Portugaliin ensimmäistä kertaa

Asiallisia vastauksia kaipa...

Portimaon alueelle ollaan menossa elokuun puolessa välissä ja kaivataan uutta tietoa alueesta(käynyt läpi jo aiemmat keskustelut..)
Eli, hyviä ruokapaikkoja, onnistuneita retkiä jne..
Sitten vielä, onko junissa ja linja-autoissa yleensä wc:tä, jos vaikka haluaa pidemmälle matkustaa. Ei tarvitse pienirakkoisena jalat ristissä istua koko matkaa..

Kiitos etukäteen vastauksista!

4

1184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se mitä retkiä tekee on kiinni varmasti jokaisen kiinnostuksesta. Itse kävisin Sagresissa ja Cabo de Saõ Vincentissä, joka on Euroopan mantereen läntisin paikka. Sagres on myös historiallisesti merkittävä, sillä siellä luotiin perusta Portugalin löytöretkille. Paikka on kalliorantoineen myös luonnonkaunis.

      Parinkymmenen kilometrin päässä Portimãosta länteen sijaitsee Lagosin kaupunki, joka sekin liittyy voimakkaasti Portugalin historiaan. Kaupungin ydinkeskustassa on runsaasti liikkeitä ja ravintoloita, myös museo, uudistettu kauppahalli. Kaupungin yleisilme on siisti ja valoisa.

      Noin 5 km:n päässä Portimãosta länteen on Alvorin pikkukaupunki, joka on viime vuosina satsannut runsaasti ranta-alueensa kunnostukseen. Paikasta löytyy ravintoloita ja jonkun verran liikkeitä. Olen nauttinut grillatuista sardiineista kauppahallin kupeessa, mutta voihan niitä toki rannallakin syödä.

      Noin 20 km:n päässä sisämaassa sijaitsee Silvesin historiallinen kaupunki, jossa on mm. linna ja korkkitehdas. Molemmissa saattaa olla tapahtumia juuri elokuussa.

      Portimãosta länteen Arade-joen länsirannalla kohoaa Ferragudon pikkukaupunki, jossa on hyviä grilliravintoloita rannalla.

      Monchique ylhäällä vuorilla on myös vierailun väärti. Vuoren huipulta (n. 900 m) näkyy kirkkaalla säällä Portimaõhin saakka.

      Jota kuinkin jokaisessa kaupungissa järjestetään maalaismerkkinat vähintään kerran kuussa. Niillä on ihan kiva käydä ainakin kerran. Praia Rochasta tehdään bussiretki ainakin Loulén maalaismarkkinoille joka lauantai.

      Itse pidän aidosta Portugalilaisesta ruoasta, joten minulle ei oikeastaan ole väliä mihin kansanravintolaan siellä menen. Portimãosta, Arade-joen rannalta, läheltä rautatiesiltaa löytyy rykelmä grilliravintoloita. Uskoisin, että niistä löytyy mieleistä ruokaa. Paikasta saa myös erinomaisa salaatteja alkuruoaksi

      Praia da Rochan ravintolat erikoistuvat turistien muonittamiseen. Olemme usein syöneet siellä jotakin pientä, mm. aamupalaa, Casa de Palmeiras-nimisessä ravintolassa.

      Algarven erikoisuus on cataplana, joka on kuparisessa astiassa (sisältä tinattu) valmistettu kala-vihannesruoka. Alueella ovat tavallisia myös carapau-nimiset kalat (eräänlainen pienehkö makrilli), jota saa grillattuna ja tiristettynä sekä marinoituna (carapaus alimados). Miekkakalaa (peixe de esapada) kannattaa myös kokeilla, samoin doradaa.

      Ravintolasta saattaa löytyä myös grillattuja calamareja (lulas grelhadas), mutta kannattaa varmistautua siitä, että raaka-aine on tuoretta eika pakastettua. Listalla voi olla mustekalaa (polvo assado, salada de polvo).

      Broilerin ja porsaanliha ovat maukasta Portugalissa, mureaa pihviä ei löydy joka ravintolasta.

      Suositan hedelmiä, mm. vesimeloni on aivan erinomainen Portugalissa. On aina syytä varmistautua siitä, että hedelmät ovat peräisin Portugalista. Hedelmiä tarjotaan usein jälkiruoaksi.

      Portugalilaiset perunat ovt hyviä (ja niitä tarjotaan runsaasti) sekä keitettyinä että ranskalaisina.

      Portugalissa tarjoilija tuo heti pöytään leipää ja voita ja jotakin muuta, Algarvessa useimmiten sardiinitahnaa. Näistä laskutetaan erikseen ja niistä voi kieltätyä sinä vaiheessa kun ne tuodaan pöytään. Leipää on tarjolla runsaasti.

      Pitkänmatkan busseissa on WC, paikallisbusseissa ei. Paikallisjunassa on WC, pitkänmatkan junissa ilman muuta. Niiden taso on hyvä, samoin pitkänmatkan bussien. Paikallisjuna on ilmeisesti yhä varsin vaatimaton, mutta matkatkin ovat lyhyet.

      • Asiallisia vastauksia kaip..

        Iso kiitos vinkeistä!!!


      • Barbeito

        Cabo de Sao Vicente on Euroopan lounaisin paikka, ei läntisin. Se läntisin löytyy Lissabonin lähistöltä: Cabo da Roca.


      • Barbeito kirjoitti:

        Cabo de Sao Vicente on Euroopan lounaisin paikka, ei läntisin. Se läntisin löytyy Lissabonin lähistöltä: Cabo da Roca.

        ...tiedon oikaisusta ja täydennyksestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe