minkä rotuinen koira sopii n.11 vuotiaille?

ellu

minkä rotuinen koira on kiltti ja luonteeltaan tottelevainen?voitan ehkä yhessä kilpailussa aika paljon rahaa ja haluaisin ostaa silla rahalla koiran,mutta kysymys kuuluu...:mikä rotu sopisi minulle?

25

3109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sheltti soopeli

      Sheltti olisi kyllä aika hyvä ja oppivainen rotu itsellänikin on sellainen! eli etsippä lisää tietoa shetlanninlammaskoirasta. se on kuin collie "lassie" mutta pienempi ja paljon sirompi. aivan ihana rotu, sillä ei ole paljon perinnöllisiä sairauksia!

    • russeli

      Anteeksi nyt jos taas saarnaan, mutta...
      Oletko miettinyt tän jutun ihan loppuun asti? Onko sulla aikaa koiralle? Entä millaiset valmiudet sulla on hoitaa sitä? Kuinka kauan koira joutuisi olemaan yksin/päivä?

      Mielestäni on hiukan vastuutonta antaa koira noin nuorelle.. Vaikka intoa olisikin. Jos innostus säilyy sinne 15 ikävuoteen saakka, voisi koiran hankinta olla paikoillaan..

    • koirahullu

      paljon siis rotuja jotka sopisivat sinulle esim. irlannin setteri on luonteeltaan iloinen ja tosi kiltti itse pidän siitä rodusta juuri siksi kun se on eloisa,valpas, seuraa antava ja aivan ihana.
      tai ehkä bretoni tosi kiltti.
      minulla itselläni on pomeranian pystykorva eikä se ole ikinä edes katsonut ketään ihmistä vihaisesti saati sitten murrissut muita koiria kohtaan se on hyvin suvaitsevainen jos joku koira käy sen hermoille niin se voi vähän murista sille ja juosta turvaan sun syliin =)
      pienet lapset tulevat hyvin toimeen tuon rodun kanssa.

    • Koirien ysti

      Ei ole tiettyä koirarotua joka sopisi jollekkin.Uskon että kaikille sopii melkein mikä koira tahansa,maun mukaan.Pienille lapsille kuitenkin joku pienempi koira voisi olla parempi,sillä ne eivät vedä niin paljoa kuin isot.Esimerkiksi terrierit tai vaikkapa bichon-suku.Koiran kiltteys johtaa suurimmaksi osin siitä miten koiran kasvattaa.Kannattaa käydä koirasivuilla (www.koirat.com) Sieltä löytyy tarvittavaa tietoa! Tietysti huomioon täytyy ottaa myös asunnon koko ja koiran hoitajan innostuneisuus.Kannattaa harkita pitkään ennekuin hommaa koiran. Se ei ole lelu vaan elävä olento joka elää pitkään!Onnea koiranhankkimiselle! Toivottavasti tästä oli jotain apua! =)

    • nuori aikuinen

      ..on aivan liian nuori "yksin" hankkimaan mitään koiraa. Eipä kukaan täysijärkinen lapselle koiraa myy eikä anna. Kyllä se on sellainen koko perheen hankinta. Toki eläimen hoitovastaava voi olla lapsi mutta lopullinen vastuu on aina aikuisella.
      Jos ajatellaan järkevästi niin kuinka monella 11 vuotiaalla on vaadittavaa tietoa eläimestä, ymmärrystä sitotumsen määrästä ja vuosia kestävää jokapäiväista kiinnostusta/jaksamista ja vaikka olisikin niin kuka kustantaa rokotukset, ruuat ym.
      Jos äiti ja isä (tai kuka aikuinen nyt perheessä on huoltajana) on valmis sitoutumaan eläimeen niin silloin asia on aivan toinen.
      Roduista jos puhutaan niin kaikilla on omat suosikkinsa mutta kannattaa ensin tutustua eri rotuihin ja sitä kautta löytää se juuri omaan perheeseen sopiva koira.

      • Anonyymi

        itse 10 ja omistan 2 koiraa


    • Ilu

      Yksikään koira, rodusta riippumatta, ei ole tottelevainen ilman määrätietoista ja pitkäjännitteistä koulutusta. 11 vuotiaalla tuskin on resursseja siihen, joten perheessä täytyy ainakin yhden aikuisen olla sitoutunut kouluttamaan koiraa.

      • Lex

        Joku tässä suositteli irlanninsetteriä. Ei missään tapauksessa. Se on erittäin metsästysintoinen metsästyskoira ei seurakoira. Setterit ovat tajuttoman energisiä ja vaativia kouluttaa, se ei koskaan ole lapsen koira. Puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä. Minulla on kokemusta settereistä (lähinnä punaisista irlanninsettereistä), joten todellakin tiedän mistä puhun.
        Tekstisi perusteella en suosittelisi sinulle yhtäkään koiraa. Mikään koira ei synny tottelevaiseksi, se kasvatetaan siihen, määrätietoista, pitkäjänteistä, kärsivällistä koulutusta, joka vaatii suurta koiratietämystä, ja hyvää suhdetta koiran kanssa.
        Hanki vaikka jättimäinen pehmolelu sillä rahalla, mutta älä koiraa, ellet ensin odota ainakin kunnes täytät 15-16v. (jos innostus on silloin vielä tallella ja olet opiskellut koirista ahkerasti) ja elleivät vanhenpasi ole täysillä mukana koiran hankinassa ja avusta sinua sen hoidossa.


    • Minä vaan

      Mikset hankkisi vaikkapa marsua tai kania? Kovinkaan monella 11-vuotiaalla ei ole vielä riittävästi pitkäjänteisyyttä kasvattaa koira yhteiskuntakelpoiseksi. Aikuisen tulee olla vastuussa koirasta, ei alle 15-vuotiaan lapsen. Toki löytyy vastuuntuntoisia ja järkeviä lapsia, jotka jaksavat huolehtia koirasta, mutta ajat voivat muuttua. Koira voi elää reilusti yli 10 vuotta, ja luultavasti olet silloin jo muuttanut pois kotoa. Aina koiraa ei voi, vaikka haluaisi, ottaa mukaan. Harkitse asiaa vanhempiesi kanssa!

      • Anneli

        ja sitten vielä monet opiskelijat tai nuoret jotka ottavat koiran jättävät ne parin kolmen vuoden jälkeen "heitteille" ja kiertoon.Pahimpia ovat nuoret parit jotka hankkivat ensin koiran ja sitten kun lapsia alkaa syntyä niin koira onkin ylimääränen..ei ole iästä kiinni...


    • jennifer

      kokemuksesta voin sanoa että elä hyvä lapsi mieti koiran hankkimista. Itse sain koiran lapsena, kiva oli leikkiä mutta jatkuva ulkoiluttaminen ei ollut kivaa ja kun ylä asteelle menin niin koira jäi. mutta vanhemmat hoiti koiran onneksi mutta kaikilla ei ole samanlaiset olot.

    • ajattelija

      Kai niitä sellaisia koiria paljon on,mutta miettisit vielä.Ostathan sen koiran sitten sen takia että haluat koiran,etkä siksi,että saat rahaa etkä keksi mitään muutakaan mihin ne käyttäisit!!!Onnea sit vaan uuden koiran kanssa,jos semmoisen hankit!!! c",)

    • drako

      kannattaa harkita todella paljon jos olet tuolla asenteella koiraa hankkimassa!
      en halua tuomita, mutta kun itse oli tuon ikäinen halusin kovasti koiraa ja sitä kinusinkin mutta vanhempani eivät halunneet koiraa minulle hankkia ja hyvä että eivät! en halua edes ajatella millainen siitä olisi tullut jos olisin sitä yrittänyt itse kouluttaa ja hoitaa..huh huh..en oikein jaksa uskoa, etä sinä (ainakaan tuon kirjoituksesi perusteella) olisit sen valmiimpi koiraa hankkimaan..vie vaikka jotain naapurin pikua lenkille ja tutustu koirakirjoihin/videoihin kaikessa rauhassa ja mieti sitä oikean, elävän olennon hankkimista vasta kun olet kasvanut vähän suuremmaksi...

      • Lady

        Koehottaisin minäkin miettimään vielä asiaa.
        Kukaan kasvattaja tai kunnon koiranomistaja ei varmana myy sinulle koiraa, ellei sinulla ole kunnon tietoa sen hoidosta ja rodun luonteesta.
        Jos kuitenkin päätät hankkia koiran niin ehkäpä sinun kannattaisi etsiä vanhempiesi kanssa joku vanhempi koira ja oppia ensin elämään sen kanssa.
        Pennun ksvatus ei nimittäin ole helppoa. Itse voin sen sanoa.
        Minun mielipiteeni on se, että koiranpentu ei käy ensimmäiseksi koiraksi millään. Varsinkaan noin nuorelle.


    • hilu

      mun mielestä 11 vuoden ikä ei estä koiran hankintaa. kunhan koira jonka hankit on sopivan pieni, ei mitään 50 kiloista jättiläistä.
      Kokemukseni perusteella jokin pieni spanieli on ihanteellinen koira vähän nuoremmallekin omistajalle. Itselläni on Cavalier king charlesin spanieli, joka on syntynyt kilttinä ja melkein voisi sanoa että valmiiksi koulutettuna.
      Ei koskaan ole hajottanut tai pureskellut mitään mikä ei ole sen omaa, on hiljainen ja rauhallinen (ei pure, riehu, "ole varpaiden kimpussa" tms)
      Ja luultavasti myös vanhempasi ihastuvat tähän hellyyttävään "nallekarhuun" niin että en usko että olet yksin sitä hoitamassa.
      Mutta silti kehotan harkitsemaan vielä, onko sinulla varmasti aikaa koiralle, myös sitten joskus kymmenen vuoden päästä?? ja varaa mahdollisiin eläinlääkärimaksuihin?
      Mutta onnea hankintaan jos sen aiot tehdä! =)

    • Snautseri-fani

      Hommaa kääpiösnautseri.
      Ne on lapsirakkaita ja iloisia ja myöskin leikkisiä koiria.Ne ovat kilttejä ja tottelevaisia.Mutta pitäähän sitä vähän kouluttaa,kuten melkein kaikkia koiria.
      Osta pois

    • Pirpana

      Mitä tarkoittaa n.11-vuotias? Oletko kymmenen vai vielä nuorempi?

      Aiotko hoitaa koiran täysin itse? Jos aiot niin saat todellakin voittaa PALJON rahaa. Laskin itse oman koirani(30cm korkea ja painaa 5kg)kulut ensimmäisen vuoden ajalta ja summa oli 900€.
      Mistä löydät sellaisen summan?

      Entäs jos koira sairastuu ja tarvitsee leikkausta tai jotain muuta toimenpidettä? Mistä rahat, aika hoitaa?

      Mitenkäs näyttelyt? Oletko niistä innostunut? Millä kuljet niihin? Kuka huolehtii ilmottautumisen?

      Itselläni on 11-vuotias tytärpuoli ja hän haluaa koiraa myös. Ei ole hommattu ja mikäli minä saan vaikuttaa asiaan, ei hommatakaan lähivuosina. Mutta ei siitä sen enempää.

      Oletkos ajatellut asiaa vanhempiesi kannalta?
      Haluavatko he todella koiran? Ovatko he valmiita huolehtimaan koirasta kun olet leirillä, sairaana, kaverin luona...?

      Koiralla on oikeus olla rakastetussa ja huolehtivassa kodissa! Koti ei ole sellainen jos kaikki eivät ole koiraa halunneet!

      Anna anteeksi mutta en itse usko hetkeäkään vakutteluihin huolehtia koira itse. Sinun ikäiselläsi on koulu huolehdittavana ja kavereita yleensä on ja heidän luonaan käydään... Ja on vanhemmilta täysin väärin vaatia ikäiseltäsi sellaista työpanosta mitä koira loppujen lopuksi vaatii. Muutaman vuoden päästä sinua rupeavat kiinnostamaan pojat ja haluat varmaan käydä discoissa ja olla kavereiden kanssa kylällä/kaupungilla... Minne koira?

      Oletko muuten sattumoisin sanonut kavereillesi että saat oman koiran ja nyt sinun on pakko sellainen saada ettei sinua sanota valehtelijaksi tai jotain muuta sellaista?

      Mieti asiaa vanhempiesi kanssa ja mikäli kaikki haluatte koiraa niin toivotan onnea koiranomistajille!

    • Maria

      eli itse kun olin 10wee minulle ostettiin Coton De Tulear että siinä mun mielestäni loistava pienelle ihmiselle pieni koira ;)

    • Koiraharrastaja

      No melkein mikä tahansa rotu oikein koulutettuna. Itse sanoisin suomenlapinkoira

      Koira vaatii todella paljon aikaa varsinkin pentu. Koulutus myös vie aikaa. Kannattaa miettiä todella tarkkaan ja koiran hankkiminen ei ole mikään pieni juttu.

    • Doggibemari

      Kaikki koirat ovat kiltejä ja ja luonteeltaan tottelevaisia. 11-vuotiaalle sopii hyvin esimerkiksi tanskandoggi, koska hän voi ratsastaa hänellä.

    • yrtu8rtuir

      Miten te 11-vuotiasta vanhemmat luulette olevanne yhtään sen parempia?

    • KoiraOnViisaampi

      Ota se koira itelles ja heivaa se 11v orpokotiin...pääset halvemmalla ja paaaaljon helpommalla älykkäämmän otuksen kuten koiran kanssa!

    • Anonyymi

      Tuohon on aika vaikea vastata. Jos olet tyttö/nainen silloin ehdottomasti uroskoira. Jos olet poika/mies silloin ehdottomasti naaraskoira. Kennelliiton suositukset sekä useat ulkomaiset tutkimukset tukevat ja suosittelevat näitä valintoja. Helppo muistaa nuo säännöt.

    • Anonyymi

      mikä koira sopisi minulle jos pitäisi ostaa halvalla ja terve koira semi halvalla alle 50€ ja haluaisin ostaa sen itse mutta mistä? itse olen kasvattanut pari koiraa todella pitkän ajan olen 11 ja koirat syntyivät ennen minua ja olivat noin 2 vuoden ikäisiä bordercollieita ja kasvatin ne yli 15 vuotiaksi

    • Anonyymi

      Kyllä11v tavaraan mahtuu jo mkä tahansa, mutta poneja ja heppoja ei kannata välttämättä vielä kokeilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe