Elementtirakentamisen mahdollisuudet

Eliel Saarinen fani

Onko edes teoriassa mahdollista rakentaa nykyajan elmenttirakentamisella mitään mielenkiintoista?Tuleeko kaikki muu rakentaminen liian kalliiksi,paitsi betonibunkkerit ja lasilaatikot?Olemmeko kaikki tuomittu Ruoholahti/Jakomäki helvettiin ikiajoiksi?

4

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raksan reunalta

      Elementtirakentaminen... no joo, voihan silläkin tehdä melkein mitä vaan.

      Sinä juuri paalutit ongelmakentän rajat.
      Jokseenkin kaikki on mahdollista MUTTA se voi tulla 'liian kalliiksi'.
      Mikä on liian kallista, onkin sitten se jäljelle jäävä kysymys.

      Mitä itse maksaisit mielestäsi mielenkiintoisesta talosta lisää tavalliseen verrattuna?

    • liberalisoitava.

      Jos tontin omistaja saisi vapaasti päättää minkälaisen talon tontilleen rakentaisi alkaisi kauniita taloja nousemaan varmasti.

      Ihmisten makuun luotan kyllä. He käyvät ihastelemassa vanhaa Raumaa ja Porvoota. En ole koskaan kuullut että kukaan olisi käynyt ihastelemassa Hervannan "idylliä". Samoin perinnetalojen menekki omakotirakentamisessa kielii kansan hyvästä mausta.

      Jos rakennuttaja saa vapaat kädet rakentaa tontilleen minkänäköisen talon vain, niin ilman muuta se rakentaa sellaisen jonka osakkeet se saa helposti ja hyvään hintaan myytyä. Ja jos kansa pitää jugenttyylistä yms. kauniista niin sellaisiahan aletaan rakentamaan. Eikös se kartanonkoskikin ole aikas suosittu paikka. Siellähän rakennettiin vanhaan tyyliin.


      Elikkä kun rakennuksen ulkonäön saa päättää rakentaja itse, ilman että mikään viranomainen saa asiaan puuttua, niin syntyy kauniita taloja. Tottakai rumiakin syntyisi jokaisella kun on oma makunsa, mutta rumaa tulee nykysysteemissäkin ja paljon.

      Markkinatalous kyllä huolehtisi että talojen ulkonäkö alkaisi paranemaan. Tämä yksinkertaisesti siitä syystä että nätit talot menevät parempaan hintaan kaupaksi.


      Ihmetyttää ylipäätään mikä oikeus on viranomaisilla puuttua talojen ulkonäköön. Rakentajahan maksaa kaiken, joten omistajalla pitäisi olla täysi oikeus päättää siitä minkälainen rakennuksesta tulee.

      Joissakin kaupungeissa ei saa edes maalata taloansa toisen väriseksi ilman että hakee siihen lupaa. Samoin puun kaataminen omalta pihaltaa vaatii joissakin kaupungeissa luvan kaupungilta. Elikkä päätösvalta omaan omaisuuteen on täällä hyvin rajallista.


      Ehkä meillä on sen takia niin paljon betonilaatikoita mallia-DDR että Suomi on tällainen pikku DDR:)

      • mukaan

        * tavallisella tallajilla ei ole asiantuntemusta arvioida rakennusten esteetistä olemusta

        * Perinnetalot eivät edusta täällä tunnustettu ainoaa oppisuuntaa, modernismiä. Siksi niitä ei pidä suosia asemaavaa suunniteltaessa. Kuinka hyvin perinnetalo on sovitettu ympäristöönsä ei ole väliä.

        * Kartanonkoski on kaiken pahan alku ja juuri. Ruotsalainen arkkitehti otti ja voitti kilpailun populistisella suunnitelmalla. Yleisön miellyttäminen ei ole hyväksyttävää eikä perusteltua. Vallalla olevan SAFA-näkemyksen mukaan Kartanonkoski edustaa suuntausta, joka on Suomessa vieras. Paras tapa onkin vaieta Kartanonkosken ansiot kuoliaaksi.

        * Pientalorakentajien toiveet omien hankkeidensa suhteen ovat useimmiten ristiriidassa virallisten hyvän maun kanssa, paitsi niillä jotka ovat lukeneet runsaasti naistenlehtiä. Ostajien mieltymykset eivät ole riittävä syy poiketa virallisesta niukkuuden ja vähäeleisyyden doktriinista.

        * Suunnittelemalla haluttavan näköinen rakennus on erityisen populistista. Tärkeää on, että rakennus miellyttää tyylisuuntapoliiseja.


    • jutuilla..

      saadaan paljon aikaan.

      Esim. jos esim kerrostalon ikkunat tehtään pystyssä olevan suorakaiteen muotoisiksi ja jaetaan se kuuteen ruutuun, niin johan näyttää nätiltä. Eikä varmastikkaan tule juurikaan kalliimmaksi kuin näiden neukkukuutioiden rumat mohloikkunat.

      Eli ruutuikkunoilla saadaan paljon aikaan.


      Toinen mikä auttaa on symmetria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe