksiä;-)


    • _Tiuku_

      Tiedä, mihin kamerasi pystyy, mutta kaikissa kuvissa toivoisin lisää tarkkuutta, tai ainakin kissasi kuvassa ja auringonlaskussa (voi kyllä kuvanlaadun huonontuminen johtua monestakin asiasta). Harjoittele ahkerasti, niin kyllä se siitä.

    • valonkuvaaja

      Ensinnäkin. Asenne kohdalleen, kun esittelet kuviasi, älä esittele "räpsyjä", vaan nosta pää pystyyn ja esittele valokuvia. "Räpsy"- sana tuo monen mieleen negaation, huitaisemalla otetun, sen enempää miettimättä totoutetun napin painalluksen kamerasta. Älä vähättele työtäsi, jos haluat että muutkin arvostavat sitä. En kehoita ylpistymään, mutta tiettyä itseluottamusta peliin :)

      Vastavalo on aina hankala. Pyri kuvaamaan vastavalo pehmeämmässä ilta- tai aamuauringossa. Turhan kova valo "polttaa" kuvaan vain ylivalottuneen pallukan ja vie kuvalta tehon. Aurinko ja limsalasi on hyvä idea, oikein toteuttamiskelpoinen, mutta näin kesäaikaan kun valoa piisaa, voisit ottaa uuden vedoksen vaikka iltasella. Etsi limsalasille rauhallinen tausta, vaikka tasaisen vihreä pensas ja asettele lasi siten että auringon valo taittuu sitten siitä läpi haluamallasi tavalla. Pokkarin syväterävyys ominaisuudet tietysti asettavat omia rajoituksiaan; on vaikeaa saada aikaan kunnollinen bokeh, mutta kokeile eri kuvausasetuksia; vaikkapa macroasetusta jos sellainen löytyy kamerastasi!

      Kakkoskuvassa sinulla on hyvät värit. Mieti ottaa valokuva seuraavaksi vaikka siten, että karsit turhat elementit kuvasta pois; nyt kuvassa on paljon risuja, jotka tekevät kuvasta rauhattoman ja katse kiertää pitkin risukkoa vieden katsojan huomion pois itse pääkohdasta eli upeasta auringonlaskusta. oikean puoleinen koivunoksa näyttäisi sommitelmallisesti hyvältä vasten auringonlaskua. Vasemman puoleiset ja edustalla olevat männyt ja risut ovat jo liikaa. Alivalota reilusti, auringonlaskukuvissa voi pyrkiä ottamaan siluettia, jolloin itse aurinko ja taivas eivät ylivalotu. Siluetti saa olla selkeästi musta, siluetin ei tarvitse sisältää väri-informaatiota. Ai niin, ja horisontti saa tietty olla suora. Harjoittele tätä jo kuvatessasi. Itse asiassa se on aika vaikeaa aluksi, mutta onnistuu kyllä kun kiinnität siihen huomiota! Etsi suoria linjoja, piirrä vaikka vesiliukoisella tussilla tai teipinpalalla (ei lcd-näytölle!!) kameran taka-kanteen apuviivat jotka auttavat hahmottamaan suoran horisontin noin alkuun!

      Keskeissommittelu on harvoin kuvalle eduksi. Horisontin voi sijoittaa myös reilusti alemmas siten että taivas tulee enemmän esiin tai ylemmäs, että vesi pääsee enemmän oikeuksiinsa. Auringon kajo voisi olla jommassa kummassa reunassa enemmän, näin elävöität sommittelulla kuvaasi.

      Kissakuva on paras. Mielestäni. Siinä tulee kuvaajan oma persoona jo esiin ja pyrkimys tuoda esiin kissan sielua ja syvinä olemusta. Sinulla on silmää asioille ja se on hyvä! Kiinnitä huomiota myös tarkkuuteen. Pyri siihen, että kohde olisi terävä. Pokkarilla tarkennus haluttuun kohtaan voi olla hankalaa, mutta onnistuuu kyllä. Kun kuvaat eläintä (tai ihmistä) pyri siihen että mallin silmä on tarkka- silloin katsoja mieltä muunkin kuva-alan tarkaksi. Ihmisen silmä hakee katsekontaktia, toista silmää, oli se sitten eläimen tai ihmisen.

      Mutta tässä on hyvä alku, ikääsi nähden, jos valokuvaus tosissaan kiinnostaa, sinulla on etulyöntiasema meihin vanhuksiin nähden :) Jälki on asiallista, varsin kohtuullista, jopa hyvää! Säilytä tuo lapsen uteliaisuus (jota itse kadehdin oman tyttäreni kuvaamista seuratessa) ja kyky löytää ja nähdä asioita!

      • Raphe

        Kiitos, tuosta opin jotain :D Tänään kun olen menossa eläinpuistoon, kokeilen vihjeitäsi, ja muiden antamia myös :)

        Saa nähdä minkälaisia tulee.. :)


      • kovasti

        myös minunkin puolesta. Olen myös kiinostunu valokuvauksesta ja nuo tuli tarpeeseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe