karvatupentulehdus!!

NeitiNeuvoton

Apua! Koirallani on karvatupentulehdus, jota on hoidettu pian 4kk antibiooteilla, ensin miedommilla, ja kun eivät auttaneet niin siirryttiin vahvempiin.

Molemmat lääkkeet toimivat samoin: ensin auttaa, ihottuma poistuu melkein ja sitten yhtäkkiä ilman syytä se alkaa palaamaan takaisin.

Ihottumaa on yirtetty hoitaa lisäksi desinfektioaineilla, lääkeshampoilla, on annettu "varmuuden vuoksi" loishäätö, otettu raapenäytteet ihosta (loisia ei löytynyt). Mikään ei auta. Kosteus on pahasta, eli aina kun hiukankin märempi keli niin ihottuma pahenee. Uskokaa pois: on pesty, föönattu, puunattu ja lääkitty. Epätoivo iskee!!!

Hoitamattomana koiran iho menee hurjaan kuntoon, parissa päivässä alkaa jopa märkiä, ihottuma leviää, se kutiaa hieman jne. Ruokaa on vaihdettu varmuuden vuoksi, jotta voidaan pois sulkea mahdollinen allergia joka saattaisi hankaloittaa asiaa.

Eläinlääkärilasku alkaa olla päätä huimaava, syytä ei löydy eikä näköjään parantavaa hoitoa. Ja mikä kamalinta koira takuulla kärsii, jos ei muusta niin jatkuvasta lääkkeillä sun muilla läträämisestä.

Kyse on nuoresta koirasta, hirvittää syöttää tuollaiset määrät lääkkeitä jotka eivät edes kunnolla poista ongelmaa, mutta vaihtoehtoja ei tunnu olevan. Ainoa mitä ei ole kokeiltu on homeopatia, onko jollain kokemuksia?

Kohta tulee syksy ja sateet, pelottaa että tilanne vain pahenee entisestään...

5

10273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molossi

      Useinmiten karvatupentulehduksen ongelma on se antibiooteilla hoidettaessa,että se pitäää vaivan pois tasan sen ajan,kun kuuri on päällä.
      Samoin toimii nuo lääkeshampoot.

      Eli nyt kannattaisi otattaa allergiatestit.Ruoka-aineitahan ei enää pahemmin testailla,joten testillä lähinnä siitepölyt,pölypunkki ja varastopunkki.Ja sitten ainoa varma tapa tutkia ruoka-aineallergia eli eliminaatiodieetti.Se todella kannattaa selvittää,sillä yksi tapa oireilla jollekin ruoka-ainelle on iho-oireet ja myös karvatupentulehdus ;)Ruuan vaihtelut ei auta,vaan kannattaa siis järjestelmällisesti selvittää nuo ruoka-aineet,ja varmin ja ainoa tapa on siihen kotiruualla tehty eliminointidieetti.

      Ja kuis arvasinkin,nuoresta koirasta kyse.Eli hormoonitoimintakin voi olla kuvioissa mukana.
      Itse suositaisin nuo allergian testaukset,sen jälkeen kannattaisi miettiä sterilisaatiota,koska iho-oireisiin taipuvilla usein "hormoonimyrskyt" mm.nartuilla pahentaa oireiluja.

      Ja sitten homeopatia.Kannattaa kokeilla.Koska homeopatiassa mm.näitä asioita lähestytään myös hyvinkin eri kantilta.Se mitä tarkoitan,niin saat selville,kun soitat homeopaatille ;)
      Jos haluat kokeilla homeopaattia,niin valitse kokenut ja sellainen,joka on myös perehtynyt koiran ruokintaan.
      Uskon myös,että homeopaattikin mielellään haluaisi,että koira myös tutkittaisiin kunnolla noiden allergioiden varalta,joten ne kannattaa joka tapauksessa tehdä ;)

      Älä menetä toivoasi,vielä on ihan hyvät mahdollisuudet saada koira kuntoon :=).Työtä se vaan vaatii.

      Niin,ja kilpirauhasarvot kannattaisi ehkä myös tutkia.

    • vaiva..

      molossi tuossa jo hyviä neuvoja antoikin. Kokeile myös joko pellavansiemenöljyn lisäämistä ruokaan, koiran koosta riippuen n. 1 rkl päivässä, tai tarvittaessa voit kokeilla myös Viacutan valmistetta. Oikeanlaiset omegoja sisältävät rasvat voivat saada ihoasioissa ihmeitä aikaan, mutta vaikutuksen näkymiseen menee kuukausi, pari.Rasvojen antamista on jatkettava lopun ikää,etteivät ongelmat palaa.

    • Korvat pystyssä

      Homeopaatille vaan ja ruokinta luonnolliseksi, lihaa, munia, maitotuotteita jne., viljat pois, kokeile sitten myöhemmin kestääkö viljoja. Koiran oma vastustuskyky täytyy saada palautumaan, että se "voittaa" sairauden. Antibiootit ikävä kyllä heikentävät sitä. Homeopaattisilla olen itse vahvistanut koiriani, tänä kesänä on uinut hikuna, eikä ongelmia ole ollut. Annoin koiralleni homeopat. Hepar sulfuria.

    • ongelma koiramme sai avun....

      Hei
      En tiedä onko apua koirallesi,mutta omalla koirallani näyttäisi olevan samantapainen ongelma ja aiemmin kokeiltiin kaikke kalliista lääkkeestä erilaisiin ruokiin oli kanaa ja riisiä,lammasta ja riisiä jne. Mutta ei mikään tuntunut auttavan iho koiralla todella kauhea märkivä,tulehtunut ja karvaton kyljestä alaspäin.Nyt on toinen ääni kellossa ja sakumme oikein upean näköinen,joskin ihan kaikki karvat ei vielä kasvaneet,mutta parempaan suuntaan mennään. Teen itse koiralle ruuan eli Yrjölän puuroa ja koiran jauhelihaa ( tattaria,ohrasuurimoita,hirssiä,tummaa riisiä ja hieman merisuolaa,skä ravinnelisänä Golden tuotteita ( esim yaccaa ja tuon toisen ravinnelisän nimeä en muista,kun se on loppu ollut jonkinaikaa ja ostetaan lisää) sekä Salmopet lohiöljyä 1rkl pvä.Lisäksi kortisooni tabletteja ja alussa oli joka toinen pvä,mutta nyt annan milloin mitenkin eli ,jos alkaa rapsutella,niin sitten joka toinen pvä puolet 40mg:n tabletista.

      Nyt tämä entinen rapsuttelija on kuin toinen koira ja intoa riittää vaikka muille jakaa:))

    • Anonyymi

      Kuulostaa tutulta ja surulliselta.omalla koirallani karvatupentulehdusta lähinnä tassuissa.hoidettu pesuilla,voiteilla,antibiooteilla,kortisonilla,mikään niistä ei auta,antibioottia vain jatkaa kierrettä.vaihdoitte ruokaa? Tutustu nopeasti raakaruokintaan,ei nappuloiden vaihto auta.googleta malin ekblom ja löydät artikkeleita.oma koirani siirtyi kaksi viikkoa sitten raakaruoalle ,viimeinen oljenkorsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3353
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      10
      2060
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1535
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1404
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1361
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1271
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1188
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1115
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 22
      1047
    Aihe