Froton tarinan jatkoa......

Hullu-Hobitti

Joo eli tää ihme tarina jatkuu edelleen, ja tosiaan antakaa vaan palautetta! =) Ja edelleenkkää en saanuu vuorosanoja järkevästi et sori =)


***
No jengi men sit alakautta, vaik ne joutuki raahaan Fantalhvin pakol mukaa. Fantalhvi uikutti, maris, valitti, mut Agge ja Toromir ei päästäny sen hupust irti. Agge ol vähä hermoon ku Fantalhvi ol tartuttanu pelkosa pikkusii. Höbötit kulki tiiviinä rykelmänä ja Frotoki alko jo katuu päätöstää mennä alakautta. Jopa Bömli, tää pimeitten luolien ja sikapaistien herra joka ol tottunu konttaan näis onkalois, alko vaikuttaa rauhattomalt. Ainoo joho pimeys ja tietosuus Bell-Rockist ei vaikuttanu ol Lökölassi. Jätkä kulki tapasa mukaa ku balleriina, letti heiluen ilosest puolelt toiselle. Se kattel ympärillee se ällö tavanomanen "oih-kuinka-kaunis-ja runollinen-tämä-maailma-onkaan"-virne naamallaa. Se varmaa taas kyhäs niit imelii runojaa joit ei saatana kestä ees Lönnrot. Tää neiti elel iiiha omis maailmoissaa eikä ollu juur ollenkaa tietonen oikeen maailman tapahtumist...ja ehk niin ol parempi kaikkien kannalt. Froto yritti olla tapasa mukaa mahollisimman urheen näkönen, mut se ei enää oikee onnistunu, ku ainoo tuki ja turva, joho Froto ol luottanu, ol osottautunu petturiks ja pelkuriks. Froto vilkas taakkee ja kohtas Toromirin katseen. Se ol taas se sama ällö ilme jonka Froto ol nähny sillon Revontelissa, ilme jota ei ollu pitkää aikaa näkyny jäbän naamal. Frotol tul kylmät väreet ja kääns pääsä pois. Tähä asti Toromirin naama ol ollu ihan peruslukemil, mut nyt taas se sietämätön virne! HYI SAATANA!!! No...ehkä jätkä rauhottuu.
***
Viimeinki alko näkyy jostai edestäpäi valoo, ja porukka henkäs helpotuksest. Ei ne sit kuitenkaa törmänny Bell-Rockii mistä Fantalhvi oli erityisen onnelliin. Agge ny ois vähät välittäny jos sen tielle ois osunu yks pelle lisää. Nää kiipes viel muutama sata metrii ylöspäi ja siinä se ol. REIKÄ!! Ulospääsy!! Porukka pääty hemmetinmoiselle tasangolle joka ol täynnä kivilohkareit. Valo loisti iha hemmetin kirkkaan ja kaikkien pit siristellä silmiään. Fantalhvi kattel ympärillee ja alotti:
-No ni kaverit. Eiköhän myö lähetä ----- Fantalhvi ei kerenny ees alottaa, ku Agge keskeytti: - Hei hei hei spuge! Ehk ois kuiteski paremp, et meikä päättäs mihkä me mennää. Se on kyl huomattu jo, et sun liidaamisest ei oikeen tuu mitää. Ehk paras ja lähin mesta, mihk kandeis täs vaihees lähtee, ois LORIEN???. Hei Lökölassi, sulhan on noit suhteit sinne päin. – Kyllä, kyllä, aivan, aivan. Todellakin, todellakin. He ovat sukuani. Äidin kummin serkun kaiman isän veljen kautta. Oikein mukaavaa väkeä, sanoisin, etenkin valtias Celle-Porho ja hänen ihanainen vaimonsa Gantturilla. Varmasti olette kuulleet hänen häikäisevästä kauneudestaan.
” Gantturilla kultahapsi
metsässä puiden lomassa lampsi.
Kauneutensa verraton....
Lökölassin ei kerenny enempää lausuu, ku Toromirin nyrkki heilaht ilmas ja täräht keskel ”neidin” päätä. Lökölassi tipaht polvillee ja kuul Toromirin huutavan Aggelle: - EI JUMALAUTA MITÄ SCHAISSEE. TÄÄ OL VIKA TIKKI. KERRO SAATANAN ÄKKII, MIS ON LÄHIN SUO. NEITI PÄÄSEE UIMAA! Agge yritti taas tapasa mukaa olla puolueeton ja rauhottel Toromirii ja pyys Lökölassii kohteliaasti säästämää runosa omii hautajaisiisa. Tää ei tuntunnu riittävän Toromirille: -Mä en aio jatkaa matkaa täs porukas, jos tolle ”neidille” ei laiteta suukapulaa. Mä en haluu kuuulla enää sen ”älykkäitä” huomioita. Agge sai ideasa läpi ja porukka lähti kohti____LORIEN??______. Matka kesti vajaan päivän, ja porukka ol ihan näännyksis (varsinki Sampsa), ku ne ol peril. LORIENIN porukoit tul heti vastaa nääntyneit matkalaisii ja ohjas ne sisää. Varsinki Höbötteihi mestan komeus ja kiilto tek vaikutuksen. Mölli ja Pepe ol näpläämäs heti kaikkee arvokkaan näköst ja Sampsa ihaili notkuvii ruokapöytii. Froto ol vähä pidättyväisempi eikä koskenu mihkää. Koko konkkaronkka ohjattii valtavaa salii mis istu kaks suippokorvaa valtaistuimil. Ne ol iha hemmetin arvokkaan näkösii, eli ne ol varmaa ne LORIENIN valtiaat. Oikeel puolel istu Celle-Porho ja vasemmal Gantturilla, joka tosiaan ol hemmetin kaunis. Kaikki tuijotti kultatukkaa iha ihmeissää, siis kaikki paitsi Agge, joka ei nähny siin mitää kauheen ihmeellist. No kyl joihinki ilmeisest tekee vaikutuksen ylivaalee perseesee asti roikkuva olkitukka, mut ei Aggee.

To be continued....

2

652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkoa vaan vielä
      bravo!fortissimo!

      • Iltatähti-91

        Harvemmin luen tämäntyylisiä juttuja mutta tämän luin ja oli kyllä hauska.Enkä ollu lukenu ees edellisiä osia.=)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      80
      1615
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      70
      1288
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1218
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      178
      1028
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      148
      998
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      994
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      882
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      844
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      816
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      774
    Aihe